|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pričakujem preveč?
24.1.2010 20:57:27   
misamuk
Ne vem več, ali jaz preveč pričakujem ali pa je moj mož totalno pogorel v svoji starševski in partnerski vlogi. Zato bi prosila, da mi poveste kaj si mislite. Malce bo dolg tale prosti spis, ampak upam, da se boste prebili do konca.
Sem doma na porodniški, imava 7mesečnega dojenčka. Že od poroda dalje, se je najin odnos popolnoma skrhal. Po porodu sem imela približno mesec dni precej hudo poporodno otožnost (ugotovljeno s strani patronažne, zato sem uporabila tudi določene institucije za pomoč). V tem času je bil moj mož popolnoma nerazumevajoč. Mene je bolelo tako njegovo popolno nezanimanje za otroka(bil sposoben priti iz službe in odkorati mimo otroka, kot da ne obstaja, pa še veliko podobnih primerov), kot popolno nerazumevanje mojih skrbi in duševnega stanja. Prosila sem, moledovala, jokala, razlagala, pisala...nič se ni spremenilo. Če ne bi bilo moje mame, prijateljic in nekaj prijaznih svetovalk, bi se mi verjetno odpeljalo. Če ne bi bilo njega, bi mi bilo lažje. Vsaj ne bilo uničenih pričakovanj in razsute pravljice.
Po tem začetnem obdobju sem si rekla »ok, morda rabi čas, da se prilagodi na novo vlogo tako sebe kot očeta kot mene kot mame, da nisem več samo njegova partnerka ampak tudi (in v tistem začetnem obdobju PREDVSEM) mama.«
Želela se si, da bi se z njim lahko pogovarjala o težavah vsake novopečene mame (zakaj dete joka, misliš da ga kaj boli? Dovolj je? Ali pretrdo kaka?), ker pač nisem bila sigurna v novi vlogi. Zaradi njegovega popolnega pomanjkanja znanja o funkcioniranju najinega otroka (da otrok mora jest, spat, da obstajajo krči, kako se dela adaptirano mleko) in, kar je še huje, kljub mojim prošnjam popolni ignoranci, da bi se vse to vsaj toliko spoznal, da bi lahko z njim pogovarjala, sem se pač zatekala po te pogovore drugam.
Ko sem mu poskušala pojasnit, da te pogovore rabim, da so za mene odraz ljubezni (in starševstva), da njegova participacija pri skrbi za otroka zame pomeni, da imam kopilota pri tej novi zadevi imenovani »oče in mam«, preprosto ni dojel. Zato mi je bilo lažje, da ga preprosto izklopim. In seveda se je prepad večal, predvsem pa so do danes, nekaj mesecev kasneje, ostale ogromne zamere.
Kljub temu sem občasno še vedno poskušala, mu dala otroka, naj ga on porihta, mu napisala, kako otrok funkcionira, mu kazala, razlagala, priskrbela čtivo, da si prebere.
Pa danes, ko gre otrok proti enemu letu, ne ve, kdo je otrokov pediater, koliko obrokov in kdaj ima otrok, kaj sploh je. Ali otrok še pije mleko ali ne in kdaj. Ne svane mu, da bi preveril ali ima dete recimo hladne noge ali ga previja v premrzli sobi, ali je žejen, ali je dobil kapljice. In to kljub temu, da je vse to z otrokom že delal. Naredil je prav sicer zato, ker je dobil pisna navodila, ampak preprosto se mu ne zdi pomembno, da si to zapomne. In si resnično ne zapomne. Če je danes dal ob 9h zjutraj mleko, naslednji dan spet potrebuje navodila, da da otroku ob 9h zjutraj mleko.
Da ne bo pomote, ne pričakujem, da ve toliko kot jaz, vendar me boli, da si preprosto ne zapomni čisto nič, kar je v zvezi z osnovnimi potrebami najinega otroka, kaj šele glede vsega ostalega. Si ne zapomni iz danes na jutri, kaj šele za čez 1 teden.
Morda to samo po sebi še ne bi bilo tako hudo, ampak vse skupaj samo priliva na ogenj zamer, ki so ostale iz prvih mesecev.
Hkrati pa non-stop fantazira kaj BO on vse z otrokom počel, ko bo le-ta starejši, kam vse ga BO peljal. Da pa mora dete čez pol ure jest, mu pa niti ne svane.
Jezna, besna sem na njega, ker imam občutek, da je obtičal v svoji razvajenosti življenja v dvoje (kjer priznam, sem mu jaz stvari precej olajšala), na očetovstvo pa gleda zelo idealistično, medtem ko to pomeni, da vsakdanja funkcionalnost dela z otrokom pade samo na mene. Preprosto se ne morem na njega zanest. Otroka bi komot pustila 24ur pri babcici v oskrbi, pri najboljši prijateljici tudi, očetu pa ga ne zaupam. Pa da ne bo pomote, če mu rečem pojdi otroka previt, ga gre, brez težav. Ampak recimo hkrati ne opazi, da ni več plenic v predalu, da je koš za plenice poln, da je okno v sobi odprto in je soba hladna in da je dete prvič reklo ga-ga. Previja in je hkrati nekje v nekem svojem filmu. In seveda, dete to čuti, do njega je indiferenten. Naredi zato, ker sem mu jaz rekla in ker bi drugače »težila«. In ko mu omenim ali ni opazil še ostalih stvari (plenice, koš, hladna soba), eksplodira, da ali a) nikoli ne naredi dovolj dobro ali b) je on utrujen in ne more vsega.
Moram biti hvaležna, da ga sploh previje ali lahko pričakujem, da v času, ko je doma, nosi enakopraven delež starševstva in opazi omenjene stvari in jih uredi? Ali ga moram za vsako stvar opominjat naj jo naredi, kot bi imela doma še enga otroka? Zakaj nekaj mesecev opominjanja/kazanja/razlaganja ne more biti dovolj, da bi si zapomnil/uvidel?
Pričakujem preveč, če želim, da ve, kam peljat otroka, če zboli (in kaj recimo pomeni pri otroku vročina), kakšne so otrokove osnovne funkcionalne potrebe? In to brez listka ampak iz srca in zaradi želje po tem vedenju?
Naj omenim še, da ponoči vstajam samo jaz, ker on ima zjutraj službo, poleg tega pa mora zaradi zdravstvenega stanja prespati celo noč (to sem vedela, že preden sva se odločila za otroka zato sem to sprejela). Kar pa pomeni, da imam včasih krajše živce in da nimam volje, da ga učim kako biti oče, da ga učim kako izkazovati ljubezen in skrb do otroka. Vsaj delno to tako ali tako pride iz srca, mar ne?
In na koncu še glede partnerstva: po vsem napisanem je seveda kot moški, mož in oče v mojih očeh pogrnil, spoštovanje se je skrčilo na minimum, želja po preživljanju časa z njim prav tako. Pa da ne bo pomote, ravno takega vedenja pri novopečenih mamicah ne podpiram (da pozabijo, da mož obstaja), ampak po vsakem novem dnevu bitk in razočaranja mi resnično ne paše biti njegova »žena«, niti slučajno.
Torej, sem preveč zahtevna do njega kot očeta, kot so-starša?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pričakujem preveč?
24.1.2010 21:02:21   
ZmajTolovaj
Ne.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pričakujem preveč?
24.1.2010 21:15:15   
manna
Ne zdi se mi tako hudo da ne ve da je koš plenic poln ali da mora imeti otrok čez pol ure obrok (saj taki so vsi moški, a niso), kar me je najbolj zmotilo, prav zabolelo, je to, ko si napisala da je do otroka popolnoma indiferenten user posted image Kako? Zakaj? Ali ne najde v sebi tistega občutka ljubezni do svojega lastnega otročka?! To je žalostno! To je tisto kar te mora skrbeti, ne pa da ne opazi polnega koša.

Midva imava tudi 7m otroka. Moj lubi seveda tudi rabi razlago kako naj pripravi kašico, kje so slinčki, da je koš poln, pa vse to. Ampak tamalo pa obožuje da bi jo pojedel! Igra se z njo kadar le more, ko pride od kje domov najprej njo celo prelupčka potem sem šele jaz na vrsti. Skoraj vsak večer jo skopa, ker on tako želi in se še v vodi igra z njo.. Tamala ga tudi tako obožuje da zavriska takoj ko ga zagleda...In če ga pustim samega z njo, bo pač prebral na škatli hrane navodila za pripravo in naredil vse kot je treba. Pa seveda ve tudi številko pediatrinje če bi bilo kaj narobe.



(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pričakujem preveč?
24.1.2010 21:23:57   
mama_milchy
Nisi zahtevna; niti najmanj; pustmo kos poln plenic samo to da ga pa ti moraš skoz opominjat kaj in kako pa je prav glupo in kr nesramno z njegove strani;
mogoče pa ne zna pokazat očetovske ljubezni, morda ga je strah očetovstva; morda pa se mu ti premalo posvečaš kot ˝žena˝ pa se počuti odrinjenega

moj mož ve kje so plenice, cunjice, slinčki; zna pripravit mleko, kašice; približne ure kdaj ima kateri obrok in kako si obroki sledijo (mlečni zajtrk, sadna malica, kosilo, pol.malica, mlečna večerja) in komot ostane mala z njim; če kaj ne zna pa pač improvizira;
z malo se tudi veliko igra, tudi zapoje ji kaj, če ne zna pesmice pa poišče kako na netu....
ve katera je njena pediatrinja, številko ZD in podobne zadeve;

v gospodinjstvu pa sva 50:50; kar ne utegnem jaz, naredi on čeprav sem jaz na porodniški...


(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pričakujem preveč?
24.1.2010 21:29:57   
Petka09
Mogoče pa ima tvoj mož težave, ki pa jih ni sposoben ali ne more povedati. Za moške je itak značilno, da se ne bo zdaj kar vsedel k tebi, zlil vsa čustva in solze.... Pač, držijo v sebi, ker so pač moški, ker kao morajo bit močni, ker so tako navajeni že od malega. Pa ne, da ga zagovarjam ali karkoli... Samo mislim, da se on enostavno ne znajde v vsem tem. Mogoče je njega zadela "poporodna depresija" in se zato tako obnaša. Če si ti imela to depresijo po porodu, se je mogoče počutil nemočnega, ni vedel ali znal pomagati... Preveč mu je bilo vse to, ustrašil se je, ni se znal s tem soočiti. Enako s skrbjo za otroka. Ne znajde se v vsem tem, celo izogiba se, da bi se kaj naučil, si zapomnil.
Sicer ne vem kakšen je bil sicer prej po karakterju, ko si bila še noseča ali pa pred nosečnostjo. Kako se je obnašal, ko je vajina zveza bila še "na free", bre otrok... ko sta začela živeti skupaj, ko sta morala skupaj začeti skrbeti, da bo "kruh pri bajti"... Kako se je takrat znašel? Mu je že od vsega začetka vse težko oz. je do vse indiferenten, pozabljiv, brez pravih občutkov? Če je vedno bil tak, potem pač enostavno ima tak karakter in bi se morala res temeljito pogovoriti kako in ČE sploh iti naprej.
Če pa je bil prej povsem drugačen, ljubeč, gospodaren, spoštljiv, skrben.. itd... In v bistvu vidiš spremembo šele zdaj po porodu - potem bi se resnično morala vsesti in pogovoriti. Pa verjamem, da je težko moškemu odpreti dušo, ker moški se ne odpre kar tako. Bo pač rekel: ah, pusti me. Saj je vse ok.
Ampak nekako moraš prodreti do njega. Ker mogoče je njemu samo zelo težko in se ne znajde, ker si misli, da itak ti vse veš in vsi ti hormoni, ki so tebe prizadeli na začetku in kar naenkrat novo bitje pri hiši... mogoče je to preveč zanj. Pogovorita se!!!!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pričakujem preveč?
24.1.2010 21:43:56   
x_srečka_x
Lahko si je tudi čisto drugače predstavljal "dojenčka" in da bo vse enako kot prej,kar pa seveda ni.
Mogoče tudi vidva rabita da sta malo sama v dvoje da se lahko v miru pogovorita...

Da pa moraš moškem vedno vse razložit pa user posted image  Jaz mojemu čisto zaupam,a vseeno mu moram povedat kaj mu naj obleče kaj mu naj da jesti...pa čeprav je to njegov že 3. otrok.

LP

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pričakujem preveč?
24.1.2010 22:06:25   
Ulla80
Ne zdi se mi tako hudo da ne ve da je koš plenic poln ali da mora imeti otrok čez pol ure obrok (saj taki so vsi moški, a niso),


ja ne vem no, če maste tako mnenje o svojih moških, pač ni čudno da se tko obnašajo. dobimo to, kar pričakujemo, mar ne.
men na kraj pameti ne pade, da bi mojmu razlagala kje so plenice, pa cunje, pa kdaj more otrok jest, pa kdaj ga je treba previt in mu celo pisala navodila kako naj to izvedeuser posted image pa kaj si nor....od prvega dne ga obravnavam kot enakopravnega, kar se tega tiče in pričakujem da kot fotr najinih otrok te stvari ve oz. se za njih zanima. men jih tud ni nekdo prišel s trahterjem vbit v betico pet minut po tistem, ko sem rodila.
in tud če me vpraša, kje ma recimo tamala štrample, mu rečem v hladilnikuuser posted image mislim nouser posted image kje pa naj bodo...
tko da jst ga kr pustim da ju sam porihta, kakor jih pač, pa tud čist vseeno mi je če jih porihta drugače od mene - kje pa piše da je samo moj način pravi?
sej v končni fazi je otrok od obeh, ni samo moj, on je pa kaj - gost na obisku, k je še njega treba pedenat?
sej je res, da jaz veliko več časa preživim z otrokoma in veliko več skrbim za nju in ju pedenam, samo to še ne pomeni, da on ni enakovreden kot starš. pomeni samo to, da se more pač malo bolj zanimat, če določenih stvari zaradi premalo preživetega časa z otroci ne obvlada in ne ve.

< Sporočilo je popravil Ulla80 -- 24.1.2010 22:07:25 >


_____________________________

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Pričakujem preveč?
24.1.2010 22:24:03   
TomTaylor
ne morem se odločit ali naj se podpišem pod Petko09 ali Ullo80user posted image

Imam pa tut jaz večkrat občutek, da imam 3 otroke ne 2, ampak tko hud primer pa ni, hvalabogu!


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Pričakujem preveč?
24.1.2010 23:04:10   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Ne zdi se mi tako hudo da ne ve da je koš plenic poln ali da mora imeti otrok čez pol ure obrok (saj taki so vsi moški, a niso), kar me je najbolj zmotilo, prav zabolelo, je to, ko si napisala da je do otroka popolnoma indiferenten user posted image


žal te bom morala zbuditi iz tvoje pravljice.

daleč od tega, da bi bili vsi taki.

moj že ni.

od prvega dne se je popolnoma enako skrbel za tamalega kot jaz....ga hranil, kopal, cartal, se z mano zbujal na eno in pol uro...sem samo stegnila roko in glej....že sem imela v roki pripravljeno flaško s primerno ogreto hrano za tamalega.

ma v bistvu mislim, da je on ob vsem pomamjkanju mama-gena še bolj komplicrial in bil pozoren kot jaz.

prvo, kar je prišel iz 12 urnega šihta, je bilo cartanje s tamalim..in obžalovanje, da je zamudil cel dan z otrokom...

še prav posebej krasno mi je bilo vedno, ko je dejal, kakšni bedaki so nekateri moški, da zamujajo tako čudovite trenutke s svojo družino in jih raje zabijajo za prvim šankom potem, pa se zbudijo čez 15 let in pridejo k pameti in obžalujejo, da ne vedo, kdaj je otrok prvič zakorakal, rekel prvo besedo in še tisoč drobnih stvari, zaradi katerih se splača biti OČI.

in ta vez se z vsakim dnem poglablja. imata se neskončno rada.....počneta skupaj tisoč stvari, ki jih midva ne....se mečeta judo, zlagata kocke, vozita formule.....

in ravno danes je moj mož tik pred odhodom v posteljo dejal...mi trije smo najboljši par user posted image

uh, kar zaneslo me je.....pa vendar tudi moj mož ni nikoli pogledal, če imamo dovolj plenic ali hrane, če imamo recimo tablete za pomivalca....pralni prašek....pa tudi avto mi je že skoraj zružil, ker ni preverjal olja...user posted image

in niti ne mislim, da je to problem pri misamuk. prej kapljica, ki steče čez rob.

misamuk, verjetno te čakajo še težki trenutki, tudi pri nama so bili in se še občasno vrnejo....vendar, če je tu še ljubezen, jo boš našla. mogoče ravno takrat, ko boš mislila.....tako, zdaj pa je res vse gotovo...

mogoče se vama bo moralo zgoditi (pa bog ne daj) kaj ne preveč lepega, da bosta oba odprla oči.

srečno.


_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Pričakujem preveč?
24.1.2010 23:17:17   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: rija


in ravno danes je moj mož tik pred odhodom v posteljo dejal...mi trije smo najboljši par user posted image




user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  res lepo.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 10:28:35   
manna
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: manna

Ne zdi se mi tako hudo da ne ve da je koš plenic poln ali da mora imeti otrok čez pol ure obrok (saj taki so vsi moški, a niso), kar me je najbolj zmotilo, prav zabolelo, je to, ko si napisala da je do otroka popolnoma indiferenten user posted image


žal te bom morala zbuditi iz tvoje pravljice.

daleč od tega, da bi bili vsi taki.

moj že ni.

od prvega dne se je popolnoma enako skrbel za tamalega kot jaz....ga hranil, kopal, cartal, se z mano zbujal na eno in pol uro...sem samo stegnila roko in glej....že sem imela v roki pripravljeno flaško s primerno ogreto hrano za tamalega.

ma v bistvu mislim, da je on ob vsem pomamjkanju mama-gena še bolj komplicrial in bil pozoren kot jaz.

prvo, kar je prišel iz 12 urnega šihta, je bilo cartanje s tamalim..in obžalovanje, da je zamudil cel dan z otrokom...

še prav posebej krasno mi je bilo vedno, ko je dejal, kakšni bedaki so nekateri moški, da zamujajo tako čudovite trenutke s svojo družino in jih raje zabijajo za prvim šankom potem, pa se zbudijo čez 15 let in pridejo k pameti in obžalujejo, da ne vedo, kdaj je otrok prvič zakorakal, rekel prvo besedo in še tisoč drobnih stvari, zaradi katerih se splača biti OČI.

in ta vez se z vsakim dnem poglablja. imata se neskončno rada.....počneta skupaj tisoč stvari, ki jih midva ne....se mečeta judo, zlagata kocke, vozita formule.....

in ravno danes je moj mož tik pred odhodom v posteljo dejal...mi trije smo najboljši par user posted image

uh, kar zaneslo me je.....pa vendar tudi moj mož ni nikoli pogledal, če imamo dovolj plenic ali hrane, če imamo recimo tablete za pomivalca....pralni prašek....pa tudi avto mi je že skoraj zružil, ker ni preverjal olja...user posted image

in niti ne mislim, da je to problem pri misamuk. prej kapljica, ki steče čez rob.

misamuk, verjetno te čakajo še težki trenutki, tudi pri nama so bili in se še občasno vrnejo....vendar, če je tu še ljubezen, jo boš našla. mogoče ravno takrat, ko boš mislila.....tako, zdaj pa je res vse gotovo...

mogoče se vama bo moralo zgoditi (pa bog ne daj) kaj ne preveč lepega, da bosta oba odprla oči.

srečno.



Draga rija, citirala si moj post kot da se sploh ne strinjaš z mano, potem pa si opisala natančno to kot jaz, le da daljše in z drugimi besedami. Da so taki vsi moški - mislila sem, da pač ne opazijo da bo kmalu zmanjkalo plenic, tablet za pomivalca, da je koš poln...itd. ipd... in tak je tudi moj (kot opisuješ je tak tudi tvoj), vendar pa od prvega dne z največjo ljubeznijo skrbi za dete, jo previja, kopa, hrani, in to počne z veseljem, ne ker bi mu jaz naročila! Hčerka je zanj največji zaklad, vsak dan navdušeno opazuje kako napreduje in pove, kako srečen je da jo imava!
Strinjam se da so bedaki tisti, ki zamujajo dneve, tedne, celo leta s svojimi največjimi zakladi...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 10:41:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: manna

Ne zdi se mi tako hudo da ne ve da je koš plenic poln ali da mora imeti otrok čez pol ure obrok (saj taki so vsi moški, a niso)


Ne, v bistvu niso. Moj dragi ve o otroku enako kot jaz, zanj skrbi enako kot jaz. Jaz sicer več, normalno, ker je on v službi (10 ur na noč), ampak ko je doma pa je super očka. in tudi opazi, ko zmanjka plenic (ravno predvčerajšnjim je šel po njih, brez da bi jaz sploh vedla), sam se spomni ko otroku manjka za obleči, pravkar prebira paparico, ker bo počasi čas za uvajanje GH itd. Poleg tega opazi vsako novo malenkost ki jo otrok izvede, vsake toliko pride in reče cel navdušen: "Veš Jure pa ima to in to novo finto"user posted image ali pa "Jure se je pa danes 2 krat pokakal, ne samo enkrat kot ponavadi", v glavnem VSE opazi, mogoče še več kot jaz.
Se pa še toliko bolj trudi, ker on ni imel očeta prisotnega v svojem otroštvu, zato želi svojim otrokom nudit vse tisto kar sam ni imel (me včasih skrbi da bo celo preveč nudil svojim otrokom, če veste kaj mislim)user posted image

Tako da jaz osebno tega ne bi trpela, raje sem sama kot pa imam 2 otroka namesto enega.

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 10:44:26   
Petka09
Eh, pa dejte no, zdej ste pa že smešne... da se primerjate, kter ATI je boljši fotr, kter da več na otroka, kter več opazi.... MIslim, to mi je pa res zdej otročje, no user posted image . In sigurno to prepucavanje zdej nič ne pomaga avtorici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 10:52:42   
botrca
Kaj naj ti rečem kot to, da je tvoj mož še en od tistih ki mislijo da je otrok lutka, da oni ne rabijo nič delat, sodelovat...ma vidim da bi bilo fajn za večino žensk umetna oploditev in naj sama vzgaja otroka, ker so moški navadni egoisti ki mislijo samo nase.
Pogovorita se, povejta kaj vaju muči...mogoče bo pomagala toleranca z obeh strani.

Pa srečno user posted image

< Sporočilo je popravil botrca -- 25.1.2010 10:53:54 >


_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 11:01:27   
liliana
Misamuk, jaz bi pa tu rekla, da ima vsaka zgodba dve plati.....po porodu si bila malo depresivna in otožna......mislim, da je še danes nekaj tega ostalo.....si doma cele dneve, vsako stvar pretirano potenciraš na 10 potenco, ker si sama z otrokom in imaš pretirano časa na razpolago za raznorazna razmišlanja in smiljenje sama sebi......

istočasno pa nobeno stvar glede otroka ne dovoliš narediti možu......Pisati mu navodila, kako naj dela z otrokom, kdaj in kje naj vzame plenico, kako ji naj drži flaško v ustih.....halo?! Saj se sama do njega obnašaš, kot da je debil in da ne zna nič sam narediti.....tudi moj partner ni tak tip, da bi se cele dneve z mano pogovarjal o otroških kakcih in podiranju kupčkov.....za tak pogovor idi k kolegici, ki ima otroka, z njim se pa pogovarjaj tudi o "življenjskih stvareh" oz. o tistem, kar ste se pogovarjala preden sta imela otroka, saj se življenje, ki ne vključuje otroka ni ustavilo ne zanj in ne zate.....

Sicer pa draga moja......na porodniškem dopustu si ti......in ta dopust je namenjen negi in varstvu otroka.....in jaz na porodniškem dopustu nisem pričakovala od partnerja, da se je ponoči zbujal in šel k otroku.....če je šel sam, hvala bogu, silila ga pa nikoli nisem, ker sem vedela, da gre zjutraj v službo, jaz pa ob otroku lahko čez dan spim, če sem utrujena......

In na koncu bi rekla ja, pričakuješ preveč....ker možu ne pustiš nič samemu narediti kar se tiče otroka, ker misliš, da le ti to obvladaš v nulo.....



< Sporočilo je popravil liliana -- 25.1.2010 11:03:18 >

(odgovor članu misamuk)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 11:02:34   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Eh, pa dejte no, zdej ste pa že smešne... da se primerjate, kter ATI je boljši fotr, kter da več na otroka, kter več opazi.... MIslim, to mi je pa res zdej otročje, no user posted image . In sigurno to prepucavanje zdej nič ne pomaga avtorici.



user posted image user posted image  hvala ti za tole, sem ravno hotela napisati, da čez mojega moža ga ni...Da je pravzaprav on namesto rodil user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 11:11:25   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Sicer pa draga moja......na porodniškem dopustu si ti......in ta dopust je namenjen negi in varstvu otroka.....in jaz na porodniškem dopustu nisem pričakovala od partnerja, da se je ponoči zbujal in šel k otroku.....če je šel sam, hvala bogu, silila ga pa nikoli nisem, ker sem vedela, da gre zjutraj v službo, jaz pa ob otroku lahko čez dan spim, če sem utrujena......



To je tut res.... Sicer ni nujno, da se pol čez dan kaj spočiješ, če otrok ne spi veliko (kot naša recimo), ampak sigurno si obvarovana pred službenim stresom, ki pa niti zdaleč ni zanemarljiv. Jaz vem, da moja služba je taka, da sem zvečer kot izžeta cunja, pa še od doma moram prižigat računalnik in delat... tko da je normalno, da pač to leto, ki ga imamo na voljo, v večji meri me poskrbimo za otroka. Je pa ključno, da očka ravno tako ve, kje so oblačila, da ve, kako se obleče in nahrani otroka... In da se on vključuje v njegovo nego zvečer pred spanjem, če drugače nima prilike.
Ker s tem se bo navadil na potem povsem enakopravno delitev nalog okrog otroka, ko bosta oba v službi. Tut ne morš zdej to leto delat vse ti, potem pa kot bi odrezal pričakovat od moža po enem letu da bo vse obvladal. Zdej se ga vključuje, ampak lepo in umirjeno, brez nekega pametovanja in da mu še slabši občutek daješ, da kao ni nič vreden.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 11:22:16   
mika
Se podpišem pod Petko.
 
Misa, ne znajo vsi očetje, takoj prevzeti očetovske vloge. Vse kar pišeš vključno s poporodno otožnostjo (jaz sicer nisem potrebovala pomoči), do tega, da ti je lažje brez prtnerja, kot z njim, je bilo pri nas.

Ukrepala sem prej, ko je hčerka bila stara pribč.en mesec. Moj mož je jamral, da nima časa za sebe in mi rekel, da sem jaz mama, da bom že vedela kako. Tega od njega nisem pričakovala niti v sanjah in sem dobesedno ponorela. Hčerko sem mu dala v naročje in sem šla v drug prostor. Me je gledal bledo in rekel, da se pri njem joče. Odg. sem mu: Ja in?user posted image , pri meni se tud joče...in šla.
nosil jo je kakšne pol urce in se je umirila. od takrat naprej, je dobil samozavest in sta neločljiva. prej se nisem mogla niti v miru stuširat, me je že klical, da pupa joče. Potem pa se to ni več zgodilo. vedno je rekel, da se bosta že onadva pomenila.
Tud jaz sem od njega večkrat slišala, da ne naredi ničesar prav. Bila sem kronično utujena in sitna, tako da res z ničemer nisem bila zadovoljna. Kako jo je previl, ker so malo štrlele bombažne plenice ven itd....Pol sem se pa zamislila in se na takšne stvari več nisem ozirala.

Ko sta bila sama in ko sem prišla domov, nisem jamrala nad njim kako je kaj naredil in sem se s hčerko pogovarjala in jo kao spraševala, kaj sta počela z atijem, da sta se sigurno imela fino itd in mož je končno dobil občutek, da dela prav.

Z jamranjem dosežeš samo kontra učinek. Verjame ti, da ne naredi nič prav, zato si s hčerko ni dovolj blizu. daj mu knjigico katero bosta skupaj gledala, igrače...pokaži mu kako se ji naj približa in mu govori pozitivno. če mu jo boš jemala vstran, se ona ne bo mogla navezat nanj. pa kaj če mu moraš pisat listke, pomembno je, da ga upošteva. Pa kaj če je koš poln, reci mu, da ga nese ven...če plenic ni, mu naroči naj jih kupi, pa ne težit, da ni kupil tapravih (to sem jaz počela)...vodi ga, počasi.

On pravi, kaj Bo vse počel, ko bo večja. Pomagaj mu, da prideta do tega. Sicer ne vem s katerega konca ste. Če imate sneg, mu jo daj lepo na sanke in se naj greta sankat...

otrok pomeni veliko spremembo. matere smo prisiljene takoj zaplavat in se znajt, svojim moškim pa pokazat kako se to počne...pač tiste, ki imamo takšne.

Ti povem, da je moj mož danes tak oče, kot sem si ga želela za svojega otroka. Nič mu ni teško za njo. Ona je njegoval lubica in cartika in oh in sploh.
Lahko pa bi bilo čist kontra, če ne bi odreagirala tako kot sem in bi danes mogoče bila že ločena.

Ne razlagaj mu kaj pričakuješ od njega, ker ne bo razumel. Pokaži mu, vodi ga, da si pridobi samozavest in boš videla, kako lepo se boste imeli.


(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
25.1.2010 11:23:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kepica83)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 11:23:24   
liliana
Ker s tem se bo navadil na potem povsem enakopravno delitev nalog okrog otroka, ko bosta oba v službi.


Malo že pretiravate s to povsem enakopravno skrbjo in delitvijo nalog pol pol kar se tiče otroka.......

Midva si nisva nalog nikoli delila......po začetni krizi, ko je prišel otrok, tudi midva sva jo imela in prihod otroka ni pomenil zgolj presežka idile v najinem odnosu......in zato vem, da ni samo problem v misamukinem možu, ampak je problem predvsem v njej.....in dokler ne bo sama tega skontala bo problem.....probem pa bo še večji, dokler bo brala in slišala o tej idilični in enakopravni delitvi dela in skrbi za otroka 50 : 50......oz. ko v bistvu očetje bolj skrbijo za otroka od matere, ki pa kljub temu še vedno uživa poseben status "biti mati".....

Ne vem sicer, kako imate stvari doma nekatere "poštimane".....ampak jaz zase lahko rečem, da sem v prvem letu, ko sem bila doma na porodniškem, skrbela za otroka predvsem sama.....in po prvih mesecih t. i. otožnosti ali depresije, ko sem se vzela vred, sem v tem zelo uživala.....pa moj tudi ni vedel, kdaj je zmanjkalo plenic, katero cunjico naj ji obleče, kje je fiziološka, kje je operil, zdravila sem ji tudi jaz dajala, če je bila bolna, k doktorju sem jo sama peljala in si ni jemal bolniške ali dopusta zaradi tega......mi je pa pomagal pri drugih stvareh......tankal avto, kuhal,  pral cunje in posodo......

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 11:29:48   
baguSka
dobimo to, kar pričakujemo, mar ne


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 11:31:06   
baguSka
tko da jst ga kr pustim da ju sam porihta


ja tole je pa ze mal drugac slisat.. user posted image

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 11:31:15   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Ne vem sicer, kako imate stvari doma nekatere "poštimane".....ampak jaz zase lahko rečem, da sem v prvem letu, ko sem bila doma na porodniškem, skrbela za otroka predvsem sama.....in po prvih mesecih t. i. otožnosti ali depresije, ko sem se vzela vred, sem v tem zelo uživala.....pa moj tudi ni vedel, kdaj je zmanjkalo plenic, katero cunjico naj ji obleče, kje je fiziološka, kje je operil, zdravila sem ji tudi jaz dajala, če je bila bolna, k doktorju sem jo sama peljala in si ni jemal bolniške ali dopusta zaradi tega......mi je pa pomagal pri drugih stvareh......tankal avto, kuhal,  pral cunje in posodo......



Sori, sam meni je tut mož "pomagal" nardit otroka in je toliko moj kot njegov! Jaz tut moram tankat avto, kuhat, prat cunje in posodo... Torej če mi pomaga pri tem, mi bo tudi pri otroku, saj je ja NJEGOV!!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 11:33:49   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Eh, pa dejte no, zdej ste pa že smešne... da se primerjate, kter ATI je boljši fotr, kter da več na otroka, kter več opazi.... MIslim, to mi je pa res zdej otročje, no user posted image . In sigurno to prepucavanje zdej nič ne pomaga avtorici.


Ja, res je, tema bo spet zašla - supeRR očetje, možje, lubiji in nevemšekajvse. Kot da to misimuk kaj pomaga.

misamuk - Petka09 ti je super napisala, obakrat. Jaz bi le še dodala to, da ne dovoli, da bi se vajine zamere, za katere praviš, da so se nagrmadile, preprečile, da se res dobro in iskreno pogovorita. Daj otroka v varstvo, vidva pa se v miru vsedita in pogovorita. In to čimprej. Dlje kot boš čakala, več zamer se bo nabralo, zato ukrepaj takoj.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Pričakujem preveč?
25.1.2010 11:34:45   
baguSka
Da so taki vsi moški - mislila sem, da pač ne opazijo da bo kmalu zmanjkalo plenic, tablet za pomivalca, da je koš poln...itd. ipd...


moj pa glih to opazi... user posted image user posted image user posted image upam da bo otrocka tud!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?