|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hiša ali stanovanje
25.2.2007 19:58:42   
triša
Ne vemo za kaj bi se odločli. Kaj ve menite ?

Tiste ki ste zidale, kakšni so stroški za:
-načrte
-dokumentacijo
-elektrika
-centralna
-komunalni priključki
-vodovod
-hiša z streho

Niti pod razno mi ni jasno koliko kaj stane, ali je sploh primerjava z stanovanjem npr. za 110.000e . Eni pravijo celo da bi nas hiša (če bi jo gradili) v okolici Lj. prišla ceneje kot stanovanje za to ceno.
Pomoč prosim, ker se ne znava odločit.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hiša ali stanovanje
25.2.2007 20:07:38   
lex
Midva bova začela gradit hišo nekje drugo leto in sva nekje računala na približno 105.000e, kar je podobna cena.
Parcela tu ni všteta.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 12:29:05   
Anonimen
Hm.
Midva sva tudi v veliki dilemi. Sicer še čakamo, če bo parcela zazidljiva, ampak jaz vseeno pravim, kot da je user posted image

No, mi smo doma v Trnovem. Parcela je podedovana. nima nobenega dovoljenja in nič še ni plačano (gradbeno dovoljenje, komunalni prispevek - za katerega je dala naša soseda skoraj 4 mio).
Pri hiši moraš računat večje mesečne stroške. Pa prej ko slej je treba streho menjat, pa fasado rihtat, pa ograjo barvat, pa vrt urejat...če gledaš s finančnega vidika, je to sigurno več, kot če bi v stanovanju imela šest lončnic user posted image
No, v stanovanju je po navadi notri že vsaj parket in okna pa vrata. To pa zelo veliko stane.

Je pa res, da je hiša pa le hiša. Nimaš tečne sosede na levi in pijanega soseda spodaj pa mularije zgoraj, ki nabijajo house.

Ne vem. Včasih sama tudi pomislim, da bi bilo veliko ceneje kupit stanovanje. Ampak...ne vem, hiška je...nekaj čisto drugega user posted image
Aja, še tole, stanovanje za 110.000 evrov - kje že? Hišo je načeloma možno za toliko denarja postavit. Če imaš parcelo. Kvadratura je sigurno neprimerljiva....s tem tudi kasnejšnji mesečni stroški user posted image

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 12:34:36   
Naja31
Kje pa dobiš v Lj stanovanje za 110.000 eurov?

Midva nisva za hišo. Moj mož še žarnice ne zna zamenjati, jaz pa nimam ne časa ne veselja, da bi skoz neki prčkala po hiši. Ok, hišo bi imela če bi imela FULL denarja in potem bi imela tudi privat hišnika user posted image  Raje večje stanovanje. Ampak midva sva obadva v bloku gor zrastla, tako da se niti ne zavedava kaj zamujava.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 12:41:58   
Anonimen
Če bi že imela parcelo 100% hišo. Ker parcele dostikrat stanejo toliko kot cela hiša.user posted image

Predvsem zaradi tega da imaš svoj mir.

Itak da je več stroškov(tekočih) z hišo in več dela, sam men je to v veselje.

Odvisno kaj si želita.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 12:42:01   
April
Mene pa ne spraviš v stanovanje, ker se bi počutila tko kot v kletki. Moj mož bi pa ravno obratno, takoj šel v stanovanje, ker je po eni strani tak kot od naje31user posted image , po drugi strani je pa tudi bolj mestni človek.
Stroški so v hiši tudi po tem, ko je že zgrajena kar visoki. Poleg fiksnih so tu skoraj vsak mesec še kakšni izredni stroški, ki jih moraš v hiši sam plačat, v stanovanju si jih pa razdelijo.
Vprašajte se tudi, koliko časa sploh preživite doma. Če imate navado skoz nekaj okol letat, pa na izlete, pa vikende in vam dom več ali manj služi samo za prespat, potem je stanovanje vsekakor boljša izbira.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 14:41:08   
bamby



Koliko kvadrature je za 110.000 EVROV in koliko kvadrature ima hiša za 105.000 EVROV, se je potrebno vprašat. V LJ so stanovanja predraga, če si pa hišo postaviš, pa ni nujno da v LJ, bo ziher za isti denar precej večja kvadratura. No, pa stanovanja so izven LJ tudi nekaj cenejša.



(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 21:01:47   
Anonimen
Kar se stroškov  hiše tiče, so neprimerljivo večji kot stroški stanovanja, ki se delijo na več (so)lastnikov.

S tega vidika bi živela v manjši večstanovanjski (vrstni oz. pritlični) hiši (do 5 sostanovalcev). V bloku pa nikoli. Imam rajši hišo in veliko stroškov user posted image user posted image

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 21:13:15   
žmož
Od malih nog sem bila v hiši-potem sva bila nekaj let v stanovanju, lani poleti pa sva se preselila v svojo hišo. Če mene vprašaš, je super met hišo-sploh pa kar se prostora tiče, lahko urediš vrt, dvorišče po svojih željah, otroci se lahko brezskrbno igrajo pred hišo..... Je pa seveda tu en kup stroškov že za izgradnjo, pa za opremo, pa nikoli dovolj denarja da bi si čisto vse uredil kot bi želel in sveda posledično tudi več stroškov (kurjava.....)
Pa še nekaj je-stanovanje pospraviš v takorekoč urci, dveh in ko pride sobota, nedelja, greš brezskrbno z družino pohajat. V hiši pa je toliko enih stvari za uredit, da gre dan mimogrede mimo tebe, ti pa kar nekaj pospravljaš, pa prestavljaš, pa spomladi urejaš vrt, pa rožice sadiš...
Hočem rečt, da je v stanovanju več časa za pohajkovanje in uživanje, čeprav je meni užitek tudi rožice sadit, pa spomladi okolico urejat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 21:19:08   
rija
Jaz pa sem celo življenje živela v bloku, zdaj pa eno leto v hiši in moram rečt, da mi je v tem trenutku hiša prevelika obremenitev. Večja, kot sem mislila. In če bom še enkrat gradila, bo hiša vsaj enkrat manjša, parcela pa tudi 5x manjša....toliko, da ko stopiš s terase, da stopiš še na svoje.

Živimo pač tako, da je dom bolj ali manj res prostor za spanje, zdaj, ko je malček še majhen, smo res mogoče malce več doma, ko pa bo zrastel, pa že vidim, da bo isti kot mama: nikoli ga ne bo doma user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu žmož)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 21:26:23   
Anonimen
Ne glede na to, da so finance pomemben faktor odločitve stanovanje/hiša, pa pred odločitvijo vseeno temeljito razmislita o svojih potrebah in navadah glede bivanja.

Res potrebujete veliko prostora? Ste se pripravljeni voziti bolj od daleč? 15 minut v eno smer se ne sliši veliko, a to je pol ure na dan in mogoče se ti bo ravno zaradi tega vsak dan živčno mudilo v vrtec? Potrebuješ trgovino na "dohvat ruke"? Potrebuješ okoli sebe dogajanje ali mir? Hodiš zvečer pogosto ven? Imajo otroci konjičke, kamor jih moraš voziti?

S selitvijo zadovoljimo določene potrebe in to ni samo potreba "po hiši" in po večjem prostoru, ampak tudi kakšna druga. Premisli tudi o drugih, da ti kasneje ne bo žal, da so ti kvadrati spremenili življenje tako, da ti ni več všeč.

Osnovna finančna invresticija je lahko enaka, odvisno pač od lokacije in velikosti nepremičnin, višji so pa v hiši tekoči stroški ter stroški vzdrževanja. 

(odgovor članu triša)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 21:41:39   
Anonimen
Jst kot 'tista od foha' ti svetujem tole:

-          velikost hiše; koliko prostorov si želite in koliko jih RESNIČNO POTREBUJETE. Želje so ponavadi velike, ampak ko je to kvadraturo potrebno pospravljati nastane problem, poleg tega se komunalni prispevek plačuje glede na kvadraturo hiše…
-          organiziranost prostorov; če ste bolj jutranji tip, da so bivalni prostori na jutranji strani, za bolj popoldanske tipe bivalni prostori na zahodu, za bolj sosedofobične bivalni prostori z velikimi odprtinami proč od sosedov…
-          velikosti prostorov; velikost kuhinje premosorazmerna s pogostostjo njene uporabe. Če se pri hiši skoraj nič ne kuha nima smisla imeti 20m2 kuhinje, če je pa to prostor, kjer poteka družinsko življenje, kjer se kuha, piše domače naloge… potem je smotrno, da je to en velik bivalni prostor…
-          velikost družine – PREDVIDENE. DA se po parih letih ne pojavi že takoj potreba po prizidkih
-          OBLIKOVANJE; to je sicer povezano z okusom posameznika in z lokacijskimi pogoji iz LI ampak vseeno malce pobrskajte po kakšnih revijah o arhitekturi, da dobite kakšno novo in svežo idejo.
 
 
Predvsem pa si zapomni tole:
resno razmisli o načinu življenja - kdaj pridete domov, koliko časa lahko namenite prčkanju okoli hiše, koliko bo to obremenilo vaše družinsko življenje (manj izletov v vikendih, ker se bo treba organizirat in tud okol hiše kaj postoriti...),  kaj vam je kot družini všeč, kako preživljate svoj prosti in skupni prosti čas itd...
V mislih pa imej tudi to - kaj bo čez  10, 15 let. In misli predvsem nase, ne na otroke, otroci imajo omejen rok trajanja. Misli zgolj eno generacijo naprej, ker Slovenija je posejana s prevelikimi hišami.
 
Na tehtnico pa daj predvsem dvoje: čas ki si ga pripravljena odtegniti družini, da boš imela velik dom.
(Sej varianta je tudi pucfrau, sam pol moraš mal več zaslužit in krog se spet zavrti user posted image )...
 
 
 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 21:46:10   
Anonimen
Uf, Pikec, se vidi da si iz foha :).

Se strinjam z napisanim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 21:57:09   
rija
Uh, če bi obstajal rr pred 6 leti, bi si jaz dandanes ne želela nove hiše user posted image user posted image user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Hiša ali stanovanje
26.2.2007 22:54:25   
* Mateja *
Imamo gradbeno firmo in po moževih besedah je bolje kupit bajto, kot pa stanovanje. Zna stanovanje dost več stat, kot pa vrstna hiša. govorim za Primorski konec.
Jaz sem pa definitivno za hišo, ki jo bomo vsaj upam da kmalu imeli . Sedaj si končujemo stanovanje, pa mi že sedaj slabo dela, ko pomislim na vse tečne sosede, ki bodo tarnali naj umirimo mal našga mulčka!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?