Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: ery Ojla, Situacija je taka. Moj je na vsak način hotel kruhomat in ga je šel kupit z eno metlico, firma nekaj na C... Vem, sem brala že nekaj o tej temi, samo bi res rada izvedela direktno, kaj je potrebno narediti, da je specialne kruh? No da vam povem kako moj dela (ker jaz se v to ne vtikam ). Noter strese moko (zaenkart od mercatorja, tip 500), ena žlička soli, ena žlička sladkorja, voda, kvas.. in nastavi na 3 ure 40 minut, ne vem kaj že srednje zapečen al kaj že... Pa ni tako okusen... A je drugače to noramalno, da ko vzhaja, naraste čisto do vrha, ko je pečen, ga je pa pol-pade dol? prosim za recepte... hvala vam... Midva ga samo "zamesiva" v kruhomatu ... potem pa 1/2 kg moke, od tega polovica polnozrnate in pol pirine moke, 3 dl hladne vode, suhi kvas, žlička sladkorja, žlička soli in 3 žličke olivnega olja. Ko avtomat zamesi kruh, ga stresem v model in pečem v pečici 5 minut na 240, nadaljnih 40 minut pa na 200 stopinj. Kruh je odličen!
|