|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 13:45:53   
Anonimen
Imena so izmišljena.
Sem mamica stara okoli 30 let z dvema otrokoma (Mojca in Marko) in lubečim partnerjem (Matej), Ampak eno težavo. Matej ima težave s sprejemanjem "daril", vedno in povsod se čuti dolžnega. Tako je zdaj nastal problem, ko sta se rodila Mojca in čez nekaj let Marko. Babica (moja mami) ju ima zelo rada in posledično ju rada razvaja, kupuje male igračke, kakšne zoknčke, bodi, nič večjega ampak Matej na to vedno viha nosuser posted image Ni in ni mu všeč, da babica toliko kupuje. Pa se ne gre to za kakšna velika darila ampak malenkosti,  mogoče kakšni čevlji so večji izdatek ampak on vedno zavija z očmi in mi govori da naj neha toliko kupovat, da itak ne potrebujeta toliko stvari in imata vse dovolj.

Naj povem da pri nas ne razmetujemo z denarjem, punca ima veliko manj igračk kot nekateri njeni vrstniki a se ima lepo, sicer lepe cotke za oblečt ampak lahko na obe roki preštejem število kosov, ki sva jih kupila midva in so tako novi in ne sposojeni. Enostavno se Mateju to ne zdi potrebno. Isto je za malega, dobila sva res veliko cotk ampak tričert stvari je samo za smeti in kar še na kmetijah za delat ne bi nosili ampak za Mateja je to čist sprejemljivo.

Punca hodi v vrtec in ni šans da bi oblačila za sabo in kar bo imela oblečt izbral on, ker potem bo šla v najbolj raztegnjenih in spranih oblekah v vrtec. Matej pravi:"Če ni raztrgano, je čisto je čist ok za povsod".

Tolikokrat sva se že sprla glede tega da pač vedno ko gre Mojca k babici nekaj dobi ampak kaj naj zdaj jaz ji rečem ne ne smeš tega kupit, ker bo Matej jezen. Včeraj pa se mi je po telefonu zjokala da ji je tako hudo, da ne more svoji vnukinji kupiti kar bi želela, da mi je bilo res hudo, da Matej samo z očmi zavija, jaz pa vedno rečem ja kaj bo pa Matej rekel.user posted image Celo rekla je da bo pa šla komu za botro, velik je otrok in staršev ki se bodo vsakega darila in vsake oblekice razveselili. Tako da me je kar mal šokiral, pa govorim Mateju, da ni nič narobe če stari starši kaj kupijo, saj zda tako nimajo kam dat denar, otrok več ni, res si privoščita veliko stvari a še vedno ostane dosti za vnučke, ki jih rada razvajata, a Matej se ne da, pravi sej imajo vsega dostiuser posted image

Naj povem da sta nama za stanovanje kupila tudi nekaj stvari in da je bilo potem vse narobe. Zdaj pa bi rada kupila še pralni stroj  za moj rojstni dan (stari je odpisan) ampak kar ne upam si sprejet tega, ker vem da bo Matej en teden ko mona hodil okoli in spet bo vse narobe.

Matej je zrasel v veliki družini (5 otrok) in nikoli niso čutili pomanjkanja, res pa je, da ni vsak mogel dobiti tisto kar si je tisti trenutek izmislil, ne vem al iz tega ishaja ta problem? Ja pa še to, stari starši po njegovi strani, kupujejo manj, vendar za obletnice rojstnih dnevov otroci vedno kaj dobijo. Je pa res tega manj, kot pri starih starših po moji strani.

Kaj mi je storiti? Kako naj svojega partnerja prepričam da ni nič narobe če tu pa tam kaj sprejmemo odprtih rok, ker mi je zaradi tega res grozno, tako zaradi reakcije Mateja, kot žalosti starih staršev.

Hvala, da ste me prebrali.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 13:51:26   
Anonimen
A njega mal ponos hecauser posted image

K men se zdi da je ful ponosen in se mu zdi žaljivo da mu kdo kej da. Očitno hoče sam za vse poskrbet.

Kakšen pa on hod v službo pa po svet- a čist zguljen in pokrpan al kakuuser posted image

Sam jst bi pa čist vn padla če bi moj prčakval da otroc čist v zguljenih stvareh hodjo okol če bi mel dovolj da ni nujno touser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 13:55:07   
rija
A je mogoče ljubosumen na tvoje starše?
Kako so pa njegovi?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 13:55:26   
total
Mislim,da je tale tvoj malo čuden...user posted image ,mar bi bil vesel da vas ima nekdo tako rad in da lahko dobite. Mogoče je pa ljubosumen,ko tvoja mami tolk kupuje,kaj pa njegovi starši?

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 13:56:23   
Zahi
Mislim, da ni nič narobe če starša filtrirata darila pred otroki.. prekomerno obdarovanje otrok je definitivno slaba stvar.

Poznam razne "babice" ki vedno nosijo darila in sladkarije.. to ni vredu.. darila morajo biti primerna času in priliki. Kar tako nositi igračke ipd se mi ne zdi OK.

Drugo je če "babica" prinese darila tebi (čevlje, hlače, plenice ipd.) in to uporabita kasneje.

Je pa tudi nekaj na moškem ponosu tukaj... vprašaj ga direktno kaj ga moti..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 14:03:23   
Anonimen
Razmišljanje tvojega Mateja mi je znano, saj tudi moj mož prihaja oz take družine  in tudi njegove sestre tako razmišljajo o oblačilih. Važno, da je čisto (preveliko, razbarvano,  pošito...) Občasno so otroci oblečeni tako, kot se oblači sedaj.
Darila sploh niso v navadi, ni slikanja, torte ipd.

Več se bosta morala pogOvarjati, kaj tvoj mož čuti.
ON JE DRUGAČE VZGOJEN IN TO TEŽJE SPREJME.
Ko boš razumela, kaj doživalja, bosta lažje to premostila.
Mamo pa prosi, naj saj malo omeji nakupe.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 14:04:16   
Anonimen
Najbrž tudi drugače tvojih staršev nima nič kaj preveč rad in jih rad kritizira. To je značilno za ljudi, ki imajo pomanjkanje samozavesti in s tem, ko "dol tlačijo" druge, povzdigujo sebe. On ima težave sam s seboj, se meni zdi.

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 14:05:19   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

Mislim, da ni nič narobe če starša filtrirata darila pred otroki.. prekomerno obdarovanje otrok je definitivno slaba stvar.

Poznam razne "babice" ki vedno nosijo darila in sladkarije.. to ni vredu.. darila morajo biti primerna času in priliki. Kar tako nositi igračke ipd se mi ne zdi OK.




se strinjam....pa še to

ne vem sicer kako je to pri vas.....toda moja otroka nosita nekaj stvari mlajši za starejšim. saj če gledaš realno na stvar otrok v prvem letu svojega življenja najbolj raste, tako, da take male stvari komot ponosijo otrok za otrokom, saj ni preprano, še manj pa oguljeno.
tudi nekatere sezonske stvari, kot so kombinizoni kape ipd se lahko dajo naprej mlajšemu otroku.

tako da jaz sicer nimam s tem problemov....

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 14:54:12   
sabina
Mislim, da je v igri le to, da se počuti neprijetno, ker njegovi ne morejo toliko prispevati za vajina otroka. Pri nas je ravno obratno. Tast in tašča imata "ful" denarja, pa mojemu sinu data darilo (ker je že velik 17 let.), samo za rojstni dan. Moja mama katera pa še sama komaj pride skozi mesec pa mu skoraj vsak teden po meni pošlje vsaj 2.000, + ob penziji mob. kartico 2.500,00, + za  dedka mraza, konec šole... V začetku sem se jezila, pa se ji ne da čisto nič dopovedati tako, da sem se tudi jaz sprijaznila s tem. In smo vsi zadovoljni: ona, jaz, še najbolj pa sin.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 15:12:24   
Taula
Moj lubi je isti...njegovi starši ki so kar premožni so njegovi sestri in bratu ful pomagali. Rekli so da bodo tudi njemu.(glede tega ne delajo razlik, se trudijo da vsi otroci dobijo enako) Seveda se že sedaj kregajo glede tega ker on ne bo nič sprejel od nikogar..ne od svojih staršev, ne od mojih....ima princip...kar sam zaslužim bo moje, kar ne pa ne bo imel.

Sej spoštujem ta princip, samo halo....jaz se zavedam da bova sama težko dosegla njegove sanje.  In potem se počutim ko en pohlepen materialist ker bi jaz sprejela pomoč. Zame je razlika starše odirati za denar, ali sprejeti pomoč. Ko bova imela user posted image  vem da bodo moji in njegovu otrokom kupovali kaj....samo kot jaz njega poznam bo naredil celo cirkus iz tega. 
Že sedaj se prepirava glede tega, kaj bo šele ko bova na tem. Po mojem bo vojnauser posted image

(odgovor članu sabina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 15:21:33   
Anonimen
No takole je:
Ja verjetno bo to ponos pa to, skratka on hoče s svojimi rokami in svojim denarjem vse naredit, zeeeelo težko sprejme pomoč, podobno je za kakšna opravila, pa se čuti potem fuuul dolžn in hoče na vsak način povrnit, za svoj rojstni dan je dobil od svojih staršev 40 jurčkov pa ga je skor kap trofla in je skoz govoril da je to preveč pa da ne more toliko sprejeti, skratka ne razumem tega res ne. Nekdo ti nekaj podari, ti pa potem to nočeš sprejet. Moji starši so mu kupili jakno za 30 jurjev, pa mi je mami rekla ne mu povedat koliko je stala, da mi je ne bo dal nazaj. user posted image

Glede cot pa takole, naš mali je dobil ful veliko cot ampak to niso cote od enega otroka ampak izpred 14-15 let in te cote je nosilo (da preštejem) 6 otrok pred mojim, valda so že zguljene in scufane pa strgane kje po šivih. En pajacek je celo nosila njegova sestra, ki je stara zdaj 20 let noo. Ne vem, kako naj drugače opišem. Za v vrtec nosi velika sicer cote ki so sposojene od moje sestrične in jih je nosila samo ona, te so res lepe in se ne pritožujem nad njimi sam ene pa res so samo za smeti. Sploh se čudim da take stvari kdo lahko da naprej, jaz vem da ne bi moglauser posted image

Matej hodi v lepih oblekah okoli, res pa kupuje v Šparu, Mercatorju in tam kjer je poceni, za kavbojke ni šans da bi dal več kot 5-6 jurjovuser posted image za njega je vse dobro, samo da je poceni in da mu je prav.
Moje starše ima rad ampak ne razume da so mene in brata tud mal drugače obravnavali kot njegovi njega, midva sva dobila verjetno več stvari ker sva bila samo dva. In kaj reče na vse to moj brat babici: "Mami nič ne skrbi boš pa mojga otroka lahko razvajala."user posted image Pa še to mami tolikokrat reče, da ko bi le vedela koliko več denarja zdeva za brata kot pa zame in za mojo družino in da ji je ful hudo ker še tisto kar da je potem vse narobe. Njegovi starši so ga drugače vzgajali, to je res in ga razumem, sam zakaj mora vedno vsakega v slabo voljo spravit, če nekaj prinese, ker pač njemu to ne paše.

Pa jaz zadaj ne govorim o razvajanju otrok, dobi pač eno liziko al pa čokoladico velikosti lumpija ko pridemo k babici al pa dva bombončka, sej to niso igrače ala avto na akumulator, toboga, pa kaj vem kaj še, to so malenkosti ampak moj Matej nad tem vedno viha nos. Pa meni govori: Da jo bomo razvadli in da bo potem vedno vse hotela, pa ima tako malo, jaz bi ji marsikaj več kupila pa nočem potem prepira v hiši.

Mah sploh ne vem kaj naredit, pa mu govorim, da naj sprejme če podarijo, zakaj ne bi pa ne zaleže, nikakor si ne da dopovedat in zaradi tega se vsaj enkrat na teden skregava.

(odgovor članu sabina)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 15:28:51   
Zahi
Zdej takole..

al je tvoj desc malo škrt, da ne da zase več kot 5 jurjov za hlače.. ali pa pač ne da ničesar nase in svoje počutje..

glede raznih čokoladic ipd.. se pa čisto strinjam.. otroka se ne sme pretirano razvajat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 15:39:18   
NinKa
Pa saj to kakšen tip človeka je si vedela preden sta imela otroka. A nisi? Če imaš Mateja rada boš sprejela da je tak, al pa se bosta sčasoma krepko po laseh imela.

Moj je bil tut iz družine nič daril, tort, ne pretiranega praznovanja ne božiča, ne velike noči pod pretvezo, češ to so krčanski prazniki. Sama sem pa bila navajena vseh praznovanj, daril,....pa sva se vsedla pomenila in sedaj praznovanja njegovih rojstnih dnevov so kakšna so....ponavadi gremo mi trije na morje, ker je poleti.... mu ni za praznovat in to spoštujem....moj in sinov rojstni dan se pa praznuje in so darila in vse. Kar pa dobi od drugih....na to ja pa tut trajalo, da se je navadil, da on sploh dobi kaj.....tut kaj večjega od naju s sinom.....in se je spoprijaznil...in sedaj smo veseli. VSI.

Ampak je trajalo, da je to sprejel. Pa verjemi mi sam pogovor pomaga.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 16:38:01   
Dragica
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

Mislim, da ni nič narobe če starša filtrirata darila pred otroki.. prekomerno obdarovanje otrok je definitivno slaba stvar.

Poznam razne "babice" ki vedno nosijo darila in sladkarije.. to ni vredu.. darila morajo biti primerna času in priliki. Kar tako nositi igračke ipd se mi ne zdi OK.

Drugo je če "babica" prinese darila tebi (čevlje, hlače, plenice ipd.) in to uporabita kasneje.

Je pa tudi nekaj na moškem ponosu tukaj... vprašaj ga direktno kaj ga moti..



Ja ti dam kar prav Zaho.

_____________________________

PRAVA LJUBEZEN JE VEČNA.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 18:00:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: NinKa

Pa saj to kakšen tip človeka je si vedela preden sta imela otroka. A nisi? Če imaš Mateja rada boš sprejela da je tak, al pa se bosta sčasoma krepko po laseh imela.



Ne nisem vedela da bo tako, ker se prej to ni tako kazalo pa sva bila skupaj 3 letauser posted image , sama ne dam toliko na darila in to in nisem vedela da je toliko proti temu, da mu drugi kaj podarjajo oz. njegovim najboljižjim, to se je v večji meri pokazalo šele s prihodom hčerke.

Zahi, ne ni škrt, no mogoče malo user posted image a ne tako kritično, kot je bilo to pri bivšem. On pač pravi da so kavbojke v šparu isto sranje kot en big star za 12 jurjev, glavno da so njemu všeč in mu pašejo. Pa kaj naj kupuje to kar mu paše, mene ne moti. Ampak to sploh ni point, mene zanima kako mu vtepst v glavo da ni nič narobe če punca sprejme kakšno zadevo ki ji jo babica kupi.

(odgovor članu NinKa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 18:21:29   
Sita
Moj kupuje še cenejše hlače (za 4.000 SIT), pa so čisto lepe in dobre kvalitete ... To res ne igra nobene vloge.
Samo sprejmemo pa vse od sorodnikov, kar nam kdo da. Sicer nama je obema strašno nerodno, sprejmemo pa vseeno. Vedno si mislim, da bomo že vrnili, ko bomo mogli. Življenje je daj-dam.
Povej mu, da je tvoji mami obdarovanje vajinega otročka veliko veselje in da ji ga ne smeta tega veselja vzeti. In da ji bosta kdaj tudi vidva kaj lepega kupila ali ji plačala toplice ali morje ali ji kako drugače poplačala. Ali se morda boji, da bo treba kaj vračat? Povej mu, da se njej vrne že s tem, ko se ji privošči to veselje, da če on želi, jo pa lahko še kam povabita ali ji kaj dasta. Vse je odvisno od tega, kako razmišlja.

_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
3.10.2006 22:39:03   
Annny
Tale tvoj možek ima izrazito slabo samopodobo, imam občutek.

VESEL NAJ BO, da kdo njegovim otrokom kaj kupi...in ga prav nič ne briga, kaj kdo drug kupi otroku- saj ni zanj, ampak za otroka...mar bo svojemu otroku odžiral darilca, če je sam zakompleksan??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
4.10.2006 6:31:54   
Anonimen
Živijo

malo me tvoj mož spominja na mojega.... dolgo časa je kritiziral user posted image  mojo moamo, kako ne zna pridet iz trgovine brez vsaj enega avtomobilčka za škrata....in sedaj, sedaj jih sam kupi zanj, pa ni treba da je škrat z njim, potem se zgovarja da ga pogreša user posted image

Ne vem, tvoj problem je veliko težji, sama sem se poskusila postavit v tvojo kožo...mislim da bi mu rekla, da naj zadevo sprejme, da tako je in pika .... moji starši meni in mojim otrokom lahko kupijo kar želijo, ko bodo kupovali njemu pa mu ne bo prav, naj se pa žali...... ne vem no... meni bi bilo zalo mučno, da bi moji mami prepovedala, da mi kupi darilo, kvečjemu sem ji hvaležna...ali si pomislila, da bi bil ljubosumen, ker njegovi ne kupujejo daril otrokom??? user posted image  

Upam da uredita zadevo, da bo za vse prav... user posted image

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Vihanje nosu nad darili za vnučka
4.10.2006 7:11:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kaj mi je storiti?




Povej svoji mamo, da gre lahko nam za botro.. in bo lahko kupovala kolikor jo bo volja..

Evo problem resen.. Tudi pralni stroj lahko kupi.. no problem..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?