|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NA POMOČ...
16.12.2008 14:53:13   
NAJBOLJŠA
Hojla.
Še nikoli nisem delala testa za pizzo..user posted image .Nasvet kak?...Kako delate ve
?

_____________________________

Life is short..enjoy it.
N.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 14:57:15   
CatJa
Uf, mojega ziher nočeš slišat user posted image

Bi ti pa marogica znala pomagat user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 14:58:40   
smrka
500 gr moke
1 kocka kvasa
1 zlica jedilna soli
1 zlica jedilna cukra
4 zlice olja
3 dl tople vode


Kocko pustis vshajat. V moko dodas vse sestavine in potem se kvas... lepo zmesis. Tole mi je naj naj recept. Zelo lepo vshaja in zelo mehko testo. Probaj, ce bos.

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 15:09:49   
NAJBOLJŠA
Vse to štekam, samo kako daš pa kocko vzhajat?'???Na njej piše sveži kvas....


_____________________________

Life is short..enjoy it.
N.

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 15:18:52   
Katey
Meni je tudi s tole kocko en kup zmešnjaveuser posted image , zato jaz delam testo s suhim kvasom (DI-GO kvasac) in sicer:

500g moke
1 zavitek suhega kvasa
1 žlička soli
1žlička olivnega olja
1 dcl tople vode
2 dcl piva

v moko najprej vmešam kvas in sol, dobro premešam, dodam žlico olja in zalivam z vodo in pivom ter mešam z vilico nato testo vzamem iz sklede in ga dobro gnetem vsaj 5 min in dam vzhajat za 20-25min.
Meni vedno uspe na tak način pa še testo je odlično.

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
16.12.2008 15:24:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Katey)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 15:26:41   
ZvezdicaZaspanka
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

IZVIRNO SPOROČILO: Katey

Meni je tudi s tole kocko en kup zmešnjaveuser posted image , zato jaz delam testo s suhim kvasom (DI-GO kvasac) in sicer:

500g moke
1 zavitek suhega kvasa
1 žlička soli
1žlička olivnega olja
1 dcl tople vode
2 dcl piva




Delam skoraj isto. Ker pivo je absolutni zmagovalec v testu. Ampak žličko sladkorja si pozabila! user posted image


Sladkor je tukaj odveč, saj piše, da dela s suhim kvasom.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
16.12.2008 15:38:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZvezdicaZaspanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 15:42:10   
Katey
A veš da jaz res ne dam nikol sladkorja v testouser posted image , pa se mi zdi da je ok.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 15:57:01   
tralala
Testo za pizzo ali kruh:

1/2 kocke svežega kvasa + žlička sladkorja + žlička moke = vse to zmešaš v 2 dl mlačne vode in pustiš počivat, da vzhaja (cca 10 min).
Preseješ 0,5 kg moke, v jamo zliješ vzhajan kvas, dodaš kar precej soli in par žlic olivnega olja. Vse to zmešaš z ročnim mešalnikom s spiralnimi nastavki. Če je zmes lepljiva dodaš malo moke in obratno, če je presuho dodaš mlačno vodo. Kepa naj počiva (jaz dam v pečico na 50 stopinj) kakšne pol ure oz. dokler ne naraste. Če delaš kruh narediš hlebčke, ki jih povaljaš v olivnem olju in daš ponovno v pečico vzhajat. Zatem začneš peči na 200 stopinj 20 min, nato znižaš na 160 ter vžgeš ventilacijo. Če nimaš ventilacije (je škoda, ker pride lepo zapečeno na vrhu) daš na 180 še okoli 20 min oz. opazuješ. Moj kruh vedno vsi zelo hvalijo, pizzo tudi.

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 16:20:20   
NAJBOLJŠA
Sladkor kombinacija z kvasom...a ne gre skup, al..???user posted image
Moram reč, da sem se tega testa otepala kot nora...Kot mula sem ga enkrat probala naredit, pa mi ni rataluser posted image .Pa se mi je zdelo zamalo, da bi ni ratal..user posted image
Sedaj , ko sem malo ( ?) večja, pa mi vse ostalo uspe, pa da mi tale testo nebi..ma ja.user posted image
No, sedaj počiva testo, po Smrkinem planu...bomo videli , kaj mi je ratalo?...user posted image



_____________________________

Life is short..enjoy it.
N.

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 17:54:27   
NAJBOLJŠA
No, pizzo smo pojedli...
Meni se je zdela presladka, oziroma premalo slana..Mogoče bi blo res dobro dodati malček več soli, ali pa pivo, ki je že samo po sebi slanogrenkega okusa...???



_____________________________

Life is short..enjoy it.
N.

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 18:18:02   
barbara b
Sladkorja daš 1/2 male žličke, pomaga kvasu, da lažje vshaja.

_____________________________

Ne sprašuj in ne bodo ti lagali.

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 18:18:28   
Akil
Zakaj jo pa devate vzhajat????user posted image

Jaz delam pico takole:
*pol kile OSTRE moke; * pol zavitka kvasa raztopim v topli vodi (približno 2dcl); *žlico (veliko) soli; *premesim; *vodo dodajam, dokler mi testo ni všeč; *v pekač nalijem malo olja in testo razvlečem po pekaču; *namažem gor pol kečapa, pol pelatov; * pol kile šunke (jo raztrgam); *sir (ga kupim v kosu in ga nato naribam); *sebi narežem gor kisle kumarice, možu gobice; *dam pečt na 200*C (okrog 20min); *ko je pečena, jo dam ven, naredim luknjico za jajček in namečem gor še malo ogerske klobase; *vrnem v pečico še za ene 5-10min.
PICA JE ZA DOL PAST!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 18:30:49   
NAJBOLJŠA
Akil, sliši se dobro...njami.user posted image user posted image

_____________________________

Life is short..enjoy it.
N.

(odgovor članu Akil)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 18:42:49   
Akil
IZVIRNO SPOROČILO: NAJBOLJŠA

Akil, sliši se dobro...njami.user posted image user posted image


Ja, vem dober kuham!!!user posted image (skromnost ni moja lastnostuser posted image ) Sej se nam pozna!!!!


_____________________________

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 19:57:16   
angel_rebelde
Ja, kupi si v trgovini že gotovo testo ali kako se reče.. v glavnem, dodaš samo vodo pa žličko olja, pustiš vzhajati pol urce, in pica je pripravljena za peko..

_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Akil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 20:18:32   
maja24
Jest testo naredim takole

40 dg moke
6 žlic olja             Vse skupi zmešam
ščepec soli
1/4l vode
25g kvasa
5 žlic mleka
ščepec sladkorja

Za kvas:
kvas nadrobim,dodam žlico moke,ščepec sladkorja in 5 žlic mleka,nato vse zmešam in dam nekam na toplo da začne kvas vzhajat.

_____________________________

Ela čebela


(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: NA POMOČ...
16.12.2008 23:12:56   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Katey

500g moke
1 zavitek SVEŽEGA kvasa
1 žlička soli
1žlička olivnega olja
1 dcl tople vode


Nobenega piva, mleka sladkorja.....vse to "pokvari" okus oz. ga izumetniči. Naj bo testo čimbolj "naravno" in naj dajo dodatki na pici svoj oz. ta pravi okus. Kvas pa dam jaz kar v vodo. Vzhaja pa kvas ne, temveč testo in to narejeno pri nas kakšnih 20-30 min, preden ga oblikujemo v "kugle".

SIcer pa si tako ali tako že pico naredilauser posted image  MOgoče za drugič...

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Katey)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: NA POMOČ...
17.12.2008 8:10:49   
Shorty_
vas pa dam jaz kar v vodo. Vzhaja pa kvas ne, temveč testo in to narejeno pri nas kakšnih 20-30 min, preden ga oblikujemo v "kugle".
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: Katey

500g moke
1 zavitek SVEŽEGA kvasa
1 žlička soli
1žlička olivnega olja
1 dcl tople vode


Nobenega piva, mleka sladkorja.....vse to "pokvari" okus oz. ga izumetniči. Naj bo testo čimbolj "naravno" in naj dajo dodatki na pici svoj oz. ta pravi okus. Kvas pa dam jaz kar v vodo. Vzhaja pa kvas ne, temveč testo in to narejeno pri nas kakšnih 20-30 min, preden ga oblikujemo v "kugle".

SIcer pa si tako ali tako že pico naredilauser posted image  MOgoče za drugič...


a ni pol kocke kvasa na pol kile moke?? men se zdi mal veliko kvasa??

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: NA POMOČ...
17.12.2008 9:13:26   
barika
Jaz delam testo za pico v kruhomatu (da si ne  mažem rokuser posted image )

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: NA POMOČ...
17.12.2008 10:58:22   
mišk
Moje testo je preverjeno še vsem bilo zelo dobro.user posted image

V 1,5 dl vode razdrobim pol kocke kvasa in pustim nekaj časa.
V posodo dam 300g moke, malo soli, 4 žlice olivnega olja in tisto vodo s kvasom. Vse skupaj pregnetem v gladko testo. Pustim vzhahati 30 - 45 minut, razvlečem po pekaču, obložim, ter pečem v pečici 15 minut na 180 stopinjah.

Testo pride dosti tanko, a se da lepo vleči.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: NA POMOČ...
17.12.2008 23:39:00   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: shorty

a ni pol kocke kvasa na pol kile moke?? men se zdi mal veliko kvasa??



Nisem hotela citirati teže sestavin, temveč samo sestavine. Sem se malo nerodno "izrazila", saj so pri nas, v piceriji,  količine nekje ca 20kg v eni "rundi". In kvasa damo na ca 20kg, najveć TRETJINO ene kocke.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?