|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Skrbništvo?
1.7.2010 15:04:32   
bigbunny
Pozdravljene!
Imam eno vprašanje. Z možem imava doma par mesecev starega otročka. Z njegovimi starši nimamo stikov in kot vse kaže na to jih več ne bomo imeli. Mati od mojega je zelo hudobna in hinavska ženska. Marsičesa je zmožna, to sem vidla pred par dnevi. In sedaj se je v meni porodila ena velika skrb. Vem, da razmišljam pesimistično, ampak vseeno me je strah da v primeru da se ( bog ne daj ) nama z možem kaj zgodi, skrbništvo lahko dobi ona. Razmišljam v tej smeri da bi pri notarju overila, da želim da v primeru .... skrbništvo dobijo moji starši, kateri so od vsega začetka ob nas. Vem da zeo črnogledo razmišljam, ampak za svojega otročka želim le najboljše.

Za odgovore vam bom zelo hvaležna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 15:10:33   
*miska.mcc*
uf, ves da sem tudi sama razmisljala o tem. v malo drugacnem kontektu. imam super tasco in tasta. samo se otroci veliko bolje razumejo z mojimi in obratno. in več so pri njima, kot pri tasci in tastu. v bistvu sta fanta ze veliko velikokrat spala pri mojih. in bila pri njima na pocitnicah.
pri tasci in tastu pa nista prespala se niti 1x.

in, ce se nama kaj bognedaj zgodi....aaaaah.....


.

samo se potem pozabila na to. dobro vprasanje. me zanimajo odgovori.

pa se mi ne zdi nic butasto vprasanje.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 15:17:59   
bigbunny
Hvala miška.. ja nočem da se bi v najslabšem primeru še pol moja dva starša trgala in kregala po sodiščih. Tega si enostavno ne zaslužita, prav tako si najin otrok ne zasluži kakršnega koli grdega ravnanja ali pa neznosenga življenja. Zasluži si le najboljše. Po 8 mesecih molka nas je končno tašča našla. Vnuka je prvič prišla pogledat brez ene male žogice ali kakšnega pliškoja. Med tem ko sem jaz pestovala dojenčka je skočila proti meni in nekaj krilila, na kar jo je moj mož zaustavil in pospremil do vrat, tam je lepo popil eno klofuto ki mu jo je primazala... v glavnem res sem začela razmišljat v tej smeri kaj se skrbništva tiče. user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 15:32:09   
Gina
Klofuto primazala? Koliko let pa ima tvoj mož? Ne štekam v kakšnih odnosih so teli ljudje, ampak očitno je tvoj tudi ena rit, da to prenaša.

Zanima me pa še nekaj - zakaj bi se take sorte tašča sploh tepla za vnuka oz. sploh hotela skrbništvo nad njim, če je očitno precej sama sebi zadostna oz. vas kao ne mara, niti otroka ne, če ga niti pogledat ne pride? Po moje se ti čist preveč sekiraš za ne tako realno uresničljive reči, oz. po zakonu povprečja zelo težko težko težko da bi do tega prišlo, da bi se in vama kar obema nekaj zgodilo, ko bi bila brez otroka, pa še da bi ona glih to zahtevala. Raje uredite situacijo samo, ali se distancirajta od teh ljudi, s katerimi ne prideta na isti imenovalec, ali pa uredita te reči kako drugače, postavita se zase, postavita tudi njo na mesto, kamor mora biti, ker rešitev je tu, ne pa v razmišljanju kaj bo če bo ko bo ali bo z otrokom.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 15:41:39   
*miska.mcc*
MA DOBRO....GINA, NE ZAMERI. AMPAK SAJ NI SPRASEVALA (sorry crke) kaj naj naredita, da se tasca skulira.

zanima jo (in mene tudi), ce je mozno kako uredit, komu bi otrok pripadal po morebitni smrti starsev.
ali so otroci v takem primeru avtomaticno "last" socialne.user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 15:45:00   
bigbunny
Gina.. moj ni dobena rit klofuto je iz mirnega sprejel ( brez nasilja ) jo potisnil skozi vrata in jih zaprl. Stikov nismo imeli cca.8 mesecev sedaj pa je izvedela kam smo se preselili in je vsak dan hodla nas iskat kdaj nas bo našla doma. Moj tega ne prenaša zato pa je tudi takrat prekinil stike. Mater od mojega zelo dobro poznam Pri njej se vse vrti okrog principa. Ima se za nekaj, vse hoče imet pod kontrolo, ne sprejme poraza, zavrnitve, odgovora ne.. Kakor koli je otrok ne zanima v primeru da bi skrbništvo dobili moji starši tega nebi prenašala. Ker se ima ona za nekaj več.. In bi želela uveljavljat svojo voljo, svoj prav.. Saj vem da je malo, malo verjetno, ampak vseeno svojemu otroku želim le najboljše.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 15:48:05   
bigbunny
Miška je zadela point kaj sprašujem... mati od mojega naju ne zanima, za naju ne obstaja, o njej razmišljama le v tem primeru. Midva sma z njo zaključila in se odločila da je v svojem življenju nočeva. Čeprav sem mislila da se je spremenila po 8 meseceih, še objela sem jo ko sem jo na vratih vidla, ampak žal se je izkazalo da je ostala ista. user posted image

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 15:55:27   
coris
bigbunny...vem da obstajajo sorodni forumi kjer lahko strokovnjake z določenega področja povprašaš kar te zanima. sicer ne vem ali se to sme tu pisat ampak jaz sem na eno takih vprašanj dobila odgovor na med over net. poskusi tam.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 16:09:44   
urška
mislim da ne moreš veliko narest. lahko narediš oporoko in noter omeniš kaj želita.
vedeti pa moraš, da otroke ne dajo avtomatsko kar starim starešm, temveč veliko raje njihovim tetam ali stricem: torej tvojim bratom ali sestram oz. moževim bratom ali sestram. predvsem zato, ker je med vnuki in starimi starši velik generacijski "prepad." saj tako so meni razložili na CSDju.
zna pa to biti kar težek postopek, ker dejansko vse po vrsti intervjujajo, če so pa otroci dovolj veliki pa seveda vprašajo tudi njih.



(odgovor članu coris)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 16:10:26   
ronja
Misilm, da lahko napišeš in overiš pri notarju, ni pa verjetno CSD dolžna tega upoštevat, mislim, da prav zavezujočega dokumenta ni. Se pa v principu upoštevajo tudi želje staršev in seveda se mora tisti, ki naj bi otroka dobil, strinjatuser posted image .

Jaz sem imela iste misli: če bi se nama kaj zgodilo (ni tako strašno nemogoče, tudi če smo vsi v avtu, da jo potniki zadaj boljše odnesejo, vsaj če so pravilno pripeti v sedežih), bi rada (oba, sva se to prej sama pogovarjala in je lubi iste skrbnike predlagaluser posted image ), da najine otroke dobi moj brat in njegova punca. Ker sta mlada, živita tu, bosta imela tudi svoje otroke nekoč, verjetno oz. si jih nekoč želita (torej nista anti-otrok) in bi lahko malidve živeli v normalni družini in mislim, da bi zanju dobro poskrbela in verjetno kasneje umrla kot kake babice.

In sem prav isto spraševala pred nekaj meseci na forumu, pa dobila podobne odgovore - da se to itak ne bo zgodilouser posted image . Takrat sem bila namreč 100%, da bi ju želela dobit tašča (vsekakor tastarejšouser posted image - takrat je bila velika razlika med njima pri njej - zdaj je že ok), vendar se je vmes precej spremenilo in se mi zdi, da bi zdaj tudi ona bolj trezno razmišljala, kaj je dejansko boljše za malidve in ne bi bila samo ego, pa zdaj bi zaradi drugih dejavnikov tudi težko skrbela za 2 otroka vsak dan in mislim, da niti tast ne bi dovolil nekega forsiranja, dokler so še drugi v igri, ki bi ju z veseljem vzeli. Vsaj upam.

NO, jaz sem se zmenila z bratom in njegovo punco in sem jima povedala, da morata v tem primeru tudi CSD obvestit, da je bila to tudi najina želja. Overjali pa zaenkrat nismo nič in še vedno čakam na odgovor, ali to potem dejansko kaj pomaga...

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 16:12:07   
ronja
vedeti pa moraš, da otroke ne dajo avtomatsko kar starim starešm, temveč veliko raje njihovim tetam ali stricem: torej tvojim bratom ali sestram oz. moževim bratom ali sestram. predvsem zato, ker je med vnuki in starimi starši velik generacijski "prepad." saj tako so meni razložili na CSDju.


user posted image Si me prav pomirilauser posted image . A lahko kako skrajšamo te postopke v primeru, da je dokaj jasno, kdo bi jih dobil in zakaj bi bilo to dobro? Ali v vsakem primeru traja tako dolgo? To namreč za otroke ni najbolj fajn...

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 16:14:05   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny

Gina.. moj ni dobena rit klofuto je iz mirnega sprejel ( brez nasilja ) jo potisnil skozi vrata in jih zaprl. Stikov nismo imeli cca.8 mesecev sedaj pa je izvedela kam smo se preselili in je vsak dan hodla nas iskat kdaj nas bo našla doma. Moj tega ne prenaša zato pa je tudi takrat prekinil stike. Mater od mojega zelo dobro poznam Pri njej se vse vrti okrog principa. Ima se za nekaj, vse hoče imet pod kontrolo, ne sprejme poraza, zavrnitve, odgovora ne.. Kakor koli je otrok ne zanima v primeru da bi skrbništvo dobili moji starši tega nebi prenašala. Ker se ima ona za nekaj več.. In bi želela uveljavljat svojo voljo, svoj prav.. Saj vem da je malo, malo verjetno, ampak vseeno svojemu otroku želim le najboljše.


Joj  bigbunny, saj ti sploh ni treba nič več razlagat.
Sama imam sicer na srečo relativno normalne starše, prav tako taščo in tasta, ampak si lahko zelo dobro predstavljam, kako mora biti hudo.

Žal ti ne morem konkretno pomagat, bi pa na tvojem mestu stopila do kakega odvetnika, ki se ukvarja z držinskim pravom.
Prepričana sem, da se to da uredit in da lahko izbereš skrbnika svojih otrok v primeru smrti vaju obeh.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 16:35:55   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

vedeti pa moraš, da otroke ne dajo avtomatsko kar starim staršemm, temveč veliko raje njihovim tetam ali stricem: torej tvojim bratom ali sestram oz. moževim bratom ali sestram. predvsem zato, ker je med vnuki in starimi starši velik generacijski "prepad." saj tako so meni razložili na CSDju.


user posted image Si me prav pomirilauser posted image . A lahko kako skrajšamo te postopke v primeru, da je dokaj jasno, kdo bi jih dobil in zakaj bi bilo to dobro? Ali v vsakem primeru traja tako dolgo? To namreč za otroke ni najbolj fajn...



mislim da ne. sej to se ne vleče leta, ampak prav na hitro ni konec. pač treba je it skozi postopek. in med tem časom otroci niso "v reji" oz. pri nepoznanih ljudeh.
je pa tko kot si napisala: tudi če napišeš oporoko, overiš pri notarju, CSD tega ni dolžan upoštevati.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 16:51:48   
bigbunny
uau punce hvala vsem za iskrene odgovorje. Žal midva nimava nikoga. On nima ne sestre ali brata in jaz tudi ne. Torej v poštev pridejo samo moji starši. To pa se mi skrajno ne fer zdi od CSDja da niso dolžni upoštevat poslednej želje staršev.

Ronja.. pol pa le nisem edina ki se ukvarja z to mislijo. Kaj pa če dam to overit, a je še otrebno kaj na CSDju tudi predložit?

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 17:08:42   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: bigbunny

To pa se mi skrajno ne fer zdi od CSDja da niso dolžni upoštevat poslednej želje staršev.

Ronja.. pol pa le nisem edina ki se ukvarja z to mislijo. Kaj pa če dam to overit, a je še otrebno kaj na CSDju tudi predložit?


oni so dolžni delovat tako, kot je najboljš za otroka. biti morajo popolnoma nepristranski. mislim, da če naredita oporoko in jo overita ne rabita tega že sedaj predlagat CSDju. v primeru, Bog ne daj, da se res kaj naredi, bojo itak tvoji starši na CSDju povedali kaj imata v oporoki in če jo bodo takrat hoteli videti, jo bodo definitivno lahko dobili.
mogoče pa ne bi bilo slabo, da se greš na vaš Center pozanimat kako oni gledajo na te stvari, da razložiš zadevo, predvsem zato, da če res do česa takega pride, imajo oni nekje "zabeleženo" stanje v moževi družini oz. odnose med vami.

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 17:58:59   
Vijoličarka
Uh, bigbunny. Mislim da poznam to vrsto ljudi. Bolestno hočejo imeti vse pod kontrolo, pa čeprav s tem davijo vse okoli sebe. In kaj dosti, kot umakniti se, se tu ne da storiti. Zanimivo, da je tvoj mož našel moč, da ji pobegne. Sinovi s tako materjo se redko uspejo odtrgati.

Kot so že drugi povedali, se pri nas ne da vnaprej določiti skrbnika otrokom, mora pa CSD ravnati tako, da bo za otroka najboljše. Zato po moje ne bo nič narobe, kvečjemu pomagalo bo, če vidva napišeta oporoko, v kateri za skrbnika določita tvoje starše. Tako bodo starši, če se, bohnedaj, kaj zgodi, imeli nekaj v rokah.  

Ker bo tašča storila vse, da otroke dobi, ker je pač kontrolfrik, pa čeprav si jih sploh ne želi, je dobro, da bodo tvoji starši imeli na svoji strani oporoko in pa dokazila in priče, da so otroci vajinih staršev navajeni, ju poznajo, medtem ko tašče ne poznajo in je niso navajeni.

Storita to, da vama bo lažje pri srcu. Itak pa se vama ne bo nič zgodilo in bosta svoje otroke vidva vzgojila.

< Sporočilo je popravil Vijoličarka -- 1.7.2010 18:00:19 >


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu bigbunny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 18:03:54   
urška
mislim pa, da lahko njegovi starši zahtevajo obiske, četudi tvoja dva dobita skrbništvo....

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 19:37:08   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Gina


Zanima me pa še nekaj - zakaj bi se take sorte tašča sploh tepla za vnuka oz. sploh hotela skrbništvo nad njim, če je očitno precej sama sebi zadostna oz. vas kao ne mara, niti otroka ne, če ga niti pogledat ne pride?


iz gole hudobije.




< Sporočilo je popravil barika -- 1.7.2010 19:40:54 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 19:49:02   
somic
se bojim, da si me s tem spomnila, da bi tudi jaz morala o čem takšnem razmišljat...

samo pri nama je tako, da nisva poročena, pa si še zdaj nisem na jasnem, če je to v tem primeru boljše ali slabše...

sta pa njegova starša tudi obupna. mali bo naslednji teden star 6 mesecev, videla sta ga 2x. na krstu sta celo sredi vse ceremonije šla ven in nobenemu nič rekla... katastrofa.

problem je v tem, ker moj ne vidi kakšna sta njegova dva, ampak vseeno.

te popolnoma razumem, ker sem v zelo podobni situaciji in se bom morala kar lepo pozanimat tudi jaz, ker moja dva sta z malim res super, dala bi mu ves svet, če bi lahko, od unih dveh pa ni do sedaj dobil nič... ampak se mi ne za to, po tem pač že vidiš kakšni so ljudje user posted image

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 19:55:42   
*miska.mcc*
torej....ce oce in mama umreta....
od tistega trenutka dalje otrok ne pripada nikomur. po koncanem postopku na socialnem, pa ga dodelijo tja, kamor se njim zdi primerno.user posted image

se pravi, da starsi nimamo nobene šanse pritem, da upostevajo nase mnenje kam da grejo otroci po nasi nenadni smrti?user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 19:57:49   
barika
mah, sej se ne gre za to, da bi moral otrok od kogarkoli karkoli dobit, gre se za odnos med otrokom in npr. starimi starši

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 19:58:06   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*


se pravi, da starsi nimamo nobene šanse pritem, da upostevajo nase mnenje kam da grejo otroci po nasi nenadni smrti?user posted image



bolj malo, ja.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 20:00:31   
*miska.mcc*
žalostno....
ce sva pa mi2 živa  in otroke "dava" mojim starsem, pa bo vse stimalouser posted image

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 1.7.2010 20:01:10 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 20:02:17   
urška
no ja, ne vem če lahko kar tako otroke nekam daš. po moje so postopki več ali manj enaki. razen če z "dava" misliš čisto neuradno.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Skrbništvo?
1.7.2010 20:04:57   
*miska.mcc*
hotla sem rect, da v primeru, da mi2 ne bi bila vec sposobna skrbet za otroke....stara starsa pa bi bila vesela in pripravljena prevzet skrbnistvo nad njimi....

imamo vec sans, da se gremo zmenit na socialno in otroke dodelijo starim starsem, kot, da ce napiseva "oporoko", pa po najini smrti otroci pripadajo tem in tem.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?