|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   se mi je zmešalo na stara leta?
27.9.2008 5:27:05   
lamba
Z možem sem skupaj 20 let in sicer od mojga 17 leta. Je bil moj prvi fant. Bila je to na zečetku velika obojestranska ljubezen. Po 15 letih,pa sva se počasi začela odtujevat,saj veste nič ni večno. Najini pogpovori so postajali vs majn osebni,sukati so se začeli le še o otrocih,o neplačanih položnicah in nujnih popravilih,posteljna aerobika je postajala vse redkejša. Sva pa skupaj doživela ogromno lepega,mnogo težkega skupaj prebrodila...
Pred tremi leti sem izvedela,da me vara. Takrat sem hotela oditi vendar sem zaradi otrok,ki so zelo navezani nanj ostala,pa seveda zato,ker me je on prepričeval,da si še vedno ne more predstavljati življenja brez me. Prepirava se ne dosti. Pred otroci se že dolgo pretvarjava,da je vse o.k,hodimo skupaj na morje,na smučanje,na izlete in sprehode. Aja po tisti aferi z varanjem sva se dogovorila,da bo vsak živel kakor mu paše,le da bova skupaj zaradi otrok. 2 leti nazaj sem si privoščila 1 avanturo,vendar me to nekako ni osrečilo in sem s tistim tipom prekinila. Lani decembra pa sem spoznala v službi nekoga,sva se zaljubila drug v drugega. Res zdaj sem čisto nora in zmedena kot kaka najstnica sploh ne vem več kja bi rada in kaj bom naredila. Ljubimec želi,da se preselim k njemu z otroci seveda,saj brez njih si življenja ne morem predstavljat. Toda dvomim,das bi oni sploh šli in kako jim naj povem.
Povedala sem včeraj zvećer možu in se je začel smejat in rekel,da midva bova ostala za celo življenje skupaj,ker karkoli pride med nava se razit ne moreva in da mi nikoli ne podpisal skrbništva,da hoče biti zraven otrok dokler sami ne odidejo od doma. 3 imava. Pol sva skupaj obujala spominena vse živo po dolgme času sva res imela 1 poglobljen pogovor in nazadnje sva po 1 letu se spet znašla skupaj v postelji. Res ne vem a sem za psihiatrijo. Govorila sva o vsem mogočem,kako sva se spoznala,o otrocih o mojem ljubimcu in njegovih avanturah...
Kaj pa ve pravite? Res  ne vem kaj naj,do moža ne gojim več tapravih čustev,z ljubimcem pa sem spet začutila neko srečo.
Ne morem spati,zato vam težim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
27.9.2008 8:50:00   
nanč
Za vama je en del življenja,ki bi ga bilo res škoda zavreči.Glede na to,da te je varal,pa jaz sploh ne bi nič premlevala,ne  bi imela slabe vesti glede ljubimca.Če bi me moj preveral,bi isto sekundo ko bi zvedela spakala,jaz al on,ne glede na otroke.Enastavno ne  bi mogla mimo tega,ni šans.Tako da,z moje strani;vsak si mora narediti tako,da mu ustreza!

_____________________________

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu lamba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
27.9.2008 10:09:30   
uršika***
Ja, očitno mu le ni bilo vseeno, ko je izvedel, da imaš tudi ti ljubimca in ne samo on. Imaš pa dobre živce, da si ostala, kljub temu, da te je varal. Pogovor lahko reši veliko stvari- vedeti pa moraš sama pri sebi, ali si pripravljena na takšno življenje- odločitev je tvoja

(odgovor članu nanč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
27.9.2008 10:57:47   
Marogica
Lamba....situacija, ki jo opisuješ je ta, o kateri jaz vedno govorim, ko gre za "mlade, prve" ljubezni....Izid je ponavadi vedno  takšne, kot je pri vama, ali pa takšen, da vsaj en partner v vezi vara...Se mi zdi čisto normalna reakcija na to, da sta v življenju, kar se tega tiče oba premalo izkusila. Celo tako bom rekla...zdi se mi čisto človeško. In majhen procent takšnih parov, ki so od "začetka" skupaj, ostane celo življenje skupaj, NE DA BI VSAJ EDEN VARAL. Drugače je procent tistih, ki ostanejo skupaj in so vmes malo čez plot skakali, večji.....

Imam občutek, da se tvoj mož takrat ni zaljubil(v svojo afero), ti pa si se sedaj. In v tem je seveda velika razlika. Tvoj mož pač misli, da je situacija takšna, kot je bila pri njem, in zato misli, da bosta za vedno ostala skupaj....Jaz pa mislim, da ne.

Oz. tako bo: Če boš želela samo afero s tvojim ljubimcem, bo le-ta kaj kmalu končana, ker mislim, da si te ne želi deliti, temveč s teboj ustvariti skupno življenje. In to seveda ne gre tako, kot je sedaj pri vas.

TOrej je seva ves "problem" pač preložen na tvoja ramena. ALi ostaneš pri možu in družini-vednar odpiši ljubimca (sčasoma), ali pa greš in s tem seveda potegneš za seboj celotni plaz "posledic".

TI priporočam, da ne reagiraš prenagljeno, temveč stvarno, tudi z glavo, ne samo s srcem. TI pa odkrito povem, da ne bi bila rada v tvoji koži, ker je odločitev prekleto težka.


Zato ti želim dosti sreče pri tvoji odločitvi.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
27.9.2008 12:24:44   
arabela*
Vse lepo in prav.Vendar pomisli ali je pametno in sploh smiselno bit skupaj z nekom,kateremu je čist vseeno kje si in s kom si.

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
27.9.2008 14:02:55   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: lamba

....do moža ne gojim več tapravih čustev,z ljubimcem pa sem spet začutila neko srečo.

------------------------
Glede na to, da si se, po globokem pogovoru, znašla z možem spet v postelji, bi rekla, da je ljubimec le izhod v sili oz te je srečal, ko si bila čustveno bolj ranljiva (življenje s človekom mimo človeka).
Na tvojem mestu bi poskusila vse, da bi se spet našla z možem. Ker očitno, nekje globoko spodaj, je še nekaj med vama...user posted image  

In če vseeno ugotoviš, da ni ničesar, se lahko še vedno ločiš.. Ločit pa se moraš zaradi lastnega nezadovoljstva v zakonu in ne zaradi ljubimca, recimo. Ne glede na otroke, ne glede na vse skupaj. Otroci potrebujejo srečne in zadovoljne starše, kar pa ti niso, če živijo z nekom samo zaradi zunanjih vzrokov...

Drži se, itak imaš vse možnosti, da urediš svoje življenje tako, kot bi v resnici rada. Samo malo se distanciraj od vsega, in jasno se ti bo pokazala rešitev user posted image .

P.S.: In če pri teh letih misliš, da so to stara leta, se ti je pa res zmešalo user posted image !

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 27.9.2008 14:04:59 >


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu lamba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
27.9.2008 14:59:14   
Vijoličarka
Težka situacija.

Tvoj zakon je v bistvu razpadel pred tremi leti, ampak ti si bila takrat neodločna, zato si:

- odpustila možu, da te je varal
- se sprijaznila s tem, da te ne ljubi več
- sprejela odnos, ki je sicer prijateljski, vendar ni to, kar si v bistvu želiš: moškega, ki bo videl samo tebe, te ljubil, si te želel
- prikrila si otrokom, da ti je bil njihov oče nezvest in to še preden je s teboj dosegel ta nenavadni dogovor: torej je bilo poželenje po drugih ženskah močnejše od odgovornosti družini

Očitno tvojemu možu situacija odgovarja. Vidva se razumeta, otrokom je lahko oče vsak dan, hkrati pa lahko okrog lovi trofeje. Tako je združil vse ugodnosti tako družinskega kot samskega življenja in se odrekel vsem neprijetnostim.

Ti pa si želiš več. Če sklepam po sebi, te je najbrž prizadelo, ker ti je, v zameno za svoje avanturice, ponudil 'svobodo'. Njemu je vseeno, s kom spiš ti, njega ne privlačiš več kot ženska. Po svoje ti lahko tak odnos kar 'špilal', če ne bi bila ti drugače naravna. Ti si želiš drugačnega odnosa z moškim, s katerim živiš. Polnega odnosa. Vsaj tako misliš zdaj. Ampak pred tremi leti si vseeno dala prednost družinskemu življenju z otroci.

Ker se pred otroci pretvarjata, boš ti krivec za njihovo 'nesrečo', ker oni bi vsekakor raje živeli z očetom, ker njim ni storil nič hudega. Domnevam, da so otroci še precej mladi, nekje v puberteti, zato bi lahko burno reagirali.

Ne vem ali lahko tvoj ljubimec počaka, da otroci odrastejo? Koliko časa bi to pomenilo?

Potem pa obstaja še bolj svobodna varianta, ampak ta zahteva precej svobodomiselne ljudi. Potrpljenje in sodelovanje. Lahko bi vsi skupaj npr. kupili kakšno hišo in v njej imeli tri nadstropja - eno nadstropje za tvojega moža, drugo zate in eno za otroke. Otroci bi imeli svoje sobe in npr. kopalnico in lahko bi bili tako z očetom, kot s teboj. Tvoj mož pa bi lahko v stanovanje pripeljal svojo partnerko. Tako bi ti imela svojega moškega, prijatelja in otroke, mož pa tudi, kar si želi. Ne vem pa, kako bi na to gledal ljubimec.

Vem za primer, ko je mož, ko se je žena želela ločiti in oditi z novim partnerjem, domačo hišo predelal na tak način. Ker sta bila z ženo odtujena, ni bil ljubosumen na novega partnerja, pač pa je hotel imeti otroke blizu. Sčasoma si je tudi sam našel novo partnerko in uspeli so živeti v sožitju. Otroci pa so bolj navezani nanj, kot na ženo.

A ko takole razmišljam, se mi zdi zanimivo, da sta z možem user posted image  po enem letu. On je bil zainteresiran, ker si ti hotela oditi, zakaj si bila zaniteresirana ti. Se zavedaš, da si pravzaprav varala svojega ljubimca? In če si to storila, potem bi bi težko rekla, da je ljubimec res tisto pravo. Boš ljubimcu povedala?

_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu lamba)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
27.9.2008 15:14:47   
lelaval
a midva bova ostala za celo življenje skupaj,ker karkoli pride med nava se razit ne moreva


Očitno bo res tako.
Ko sta začela, sta bila mlada, čez leta pa taka zveza postane rutina, če je sproti ne neguješ (kot rožico).
Glede na to, da pa sta tako odkrtia drug do drugega in nazadnje vama uspe še sex, ki vama ga celo leto ni uspelo "naredit", potem sta si verjetno res usojena in bosta ostala skupaj ne glede na varanje enega ali drugega.


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu lamba)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
27.9.2008 21:17:51   
kajajaka
Glede na to, da si se, po globokem pogovoru, znašla z možem spet v postelji, bi rekla, da je ljubimec le izhod v sili oz te je srečal, ko si bila čustveno bolj ranljiva (življenje s človekom mimo človeka).


Se strinjam!! Kar se pa moža tiče, bi ga jaz itak že ob varanju zapustila.... Pa ne farbaj si oči, da otroci ne vedo... ne imej jih za neumne. Tudi, če skrivata in ne vidijo, pa prekleto čutijo. Prihajam iz družine, kjer sta se starša po moje prepozno ločila in imam še dane s slabe spomine, na tisto praznino med njima, ki sem jo kot otrok čutila!!!
 
Glede skrbništva se mu ne pusti izsiljevat. Pojdi na socialno in se pozanimaj, nikakor pa to ni stvar odločitve samo očeta ali samo mame. Če nisi res grozna mati, bodo otroci pri tebi. Koliko so pa stari? Če sta skupaj 20 let tudi otroci najbrž niso več dojenčki?

Ali pa si morda ena tistih, ki trpijo, se smilijo same sebi in so ob enem prepričane, da je njihov odtujeni mož nekaj najlepšega kar se jim je lahko zgodilo. In se preveč bojijo postaviti se na svoje noge, ker so prepričane, da ne zmorejo živeti same? Tvoje odpuščanje po varanju, ostajanje "zaradi otrok" (- najslabši izgovor) in ljubimec ob katerem še vedno skočiš v posteljo z možem... kažejo ravno na to.

Vzemi se v roke ženska in si najprej razjasni kaj bi rada! Stisnit in prdnit se ne da! Odločiti se bo treba, pa brez iskanja izgovorov v otrocih, ki ob tem le čustveno nazadujejo in se učijo, "da je ok, če sta dva skupaj, četudi med njima ni ljubezni". Sorry, to je slab vpliv na otroke!!!


SE OPRAVIČUJEM ZA GROBOST, A ŽELELA SI NAŠA MNENJA, TO JE MOJE!
Pa srečno!

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
28.9.2008 10:11:40   
lamba
Otroci so stari 14, 11 in 9 let. Niso več dojenčki so pa toliko stari,dane bi bili navdušeni nad menjavo okolja. Nekako nimam srca,da bi jih kar iztrgala iz okolja,ki ga imajo radi. Tu živijo,imajo svoje prijatelje,šolo. Najstarejša sigurno  ne bi hotela it z menoj.
Nimam pomislekov le zaradi otrok,temveč,da bi se zgodba ponovila in bi se ćez nekaj let odtujila tudi s tem. Z možem pa sva res skupaj verjetno bolj kot ne le še iz navade. Sem drugaće zelo samostojna ženska in ni to to,da se ne bi upala postavit na lasnte noge. Saj zadnje čase je itak mož čez dan malo doma.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
28.9.2008 12:52:53   
atanja
Jaz bi definitivno najprej probala pskusit z možem. Če je postalo vse skupaj rutina potem je varanje včasih neizbežno, ker za vezo se je treba trudit.
In glede na to da sta se po dolgem pogovoru zbližala-je to znak da sta svojo vezo gledala skozi otroke...

Še jaz se po štirih letih včsih ujajmem da kak obdobje sva samo okrog otroka in postaneva mal oddaljena-pogovori samo glede najnujneših stvari, gledanje tv-ja namesto pogovvora.... No sam men to pač ne paše in sem se odločla da ko opazim to,bre izgovrov,da sem utrujena svojga prisilim v pogovor, in potem se posvetiva še sebi, in glej ga zlomka to nama ratuje brez problema tudi kadar je mali zraven. ZA otroke nam je jasno da se mormo včasih kadar smo utrujeni prisilit da se z njimi igramo pa skačemo, kaj pa za vezo...

Se mi zdi da hitro pademo v rutino življenja in pozabmo drug na drugega.
Zavedam se da moja zveza lahko se tudi konča,sam bom vedla da sem se trudla... kar sem si tudi obljubla ko sem se odločila za otroka.

(odgovor članu lamba)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
28.9.2008 12:56:15   
atanja
Pa Kajajaka je dala zanimiv pogled-Ubistvu si prevarala svojega ljubimca, v katerega si na sveže zaljubljena-je to pol tisto pravo res?

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
29.9.2008 17:53:53   
Anonimen
Težka situacija.


Kaj pa vem, meni se niti ne zdi user posted image .

Sori lamba, ce jemljem tako na izi (ti mogoce tudi ne), ampak meni se zdi tvoja situacija cisto kul.
Malo sta se izgubila, malo odtujila, skupno zivljenje je postalo dolgocasno in predvidljivo in sta sla vsak pomalo na stranska pota. V bistvu nic takega, kar se ne bi dogajalo vsem pomalo; pac zviljenjske stvari in leta, ko ti zmanjka prave orientacije.

Ampak nic hudega, ce mene vprasas.
Ce sta se sposobna o tem tako pogovarjat (pa upam, da sta se kaj nasmejala zraven, ker to je full zdravilno user posted image ), ce pravis, da je bil pogovor celo globok in se je celo koncal v postelji, se mi zdi, da imata dobre osnove za naprej. Glej, uspicita se kaj, zabavajta se, uzivajta....in bosta dobila novo dimenzijo. Zivljenje gre naprej in ne mores pricakovati, da bo enako kot je bilo 20 let nazaj.

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
29.9.2008 17:55:31   
Anonimen
se mi je zmešalo na stara leta?


Samo se to user posted image .

Pri sedemintridesetih nisi stara. V najboljsih letih si, bejba.

(odgovor članu lamba)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
30.9.2008 17:19:30   
naivka
IDEALNA ŽENA! Takšno ženo si vsak moški želi imeti.
Da mu da vso svobodo, da mu kuha, pere, skrbi za otroke in dom ko on uživa z drugo. Skratka DOBRO podpiraš ****rijo, oprosti.
Ja draga moja, se ti kaj ceniš? misliš da ti bodo otroci hvaležni, če boš rekla da se zaradi njih nisi ločila?
Ta tvoj se  s tebe prav lepo norčuje. Dovoliš mu pa sama.Si prava marioneta v njegovih rokah. Obvlada v nulo. Kolikim je strl srce!? Kakšen mačo!
Zdaj pa le začni mislit  s svojo glavo. In NASE. Je skrajni čas.
Ko berem take in podobne se mi zdi da je ves svet en sam kupleraj:(

Kaj pa naj proba z možem? on si je izvolil svoj stil življenja, ona je zaradi otrok samo pristala nanj! Njemu bo tako življenje pasalo še naprej, ne bo mu odveč še tu in tam ženosostnovalko poservisirat-posexsat v spomin na stare čase...
On ima vse kar rabi!!!
Ona ne.
Ampak za to mora poskrbeti sama!
Ali se bo spustila na njegov nivo ali bo ubrala svojo pot k novi sreči.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: se mi je zmešalo na stara leta?
1.10.2008 17:24:17   
moi_pikica
js mislim, da je pri dolgoletnih odnosih življenjsko, da se s partnerjem odtujiš, če ne vlagata energije v odnos (do tega pa res lahko hitro pride). verjamem tudi, da lahko partnerstvo znova zaživi, če sta oba za to. v tvoji situaciji bi jaz dobro premislila, kakšne so moje prioritete v življenju; kaj sploh hočem, potem bi se pogovorila z možem in skupaj odločila, kako naprej. dejstvo, da se lahko pogovarjata, je meni ogromen plus! no, in če sta oba pripravljena vlagati v vajin odnos, se pri tem tudi prilagoditi (če se npr. odločita za monogamno zvezo, da data res vse druge na stran), pa si seveda oprostiti stare grehe in živeti v sedanjosti, sta še lahko srečna skupaj. ti pa lahko iz izkušenj priporočim, da gresta na partnersko svetovanje ali terapijo, ker ta tretji (terapevt, avsetovalec), ki ni vpleten v vajino situacijo, lahko veliko pripomore k temu, da bosta hitreje in (bolj verjetno) izboljšala kakovost vajinega odnosa. je pa to proces, ki traja, vmes je tudi mnogo ovir, a se splača... če bosta oba verjela in si želela biti skupaj na kakovosten način, vama bo uspelo! SREČNO!
aja, še to. varanje - včasih se mi je zdelo ena izmed največjih napak, kar jih lahko človek stori... potem sem mnenje spremenila - se mi zdi še vedno napaka, a ena izmed takšnih nepremišljenih, a čisto človeških. zato ga tudi lahko oprostim. (je pa seveda razlika (vsaj meni), ali je šlo za enkraten dogodek ali dogajanje...)

(odgovor članu naivka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?