|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ločitev
25.7.2011 13:29:09   
vrata
Pozdravljeni, verjamem, da je bilo že veliko napisanega na to temo, vendar še 1x...ločujem se. NA nek način vem, da s tem partnerjem ne morem več živeti skupaj, po drugi strani pa se obsojam, da zasabo puščam 15 let življenja, imam 2 najstnika, ki bosta verjetno tudi zelo zmedena, zgubljena. In ne znam ven iz tega "sranja". Trpim, vsak dan se sprašujem ali bi lahko bilo kdaj kako drugače, čeprav sva se non stop kregala, prisotno je bilo tudi nasilje, vendar je bilo tudi lepo. Kkao preboleti? Kako začeti na novo? KAko se ne obsojati sebe in njega? Kako živeti naprej?

hvala za vse nasvete

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 16.9.2011 14:19:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: LOČITEV
25.7.2011 16:07:34   
urška
jaz priporočam obisk kakšnega družinskega terapevta. enih stvari pač ne znamo rešit sami in mislim, da je pametno da se obrnemo po pomoč.

(odgovor članu vrata)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: LOČITEV
25.7.2011 18:02:56   
Colt
Vrata, eno vprašanje...misliš da tvoja otroka rajši vidita mamico ki je sesuta, na koncu in brez izhoda? Ali morda raje vidita mamico ki čuti v sebi novo energijo, nov smisel in je sposobna doumeti, da je 15 let zelo malo, napram celem življenju? V kakšni vlogi boš bolj koristila svojim potomcem?

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: LOČITEV
26.7.2011 8:16:18   
urssi
vrata, od vaju s partnerjem je odvisno kako bosta najstnika sprejela ločitev..jaz sem bila stara 15 let in brat 19, ko sta se starša ločila. Takrat nisem dobro vedela zakaj, ker sta vedno imela (v mojih očeh) lep odnos, kregala sta se zelo malo, vsaj v moji prisotnosti. mama mi je enkrat razložila, da se z očetom razhajata kar pa na naju z bratom ne bo vplivalo, o ločitvi smo se vsi skupaj veliko pogovarjali. Na začetku sem bila zelo zaskrbljena ali bom očeta še kdaj oz. dovolj pogosto videla ali ne. Nihče od njiju ni nikoli rekel žal besede o drugem, oče se je odselil in nato prihajal na obiske, zelo pogosto. Od tega je že več kot 15 let in starša imata res lep in spoštljiv odnos, dosti bolšji kot marsikateri zakonci. Tudi vse rojstne dneve smo praznovali skupaj, čeprav sta si starša v tem času našla nova partnerja, dobila sem celo polbrata. v glavnem, name je ločitev staršev pozitivno vplivala, saj sem imela dosti več od očeta. Kadar je prišel na obisk se je stoprocentno posvetil meni in bratu, ni prišel domov samo ležat na kavčuser posted image , dosti več smo se pogovarjali in oba starša sta bila bolj sproščena. Res pa je, da sta imela spoštljiv odnos že v času zakona in nikoli ni bilo prisotnega nasilja.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: LOČITEV
26.7.2011 8:22:23   
mari1234
Predlagam družinsko terapijo, psihološko svetovanje. Pa ni nujno z namenom, da skupaj ostaneta. Ampak, da jo boste vsi odnesli z najmanj posledicami. Res.
Pa srečno!

(odgovor članu urssi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: LOČITEV
26.7.2011 13:06:50   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: vrata
..., vendar še 1x...ločujem se. NA nek način vem, da s tem partnerjem ne morem več živeti skupaj,

Lahko je to konec.

Lahko pa je to začetek novega, drugačnega odnosa. Namreč ko oba dojameta da tako ne gre več in je obema žal, takrat lahko oba še kaj spremenita v medesebojnem odnosu. Poudarek je na Oba.


(odgovor članu vrata)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: LOČITEV
26.7.2011 21:10:04   
mari1234
Ja, saj zato sem pa priporočila družinsko terapijo. Ker poznam težave od blizu in ima dobro izkušnjo s psihoterapevtko. Morda poskusiš/ta (lahko na začetku sama in se ti nato pridruži partner ali pa sploh ne, seveda je odvisno od vaju obeh). Bila sem tukaj: http://www.pfs.si in meni je rešila odnos (no, v bistvu sva ga sama, ona je le pomagala user posted image  (to bi me takoj popravila user posted image ).

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: LOČITEV
27.7.2011 11:13:09   
vrata
Hvala za vse misli. Ne odnos ni več možen, to sem dojela, pa čeprav sem bila vedno jaz tista, ki sem vlekla odnos skupaj. Prevec hudih stvari se je zgodilo, preveč poniževanj, nespoštovanja. Hudo pa je tudi to, da moj mož sedaj noče sodelovanja, ampak na nek način samo išče kako bi mi še otežil situacijo. Srčno sem ga imela rada vseh teh 15 let in marsikatero "neumnost" spregledala, zaradi katerih bi ze marsikatera preje odšla in vztrajala in krpala. Res je da ne poznate celotne zgodbe, vendar 1x izgleda da se toliko stvari nabere, da več ne gre. Hudo mi je za tem, da nismo vec druzina, hudo mi je za vse kar me še čaka (ne izgleda, da kaj svetlega), vendar tako ne morem več. Verjetno si bom res poiskala sama neko pomoč, ker vidim, da sem totalno nesamozavestna, krivim se za vse in to me uničuje. Vendar tud bolečina 1x mine. Upam.

hvala

(odgovor članu vrata)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: LOČITEV
27.7.2011 13:37:11   
urška
boš videla, da boš zmogla. bi ti bilo pa najverjetneje lažje, če najdeš neko pomoč. sama imam izkušnje z dvema terapevtoma, če želiš kontakte mi pošlji ZS.

(odgovor članu vrata)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: LOČITEV
28.7.2011 13:27:15   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: vrata
...Prevec hudih stvari se je zgodilo, preveč poniževanj, nespoštovanja. Hudo pa je tudi to, da moj mož sedaj noče sodelovanja, .....vendar 1x izgleda da se toliko stvari nabere, da več ne gre. ..

Vse kar se je zgodilo je bil le VAJIN ples. Plesala sta po korakih kakor sta pač znala in si seveda stopala na prste. Tako ti njemu (nehote nevede) in tako on po tebi.

Jezo katere odraz je nespoštovanje, poniževanje nosi on v sebi (od prej). Tvoj "plesni" korak ga je samo pahnil v stanje tistega občutka iz preteklosti, ki mu vzbuja jezo in njegova reakcija je lahko nasilna, žaljiva,... a še vedno le odraz nemoči in prizadetosti (na katero si ga ti z nedolžno besedo/ gibom/ reakcijo spomnila).

Res pa je to, da si to njegovo skrito bolečino intuitivno zaznala in je to ta skrita sila, ki te je k njemu pritegnila.

Danes odhajata narazen, ne da bi oba, vsak zase in skupaj to svojo preteklost (otroštva) razrešila. Seveda oba sta nespremenjena in oba znata plesati le te korake in vsak od vaju si bo zopet našel morda plesalca, s katerim bo nadaljeval isti peklenski ples.

Torej ko te nagovarjajo k terapiji in svetovanju ni ker bi to koristilo njemu ampak ker bi to koristilo tebi, njemu in otrokom. Veš, vajini otroci so se v teh letih sprejeli vajin ples in ga bodo poskušali plesati v svojem življenju (enako nezavedno) - če jima vidva ne pokažeta prave plesne korake.

(odgovor članu vrata)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: LOČITEV
29.7.2011 9:52:54   
FLASK_A
Če je res konec, če sta se za vajin zakon res borila in storila VSE da bi ga rešila iz krize...

Potem bo kar nekaj časa hudo. Samoobtoževanje, skrb za otroke, kako začeti novo življenje, kako ujeti nov ritem... Kar nekaj časa je potrebnega, da se postaviš na noge.

Ampak na koncu vedno drži- ČAS celi rane. Obrabljena fraza, ki sem jo sama sovražila v tistih momentih... Ampak resnično- samo čas si daj... Veliko časa... In verjemi vase in svoje odločitve. Na koncu boš zmagala.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: LOČITEV
29.7.2011 16:37:46   
Colt
Tehnofil, podpis pod vsako besedo!

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: LOČITEV
2.9.2011 11:46:01   
ronja
Prvič: nisi vrgla 15 let stran - saj praviš, da je bilo tudi lepo - teh spominov vama ločitev ne bo vzela (preverjeno - mojadva sta ločena). Poleg tega sta v teh 15ih letih imela dva krasna otroka, kar tudi ni za odmet, ne? Torej ne gledat na to kot na izgubo.

Ja, seveda bosta malo zmedena, ampak nista več par let stara, z očetom se bosta lahko videla, kadar se bosta hotela, ne rabita več nujno vsakega vsak dan... Brat je bil najstnik, jaz v zgodnjih 20ih, ko sta se mojadva ločila - nimava nobenih traum in če bi se sama kdaj ločevala, bi si želela tako, kot sta se mojadva. Zadnjič sem brala intervju s psihologom, ki pravi, da zdaj vejo, da ob ločitvi otroci trpijo predvsem zato, ker se starša začneta obnašat kot kretena in si nagajata. Temu se pa lahko izogneta in potem vajinim otrokom ne bo tako zelo hudo. jasno, da ni luštno, ko se starši ločujejo, ampak ni pa to trauma, če se lepo zmenita.user posted image

Kkao preboleti? Kako začeti na novo? KAko se ne obsojati sebe in njega? Kako živeti naprej?

Počasi, s kakim hobijem, ki te veseli, pa je pozabljen čakal na svoj čas, s kako dobro prijateljico in z iskrenostjo - do sebe in do drugih. Nič ni narobe, če otroka vesta, da vama je zaradi ločitve hudo - to je po moje dobro, ker potem vesta, da sta se vseeno imela rada. Nič ni narobe tudi, če si jezna zaradi slabega, kar se je zgodilo - ker je to naravna reakcija. Pusti si bit vse to: žalostna, jezna, vesela, da je za tabo, vse... jasno, da je človek zmeden - ampak "you're not the only one with mixed emotions..." kot bi rekli Rolling Stones.user posted image

Od tega je že več kot 15 let in starša imata res lep in spoštljiv odnos, dosti bolšji kot marsikateri zakonci. Tudi vse rojstne dneve smo praznovali skupaj, čeprav sta si starša v tem času našla nova partnerja

Enako, samo da še ni čisto 15 let, majčkeno manj.

Če sta oba z možem za, pa je tudi družinska terapija super rešitev. če on ni za in ti bo težko na novi poti, lahko greš pa še vedno sama, veliko ljudi rabi nekoga, da jih razume takrat - in veliko jih nima takih prijateljev...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vrata)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: LOČITEV
14.9.2011 0:38:25   
Mala_princeska

podpis pod tehnofila
nezavedno se dogaja, da otroci ponavljamo "napake" staršev. Nezavedno sem se ujela v past in sem na poti reševanja problemov s terapijo: družinsko.
Uporabnica Vrata in ostale, ali ste vedele da obstaja tudi možnost brezplačne pomoči za osebe v stiski? Ne samo plačljive terapije, osebni pogovori.... Tudi sama do sedaj nisem vedela, ker nihče ne pove. Mogoče zato, ker probleme držimo pri sebi in jih je "sramota" reševati na tak način.
Le pogumno, vsak dan je lahko nov začetek.
Uporabnica Vrata srečno na vaši poti.

Tudi jaz sem hči ločenih staršev, sta se ločila ko sem bila stara sedem let.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: LOČITEV
14.9.2011 8:06:28   
Nika v službi
Tehnofil, to pa je zares zelo lepo napisano. In zelo resnično.

Vrata, pogumno naprej in ne boj se poiskati strokovno pomoč. Srečno.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?