|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Por namesto čebule
15.2.2010 16:33:58   
Korina1
Namesto čebule bi pri nekaterih jedeh rada uporabila por pa me zanima če vzamemo 1 srednjo veliko čebulo, koliko moram imeti pora za isto količino? Ali je pri poru uporaben tudi zelen del ali samo bel? Nimam pojma o poru ampak nekateri pravijo da ima por boljši okus kot čebula.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 17:13:36   
Jessy
Meni je por tudi bolj všeč kot čebula, sploh v mesu. Jaz uporabim beli del in svetlo zelenega. Samo ta temne liste odstranim in jih skuham v goveji juhi. Če jih je preveč, jih oprane zamrznem.
Količinsko je čisto odvisno, koliko omake želiš. Jaz običajno le od enega pora porabim za eno jed.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 17:46:35   
Klemy82
No, jaz pa pora ne maram, ni mi dober okus, tako da sama ga sploh ne uporabljam, še če gremo v kitajsko restavracijo, tam ga kar dosti uporabljajo, ga bezam ven in ga moj poje. 

_____________________________

Jst.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 19:01:07   
mateyka
temne liste lahko na fino sesekljaš in daš v paradižnikovo solato. pa juhca je tudi fajn (dodaš še krompir in naprimer popražene šampinjone na maslu).

jaz ga dam (temne dele) na popečene kruhke in je fantastično.
star kruh narežeš
daš gor kak smetanov namaz
mal kečapa
sesekljan por
nariban ali narezan sir
baziliko

popečeš v pečici za 10 min na 180 stopinj. njami user posted image ena varianta je tud, da zamenjaš por s tržaškim radičem na kruhkih - ta je tud zmagovalna, mmmm user posted image


ok klemy, ne vem točno zakaj si se sploh oglasila - da poveš, kako ga ven bezaš ali da daš nasvet, naj ga raje ne je? user posted image aja, to sem pa spregledala - mogoče, da ga lahko tvoj poje, če komu ostane? user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 15.2.2010 19:06:20 >

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 19:03:39   
Katy78
Jaz tudi veliko uporabljam por namesto čebule, in sicer beli in svetlo zeleni del. Temno zeleni del pa največkrat porabim za kremno juho - skuham por in krompir, dodam sol in začimbe po želji, potem pa s paličnim zmiksam. Na koncu včasih dodam še malo kisle smetane, je pa tudi brez kisle smetane njami.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
15.2.2010 19:14:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 20:48:13   
Gina
Obožujem por. No, tudi čebula mi je všeč. Od pora porabim skoraj vse, razen zunanje, grde liste ne. Ko ga pereš bodi pozorna, ker se včasih zemlja v notranjost zažre. Sicer pri kupljenih porih to ni tako pogosto, pri domačih pa kar.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 20:51:42   
baguSka
mene pa neki druga zanima:

a se por rece z ozkim o-jem al sirokim!?user posted image

ker se z mojim dragim skoz 'kregava' zarad tega..user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
15.2.2010 21:11:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 21:13:14   
hubi
O kot oče, široki o. user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 21:15:06   
mateyka
švedi mu pravijo porjoluk (nekje med luk in lek - ena unih črk, ki je mi nimamo sicer in ne znam napisat po slovensko user posted image ) -  ampak po naše, domače, je: porja čebula user posted image   user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 21:18:49   
baguSka
user posted image user posted image user posted image res ste mi pomagale... user posted image user posted image user posted image

torej se ne 'kregava' brez razloga.. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 21:25:23   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: hubi

O kot oče, široki o. user posted image


jap, enako pri nas.

sskj pa pravi: pór -a in pòr pôra m (ọ; o ó) kulturna rastlina s širokimi podolgovatimi listi ali njeni mesnati listi: gojiti por / zrezati por na kolesca



_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Por namesto čebule
15.2.2010 21:25:27   
bumerang
S širokim.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Por namesto čebule
16.2.2010 12:07:55   
travica
še nekaj glede uporabe pora user posted image
pražit ga je potreno zelo malo, ker zelo hitro potemni in je potem grenak

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?