|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   endometrioza
20.8.2007 11:27:36   
Andreja S
zdravo!

Imam probleme z endometiozo in z zanositvijo... Pa me zanima, če ima katera tudi te probleme?

No, če bo katera lahko  kaj več povedala oz. če je imela težave z zanositvijo in kaj je nardila bom zelo hvaležna.


Hvala.

lep pozdrav,

Andreja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: endometrioza
20.8.2007 13:45:20   
PBJ
Bila sem operirana zaradi endometrioze (čokoladna cista na jajčniku, številna žarišča po maternici, jajcevodih). En jajcevod čisto zlepljen.
Po enem letu znova opravljen HSG (preverjanje prehodnosti jajcevoda).
Leto zatem neuspešna inseminacija. Mesec zatem spontano zanosila in julija 2005 rodila fantka.

Sedaj sem znova noseča v 9. mesecu in pričakujemo drugega otročička. Drugič je ratalo po 6. mesecih.

Nekaj je res treba dati skozi, ampak ni tako hudo kot se sliši.
Nekatere ženske z endometriozo sploh nimajo nobenih težav, nekatere pa velike. Ta bolezen je še zelo neraziskana.

Pa srečno.

_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Andreja S)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: endometrioza
20.8.2007 13:50:22   
Anonimen
Bila sem operirana zaradi endometrioze (čokoladna cista na jajčniku, številna žarišča po maternici, jajcevodih)


Evo, jaz točno tako. Zdaj po operaciji pa poskušamo user posted image . Če ne bo šlo, gremo ponovno na preiskave.

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: endometrioza
21.8.2007 12:11:49   
spelka12
Živjo vsem.
Javljam se prvič.Jaz sem dala v 8 letih skozi že 5 laparoskopij,pri vseh je bila ugotovljena in odstranjena endometrioza,pri nekaterih tudi miom imam pa tudi policistične jajčnike.Zadnja op.je bila 04.2006 v Lj.pri dr.Ribičevi.Aja imam 25 let tko da se z boleznijo bojujem že od 16 leta.S fantom se že 2 leti trudiva zauser posted image pa nič.Ravno danes pa sem se naročila pri dr.Rešu na umetnouser posted image .Prvi pogovori bodo 13.9.

Andreja S:če se trudita že dolgo potem zateži ginekologu za umetno,drugače pa raje vztrajajta.Meni so že na začetku povedal,da je šansa za user posted image samo 60% z vsako operacijo pa se % manjšajo.Res upam,da nam bo vsem uspelouser posted image .

< Sporočilo je popravil spelka12 -- 21.8.2007 12:25:42 >

(odgovor članu Andreja S)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: endometrioza
23.8.2007 17:24:32   
sončy
lep pozdrav vsem skupaj!

Andreja, veliko žensk ima probleme z endometriozo, čedalje več. Jaz sem tudi ena izmed teh. Stara sem skoraj 29, odkrili so mi jo pa pri 21. Takrat sem bila tudi na prvi operaciji, potem pa sem jih dala čez še tri. Pri vseh odkrili čokoladne ciste in vnetje na levi strani, tako da so mi pri zadnji operaciji, ker sem imela zelo hudo vnetje, odstranili tudi levi jajčnik. Zadnjo operacijo sem imela 06.2006. Nekaj znakov se je takrat pojavilo tudi na desnem, uspešno odstranili. Svetovali so mi čimprejšnjo zanositev. Probavala sva pol leta in ker ni bilo uspešno, naju je g. poslala na ivf. Prvič sva jo imela v aprilu pri Dr. Rešu. Pridelala sem 5 jajčec samo z enim jajčnikom, vsi so se uspešno oplodili, dva najboljša so mi vstavili. Ostali trije pa žal niso preživeliuser posted image . In potem se je na žalost prikazalauser posted image . Sedaj sva zopet na ivf, probleme pa mi zopet dela endometrioza, ker imam spet zelo veliko cisto na desni strani. V sredo sem bila na uz, razvita in vidna sta samo dva folikla, ker je endometrioza razširjena že čez cel jajčnik, in v soboto imam že punkcijo. Pa rekel je še, da bomo sploh vidli, če je nastalo kakšno jajčece. G. sem vprašala, če tokrat ne uspe, ali bom morala odstraniti cisto, pa mi je rekel, da ne ker bi potem verjetno ostala tudi brez tega jajčnika. Hitro se moramo potrudit za kakšno pikico. Jaz upam, da ti nimaš tako hudih problemov, ampak vseeno prosi svojo g. da te da čimprej na umetno, ker se endometrioza ponavlja in žal ne pusti za sabo nič dobrega. Lahko pa se bolezen po nosečnosti oz rojstvu umiri. Tako so meni povedali. Upajmo na najboljše. Jaz pa kar molim da se mi v tem ciklusu ne prikaže user posted image , ampak da z veseljem ugledamuser posted image .

Vsem skupaj, ki se trudite za čimprejšnjo user posted image  pa želim veliko uspeha in sreče. Naj se vam čimprej pokaže user posted image .

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: endometrioza
24.8.2007 10:11:46   
spelka12
Sončy vidim da si bila ti tud že boga.Upam,da ti bo uspelo čimprejuser posted image pa da končno premagamo to nadležno bolezen.Jutri pa pri punkciji veliko srečeuser posted image .Če uspe tebi,bo mogoče tudi meni!!!!

(odgovor članu sončy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: endometrioza
24.8.2007 14:36:51   
Crnitulipan
Tudi jaz imam endometriozo, katero (manjša žarišča na ligamentih jajcevodov) mi je Ribičeva odstranila lansko leto. Takoj za tem sem imela veliko upanje, da bo šlo po naravni poti...pa nič.

Neuspešna tudi dva IVF postopka..user posted image user posted image user posted image
Zdaj pa v nove boje, pa kar bo pa bo.

Tudi jaz grem to soboto - jutri v Postojno - na punkcijo (dr. Reš)
Pa srečno vsem!
Čarna


(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: endometrioza
24.8.2007 15:57:58   
spelka12
Super,vedno več nas je.Se bomo vsaj lahko vzpodbujale.Crnitulipan boš videla v tretje gre radouser posted image .Jaz šele zdaj začenjam z vsem tem pri dr Rešu.PBJ čestitamuser posted image user posted image user posted image dal si mi malo upanja,Andreja S,nati,sončy me pa skupaj v nove borbeuser posted image .

(odgovor članu Crnitulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: endometrioza
25.8.2007 18:20:39   
sončy
Evo, rezultati nič obetavniuser posted image , pridelali samo en jajček, endometrioza razširjena čez cel jajčnik. V ponedeljek pa transfer. Upanje je majhno, upava pa vseeno. Jaz pravim, ne dajmo se, vztrajajmo, enkrat bomo ugledale user posted image , pa čeprav je naša pot kar teška.
Črnitulipan, tudi jaz želim vse naj, pa kot je napisala Spelka12, v tretje gre rado, me bomo pa še mal podržale pesti pa bo.
Spelka12 vidim da si ti tudi kar veliko pretrpela, ni lušno pa še to čakanje ubija.
Ti bodo pa hitro minili obiski pri Dr. samo potem ko čakaš na user posted image , je pa dolgih tistih 14 dni. Želim da vama uspe prvič, čeprav Dr. pove naravnost da so prvič možnosti 20%. Ampak izjeme obstajajo, tako nas tudi PBJ dviga pokonci in nam daje upanje.
Držim pesti za vse vas, ker vem kaj prestajate.

Imejte lepe dneve z veliko sončka v srcu do user posted image , kasneje pa majhno pikico v trebuhuuser posted image .

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: endometrioza
26.8.2007 19:46:11   
spelka12
Sončy navijam zateuser posted image user posted image user posted image .Eden je dovolj za pikicouser posted image .crnitulipan sporoci nam,kako je šlo.Obema pa posiljamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo.

(odgovor članu sončy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: endometrioza
27.8.2007 17:53:21   
lara light
Zdravo!
Še ena v tej skupini. Lani spet so mi odkrili cisto, januarja letos lapar. odstranili 5cm čokol.cisto, julija sem imela že novo, 3,1x5,1. Rada bi rekla, zelo rada, da mi je uspelo zanositi, a do danes še ne. Jutri imam ponoven pregled, da vidimo kakšni je stanje ob rodilih, ostalih žarišč, razen z laparoskopijo ni mogoče nadzorovat. Bom javila, kako gre in kaj mi svetujejo v nadaljnje...ivf verjetno. Imam 33 let in še nimam otrok, tako da moram tud jest hitet s pokončno glavo, dobro voljo in pazit na vse okrog sebe, da jih ne zanemarjam. Ni lahko, vem in vas vse še kako dobro razumem. Držte se dekline, vse bo kot mora bit ali bolje kot je namenjeno. Poljubček!
LL

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: endometrioza
27.8.2007 21:09:16   
spelka12
Lara dobrodošla med namiuser posted image user posted image .Sedaj smo pa že prava družina.
Sončy danes si imela punkcijo pa sigurno ležiš.Držim pesti zate.
Lara tudi zate držim pesti pa veliko user posted image .Vsi pravijo,da so 30-a najlepša leta.Mogoče so tud zauser posted image najlepšauser posted image .
Crnitulipan nic se nam ne javiš kako je šlo.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: endometrioza
27.8.2007 22:30:11   
lara light
Draga spelka12, hvala za spodbudne besede, te so vedno še kako dobrodošle. Prebrala sem tvojo zgodbo...lepo je, da ohranjaš veselje v duši, pri vseh težavah na katere je tako malo bitjece naletelo. Kar ne ubija, krepi in to se nam pozna, kajneuser posted image ?
Tudi jaz sem že bila 2x pri Rešu, a le na preiskavah. Za september se bom tudi jaz naročila za umetno. O tem še nočem razmišljat, saj vedno znova upam, da nama bo uspelo po naravni.
Lepo te prosim, da me obveščaš, enako velja zame, o umetni in kako je šlo 13.9. in tako bova delili izkušnjo, pa bo upam lažje.
Lahko nočko,
LL

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: endometrioza
28.8.2007 10:32:26   
spelka12
Lara velja.Podatki bodo ažurni-vsaj upamuser posted image .No če boš tudi ti septemberka se pa mogoče še srečava.Pa tolk da me boš spoznala,nisem več malo bitjeceuser posted image .Kot si rekla kar ne ubija krepi in jaz se počutim zelo močnouser posted image .

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: endometrioza
29.8.2007 15:44:21   
spelka12
Lara light včerajšnji pregled-čakamo rezultate.Upam da je vse OK.Jaz imam danes O in že čutim da se mi endom.ponavlja,ker imam grozne bolečine,kar pojem gre vse takoj ven,glava buba.GROZNO.A se je kateri endom.pojavila tudi drugje?Men so pri 3 op.rekli,da se mi je razširila na črevesje ampak,da ni panike.Pri 4 op.so mi jo odstranili tudi na črevesju pri 5 op.pa so mi rekli da jo je že preveč in da mi ne upajo vse izrezati,ker lahko poškodujejo črevo in da so posledice user posted image .Zdaj pa vsak mesec bruham,kakam in jem tekočo hrano kot kakšen micenuser posted image  user posted image .A sem samo jaz tolk čudnauser posted image ?

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: endometrioza
29.8.2007 22:08:07   
lara light
Ti srce moje, zelo mi je žal, da moraš vse te tegobe prenašat. Hudo mi je zate. Nikar pa ne razmišljaj negativno, prosim. Tudi sama imam hude bolečine ob M in vem kako je ko me pridejo ponj v službo, ker se tud premaknit ne morem od krčev in slabosti. 
In ti vse izbruhaš? Kljub temu, da ješ le tekočo hrano? Ne vem kaj ti reči. In zdravniki vse pripisujejo enometriozi? Si že poskusila kakšno alter. zdravljenje? Stvar moramo uredit. Saj telo ne more sprejeti zarodka, če je samo v razsulu? Nočem biti groba, le rada bi ti pomagala, ker moraš telo spraviti v neko ravnovesje. Še bova govorili na to temo, ok?

Sori, da šele zdaj odgovarjam. Namesto, da bi ubadala s sabo in mojimi hobiji, pri 33ih rešujem ekzistencialne probleme..služba namreč. Ko sem bila na bolniški in povedala, da bom delala nauser posted image  sem kmalu kar z neba dobila odpoved. Imela sem super službo in bila sem za nedol.čas. Kakorkoli...bo že, nekaj štimam zdaj.

In zame najpomembnejše: bila sem pri G in verjameš...ni ciste. Zgleda, da je bila vodna, čeprav mi je G rekla, da se slepim, če upam, da se bo po endomet. pojavila vodna cista in da je skoraj zagotovo endometrična. Kaka spodbuda, kaj? Pa ciste ni našla, le ta jajčnik je nekako miroval in nima foliklov, levi, kjer sem bila v jan operirana pa je ok, ima folikle normalne. Zelo sem vesela glede tega, saj sem se bala nove operacije.
Tko. Jutri pokličem homeopatinjo, ki me od junija spremlja, da mi pove kako naprej, hodim non stop k bioenergetiku in 11.9 imam pri Rešu pogovor. Ja, pred tabo so mi dali datum, tko da ti bom jaz poročala, kako je bilo..ne vem, če se bom že zdaj odločila za umetno al bom raje počakala še kak ciklus, ker zgleda da je moj body sedaj ok. Hvala Bogu.
Če lahko karkoli nardim zate, samo reci. Pazi nase in vse dobro tebi in ostalim bodočim mamicam!
LL

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: endometrioza
30.8.2007 11:02:46   
spelka12
Ojla Lara.Tko hudo pa spet ni.Sej se navadišuser posted image .Ja bila sem pri homeopatinji,Pri uni Irmi Planet zdravja pa še pri g.Domančiču(bioenergetik).Še k jasnovidkam sem hodila.Vse dala skoz,pa nekatere stvari so pomagale nekaj časa samo se vse vrne.Pomoje zarad stresa.
Moja sestrica je tud v službi povedala,da jeuser posted image pa so jo naslednji dan vrgli iz službe.Bi jih karuser posted image .Upam,da pri tebe ne bo tako.Velikouser posted image .

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: endometrioza
30.8.2007 11:04:52   
spelka12
Joj kolk sem smotana.Pozabila sem ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za izginulo cisto.Super.Zdaj pa hitrouser posted image ker se user posted image ne delajo sami od sebeuser posted image .

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: endometrioza
30.8.2007 12:23:54   
belavrtnica
Lepo pozdravljene!
Tudi jaz sem imela endometriozo in sem bila prejšnji teden operirana. Oprecija ni tako huda, huje je pred operacijo, in sicer tisto čakanje. v glavnem vse se je izteklo vredu. Povedali so mi da sem zdaj zdrava in da imam vse možnosti zanosit po naravni poti.  Zdravnik mi je rekel, da imam tri mesece časa, če ne rata, se zopet vidiva.Upam, da bo uspelo.
Upam, da bo uspelo tudi vsem vam user posted image in držim pesti za vse.

Lp belavrtnica

(odgovor članu Andreja S)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: endometrioza
30.8.2007 13:49:12   
spelka12
belavrtnica en user posted image za tebe.Lepo,da si se nam pridružila.Meni so rekli,da imam po op.cca.8 mesecev da zanosim,ker se end.drugače spet ponovi.Še malo počakej potem pa hitrouser posted image .LP

(odgovor članu belavrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: endometrioza
30.8.2007 17:51:24   
belavrtnica
Sem vesela, da ste me sprejele. Jaz imela namreč maternico priraščeno k steni in tudi zarastline so mi odstranili. Namreč slišala sem, da se to lahko ponovi, ampak mi zdravnik ni nič omenil. Samo naročil mi je, da moram še na en ultrazvok, potem pa moram dva meseca jemati klomifen. Ja ja user posted image pa bomo. user posted image Upam spelka12 da bo tebi tudi ratalo. držim pesti. Lp

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: endometrioza
30.8.2007 20:15:14   
spelka12
Tu je pogoj za sprejetje samo želja pouser posted image .user posted image Ja ta svar se pa zelo rada ponavljauser posted image .
Moj g.je rekel,da mene lahko reši zanositev,ker se takrat stene maternice odebelijo itd.Upam,da ima prav.

(odgovor članu belavrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: endometrioza
3.9.2007 23:46:33   
belavrtnica
Oja, želja po user posted image je pa zelo velika. Tudi jaz upam, da se ne moti.

Imam eno vprašanje. Naročena sem zopet na ultrazvok in me zanima, če katera ve kaj pomeni CC.

Hvala že vnaprej za odgovor.

Lp belavrtnica.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: endometrioza
4.9.2007 20:34:16   
sončy
vidim da je ze toliko novih članic, pa samo par dni me ni bilo na netu.

Spelka12, prebrala sem kaksne tezave imas s crevesjem. tudi jaz imam tezave vendar ravno obratno od tebe. jaz pa zelo pogosto zaprta. ze eno leto se matram z raznimi naravnimi sredstvi za odvajanje, pa kar nic boljse. mislim da imam tudi jaz endo na crevesju, ceprav mi tega pri op. niso rekli. sem bila pri enemu homeopatu ki mi je sploh povedal da je lahko endo tudi na crevesju, prej tega nisem vedela. mora bit pa hudo ce gre vse iz tebe, ceprav bi jaz zase raje videla da bi slo ven kot pa da ostaja notri. ampak upam da bo vseh teh tegob po user posted image  konec, ker vcasih kar obupam, ker se stvari nikamor ne premaknejo. drzim pesti za vse vas

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: endometrioza
4.9.2007 21:29:52   
spelka12
Sončy imam eno fino kuro za zaprtje,pa še kg.grejo dol.
2-3 mesece sem jedla samo jedi na žlico,čimmanj mesa v teh juhah,dovoljena je vsa zelenjava in seveda sadje,ampak mora biti vse kuhano,pa testenine z zelenjavo.Super odvajalna kura boš videla.
Pa še nekaj-niti pod razno ne smeš jesti nič surovega(bojda te sadje čisto zakisa in naredi težo v želodcu).
Sicer so pa kompoti pozimi še bolj okusni a ne?
Ko sem jaz to jedla se mi je za 1 leto še endom.malo poštimala,pa še počutila sem se nebeško.
Upam,da sem ti malo pomagala.

(odgovor članu sončy)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?