|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odnos otroka do psa
31.1.2009 20:57:30   
teta beta
Zanima me, kakšen odnos imajo kaj vaši otroci do psa (hišnega ljubljenčka)? Naša triletnica je namreč bolj tako... kaj vem, kaj bi rekla... kot bi ji bila v napoto. Psička je stara eno leto, imamo jo 8 mesecev, je pa pasme posavski gonič (plečna višina 49 cm). Mogoče imam jaz zmotno predstavo (iz kakih filmov npr. user posted image ), da se imajo psi in otroci vedno radi, da imajo otroci pse za prijatelje, da se radi igrajo z njimi itd., ampak naša tamala ima psico sicer rada, ampak igrat se pa sploh noče z njo (le izjemoma), prav rečt ji moraš, da jo poboža, jo pa rada (glasno) komandira in se krega na njo. A so vsi nekaj-letniki takšni ali je samo naša tak karakter? In če so vsi takšni, kdaj se stanje spremeni?



_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odnos otroka do psa
31.1.2009 21:48:23   
atanja
Joj ne vem.
Pri nas je bil pes pred otrokom. ko smo dojenčka prieljali domov smo ga dali za povohat-tako malo okoli lupinici. Mene je namvreč  ful skrbelo ker smo že malo starejšo odbili in se je bala otrok oz ni marala da je bil kdo zraven nje. Je kar šla.
No pa me jepresenetila skoz zraven vozička nič težila po vozičku. Pa je mali zrasu in valda je pes vedno bolj zanimv bil. na začetku smo mogl pazit da ker ni mel občutka kako božat, pa ji je res teživ pa klicu pa metu žoge. Zdaj pa sta se navadla. Mal ga opozarjamo da ji kar na noge ne stopi drugače pa daje za jest, pa poje. Tako ni več zopern.

Je pa res ena stvar mi malega opozarjamo in ga ne postim nikoli samega z njo. KEr nikoli ne veš-lahko poneseči lahko nevede ali celo zanalašč v  jezi stopi na rep ali ji kaj naredi. Pes se v trenutku odzove kar ma v nagonu...

Jaz mislim da je mogoče ljubusumna in bi mogli tudi otroka navadit na psa kot na spremembo. in jo navadit da bo negkdo prišel k hiši in vzel pozornost in da to ni nič slaba.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Odnos otroka do psa
31.1.2009 23:12:32   
Ribica **
No, moja kuza je malo manjsa kot tvoja (beagle), od malega od mojega je pa mlasja 8 mesecev. Ko je bil mlajsi, je niti ni kaj dosti porajtal, ce je kdaj sedela zraven njega v avtu, jo je bozal, zdaj ko je vecji (4L), se pa ze igra z njo in ga tudi ona veliko bolj "porajta". On ji lahko naredi karkoli, pa mu ne bo nikoli nic naredila - seveda pa je absolutno ne sme tepst, vlect za rep, se dret na njo itd., ker sem "šefica" jaz in jo jaz komandiram (ali moj). On bi jo tudi ze vodil na sprehodu, samo je se premocna za njega in ga potegne na tla. Bolj za njo se je zacel zanimat lani spomladi (3,5L), ko smo bili tudi vec skupaj. Pa seveda zelo rad ji daje piskote, ima pa tudi ostale pse rad in si jih zeli pobozat. Moja se sicer boji otrok, ampak malega nikoli ne nalaja ali kaj drugega (in ostale poznane ima tudi rada). Ko smo bili na morju, je zvecer tudi kdaj spala pri njemu, tiste dvakrat, ko je pa tamali pri meni spal, ga je pa ona tudi cuvala.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Odnos otroka do psa
1.2.2009 2:28:02   
kajalin*
Js mam doma 10l starga bokserja in 4 letnico in sta najboljša prjatla,res!
Nobenih problemov nikoli!

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Odnos otroka do psa
1.2.2009 11:55:52   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

Js mam doma 10l starga bokserja in 4 letnico in sta najboljša prjatla,res!
Nobenih problemov nikoli!


Zadnjič mi je ena, ki ima tudi boksarja in otroka, pripovedovala, kako se igrata. Mali da gor nekaj s kapuco, da kapuco na glavio, se uleže na tla,  potem ga pa boksarka grabi za kapuco in vleče po stanovanju sem in tja.user posted image

Mi imamo višavko in višavci nimajo takega karakterja, da bi se ne vem kako radi igrali, sploh pa ne s tistim, ki ga oni sami niso določili za partnerja v igri. Naša se hoče igrat samo z menoj, no, zadnje čase je le malo sprejela tudi sina. Sta pa stara višavka 8, sin pa 7. Tako da bi človek rekel, da se prav igrata med seboj, niti slučajno. Se pa otrok igra s taščino border colijko, ta pa je vsa nora, samo da se le hoče z njo kdorkoli ukvarjat. To so taki psi. Tako da od pasme psa je veliko odvisno

Če pa na kratko opišem odnos otroka do psa (višavca) pri nas, bi rekla, da je blazno nežen. Ker naša kuža je nežna in tako se seveda do nje vsi nežno obnašamo. Tako da medsebojna ljubezen med psom in otrokom je res velika, vendar se kaže v nežnostih, ne v igranju. Onadva sta blazno nežna eden do drugega. Zjutraj npr., ko se otrok še ne prebudi, pa ga je treba zbudit, ker mora v šolo (kamor ne gre rad), lahko samo kužiko v sobo sputim, da skoči na posteljo in ovoha in obliže seveda napol spečega otroka, da se ta zbudi v sladkem smehu in ves topi od veselja in ljubezni do psa. To je res nekaj krasnega za videti in doživeti.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 1.2.2009 11:57:15 >


_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Odnos otroka do psa
3.2.2009 11:05:18   
teta beta
Ljubosumna ziher ni.

Mogoče se nisem najboljše izrazila (v napoto), saj jo čisto lepo sprejela in vključila v družino, na slikah iz vrtca je zraven tudi psička, ampak obravnava jo pa tako bolj z distanco. Mogoče jo je malce strah, Luša je ipak tako velika in močna, da jo podre, če skoči vanjo, že če te mahne z repom boli ko user posted image (pa maha iz veselja). In npr. kadar se vrnemo domov, je pasje veselje na vrhuncu, maha z repom, lupčka, skače in seveda Daši to ne paše. Če jo slučajno podre (ob pozdravu, v igri), začne joka, psica jo začne še bolj lupčkat in je še slabše. No, pa tudi nekja stvari ji je zgrizla (škornje, igrače...). Zato je zdaj tudi poboža bolj od daleč, za jest ji ne da iz rokice, ampak ji vrže na tla, igračo ji drži z dvema prstoma in z daleč iztegnjeno roko... V spalnice ji pa ne pustimo. Pa to bi šele bilo najbrž dretje... Po moje zna biti boljše, ko bo hčerka zrasla, pa tudi psička se bo umirila (se je že malo).

Se pa tudi vidi razlika med njo in sinom, ki pa se je rodil 1,5 meseca zatem, ko smo dobili psa. Se že zdaj vidi, da bo čisto drugače. Čeprav je bil že tudi prej pes pri hiši, ampak zgoraj pri tašči in še majhen, ta pa zdaj biva z nami, je naša in se bo z nami tudi odselila.

Pasma psa za igranje - ja, no, naša je lovska psica. Je tudi iz "lovskega" legla in tako tudi šolana. Jaz sem z njo opravila malo šolo, zdaj bova šle v nadaljevalni tečaj, moj pa z njo v "lovski" tečaj. Pa vsaj na dva dni je z njo v hosti. Ampak kljub temu se rada poigra.


_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Odnos otroka do psa
3.2.2009 11:36:26   
Ribica **
Moja je tudi lovski pes, sicer tega nagona ne spodbujamo in razvijamo (ampak ce se da, raje zatiramo, ce ze kaj), pa se ful ful rada igra. Se zdaj je totalno divja, sploh z eno beaglico se ful lepo ujameta in se cel dan igrata in norita, res. Sicer se je malo umirila, unicuje nam nic vec ne, samo do prvega leta je imela take prebliske, ampak meni je fajn, da je hiperaktivna in igriva.

A se tvoja puncka boji vase kuze?

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Odnos otroka do psa
3.3.2009 17:29:06   
Annie^^
Čisto odvisno od otroka in od psa. En ali drug je lahko agresiven, ali se pa boji, večkrat se pa oba bojita. Ampak se sčasoma (nekateri) drug na drugega navadijo in so dobri prijatelji, eni se pa nikoli ne bodo zares marali. user posted image Je tudi več odraslih oseb, ki ne marajo psov, nekateri jih sovražijo.user posted image Tako, da čisto normalno, če otrok in pes (na začetku) nista ravna best friends user posted image

_____________________________

Nobody's perfect.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Odnos otroka do psa
4.3.2009 16:41:25   
honey
Mogoče pa mala samo oponaša tvoje vedenje do psa? Mislim to, da jo hoče komandirat? Ker najbrž jo ti tudi kdaj pokomandiraš - kužko, mislim. Sicer jaz psa nimam, imamo mačka in je isto. Ker jo včasih jaz kaj pokomandiram ali pa ji rečem, da je zoprna ali karkoli, ji mali (4L) hitro pove, da naj ne bo tko zoprna user posted image . Res je sicer, da nimata ravno kakšnega hudo ljubečega odnosa, ker se naša gospa ne pusti cartat, razen, kadar je to njej po volji.

Pri starših pa imajo psa (velikega mešanca in malega mešančka) in velikega se boji, ker jej pes zelo neroden in otročji, kljub svojim 9 letom starosti, ampak je velik kot en majhen teliček, neroden pa kot cela krava in te mimogrede podre na tla. Še napol je že slep in potem smo tam. No, tega se boji. Malega mešančka pa ne, ker mu nikoli ni hotel nič žalega in se dobro razumeta. Ga pa tudi hoče komandirat, ker sliši to moje starše. Tako da mislim, da je to kar malo povezano. Zato hčerki razložite, da boš ti komandirala kužiko, onidve pa naj bosta prijateljici. V tem smislu nekako. Boš videla, če bo kaj pomagalo.


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Annie^^)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Odnos otroka do psa
5.3.2009 12:15:52   
Amoss
Pri nas je vedno polno živali, psov in mačk, mala je rasla z njimi gor.In vedno ko je kaj novega točno ve kako postopati proti psu, morem reči da ima izredno voljo in željo se naučit kako delati z živaljo, je resna in odgovorna zelo pazi in se zelo lepo igra.Tudi hrani jih ponavadi ona razen če se nam kam mudi pol jih jaz hitro zrihtam.
Mala pa bo junija stara 4 leta, pse pa mamo različnih starosti in jo tudi vsi neizmerno obožujejo,...

_____________________________

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs180.ash2/44293_1531376651554_1448894192_1366808_2554479_s.jpg

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Odnos otroka do psa
24.3.2009 12:25:57   
SU
Midva imava 6letno landseerko-veeelkooo kužiko in dva otročka. Starejši bo aprila 4leta, mlajša leto in pol.
Maja-starejšega-ima psička FUL rada. Vedno ga pozdravi, ko se zbudi, igrala bi se z njim, rine vanj itd. itd. itd. Maj pa se umika, ker ga moti slina... user posted image  Bi jo pa seveda komandiral, učil...kadar se njemu tko zdi... Se mi zdi, da ga psička bolj upošteva, ker je bil "prvi". Pri Luni pa je čist noro--mala pleza po psički, jo nonstop boža, se igra z njo.....jo pa psička majn šmirgla... Itak nista nikoli sama z njo, sva vedno zraven...ker psički že zaupam, pri malih škratih pa nikoli ne veš kaj jih prime...npr. zadnjič se je hotel Maj igrat z njo zdravnika in ji je hotel neki rinit v uho--ker naj bi ji kao pregledal uhouser posted image . Zato-vedno zraven...če že kužku zaupate, imajo pa naši miški včasih take fajne ideje za igrat s kužekom user posted image ...muco, .... Lp, Saša

< Sporočilo je popravil SU -- 24.3.2009 12:26:47 >


_____________________________



(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Odnos otroka do psa
3.4.2009 15:32:34   
ninocka
teta beta, mi mamo doma 2 macka (oz. zdaj samo se enega, ker enga ze vec kot 1 teden ni domov), pa jih E. ni nikoli nic smerglal. Sem mislila, da zato, ker so pac skoz prisotni in jih niti ne porajta. Ker ostali otroci so jih lovili nonstop. Tudi kuzike od nasih (pekinezerka) ne porajta lih neki ful, ji vrze kaksno zogico, ni pa da bi jo bozal, crkljal, ceprav ona ful rine vanjga.
R. je pa druga zgodba - nor je na macka, skoz jih lovi in boza, ko lezita na stolu pride do njiju in nagne glavico na stran in jih gleda in boza. Ce greta mimo njega  ful krici in vriska. Bibo (kuziko) tud na polno boza, pusti, da mu daje lupcke, se igra z njo, ji mece zogico, ji nagaja (blazno zanimivo mu je metat njene brikete v vodo user posted image ). Tudi druge pse ko vidi, bi kar tekel k njim in jih bozal.
Po moje pac D in E nista lih taka karakterja za zivali, ceprav se mi zdi, da je pri nas ze malj boljse, da je ze bolj zacel sprejemat zivali oz. je mal bolj aktiven pri ukvarjanju z njimi, takrat ko je R zraven in jih on boza. 
Zdaj celo poboza kaknsega kuzata na sprehodu, ker prej je sel mimo njih, kot da jih ni.


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Odnos otroka do psa
10.4.2009 19:29:48   
mala zirafa
Moja ga je pri 3 letih vlekla iz vseh smeri,da smo ga bili primorani čimprej oddat tašči, ker je bilo res nevarno da bi ga poškodovala.Kolk mu je že izpahnila a se je na srečo sam namestil nazaj.Tako da ga res ne bi imeli več.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Odnos otroka do psa
10.4.2009 19:45:01   
resnično srečna
mi imamo črnega 6 letnega mešanca med labradorcem in akitaino...pa zraven eno 5letnico in eno 1 letnico...5 letnica ga šmirgla karad se njej zdi...mala je pa nora nanj in na vse ostale pse...bog ne daj, da grem z vozičkom mimo psa in se ne ustavim, da ga ona pozdravi...jok pa kazanje...

se pa tudi kuža zelo vleče za njo...ko jo kaj kregava...je takoj pri njej in jo ščiti...

mali seveda ne pustimo, da z njim dela grdo...da ga vleče za rep ali lovi brke...zadnjič mu je hotela ujeti jezik...pa ugriznila bi ga v smrček zato sta pod nadzorom...pes do nje je super...ona pa še nepredvidljiva...

je pa nekaj najlepšega ju gledat...kose on usede pred balkonska vrata...ina pa si ga vzame za oporo (še ne hodi)...se dvigne ob njem...ga objame okrog vratu in gledata skozi vrata...cukra res...

pazimo pa, da psu redno dajemo pilule za razkuževanje, da je ne liže (itaq da na hitro jo) pa da redno dobiva kapsulo za bolhe in klope...pa seveda da je pasja hrana njej nedosegljiva (ma briketi so tkoooo vabljivi)...

še malo foto materiala:

user posted image




_____________________________

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Odnos otroka do psa
12.4.2009 20:16:20   
KatjaD
IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Moja ga je pri 3 letih vlekla iz vseh smeri,da smo ga bili primorani čimprej oddat tašči, ker je bilo res nevarno da bi ga poškodovala.Kolk mu je že izpahnila a se je na srečo sam namestil nazaj.Tako da ga res ne bi imeli več.


Verjetno bi bilo bolj pametno naučiti otroka, da se tega s psom ne počne, ne pa odstranit psa - tako se otrok ni ničesar naučil.
Moj triletnik točno ve, da našemu 10-letnemu psu ne sme pretirano "skakat" po hrbtu in ga vlečt za tace, ker smo mu pač to vsakič, ko je poskušal razložili - predvse zato, ker ima pes lumbo-sakralno stenozo in ga hrbet boli. Drugače pa ve tudi kaj si lahko pri našem dovoli, pa ne bi nikoli istega naredil kateremukoli drugemu psu, ki ga vidi zunaj.
Sicer pa sta velika prijatelja v dobrem in slabem - predvsem kadar je treba na vrtu skopati kakšno luknjo sta takoj kompanjona user posted image user posted image .

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Odnos otroka do psa
15.4.2009 21:39:55   
mala zirafa
Šlo je za hudo ljubosumje in je na tak način zbijala pozornost.Enostavno se tudi sam an imogla obvladat.Drugače pa ljubi žival in ko ga gremo obiskat je non stop z njim.Hitro je šlo na bolje.
Mene je blo takrta resnično strah da ga ne bi huje poškodovala, nismo se mogli zanest nanjo.So pač različni otroci.Sedaj ima skoraj 5 let in bi ji popolnoma zaupala.Smo že razmišljali o čivaviuser posted image .Se hecam.

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Odnos otroka do psa
22.6.2009 22:01:34   
luan
mi imamo dva psa v hiši sta whippeta, moram reč da zelo miroljubna in potrpežljiva.user posted image user posted image Saj imam sina starega pet let, pa se še včasih preveč grobo zaigra z njima.Sem pa oba dobila v zadnjem letu pa kakšnih težav z ljubosumjem nismo imeliuser posted image .

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?