|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanimive izjave...dodajte tudi vašo!
18.11.2009 0:18:18   
Eko Vila
Anton Komat v knjigi Simbiotski človek:
" O naravi naj bi vedeli skoraj vse, vendar nas vse bolj ogroža, znanost je toliko napredovala, da skorajda ni več zdravega človeka, hrane je preveč in čedalje več je lačnih, človek je merilo vsega, ni pa osnovnih meril za človeka."

Nara Petrovič v knjigi Človek navodila za uporabo:
"Doslej smo si pravili "človek", da bi se ločili od sveta, zdaj si najprej recimo žival, da se s svetom spet povežemo; tako bomo postali bogovi, ki bodo zares dostojni imena Človeka."

Lučka Kajfež Bogataj v Sobotni prilogi:
"Včasih se mi zdi, da delamo s to Zemljo, kot s podjetjem v stečaju, ko upniki grabijo, kar se še da. Ampak Zemlja ni podjetje v Stečaju."

Dr. Sonja Sibil Lebe o ekologiji:
"Ekologija bo postala z vsakim milijonom- predvsem pa z vsako milijardo - dodatnega svetovnega prebivalstva nujnejša tema za človeštvo in bo morda prav kmalu povezana celo z preživetjem sveta - na vsak način pa bo povezana z ohranitvijo kakovosti življenja na Zemlji v obliki, v kakršni ga poznamo sedaj: kot živim bitjem prijaznega."

Lester R. Brown v knjigi Načrt B:
"Ptice so odličen kazalec raznolikosti življenja, ker so tako zelo opazne. Pri 70 % od 9817 znanih vrst število upada. Od teh jih je po oceni 1217 v neposredni nevarnosti izumrtja. Izguba in uničevanje življenjskega prostora prizadeneta 91 % vseh ogroženih vrst ptic. Zaradi obsežnega izsekavanja nižinskega deževnega gozda v Singapurju, na primer, je 61 vrst ptic na tistem območju izumrlo. Nekatere nekoč razširjene vrste so se skrčile do točke, s katere si morda ne bodo opomogle."

Boris Fras v uvodniku revije Biodar:
"Nemoralnih in neetičnih je veliko stvari, ki spremljajo industrijo z GSR: od nasilnega uveljavljanja premoči multinacionalk, ki si prilaščajo in patentirajo genske zapise kulturnih in drugih rastlin in so dediščina človeštva, trgovskih in zemljiščnih monopolov, ki se vzpostavljajo pri plantažnem in industrujskem pridelovanju GSR, do agresivnosti , kateri s svojimi propagatorji nastopajo kot rešitelji sveta, ki bodo z GSR nahranili lačne, predvsem v revješih predelih sveta. Čeravno nam je vsem jasno, da je lakote, revščine in izkoriščanja največ prav tam, kjer te multinacionalke s svojimi neskončnimi plantažami kujejo dobičke za svoje lastnike:"

Bojan Radelj:
"Gospodarki svet in predvsem svet naložb je postal velikanska igralnica, v kateri vloge niso omejene z obsegom stvarnih dobičkov, ampak le od dostopnosti posojil."

Štefan Merkač, dr. biologije:
"Ekonomsko je treba ovrednotiti vse stroške, ki jih povzroča pridelava in predelava hrane. S posebnim poudarkom na stroške, ki jih povzročajo okolju in zdravju škodljive snovi. Tako vsaka pridelava in predelava pusti za sabo sled, ki jo je možno ekološko in gmotno ovrednotiti"

Graziano Ganzit, Biosimpozij:
"Poleg močne pozornosti,, ki jo danes somišljeniki namenjamo okoljskemu vidiku je vzporedno potrebno vzpostaviti tudi socialno ekonomijo, ki vodi predvsem k bratstvu med ljudmi. Konflikti med ljudmi in družbo namreč nastanejo v pretežni meri takrat, ki so nasprotujejo različni vidiki človeka in to se predvsem odraža na področju kulture, na pravnem področju in ekonomiji."

Martion Ott, Biosimpozij:
"Industrija je namreč usmerjena centralno in neodvisno od tal in lokacije svoje dejavnosti. Ravnotako ni vezana na sezonski čas. V kmetijstvu so vsa dejstva ravno nasprotna in kot pomembna nit je v ospredje tudi raba dobrin, medtem ko ga svetindustrije le porablja."

Otilija Grad Barle
"Permakultura je veliko več kot le trajno kmetovanje.To je način življenja. Je uravnotežena celota, ki združuje spretnosti in nadarjenosti ljudi. Temelji na vzorcih naravnih okolij, na modrosti tradicionalnih načinov kmetovanja ter na sodobnih dosežkih znanosti in tehnologije."

Sanja Lončar:
"Objem ljubezni - verjemite, da bo vsak malček bolj vesel resničnega objema kot objema sintetičnih dišav, pridobljenih iz nafte in ojačanih s ftalati, ki potencialno ogrožajo reproduktivne organe."

Vladimir Megre:
"Ko zboli človek v današnji civilizaciji, gre v bolnišnico, plača za sprejem pri zdravniku, ta mu predpiše neke tablete ali injekcije, katere mora v lekarni spet plačati, pogosto precej drago. (...) Včasih pa so se v vsakem naselju srečevali ljudje, ki so nabirali in hranili zdravilna zelišča. Pri njih je vsakdo takoj dobil pomoč, če je imel manjše ali večje težave z zdravjem. Plačilo za pomoč je bilo skromno, večkrat samo beseda "hvala.""

Meta Vrhunc:
"Trgovine so založene. Človek bi utegnil imeti občutek, da je za vse poskrbljeno. Občutek preskrbljenosti pa vara. Predstava, da drža va skrbi za vse, najprej za hrano, je zastarela in v razmerah globalizacije popolnoma iluzorna."

Peter Tompkins in Christopher Bird v uvodu knjige Skrivnostno življenje rastlin:
"Na tem planetu ni poleg Afrodite (in človeka, moja op.) nobena stvar očarlivejša od cveta niti pomembnejša od rastline. Resnična maternica človeškega življenja je zelenje, ki prekriva mater zemljo.Brez zelenih rastlin ne bi mogli niti dihati niti jesti."

Vandana Shiva:
"Semena so na področju demokracije hrane najpomembnejša. Seme je skupni vir in moramo ga zavarovati za generacije prihodnosti."

_____________________________

Srečni trenutki štejejo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Od 1. marca višji otroški dodatek – za kol...
1. marca se usklajuje višina socialnih transferjev, ki se zvišuje za toliko kot so se v preteklem letu zvišali stroški o...
Kako se najceneje ločiti?
Najdražji del ločitve je sporazum o delitvi skupnega premoženja, katerega strošek je odvisen od vrednosti premoženja, ki...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?