|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 6:41:14   
CUKRČEK
Ola,
danes na meniju škrob in pri nas bo za kosilo jota....komaj čakam....res obožujem vse varjante iz zelja.

lp

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 7:45:17   
katis
Dobro jutro.

Vitaminčki, evo mene. Pa da vidimo, če bo tolk vitaminov odgnalo ta prehlad, ki me načenja. Pa še zaradi hujšanja me tako zelo zebeuser posted image !!!

Ker imate danes na sporedu škrob, vam zaupam moj recept za pečen krompirček (user posted image samo še dva dni, pa ga bom spet). Sploh za tiste, ki vam diši pomfrit ali čips, je tole zakon:

Krompir zrežeš na manjše kocke (1,5 - 2 cm) splakneš in daš v večjo plastično posodo, da ga lahko lepo premešaš. Lahko dodaš še na kolobarje narezano korenje, da bo še bolj sladek.
Posebej zmešaš v lončku vegeto, rdečo sladko papriko, origano, kaki dve žlici olja ter 3-4 žlice vode. S to mešanico poliješ surov narezan krompir in ga mešaš toliko časa, da je ves 'premazan' z začimbno mešanico.
Vse skupaj streseš na manjši pekač (oz tako velik, da mešanica ravno prekrije dno) ter kakih 40 minut pečeš v pečici na prbl. 220°C.
In potem mljask.

Jaz zraven potem skuham kako zelenjavo v malo omake (npr. sladko dušeno zelje).

Zame pa bo danes naslednje:
Z: 2 mandori
M: nekaj mandljev
K: pečene banane al'a Cukrček user posted image  prelite s kašico iz melone...
M: nekaj mandljev
V: verjetno kak kompot

Danes se pa prvič nekako veselim današnjega jedilnika... običajno se bolj 'preguram' skozi te vitaminske dneve...

Ajde, bombice, gremo, nov dan je pred nami. Za nami pa že skoraj dva tedna! user posted image


_____________________________

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 7:55:12   
Maja Z
Jutro, Bombice.

Jaz bom dons za zajtrk nektarine, za kosilo pašta fižol, za večerjo pa 1/2 kosila ali pa solata s krompirjem. Bom vidla kaj mi bo takrat bolj pasalo.user posted image

Joj, mene tut ful zebe. Pa me prej nikoli ni. Zdej mi pa moj dragi reče, a vidiš kako je to, ker jst njega skos kregam ma kako te lohk zebe pr plus 20? Ker njega itak skos zebe. Evo zdej pa mam. user posted image

Men ful hitr tile dnevi minevajo, upam, da se ne bo ustavilo.user posted image

Maja



_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 8:07:22   
ELENCA
Živjo Bombice, user posted image
mene tud skoz zebe, prste mam še čist zmrznjene komi tipkam, radiator je pa tud skoz do fula pržgan. A to pomeni da hujšamo??user posted image
Danes za zajtrk banana ali jabolko nevem še, za kosilo bo verjetno krompir s solato, večerja pa verjetno isto.
Res je, dnevi grejo hitro, kile pa zgleda bolj počasi dol...

Lep pozdrav za vse vztrajne bombiceuser posted image

(odgovor članu Maja Z)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 8:12:51   
ma-ja
Pa saj je še vedno - zunaj. Nič čudnega, da nas zebe. Ali bo letos sploh pomlad prišla?
Jaz sem še vedno lačna po dveh hruškah. Za kosilo pa ne vem kaj bo v naši menzi. Včasih imam kar probleme, ker ni ničesar kar bi pasalo na določen dan. Takrat pač izberem tisto kar se mi zdi najbolj primerno, da ne bi preveč grešila.
Jutri se pa tehtamo. Ne pričakujem bogve kakšnega rezultata, ker sem glih pred user posted image , takrat pa imam vedno kakšnih +10 kguser posted image ! (pa ne od hrane - tokrat). Danes grem pa definitivno v sauno, da se malo pogrejem.
Pa en lep škrobni dan!!!

(odgovor članu ELENCA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 8:44:03   
kepa*
Ojla!

Jaz pa danes zelo zaspanauser posted image , moj malček postaja vse bolj zgodenuser posted image .
Pojedla sem že 2 kivija.

Za kosilo bo krompirček, pečen v pečici. Morda upoštevam tvoj nasvet, katis.

Za večerjo pa pol manj.

Jutri se tehtamo!

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu ma-ja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 9:02:43   
katis
Ja, jutri se tehtamo. Jaz se sicer vsak dan in spremljam gibanje gor in spet bolj dol! Tak, da men itak paše, da vem kje sem vsak dan.

Sem se pa zdajle hitro zmenla še za fitnes popoldne - mogoče me bo pa to malo ogrelo. Sem že razmišljala tudi o savni, samo imam slabe izkušnje izpred nekaj let, ko so tako polivali z vodo, da zaradi sopare sploh nisem mogla dihat. Moram najdit eno vrsto, da bi mi pasala - po moje finska (mislim, da je ta bolj suha).

Pa še eno nalogo sem si zadala. Ko bom imela -10kg, grem v bazen mal odplavat. Zaenkrat še nisem pri volji (beri - samozavestiuser posted image ). Ampak bo. Če bi le tist 'šlauh' na zgornjem delu trebuha šel stran, se pol tud zarad ostalih maščobnih oblog ne bi tak grizla, ker je ostalo bolj po celem razporejenouser posted image .

Ok, bo že!user posted image . Let's get it on...

_____________________________

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 9:22:06   
Jessy
Tudi moja user posted image  je vse bolj zgodnja za vstajanje, tako da zadnjih nekaj dni vstajam kar 1 uro prej.

Zajtrkovala še nisem, bom pa najbrž pomarančo, pa kavico seveda!
Prebranac pa je že v pripravi, tako da čez kake pol ure dam v pečico, potem pa še malo počakam predno prižgem. Kosilo bo pa že ob 12.30, ker pride user posted image  na kosilo. Na začetku sem sama jedla pozneje kot on, zdaj pa ne morem več, saj sem kar lačna takrat in ga težko gledam, ko se on masti z dobrotami.

Katis, tvoj krompirček zveni slastno. Jaz ga pripravljam pa takole:
Krompir olupim in narečem na krhlje, splaknem pod vodo in dam v skledo. Krompir posujem s česnom v prahu (lahko je tudi svež) in pri tem ne šparam, pa posolim in polijem s kakima 2 žlicama olivnega olja. To stresem v pekač in pečem cca 45 min na 180 C, oz. dokler ni lepo pečen. Včasih si zraven narežem tudi rdečo papriko in jo enako začinim (kar v posodi s krompirjem) in pečem zraven. Običajno sem jedla le solato. Vsekakor ga pripravim naslednji Š dan.

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 9:33:31   
NRMM
Juuutro!

Da se še javim, da sem še vedno z vami. Hujšanje napreduje lepo, vsaj po tehnici sodečuser posted image . Za mano je že zgodnji zajtrk ob 5.30, ko je user posted image  bila lačna sem pojedla banano, zdaj pa posegam po vodi, ki mi že skoraj gleda pri uhah ven.
Sem mislila imet za kosilo zelenjavno rižoto,ampak ste mi s tem krompirjem naredile take lušte, da bo kar krompir al'a katis&jessy za kosilo. Od vsake mal bom povzela pa bo, tista pečena paprika, pa potem okus po njej, mi že zdaj dela skomine user posted image , ki je šele ura 12,dalje itak ne zdržim.
Pri nas spet sneži user posted image , o pomladi res ni ne duha ne sluha, ampak z user posted image  bova odmeketali zun, drugače bo preveč dolgo popoldne za obe.

Jutri se vagamo user posted image , torej z veliko optimizma dalje!

L.p.
Irena

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 9:35:25   
buni1
Dobro jutro Bombe!user posted image Včerajšnji dan je minil brez vsakega greha,user posted image še malicala nisem!!!user posted image Danes je v meni že kavauser posted image in do kosila nič več. Za kosilo pa pasulj. Sem mislila, da samo mene zebe, pa vidim, da nisem edina. Včeraj popoldne, ko sem vnašala neke cenike, sem imela prav zelene roke in tipkala kot bi prvič. user posted image Ogrela sem se šele nekje ob pol desetih na kavču pod odejo! user posted image Pa mene ponavadi ne zebe prav rado. Kdaj bo že ta pomlad!!!! Očitno ne tako kmalu, ker zunaj spet user posted image Jaz bi šla na toplo!! user posted image Zdaj pa že sanjarim! No, bom končala.
LP ČAO ČAOuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 9:45:09   
Kofi
Hej...pr meni bo pa danes krompirjev golaž za kosilo....po tistem receptu k ste ga prejšnjič napisale...naslednjič bom pa tudi jaz pečen krompir...ziher bo tudi mojemu dragemu pasal...danes pa ga ni doma in bom kosilo jedla mal kasneje kot ponavadi.

Ja jutri tehtanje...jaz ne morem da se ne bi tehtala vsaki dan. Imam tako navado že ne vem kolk cajta...to pa zato, ker me je enkrat šok ko sem se po dolgem času stehtala user posted image  Če se pa tehtam kontroliram težo...vsaj malo če že ne gre drugače user posted image

No, veselo pripravljajte današnja kosilca...

(odgovor članu buni1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 9:48:56   
TINALAN
Tudi od mene pozdravček. Tudi jaz brez greha včeraj. Tile krompirčki so prav slastni. Tudi jaz si ga pripravim. Jaz imam tudi rada sladko zelje, ampak punce, kako ga pripravite, ko pa dodate sladkor?? Prosim za odgovore!!!

Dases:
Zajtrk:jabolka
Kosilo: pečen krompirček, solatka paradajz
Večerja: verjetno radič z krompirjem.

Lepo hujšanje. Jaz se nič ne vagam, ker me pol volja mine. Že čutim da me pobira user posted image !!!!!

(odgovor članu buni1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 10:00:52   
Anonimen
Katis-kot kaže,imama midve iste misli.Tudi jaz sem včeraj zvečer v postelji premišljevala,da ko bom shujšala 10 kg,da grem vsaj enkrat na teden v bazen.In nama bo ratalo-zagotovo!

Drugač pa je danes "škrobni" dan.Zgodaj zjutraj sem popila 1/2 litra vode+1 kozarec vode z šumečo vit.tableto(ker se me loteva prehlad).Zdaj sem popapcala eno malo jabolko,preden pa grem na sejo,bom pa še popapcala tisto mojo grozdje,da dobim energijo.Za kosilo pa večerjo pa še zdaj nevem-je še prezgodaj!:)
Se tipkamo mogoče spet večer...

Go girls,go girls,...jutri se tehtamo!:)

(odgovor članu TINALAN)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 10:19:20   
katis
za tinalan in ostale:
Jaz sladko dušeno zelje v bistvu pripravim brez sladkorja (včasih sem dodala eno čajno žličko na čebulo, da je rahlo karamelizirala med praženjem): 1/2 glave svežega zelja zrežem na male krpice ali pa trakce. Na žlički olja prepražim eno na drobno zrezano čebulo in jo posujem z vegeto (pride bolj sladko) ali soljo po okusu. Nato dodam zelje in premešam. Dodam še kakšen 1 - 1,5 dcl pomija (ali pa mezgo iz tube) ter sladke rdeče paprike po okusu (kar kakšno zvrhano čajno žličko) in zalijem z vodo, toliko, da je zelje skoraj v vodi. Nato pokrito dušim (ter po potrebi premešam in vsake toliko časa dodam še malce vode) do mehkega.  Našim je tako všeč, enako pripravim tudi ohrovt in brstični ohrovt. Za po 90ih dneh pa lahko naredite še tole (prej ne, ker je alkohol strogo prepovedan)user posted image :Podobno tudi za kislo zelje, le da tam dodam še kakšen dcl vina (belega ali rdečega - po okusu, ali kar je ravno pri roki) ter malo strtega česna.Za rdeče zelje pa je skoraj obvezna žlička sladkorja na čebuli, ter malo rdečega vina in 1 naribano jabolko.  Se mi pozna, da zelo rada kuham, danes pa bo pomanjkanje kuhanja, ker sem na vitaminih. Bo že jutri bolje.******* Ja elanor, kopalke mi delajo preglavice le zadnje 4 leta, ko sem dobila en tak obroč na zgornjem delu trebuha.user posted image Prej se mi ni zdelo tak kritično. Moram začet še nekaj ekstra za trebuh počet. Sem brala, da je ena enkrat omenila pilates za trebuh. Moram videt, če majo kaj na muli... Da se bomo 'kiparili' naprej. Ok, gremo daljeuser posted image

_____________________________

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 10:52:34   
Jessy
A potem jaz nič ne hujšam, ker me ne zebe??? user posted image  Pri nas tudi pada sneg user posted image !




TINALAN, jaz sladko zelje tudi pripravim brez sladkorja, ampak drugače, kot ga katis.

1. varianta:
Sveže zelje narežem na trakove in operem. V posodi skuham kakih 5 olupljenih krompirjev, ki jih potem, ko so kuhani, pretlačim v pire. Sveže zelje za par minut pokuham v slanem kropu, nato pa ga dam temu pireju in zalijem z vodo v kateri sem pokuhala zelje. To zelje potem samo še začinim s poprom, nekaj stroki česna (vsaj 5), dodam 1 govejo kocko in lovorjev list ter še dosolim po potrebi. Kuham toliko časa, da je zelje željene mehkosti.

2. varianta:
Sveže zelje narežem na trakove, operem in pokuham v vreli vodi za par minut, nato poberem ven. Na olju hkrati zarumenim 1 večjo, drobno nasekljano čebulo in cca pol žlice moke - torej naredim prežganje. Ko je rumeno, prilijem nekaj vode v kateri sem pokuhala zelje in fino mešam, da se ne naredijo grudice, nato dodam paradižnikovo mezgo in rdečo papriko v prahu, 1 govejo kocko, nekaj strokov česna in premešam. Ko zavre, se vidi, kako gosta je omaka in če je pregosta, prilijem še malo zeljne vode, nato dodam še lovorjev list in zelje. Kuham do željene mehkosti zelja.

3. varianta:
Zelje ali ohrovt narežem na trakove in operem (nič ne pokuham v vodi). Na malo olivnega olja dam pražiti 1 drobno narezano čebulo in beli del pora ter malo posolim. Ko je oboje fino ovenelo, dodam zelje ali ohrovt,  govejo kocko, česen, poper in mali košček masla. To pokrito dušim do željene mehkosti.




 

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 11:08:47   
TINALAN
SLADKO ZELJE user posted image . Sigurno danes na jedilniku.

Hvala

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 15:40:49   
Anonimen
Kosilce sem že pojedla(pečen krompir+paradižnikova solata) in pravkar sem dobila od očeta povabilo za večerjo v pizzerji(ker ma r.d).Pa sm prvo rekla,da ne grem,zdaj se se pa spomnila,da imajo tudi solatni krožnik.In me zanima-a lahko škrob mešam med seboj?-naprimer fižolova pa krompirjeva solata?

Vseeno bom šla,če ne bo nič primernega,pa ne bom pač nič jedla.

(odgovor članu TINALAN)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 16:28:01   
Jessy
Elanor, lahko mešaš med sabo, tako da si lahko privoščiš tudi koruzo, pa grahek, pa še kaj bi se našlo med škrobom, drugače pa vse ostale solatke lahko papcaš...Jaz že vidim, kaj vse bi nabrala....zeleno solato, koruzo, fižol, rdečo peso, brstični ohrovt, zelje,...mmmmmmmmmmnjamiiiiii

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 17:12:26   
postavca
Ola bombe!

Se sem z vami in ta teden sem bolj pridna, nic vec ne konzumiram alkohola! Se striktno drzim nase diete! In moram priznat, da sem tok utrujena, da zjutraj komaj iz postlje izlezem ter krenem na faks! Mogoce sem malo prevec zurala prejsnji teden

Ze komaj cakam jutri, da se stehtamo user posted image ...saj se tedni kar hitro obracajo, a ne!!!

Dans sem pojedla eno pomaranco in riz s korenckom in brokolijem mmmmmmmnjami. Nisem vedela, da je brokoli tok dober.

Velik soncka vam posiljam, pri nas se je ogrelo na 20 stopinj, to kar tu recejo da je spomlad....je nase poletje!

Se malo pa bo en mesec za nami!!!! user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 20:57:24   
kepa*
No, bombe, kaj je z vami, že vse spite?

Jaz se kar držim, danes sem jedla krompir in zelenjavo. Ful je bilo njamsi.

Sicer me pa zanima, koliko bo tehtnica jutri pokazala. Drugače se vagam vsak dan, ne zdržim, da se ne bi. Zaenkrat to še ne vpliva slabo na moralo.

Me pa včasih kar mal matra, ko hranim našega malčka. Recimo danes je dobil monte, ki ga imam tud sama rada. Ma si nisem mogla kaj, da ne bi mal obliznila žlice.user posted image

Zame bi bilo največje veselje, če bi me čist minila želja po hrani, zlasti sladki.
Sicer pa sem že danes spekla sladico (višnjevo pito in domačo čokolado) za jutri. Seveda ne le za naju z možem, ampak tud za obisk, ki se je najavil. Torej komaj čakam jutrišnje večerje.

Lepo spite in čim več minusa jutri.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu postavca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 20:57:58   
Lumpi
GREŠILA SEM in ni mi žal. Se nisem mogla upreti čokoladi, sem vzela en košček jedilne.
Sem se prav fino počutila. Res, ni mi žal, že zaradi tega, ker sem na dieti 15 dni dlje in sem se jo držala, vendar nisem na 90 dnevni dieti že tako dolgo. Pri prejšnji nisem nič grešila. Joj, kok sem zakomplicirala.

Jutri pa tehtanje. Upam, da bo rezultat viden.

_____________________________

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu postavca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 21:03:26   
Maja Z
Ježek, tole mi pa res ni nič jasnouser posted image user posted image

Jaz sem dons na žalost tut minimalno grešila...zjutraj sem kaji odžrla košček kruha in namaz, pa pol košček čokoladeuser posted image ..se kesam, upam, da bo pomagalo..

nočko

_____________________________

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Bombe....14.dan(Š)
14.3.2006 21:27:19   
Anonimen
Ježek je jezek!:)
 
Bombice moje,ravno sem prišla iz večerje.Spet se moram pohvaliti,ker sem pridna,ni kaj.Bila sem na večerji za atijev r.d-vsi so se prenažirali,jaz pa sem naročila-solato(zelena solata,fižol,paradižnik,zelje)+3 dcl.navadne vode-pa so me prav čudno gledali.Zdaj pa čudno gledam jaz njih,ko jim je slabo.:) Jaz se pa počutim zares dobro.In zdaj sem srknila še liter vode,ker sm željna(sem jo čez dan konzumirala premalo).Torej,dan je bil uspešen...jutri pa tehtanje-komaj že čakam-me prav zanimajo rezultati-upam,da se bo kaj poznalo!

Gremo naprej...še samo 76 dni!

(odgovor članu Maja Z)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?