|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odnos s taščo
10.7.2005 10:05:12   
Marjetka K.
Po porodu se je vse spremenilo. Zdaj ne bo spal, daj mu to, daj mu ono, zdaj že lahko je to, zdaj ne rabi kapice..... Znorela bom ob takšnih pripombah! Tašča seveda!!! Ne upošteva me 5%. Na živce mi gre, da se z njim otročje pogovarja: pesika (pes), hačike (hlače),...Sem jo že popravila, potem pa se obrne in je jezna. Pa saj je moj otrok in če mi paše, mu bom razložila, kako se nekaj prav imenuje in s tem ne mislim nič slabega. Ona pa....
Vedno je tako pametna za vsako stvar in raje se ji umaknem. Ne grem k njej v stanovanje (živimo v isti hiši, ona stanuje zgoraj, imamo svoje gospodinjstvo in svoj vhod- k sreči!).
Prosim vas za kakšno tolažilno besedo. Sedaj, ko bi morala uživati s tamalim, pa se ukvarjam z njo, ki mi pije živce.
:grrr::)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Odnos s taščo
10.7.2005 10:12:35   
gamini

Pri nas se je to tudi dogajalo (že pred poroko, ampak zelo kratek čas, ko se je v bistvu vtikala v vsako stvar in je bila najpametnejša. Pa jo je moj :love: hitro postavil na realna tla, rekel ji je, naj se briga zase. Je bila zelo presenečena, ker je edinec, pa še starša sta bila ločena in je ves čas živel z njo. Odkar se je postavil zase, oz. zame, se ne vtikuje več, če pa se, ji on hitro kakšno reče, pa je mir. Sama se z njo ne prepiram in ne pregovarjam.
Svetovala bi ti, da se tvoj :love: pogovori z njo, sploh, če živite v isti hiši - mora biti nevzdržno.

Lp:rozica:

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Odnos s taščo
10.7.2005 10:27:59   
taška30
Mi živimo daleč narazen, vidimo se 1x na teden ali 14 dni. Razumemo se super. Sicer me vsake toliko začudeno vpraša: a ne povijate več na široko??? ali pa ali ne boš kapice gor dala???, pa me to sploh ne jezi. Sej moja mami je ista. Temu s kapico jaz pravim 'sindrom starih mam'.
Jaz sem se najbolj bala, ko se zanosila, kolk bojo imeli povedati glede tega, da sem vegetarijanjka. Pa začuda ni bilo nobenih pripomb.
Veš kaj, pri taščah je bolš včasih kaj preslišat, pa vsi lažje živimo, zakaj bi se vedno nekaj upiral, pustimo jim malo veselja, da dajo kak 'pameten' nasvet, saj tista kapica enkrat na 14 dni mali res ne bo škodila, pa čeprav je zunaj 25°...:)-
Taška

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Odnos s taščo
10.7.2005 10:57:40   
mika
S strinjam s Taško30

Če meni kdorkoli 'dobronamerno' svetuje, rečem ja ja, seveda, naredim pa tako kot se meni zdi prav.
:)Mika

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Odnos s taščo
10.7.2005 11:32:29   
Pilar
Za moje pojme so te stvari res tezke...saj sem sama ze veckrat pisala, kaksne tezave imamo pri nas s tasco. Ampak pocasi se umirja.
Problem smo resili tako, da sem vcasih sama ji nazaj kaj odgovorila, vcasih pa sem jo dejansko mozu zatozila in ko je prislo naslednjic do iste situacije, jo je moz umiril( naj bo hrana, kapica in se marsikaj).
Zanimivo pa je to, da se kljub vsemu, se vedno najde kaj...recimo: Ni dolgo nazaj, ko sta sedela ( tasca in mali) v dnevni in sta se "igrala" tako, da mu je dajala bonbone( zavite v papir) v usta....se mu dopade, ker sumijo.Zanimivo je to, da so zraven bonboni brez papircka....zdaj pa vedi, a mu da za oblizniti ali ne....

Mene nekaj drugega se zanima:pri nas, ko pridemo na obisk k njegovim, nama tamalga vzameta in gresta stran od naju...men je to ful cudno...kako je pri vas?????

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Odnos s taščo
10.7.2005 12:44:03   
Anonimen
Ni tašča, je pa podobno. V naši hiši spodaj živi teta od partnerja, stara čez 70 let. In je od začetka tudi imela pripombe: "A mu ne boš kapice dala gor?" "Ja, seveda bom." In sem jo. Do prvega ovinka, potem pa smuk dol, saj naju ni videla. In je bilo dvojno zadovoljstvo: njej, ker je nekaj "dobrega" svetovala in izobrazila "ta mlado", meni pa, ker sem jo okoli prinesla.

Sicer pa je najbolje skoz eno uho not, skoz drugo pa ven...če zmoreš. Jaz zmorem, mi je ravno do Afganistana.

(odgovor članu Marjetka K.)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Odnos s taščo
10.7.2005 14:18:34   
urbancek
Vse je odvisno od tvojega moža. Skupaj se pogovorita, povej mu o tem kaj misliš. Nato naj pove svoje mnenje še on. Če se s teboj strinja, taščo čim prej postavita tja kjer je njeno mesto, drugače se ti bo vtikala celo življenje. Jaz svojo sem in sicer ne glede na moža. Pri prvih dveh se je vtikala, sedaj pa ji ne dam niti priložnosti. Otroka imam sama, varuje mi ga ne in jo tudi ne mislim prositi, čeprav je že rekla, da ji ga ne dam. Pa sem ji čisto lepo odgovorila, da sem pač zato doma, da bom z otrokom in je ne potrebujem (hahaha - kako je to lepo).
Lep pozdrav

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Odnos s taščo
10.7.2005 20:24:38   
Bejba
Jaz pa zanalašč kontra naredim kot mi kdo reče. Moja mami je alergična na klobučke, ki jih ima naš mali na glavi in mu jih kar naprej v kakšni senčki ali trgovini dol daje in govori, da tukaj ga pa res ne rabi - jaz pa takoj nazaj gor, ja rabi (čeprav ga potem čez 5 minut sama dam dol). Pa štumpfke mu zmeri dol rola, ker ga kao tiščijo, jaz pa zanalašč nazaj gor. A sem žleht kaj ;)? Ampak bom že jaz tako delala kot bom mislila, da je prav. In tudi povedala sem ji, da jaz potem zanalašč naredim kontra, ker mi gre na živce, da mi nekdo pamet soli. Pa še kar vstraja :)-. Jo bo že minil. S taščo pa na srečo nimamo teh težav, se ne dela pametne ;).

LP; Bejba :rozica:

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Odnos s taščo
10.7.2005 21:30:32   
Anonimen
kak se tem vašim taščam ne kolca kolikokrat jih mate v delu.pa ne pravim,da je moja bog ali kaj ampak midve sva razčistile od začetka.ni šlo z lepa pa je šlo zgrda mislim z prepirom in je zdaj mir.pokažite kje jim je mesto ne pa da se tu gor jočete.:bravo::)-

(odgovor članu Marjetka K.)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Odnos s taščo
10.7.2005 21:53:03   
Anonimen
Najbolje, da ji mož reče, naj te pusti pri miru, kar se vzgoje otroka tiče. Če jo vprašašp za nasvet, je dobrodošel, če ne pa mlade mamice tega nič rade ne vidijo. Lepo naj ji to pove. Ker res zna to iti čedalje bolj na živce, verjamem.
Naša draga tašča je pa letos dva meseca zavlačevala s selitvijo, da se bo zdaj lahko začela selit natanko s tistim dnevm, ko gremo mi na morje. Ja bomo pa že reskirali tista dva dneva, a ne ... Ja, prav gotovo!

(odgovor članu Marjetka K.)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Odnos s taščo
10.7.2005 21:59:09   
Gina
Jaz bi tako naredila kot Al bina. Ne bi se mi dalo kregat. Daj ljudem tisto kar rabijo, pa so srečni, pa zadovoljni, pa v končni fazi bodo prijazni s tabo in ti poskušali ustreči, ker jim bo fino s tabo. Pa tukaj gre res za malenkosti, za nič dejansko življensko pomembnega.

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Odnos s taščo
11.7.2005 8:33:25   
Anonimen
O, pa lahko postane, Gina. Če se mi naši tašči ne bi postavili po robu, letos na primer ne bi šli na morje, ker bi pomagali njej selit. Seli se pa ravno v teh dneh zato, ker se njej itak zdi brez veze hoditi na morje in to vsako leto tudi ponavlja in se jezi (in to zelo glasno), ko gremo. No, za letos je pripravila konkretnejši scenarij. In če bi ji ga uspelo realizirati, bi nadaljevala v tem stilu. In to z velikim veseljem. To pa že je vmešavanje v naše življenje in to ne malenkostno. Pri nekaterih je res tako, jaz to verjamem.

(odgovor članu Marjetka K.)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Odnos s taščo
11.7.2005 11:52:52   
Gina
NIsem mislila tvoj primer, splišni. Jaz bi šla na tvojem mestu tudi na morje, sploh ni vprašanje. V osnovi se tašče ne smejo vmešavat, samo tale zgornji primer se mi ne zdi drastičen. Moja ex tašča je imela obupno grozne izpade, ki se s temi ne morejo primerjati. Mogoče pa zato gledam stvari z drugimi očmi. Kaj pa vem.

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Odnos s taščo
11.7.2005 12:58:16   
Anonimen
Saj vem, da nisi imela v mislih mojega primera, Gina, samu tudi tisti zgornji lahko hitro preraste v nekaj podobnega.

(odgovor članu Marjetka K.)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Odnos s taščo
11.7.2005 13:13:29   
ribica.
Ko slišim take primere kot je tvoj, me ima, da bi kar jaz tvoji tašči povedala kar ji gre. Kr kocine mi gredo pokonci, ko slišim, kako nekaterim tašče solijo pamet!

Povej ji jasno in glasno in enkrat za vselej!

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Odnos s taščo
11.7.2005 14:16:38   
tinaaja
Joj joj joj.. tok vas razumem.. Na sreco imam zdaj super tasco (moram potrkat na les), ki se sploh ne vtika v naju. Sicer se nimava otrok, ampak ce sklepam po tem, kako dela z otroki svojih hcera, potem zgleda ok. Drugace pa menim, da je treba dolociti, kje je dobronamerno vmesavanje in kje je samo vmesavanje. vseeno ni zanemariti, da so dale tudi one nekaj skozi. Vem, pa, da vsa opozorila o kapicah znajo iti fuuul na zivce, kot da same ne znamo presodit,kaj je prav in kaj ne. Poleg tega obstaja tudi tasca nasega :love: - nase mame, ki jih je treba bremzat vcasih a ne :) samo da je njih lazje prenasat ker so nase mame. Mislim, da morajo :love: ukrepati prvi pri svojih mamah, ampak ce to ne zaleze, bi ji jaz sigurno sama povedala svoje in jo zbudila v realni svet, pa ceprav bi bila uzaljena. Po drugi strani, pa vsaj pri meni, veliko dobrega stori zame. Svoje vnuke velikokrat cuva, jih vzame sabo na morje.. na sreco se najini pogledi na vzgojo kar skladajo, upam, da bo tako tudi ostalo.
Drugace pa itak krozi tisti vic o tascah: kaksna tasca je najboljsa? Hladna... Krut, ampak za nekatere zal resnicen... cim vec potrpljenja zelim vsem, ki imate hmm problematicne tasce :rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Odnos s taščo
11.7.2005 18:12:12   
Tinna
Se mi zdi kot, da bi pisala jaz o moji tašči. Ravno tako živimo skupaj in imamo vsak svoj vhod ona zgoraj mi spodaj. Pa se najde vsak dan kaj, da mi načne živce. Sem človek, ki zna tolerirat stvari in zna sprejemat drugačna mnenja dokler me kdo ne začne resno ovirat pri mojem vsakdanjem življenju. Sprejela sem to, da me uči kako je treba otroka hranit, kako ga oblečt, kako je treba zalivat rože, kaj kuhat,... V bistvu jo samo poslušam in še takrat samo z enim ušesom, ker itak vidi, da mi je vseeno ali govori ali ne, ker jo sploh nič ne sprašujem in niti ne odgovarjam pol pa naredim itak po svoje. Razjezim se pa takrat, ko nam začne obračat naše plane (npr. zadnjič, ko nam je prepovedala it na morje in ta vikend, ko smo ji povedali da nas cel dan ne bo nas je klicarila vsako uro kdaj mislimo prit) pa takrat ko začne mojega prepričevat, da kaj ni prav. K sreči imam jaz zlatega :love:, ki takrat, ko nima prav ji vedno najprej na lep način pove in potem če ne pomaga (kar ponavadi ne) še zateži naj se ne vtika. Ampak zgleda da ima to prav v krvi, ker več kot en dan se pol tega itak ne drži. Je pa tudi on sprevidel, da mama gor al dol se ne da tako živet. Nimamo zasebnosti, nimamo lastnega mnenja, ni ga obiska, ki ne bi šel mimo nje, ni ga pisma, ki ga ne bi pogledala in ni je besede, ki je nebi slišala. Sicer še ne veva kako in kam ampak upava in gradila bova na tem, da bova čez par let na svojem in takrat bo seveda dobrodošla na obisku ampak v naše življenje pa ji ne bomo dovolili, da se bo vtikala.
Če je vsak dan ena sama stvar, ki ti načenja živce je že dovolj.:)

(odgovor članu Marjetka K.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?