|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   aerobika in nosečnost
18.11.2008 7:43:18   
zaspančka
Jst sm sicer še čist na začetku user posted image , v bistvu čakam na prvi pregled pri G, pa me zanima, če loh kej škodi otročku, če hodm na aerobiko? itak ne mislm delat na polno pa skakanje tut izpustit, sam bi pa ful rada hodila, kr se pol ful dobr počutm. Ma kera izkušnje s tem?

Aja, pa ne govorim o aerobika za nosečnice, kr za to je še prekmal.

Hvala. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: aerobika in nosečnost
18.11.2008 9:22:06   
Naty*Taja
Nasveti g in osebja so, da ni najbolje, čeprav sama menim, da pri zdravi nosečnosti zmerna telovadba ne škodi. Sama še vedno igram odbojko in hodim na aerobiko, pa vaje za križ delam doma...seveda vse v mejah svojih zmožnostih - če se ne počutim, da bi, potem ne. Jaz bom hodila, dokler mi bo pasalo. Konec koncev je problem bolj v slabostih in slabem počutju nasploh. Samo mene telovadba poživi. Sej pri oni nosečniški aerobiki se delajo podobne vaje, le notranjo trebušno mišico stiskaš, da je večja opora...pa tistega agresivnega skakanja ni.
Aja pa pazit moraš, da se ne pregreješ, to pa je res lahko nevarno za plodek.
Evo, tako mislim jaz, ni pa rečeno, da je mišljenje pravilno...user posted image
Drugače pa tudi jaz čakam na prvi pregled in ker bo tole moj 3. nič kej veliko ne kompliciram... Če hoče kej it narobe, gre, pa če skoz ležiš, al pa normalno migaš in živiš,...


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu zaspančka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: aerobika in nosečnost
18.11.2008 10:02:44   
barba
Jaz hodim na aerobiko za nosečnice v KR in je ful fajn. Res je tko, da se ne sme skakat v nosečnosti in utrip ti ne sme narast čez 140. Fajn kontrola za utrip je govorjenje med vadbo. Dokler lahko med vadbo govoriš je OK. Moreš pa tudi veliko veliko piti.
No, v KR hodim na aerobiko 2x na teden in sicer imamo enkrat na stepu in enkrat brez stepa. Res se razmigaš. Paziti je tud treba, če ta kaj zaboli, da nehaš z vadbo.

Meni v prvih treh mesecih nosečnosti vadba ni pasala zaradi slabosti. Zdej sem pa že v 32 tednu in se dobro počutim. Tudi noge mi manj zatekajo in voda ne zastaja tako kot mi je v prvi nosečnosti.

Drugače pa počakaj na pregled pri G in se z njim posvetuj glede aerobike. Itak, da je potrebno vzdrževat kondicijo, saj boš rabila dovolj moči za porod in potem za dojenčka.

Uživaj v nosečnosti, ne kompliciraj in še enkrat uživaj.user posted image

_____________________________

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
18.11.2008 13:32:25   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu barba)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: aerobika in nosečnost
26.1.2009 13:13:18   
cowgirl
Se ne strinjam, da ni priporočljivo telovadit v nevemkaterih mesecih.
Telesna aktivnost je dobra. V mejah normale seveda, pa naj ne bo utrip več kot 140. Če se ne počutiš dobro tega ne delaš. :-) Simpl. user posted image
Če nosečnost poteka brez zapletov, bolečin ali izcedkov je šport priporočljiv. Dvogovanje nad 10kg ni dobro, tako da najbrž body-pump ravno ne bi bil idealen. Joga, pilates in aerobika za nosečke pa delujejo v vseh večjih fitnes studiih.  

_____________________________

Carpe diem

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?