|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   avtocesta
22.9.2008 11:48:42   
soja
Imam parcelo  v bližini avtoceste (pribl. 800m) vstran. A, se vam zdi preblizu? Včasih se sliši hrup, bolj proti večeru- odvisno od vremena. Zdaj sem že mogoče precej pozorna na hrup in vse slišim. In res ne vem ali začeti z gradnjo ali ne. Mogoče živi kdo v taki bližini oz. kaj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: avtocesta
22.9.2008 11:53:29   
Anonimen
Moja prijateljica živi direkt pod viaduktom.
V bistvu jaz nič ne slišim kdr sem pri njej. Če sedive zunaj je večji hrup od regionalke k gre 100m od hiše kot pa od avtoceste.

(odgovor članu soja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: avtocesta
22.9.2008 11:56:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: soja
pribl. 800m


To je kr daleč od avtoceste, za moje pojme. Še vedno si lahko umisliš protihrupne zidove/ograje.

Jaz sm meter stran(pločnik) od kr prometne ceste, pa še vedno živim.
user posted image
Se kr navadiš.

(odgovor članu soja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: avtocesta
22.9.2008 12:18:03   
ajtim76
Lej, če je parcela višje od avtoceste se zvok prenaša do parcele. Neposredna bljižina je nekje od 50 do 20o m. Viden primer je AC mimo Grosuplja. Ko se je gradila so lastniki nekaj hiš godrnjali nad hrupom. Sedaj ko je AC že zgrajena pa je tam zraslo več kot 20 samostojnih hišk. Očitno hrup ni tako moteč dejavnik. Hiške so oddaljene od AC caa 1oo m, pa še višje so kot AC, kar pomeni da se ves zvok prenaša na objekkte. Rešitve; ob AC zdradijo protihrupne ograje, kar težko dosežeš, pa še to le tisti v neposredni bližini. V tvojem primeru pa na parceli zasadiš v vidnem polju AC drevje  ali grmičevje, kar ti pomaga ublažiti hrup. Škoda je nekaj Betonirat. Na tvoji lokaciji pa dvomi, da je sploh kaj potrebno.

_____________________________

Lp, Mitja!

(odgovor članu soja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: avtocesta
22.9.2008 12:56:43   
5ra_28
Meni se 800 m tudi ne zdi preblizu. Itak imajo skoraj vse AC protihrupno ograjo. Kako je tam, ne vem. Bilokje živiš, se navadiš in hrupa in vonja. Tako kot kmet ne vonja smrada gnoja recimouser posted image . Pri nas je nasproti hiše avtomehanikuser posted image , pa ga običajno tudi ne slišim. Pa vlak gre čez most kakih 800 m stran, pa ga slišim, sam ko ga vidimuser posted image . Ko pa imamo obiske, ki prespijo, pa zjutraj, 'joj ta vlak.'... Jaz pa ..'kak vlak??!!!' user posted image user posted image
Sploh pa če bi parcelo že imela!!!! Drugo je če gre za nakup! Itak se vsepovsod gradijo hiše v bližini AC. In v oglasih ko se nove hiške prodajajo, je napisano kot prednost 'bližina AC'!

_____________________________

Končno smo trije:)

(odgovor članu ajtim76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: avtocesta
22.9.2008 13:20:18   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: soja
...res ne vem ali začeti z gradnjo ali ne. ...

V hišo gre toliko denarja, toliko stvarem se moraš odpovedati za gradnjo da velja eno samo pravilo: Parcela na kateri zidaš ti mora biti res res všeč. Saj veš, prvo le lokacija, potem je lokacija in nato lokacija, šele nato je kaj drugega.

(odgovor članu soja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: avtocesta
23.9.2008 7:57:48   
Hope2
Mi smo najprej živeli blizu AC (100m) in se v 2 letih nismo navadili hrupa. Tiste K..... zaščitne ograje so pa za en drek včasih, saj kot je ajtim76 že razložu potuje zvok po ograji navzgor. Tak, da je vse odvisno kje je postavljena. Okna smo imeli skoz zaprta, predvsem ponoči in prav čudnen občutek je bil, ko kakih 5 sekund ni nobenga avta bilo, si se kar zdrznil, kaj je zdaj ta tišinauser posted image . Nekaj stanovalcev pa ni motilo nič. Stvar človeka.
Ni nas pa nikoli motila bližina železnice, pa čeprav je bila zelo prometnauser posted image .

800m je kar daleč vstran, zasadiš pa še gosto drevje in imaš naravno protihrupno ograjouser posted image . Če vas je strah, potem malo tudi skombinirajte, da ne bodo spalnice glih gledale na stran, kjer je avtocesta, da lahko ponoči pri odprtih oknih spite.

Vendar dandanes težko najdeš kako parcelo, ki ni 800 m oddaljena od kakršnekoli prometnice ali hrupa, tako da skoraj vsepovsod slišiš od nekod kak avto, vlak, ptičke ki pojejo, pijančke ki pojejouser posted image .....

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: avtocesta
23.9.2008 7:59:23   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: soja
...res ne vem ali začeti z gradnjo ali ne. ...

V hišo gre toliko denarja, toliko stvarem se moraš odpovedati za gradnjo da velja eno samo pravilo: Parcela na kateri zidaš ti mora biti res res všeč. Saj veš, prvo le lokacija, potem je lokacija in nato lokacija, šele nato je kaj drugega.



To vedno ne držiuser posted image , zadnje čase pa še bolj poredkouser posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: avtocesta
23.9.2008 15:52:07   
soja
Protihrupne ograje oz. nasaditev ne omili hrupa, ker se hrup širi po ravnici. Ja, res je težko najti nekaj idealnega. Vedno nekaj iščemo kar nas moti. Ali so to sosedje, starši, kmetije....V zadnji letih kar sem se selila (v času študija ali pozneje) je bilo tudi vedno nekaj. In če pomislim sedaj kje je bilo najboljše, bi zbrala prvo varianto (hiška v LJ, blizu dolenske ceste),slišal se je malo hrup in zraven tega so te še gledali vsi štirje sosedi. Ma smo ljudje čudni. Mogoče mi je sedaj težje ker delamo lastno hišo. In gledam na svoje otroke, da jim bo fajn....pa sebe na stara letauser posted image .
Zavedam pa se, da je hrup moteči dejavnik. Morala se bom odločiti ali hrup sprejeti ali pa se zakreditirati do glave


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: avtocesta
23.9.2008 22:31:58   
Dadi
Kjer sem bila prej doma smo živeli blizu avtoceste-cca 300 m zračne razdalje in se je res takole zvečer in ponoči slišal hrup ampak nas to ni motilo...če sem prav poslušala sem slišala, drugače pa ne.
Tudi zdaj smo zgradili hiško cca 500m zračne razdalje od avtoceste-včerajšnje novoodprte Gorenjskeuser posted image  -sicer tam še ne živimo ampak nama je fajn da je blizu zaradi vsakodnevne vožnje...

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu soja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: avtocesta
23.9.2008 22:33:36   
Anonimen
Kaj pa vem.
Nad stanovanjem vcasih pristajajo letala, kadar piha en veter (ne vem vec, kateri user posted image ). Mene ni motilo, ceprav so letela cisto nizko.

(odgovor članu soja)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?