|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Okna - kakšna ?
2.9.2006 17:06:17   
mamči
Torej počasi bomo mogli nabaviti okna, balkonska vrata itd. Že lep čas se sprehajam po raznih forumih o gradnji, pa še vseeno si nisem čisto na jasnem gleda izbire oken : plastična ali lesena ?

Se pa že od začetka nagibam bolj k lesenim (in zarad izgleda, pa les je živ, lahko se neguje...)

Me pa zanimajo vaše izkušnje z plastičnimi okni, predvsem tisti, ki jih imate že nekaj časa. Z novimi so vglavnem vsi zadovoljni, skrbi pa me  kaj se bo z njimi zgodilo po parih letih ( če spremenijo barvo, se zarad vremenskih vplivov kaj spremeni oblika, kondenz zarad prevelikega tesnenja...?)

Pa če ima kdo izkušnje, kje nabaviti dobra okna za sprejemljivo ceno.

Hvala user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Okna - kakšna ?
2.9.2006 20:40:18   
mila1
Ojla.Tudi midva sva imela dilemo katera okna kupit.Najprej sem bila zelo zagreta za plastična  potem pa so me večina prepričali da so lesena boljša.Kupila sma od Jelovice jeloterm okna in sem zelo zadovoljna,vendar sma si jih morala sama pobarvat.Jaz zdaj pravim,da jih nebi menjala.Les je le les,lepši videz in vse ostalo.Pa tudi cenovno niso draga.Kupila sma jih v Merkurju.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Okna - kakšna ?
2.9.2006 20:47:40   
mamči
IZVIRNO SPOROČILO: mila1
 Jelovice jeloterm okna in sem zelo zadovoljna,vendar sma si jih morala sama pobarvat.


Ja, ravno te imam "nagledane". Glede barvanja pa ...jaz noro rada barvam in mi bo kr v veselje (geni, ker je oče malar user posted image ).

Ja, hvala - spet točka več za lesena user posted image

(odgovor članu mila1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Okna - kakšna ?
2.9.2006 21:00:19   
bamby




Mi smo letos dali tudi lesena okna noter in sicer od Jelovice. Kakšna so, ti ne morem reči, se bo pa videlo, ko bomo enkrat noter. Sva pa vzela že barvana. Glede tesnenja pa tole: sploh ni važno kakšna okna so ali plastična ali lesena, ker tesnijo tako ena kot druga. Bolj je važno okovje in še bolj kombinacija materialov.

Glede cen pa lahko svetujem le to, da se splača iti po sejmih, saj takrat nudijo 5-10% sejemskega popusta. Seveda dajo popust tudi na količino, gotovino in na reklamo, le vprašat je treba. Midva sva ga pri Jelovici dobila.



(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
2.9.2006 21:03:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Okna - kakšna ?
2.9.2006 22:35:48   
Anonimen
Glej, nas so na faksu učili, da so lesena boljša od plastičnih. Predvsem zato, ker so iz naravnega materiala in dihajo. Kar pomeni, da dejansko ustvarjajo mikroklimo v prostoru. Seveda se jih ne sme prepleskat s kakšnimi plastik fantastik premazi, ker potem itak nisi naredil nič.

Plastična v nasprostju z lesenimi niso paropropustna in dejansko zadržujejo iz v v prostoru vse -vlago in vse ostalo.

Dokaza za razliko sem imela v predprejšnjem stanovanju, ko so bila v dnevni lesena v spalnici pa plastična okna. V spalnici smo imeli toliko vlage, da sem morala en kup potovalk, dek in celo risbe s faksa proč zabrisat, ker so mi splesnile.

Pa vendar sem v novo stanovanje dala plastična okna. Zakaj - ker z njimi praktično ni nobenega dela, dobro tesnijo (pomembno zame, ker me skozi zebe, zrak v stanovanju je pa bil suh, zako da je bilo kar kul), pa še v stanovanju sva mislila bit maksimalno 10 let. Kaj bo pol nama je bilo pa ravno.

Če bi delala pa hišo, bi bile obvezno lesene.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Okna - kakšna ?
2.9.2006 22:42:38   
mamči
Pa meni je največji problem ravno to, da so kot nova plastična okna zelo o.k., ko pa vprašaš o obstojnosti čez leta, pa je povsod odgovor : imajo dolgo življenjsko dobo user posted image .
Nisem pa še videla, kako izgledajo taka, ki so kupljena pred 15 leti ali več. Moj oče jih take starejše marsikje videl in zelo rade spremenijo barvo in je pristaš lesenih.
Res pa je tudi, da so plastični materijali zdaj sodobnejši.

Ja, ker gre le za hišo, bom verjetno ostala kar pri lesenih. Pa še polkne imamo na hiši in če bodo le te ostale plastika ne paše zraven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Okna - kakšna ?
2.9.2006 22:46:01   
Jacqueline
Mi imamo plastična in nimam ene pripombe čez njih!!!!

Lp,
Jackie

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Okna - kakšna ?
2.9.2006 22:47:24   
mamči
Pa jih imate že dolgo ?

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Okna - kakšna ?
3.9.2006 0:41:04   
snorlax
Sva kupila lesene, že pobarvane.

_____________________________

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Okna - kakšna ?
3.9.2006 14:44:00   
KIRA
ajm

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Okna - kakšna ?
4.9.2006 12:39:15   
AnBan
Okna absolutno lesena od: http://www.m-sora.si/

Vrata pa tud lesena od: http://www.int-vrata.si/

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Okna - kakšna ?
4.9.2006 15:36:24   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mamči
kupljena pred 15 leti ali več. Moj oče jih take starejše marsikje videl in zelo rade spremenijo barvo

Res. Samo plastika danes ni več enaka kot tista pred 15timi leti zato to ravno ne drži. Bolj je po moje pomembna kvaliteta proizvajalca profilov.

Okna naj bi prepuščala zrak, zaradi prezračevanja in sicer v 24 urah se mora zrak skozi zaprta okna in vrata sam zamenjati. Zato imajo novejši profili oken vstopne luknje zunaj in znotraj v različni višini, tako da se zrak ki prihaja v prosto prej ogreje.

Mi bomo dali plastična. Zakaj? Žena je tako izbrala. Če pa bi imeli dosti dosti denarja bi pa izbral lesena z zunanjo oblogo iz aluminija. To je TOP varianta.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Okna - kakšna ?
6.9.2006 10:06:23   
vampirka
Midva sva ravno v fazi menjave oken - odločila sva se za AJM, čeprav imava hišo...so pa tista z debelejšimi stekli oz. trojno zasteklitvijo (upam, da sem prav napisala) in pa baje, da tudi zračijo...verjetno je tudi pomembno, da se hiša pravilno sanira (ne samo menjava oken) in potem ni vlage.

_____________________________


http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Okna - kakšna ?
10.9.2006 7:54:42   
Anonimen
glej..imaš tudi plastična okna v imitaciji lesa... mi imamo plastične..zunaj so mahagoni barve( kot les) znotraj pa bela... nič vzdrževanja, samo z vlažno krpo pobrišeš vsake toliko časa...na več let se prišpara predvsem pri barvi za les in drugega vzdežvanja, kar les zahteva

(odgovor članu vampirka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Okna - kakšna ?
10.9.2006 8:13:26   
Rok_LM
Mi imamo tudi plastična. Z zunanje strani imitacija hrasta notri bela in smo zelo zadovoljni. Plastika, iz katere delajo okna, ima danes dodatek za UV obstojnost, tako da okna ostanejo bela.

Kar se tiče zračenja, pa imaš tudi že veliko oken, ki imajo urejena zračenje tudi ko imaš okno zaprto. A se spomniš kaj pravi Koksharow:

"Ko prideš domov zna bit da v stanovanju imaš slab zrak. Odkar imam Mikove okna zrak v mojem stanovanju je vedno svež."user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Okna - kakšna ?
10.9.2006 8:29:15   
Marogica
Mi imamo v hiši še obojna-lesena in plastična in moram povedati, da tudi v prostorih, kjr so plastična okna, ni nobene vlage, čeprav je hiša stara ca 35 let. Mislim, da je zelo pomembno, kako je hiša narejena in izolirana. Moje laično mnenje je, da si ne želim oken, ki karkoli prepuščajo, temveč si želim oken, ki so "diht". Konec koncev imamo skoraj vsa okna čez leto odptra, pa tudi pozimi zračimo vsaj 1x na dan, tako, da kljub vsemu ustvarimo pogoje za skoraj "idealno" mikroklimo. PRi nas je pozimi zrak prej suh.

Kot je že pikec0 napisala, dostikrat se zgodi, da ljudje lesena okna prebarvajo s kakšnimi "neprepustnimi" premazi(da bi dalj časa držalouser posted image ) in je efekt najbrž zelo podoben plastičnim.

Kot so ostale napisale imajo proizvajalci oken na voljo različne izvedbe in barvne palete, tako, da ni potrebno, da imaš bele okvirje, če ti ne pašejo k hiši.

Poznam pa samo AJM.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?