|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Splav s tabletko?
8.1.2010 8:45:54   
Nefretiti
Pred dnevi je g. ugotovila, da moji pikici srce ne bije več in da se je plodek že začel resorbirati. Sedaj sem naročena prihodnji teden na ponovni UZ, potem pa se bodo odločili za eno izmed treh možnosti:
- počakamo, da se sčisti samo (neinvazivno ampak lahko še nekaj časa traja)
- SS s tabletko
- abrazija (najbolj invazivna, g. ni preveč navdušena)

To je moj tretji SS v enem letu. Sedaj sem dobrih 9t, imela sem rjave izcedke, vendar so se ob Dabrostonu pomirili.

Obupno me muči, ker je v meni mrtev plod. Zanima me kaj bo?

Kako dogo traja, da se samo sčisti in kako dolgo po tabletki pričneš krvavet? Kako to izgleda?
Zaenkrat sem psihično otopela,.....strah me je tega, kar sledi. Fizično sem totalno izčrpana, brezvoljna, kot bi mi stikalo za energijo dali na minimum. Je to normalno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Splav s tabletko?
8.1.2010 8:51:11   
Anonimen
oila....
kakor se pocutis je cisto normalno. meni je leta 2002 odmru plod v 8mem tednu. in vem kako grozen je obcutek, da imas v sebi mrtvo pikico. komaj sem cakala da se vse konca. po 1em tednu od UZ, sem sla na abrazijo.
po mojem, ce hoces, da se najhitreje konca, je najboljsa abrazija. najdlje pa bo po mojem trajalo naravno.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nefretiti)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Splav s tabletko?
8.1.2010 8:53:13   
Anonimen
Žal mi je jaz direktno nimam izkušnje ima pa moja sestrična. Njej so dali v Kanadi to tableto. In ni prišlo do ss ,ampak do hude okvare ploda , ker se ginekolog na urgenci ni prepričal ali je plod živ. Na tableto pristani edino če je 200% da plod ni živ.
Srečno in upam da boš kmalu imela srečno nosečnost!user posted image

(odgovor članu Nefretiti)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Splav s tabletko?
8.1.2010 8:54:51   
Anonimen
o, marija anonimna. pa je pol donosila?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Splav s tabletko?
8.1.2010 9:35:05   
soncek_25
Nefrtetiti user posted image Jaz sem imela v septembru splav (drugi v 2009) in sem želela, da mi ga opravijo s tabletko (da bi prej okrevala in ponovno zanosila), no in mi je resnično žal, da sem se za to odločila. 2 dni pred postopkom so mi dali tabletko za propadanje rumenega telesca in potem so mi vaginalno vstavili tablete. Imela sem grozne krče, sedela na WC ju in to vsega skupaj 24 ur...no potem so končno ugotovili, da tko ne bo šlo in so me dali na abrazijo. Vmes pa sem imela še preglede, ki niso bili nič kaj prijetni in me je kar ornk bolelo (želeli so prestrežt plod, ker so ga poslali na genetiko). Jaz osebno ti svetujem abrazijo, počakaš 2 ali 3 M in greš ponovno v boj za dojenčka.
Veliko sreče! naj ti bo leto 2010 bolj naklonjeno.

_____________________________

Pot ni vedno rožnata, je pa zato cilj toliko lepši!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Splav s tabletko?
8.1.2010 13:29:05   
Anonimen
pred točno enim tednom sem imela splav s tabletko.bila sem 7 tednov noseča.29.12. na uz ni bilo več utripov.naslednji dan sem imela ponovno uz.da so se prepričali.dobila sem prvo tabletko(za propadanje rumenega telesca).potem sem 2 dni doma počivala.tretji dan sem šla na sprejem v bolnico.vzeli so mi kri.dobila 4 tabletke male,ki sem si jih lahko vstavila.potem moraš počivat,ne smeš vstat.krče sem imela,ne prehude.kot da bi imela močnejšo menstruacijo.dobiš tud kaj proti bolečinam.na vodo sem lahko šla samo na "kahlo".da vidijo kaj se izloča.po 4 urah sem potem splavila.kot krvavitev.popoldan sem šla domov.pa teden počivanja.ni mi žal,da sem se za ta način odločila.tudi moja G mi je priporočala to.pa če bi morala še enkrat skozi to,bi spet izbrala ta način.

(odgovor članu soncek_25)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Splav s tabletko?
10.1.2010 8:42:16   
katra55
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz sem se odločila kar za abrazijo, ker mi je G rekla da je po tabletki pogosto potrebna še abrazija.
Noseča sem bila 10 tednov.



< Sporočilo je popravil katra55 -- 10.1.2010 8:44:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Splav s tabletko?
10.1.2010 10:08:28   
Anonimen
Samo v 2% primerov je po tabletki potrebna še abrazija. Tudi jaz sem jo imela pred leti abrazijo in pred kratkim s tabletko v obeh primerih zaradi odmrtja ploda pa moram reči da je s tabletko veliko manj mučno. No ja vsaj zame. Srečno

(odgovor članu katra55)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Splav s tabletko?
27.1.2010 15:25:27   
bumbum
Nefretiti, kako ste se na koncu odločili? Se je dobro izšlo?
No, jaz imam za sabo oboje. Avgusta 2009 abrazija, ker plodu ni več utripal srček, potem sva 3 cikluse pavzirala, v 4. potem ni uspelo, je pa v 5....tokrat sta bili 2 GV, ena se je izločila sama, druga je bila prav tako prazna. Včeraj sem bila na prekinitvi nosečnosti s tabletkami....take bolečine, da jih ne privoščim nikomur. Še danes me zelo boli-samo ležim in me je blazno strah, da bo treba še na abrazijo. Do tega mi pa res ni, ker to ni nič kaj dobro za maternico. Upam, da se vse dobro izide.user posted image Pa naj vsem čim prej posije sonček!
Nefretiti, ko sem sama tokrat izvedela, da tudi s to nosečnostjo ne bo nič, sem bila čisto otopela-ampak, ker se zdaj vleče že več kot mesec, sem pa čisto zdelana. Se mi zdi, da zdaj pa res ne morem več!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Splav s tabletko?
27.1.2010 17:31:16   
Anonimen
Tudi jaz sem trenutno na tem, da se mi opravi splav s tabletko. Sem pa bila v 14. tednu in je tudi srček prenehal biti. Včeraj sem dobila eno, jutri zjutraj pa moram v bolnico, da dobim še ostale doze. Po pravici povedano me je strah kako bo šlo. Že sinoči sem po 1. tabletki imela krče, ki so zjutraj ponehali in jih ves dan nimam več. Za sabo imam že dva ss, brez kakršnih koli zdravil in približno vem kako vse skupaj zgleda, a me je sedaj vseeno strah, ker je tokrat kar nekaj tednov več kot pri ss. user posted image

(odgovor članu bumbum)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Splav s tabletko?
27.2.2010 18:21:15   
jekica
Pozdravljene, tudi jaz sem imela ss s tabletko zaradi odmrtja ploda v 7t. Noseča sem bila skoraj 9t. Vendar sem po prvi tabletki ponoči zelo močno krvavela in imela blazne krče te bolečine. mislim, da sem imela takrat ss. Saj čez 2 dni v bolnici nisem splavila in tudi nobenih bolečin nisem imela, takšnega mnenja so bili tudi zdravniki v bolnici. Aja v bolnici sem bila v četrtek. Imam pa danes bolečine in pojenjajo le če ležim. Zelo velike bolečine sem imela tudi, ko sem šla prvič na blato. Krvavim še tudi malo.
A ima katera podobne izkušnje? Ste imele bolečine po ss s tabletko, ko ste šle domov iz bolnice?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Splav s tabletko?
28.2.2010 10:47:51   
Anonimen
A ti niso v bolnici naredili UZ ja? Bolečin sedaj več ne bi smela imeti. Če ti niso opravili UZ in imaš bolečine, pojdi nazaj v bolnico. Ker je možno, da je še kaj ostalo v maternici in lahko pride do vnetja. Pa temperaturo si zmeri. 

(odgovor članu jekica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Splav s tabletko?
2.3.2010 9:26:18   
Anonimen
jaz nisem imela nič bolečin

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Splav s tabletko?
2.3.2010 18:30:16   
jekica
Bolečine so ponehale takoj naslednji dan in zdaj sem vredu, tudi vročine nisem imela. UZ mi v bolnici niso naredili, mi na odpustnici piše, da moram k svoji ginekologinji čez 14 dni, en dan prej pa moram dat kri.
Tako, da zdaj nestrpno čakam naslednji petek, da vidim ali je vse ok in lahko začnemo delat na novem user posted image .
A so ti rekli kaj kdaj lahko pričakuješ prvo user posted image  oz. kdaj si jo dobila?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Splav s tabletko?
2.3.2010 19:15:06   
Anonimen
Me veseli, da so bolečine prenehale.
Ne, glede user posted image mi nihče ni nič rekel. Sem pa jo pri prejšnjih dveh ss, dobila po 6-ih tednih. Tako, da je tudi sedaj ne pričakujem prej.

(odgovor članu jekica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?