|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 8:10:22   
Anonimen
Pozdravljene!

S fantom sva skupaj 10 let in imava petletno hčerkico.
On ima iz prve veze hčer, staro 13 let, ki pa je ni videl
cel čas najine veze (torej deset let), ker mu je njegova bivša onemogočala stike. Sedaj po 10 letih, pa se je njegova hči kar čez noč odločila, da ga želi videti. In tako je po vsem tem času prišla k njemu. Punca se je pri nas že kar udomačila, z vsemi je prijazna...in njega že kar veselo molze za denar.
Ampak problemi so se začeli pojavljati pri mojem fantu. Naenkrat midve s hčero več ne obstajava. Tamala že čuti, da je ati ne upošteva, da njegova prva lahko vse, ona pa ne sme. Ker je danes nedelja in jo je potrebno peljati nazaj k mami, sem mu rekla, da bi midve z malo tudi šle zraven, pa mi je rekel, da on hoče biti sam z njo in, da naj ne vtikujem nosa v stvari, ki se me ne tičejo.
Ampak glede na to, da bo ona prihajala k nam in, da imava tudi midva družino, sem mnenja, da se me to še kako tiče. Naj povem še to, da o svoji bivši ni nikoli imel lepega mnenja, zdaj pa se mu naenkrat smili, pa ona je najbolj zlata mama, pa take .....
Čez noč se mi je življenje obrnilo na glavo.
Želim si, da bi moja družina še zmeraj funkcionirala tako kot je doslej, ampak očitno se je naša pravljica tukaj končala.
Aja, pa danes zjutraj še mi je rekel, da če mi kaj ni prav, lahko grem.
Je imela katera podobno izkušnjo?
Dajte mi prosim svetovat, da bom to lažje prebrodila.

Pozdravček
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 8:40:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Aja, pa danes zjutraj še mi je rekel, da če mi kaj ni prav, lahko grem.



Jaz tega ne bi resno vzela, ker je bilo sigurno izrečeno v jezi, medtem ko sta se prepirala...

Vem, da ti je težko in te poskušam razumet. Poskušam razumeti tvojega pratnerja, ki toliko let ni imel stika s svojo hčerko - predstavljaj si, da bi bila ti v njegovi koži... kako bi ti odreagirala, ko bi te tvoj otrok, sam, po 10 letih poiskal in želel biti s teboj in tvojo novo družino... Celotna situacija je zelo čustvena, zato je potrebna velika mera potrepežljivosti in potrpljenja - od vseh.
Partner ima 10 let "minusa" pri hčerki in verjetno to želi nadoknadit - tako materialno, kot čustveno. Nikoli, ampak res nikoli, ne postavljaj partnerja v situacijo, da bi moral izbirat med hčerko iz prve zveze in teboj ter vajinim otrokom, ker bi to bilo čustveno izsiljevanje oz. postavljanje ulitmatov - kako se pa ulitmati navadno iztečejo pa vemo...

Pa še to: midva z bratom sva bila "otroka iz prvega zakona", tako da...


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 8:48:49   
Marogica
Anonimna, najbrž je fantov problem v tem, da hčerke 10 let ni smel videti in sedaj, ko jo lahko, bi rad vse "nadoknadil". Vse občutke, nepreživeti čas z njo, najbrž celo slabo vest, da ni imela očeta, pa čeprav on za to ni kriv...... Kar je seveda nemogoče. Vendar on to tako občuti in je najbolje, da se probata v miru pogovoriti, in ti naj fant pove kako in kaj.

Ne verjamem, da vidve "ne obstajata" zanj, mogoče si želi ta čas s hčerko samo intenzivno preživeti in to zato, kot sem ti napisala zgoraj. To bo počasi pojenjalo, verjemi, ne bo več tako ekstremno, zato poskušaj imeti potrpljenje s celo situacijo, kar pa resnično ne bo lahko, ti verjamem.

Se pa strinjam, da kar se te punčka tiče, vsaj za tisti čas, ki ga preživi pri vama,  bi moral fant upoštevati tudi tvoje mnenje in predloge. Zato še enkrat, pogovor-(na MIREN način), je neizogiben.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 9:19:24   
karmy
se strinjam z predhodnicama.... kako bi blo če bi tvoj partner od tebe hotu da se odločiš med tvojim otrokom iz prejšne zveze in z vajinimi otrokom user posted image ne moreš to izbirati .... in to je edini plus da pomeni da jo je mel ves čas rad in da bi rad nadoknadil vse za nazaj.... če boš drezala v to, bo samo še slabše... pa malo sebična si tudi... bodi bolj razumevajoča in potrpežljiva...pa tamala je 5 let stara, in ji lahko komot lahko razložiš situacijo...ne pa da hujskaš hčerko proti očetu ker to od tebe sploh ne bi blo fer.... tudi njegova prva hčerka je njegova kri  in ti bi bilo zelo kruto od tebe da bi to naredila... saj bi to pomenilo da ga nimaš toliko rada kakor misliš da ga maš... mi moramo ljubezen deliti med otroki, ti moraš pa narediti isto, le "tujko" ki se je pojavla v tvojem življenju in naredila trenutno zmedo, moraš sprejeti kot del partnerjeve preteklosti...

ma a ti si dejansko mislila da se potem ne bi več hčerka-oče več videla samo zato ker je preprečevala njegova bivša? men se zdi dober znak da ga je poiskala brez pomoči ... in ne glej jo kot da ga molze za dnar... user posted image ti moraš deliti svojega partnerja z njegovo hčerko, saj sigurno vidiš kako je navdušen nad njo.... če je pa celo lepo vzgojena, pa toliko boljše.. .vendar ne sodi prehitro da molze, ker to je že iz tvoje strani direkten napad da jo pod nobenim pogojem nočeš v svoji idealni družinici... saj se bojiš da bo šel nazaj z bivšo.... jaz ti pa tako rečem: če bo šel nazaj, te ni zares ljubil....

za zdaj vidim v tvojem postu le neizmerno veselje,ljubezen,naklonjenost.... in to ti je pravi fotr user posted image user posted image


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 10:33:41   
Anonimen
Karmy jaz nikjer nisem napisala, da bi se on moral odločit
med mano ali hčerjo. Tudi nisem tak tip, da bi na kaj takega sploh pomislila. Gre za to, da vsa ta leta, ko je ni videl, sem bila jaz tista,
ki je poskušala na razne načine pridobiti kakšno informacijo o njej,
jaz sem bila tista, ki je vztrajala, da smo ji za vsak roj. dan poslali
voščilnico. Jaz jo imam rada in jo sprejemam kot svojo. Ne delam nobenih razlik. Edino kar si želim je to, da me v tej situaciji moj ne bi izključeval, ampak, da bi se z mano o tem pogovarjal.
Torej z enim stavkom, da bi bila njegova hči del naju obeh in ne samo njega.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 10:38:55   
rija
Jaz pa mislim, da ima tvoj dragi totalno slabo vest, zdaj ko je hčero spoznal, da je ni videl 10 let in hoče vse nadoknadit čez noč.

Btw: mati ni dovolila obiskov in on se je lolek kar tak sprijaznil s temuser posted image  In kako onemogočala....a oče nima nobenih pravic? Plačeval pa je zanjouser posted image

Haloooo? Jaz bi se borila kot levinja za svojega otroka, vsaj za to, da ga redno vidim in vem kaj se z njim dogaja.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 10:59:10   
Anonimen
Se strinjam z rijo.(btw dobro jutrouser posted image )


Nobena ženska ne more preprečit očetu stike s svojim otrokom, razen če ima sodno odločbo o tem. To, da pa je on dvignil roke od hčerke, pa je druga zgodba. Če se bivša in tvoj partner nista razumela, še ne pomeni, da on ne bi mogel biti dober oče svoji hčeri. Zdaj ga pa peče vest in hoče nekak "v miru" nadoknadit, zato ga pusti naj se klimatizira in bo potem sigurno sam od sebe, tebe vključil v vse to.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 11:21:14   
ZARA
Anonimna. Jst se iz napisanega strinjam z nivess in rijo! Sploh pa s temle.
IZVIRNO SPOROČILO: rija
Jaz pa mislim, da ima tvoj dragi totalno slabo vest, zdaj ko je hčero spoznal, da je ni videl 10 let in hoče vse nadoknadit čez noč.

Samo dodala bi še, da je totalno zgubljen in nima pojma, kako bi vse to uskladil in še grdo vaju zanemarja - ne razumem pa zakaj?!Good luck!

lpZ

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 12:18:57   
fuzzy
Hm, niti ne vem, kaj naj rečem, najpametneje se mi zdi, da mu ne kratiš stikov s hčerko, si pa malo pozorna na to, kaj se dogaja z bivšo in vajinim odnosom.
Ko sem prebrala tvoje pisanje, sem se spomnila na podoben primer. Kolega se je ločil, ker je bila bivša žena obupna, grozna itd in se je kasneje znova poročil in imel še dva otroka. V tem času je imel ves čas stike s hčerko iz prvega zakona in po nekaj letih se je (neuspešno) poskusil vrniti k bivši ženi. Ko smo debatirali o tem, je povedal, da je v  bivši spet videl dekle, v katero se je nekoč zaljubil, saj je v tem času tudi njegova tanova postala obupna, grozna itd in mu je samo težila (seveda, bivša se je pobrala po ločitvi in ponovno zaživela in to ga je spet pritegnilo).  Počasi je dojel, da ni problem v ženskah, ampak v njem in da bi se mu po par letih vsaka zdela zoprna, tečna in zatežena.
Saj verjetno pri vas ni enako, ampak vseeno se potrudi tudi za vajin odnos.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 14:32:52   
Anonimen
Ojoj, to pa ni fino. Vsekakor vaju ne bi smel čisto izločevati iz svojega življenja, ki ga hoče preživeti samo s hčerko iz prvega zakona. Vidve sta tudi del njegove življenja, tako kot ona. Mogoče je vse se tako zelo sveče, pa bo sčasoma bolje, kaj pa vem. Samo da bi meni kaj takega rekel, da naj se zase brigam in da naj ne vtikam nosu tja, kjer ga nimam za kaj ... uf, tole ne bi šlo gladko skozi.
Tudi moj ima 13-letnico iz prve zveze, ki jo poredko vidi, saj živi na Nizozemskem. Dvakrat na leto pride k nam na počitnice in mi je kar malo laže preživeti, če je pač takrat ona taglavna. Čeprav je najin sin sedaj star 4 leta in pol in se sam bori za svoj prostor med njima in si ga tudi izbori. No, pa tudi zame se ga najde. user posted image  Ne vem, moj kar posluša, če mu potožim, kar me v zvezi s tem žuli. Se mi pa njegova hči niti malo ne zdi kot moja, jaz jo sprejmem kot njegovo hči, kot punčko, ki ima rada svojega očka, pa ga tako grozno malo vidi. Zato jima pač malo popuščam, ko imam polno kapo, pa pač popizdim. Ampak vedno na moža, nikoli na punčko. Torej mu prepuščam starševstvo, v to se ne vtikam. Ne vtikam se v vzgojo, direktno, ampak mu vedno povem, kaj me moti, in to potem on njej pove. Pa ne da mene moti, ampak da to pač ni prav.
Ne vem, kako je pri vas. Mogoče je ljubosumen, če ti hočeš igrati mamico tej punčki, ker je v vaši zvezi pač samo on njen starš. Ne vem, ugibam, mogoče. Pri nas je tako, da mu jaz pustim vso svobodo z njo, napr. zvečer, ko gre sin spat, se umaknem, in onadva zuživata, se hecata, zafrkavata, ta mala se pootroči u nulo, on pa tudi. To najbrž tudi tvoj mož rabi, da je sam s tamalo, da jo lahko čuti kot svojega otroka. Najbrž še toliko bolj, ker je pač toliko let zamudil. Je pa res, da imajo očetje in hčerke večkrat poseben odnos, večje ko so, bolj jih okoli prsta vrtijo. Tam nekje do kakšnega 18 leta, po moje. Potem kot odrasle osebe jih pa mati veliko lažje sprejme.
To, da bi šle tudi vedve z njima, ko jo pelje domov, k mamici, pa se meni zdi v redu, to bi kar moralo biti. Bi bilo čisto v redu, da se spoznata tudi vedve s punčkino mamico. Ker ko vodiš njun odnos, mamice in hčerke, hčerko skozi to veliko bolje lahko spoznaš, vidiš, česa je navajena, kako funkcionira v vsakdanjem življenju. Tu te v punčkino dobro ne bi smel odrivat proč.
Druga stvar je, če si ljubosumna na mamico te punčke, mogoče celo z razlogom, kaj pa vem. Lahko se zgodi tudi to, kar pravi ena pred menoj (se opravičujem, sem pozabila nick), to pa najbrž ti sama najbolje veš.
V glavnem, trenutno je izgleda vse še zelo sveže. Nekaj časa potrpi, malo se distanciraj, pa boš videla, kako se bodo stvari odvijale. Mogoče bi bilo dobro, da sta očka in ta velika hčerka malo sama, brez vaju s tamalo. Pri nas je to izvedljivo, ker mali hodi zvečer prej spat, pa še čez dan spi. Tako da imata tisti čas onadva res lahko zase, ker to rabita. Gotovo tvoj mož in njegova hlči tudi. Poskusite.

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Fantova hči iz prve veze
8.10.2006 17:14:45   
Pupica
Ej kaj pa če bi ti tole dala njemu za prebrat. Ne resno mislim!Sprintaj, pa mu daj. Mogoče se sploh ne zaveda kako krivico ti dela. Ali pa mu reci, če želi še kakšnih 10 let zamudit pri drugi hčeriuser posted image user posted image Mogoče ga bo to zresnilo.
Mislim, pa ne moreš verjet....user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Fantova hči iz prve veze
10.10.2006 13:45:10   
natalia
to kar si napisala mi je sumljivo - obnašanje do bivše žene, namreč. jaz bi "diskretno" malo preverila oba - če ne drugega, ga vprašaj zakaj je tak? če se postavim v tvojo kožo, bi bila tudi užaljena in jezna.

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Fantova hči iz prve veze
10.10.2006 13:57:16   
mojamura
pusti partnerju malo prostora, da lažje zadiha, saj verjamem,da je to šok, ko ga je po 10 letih poiskala hčerka. Verjetno se še sam ne zaveda, da ji mogoče res malo preveč kupuje in daje, ti pa gledaš na to kot na molzenje denarja. Napaka, postavi se malo v njegov položaj. Ne vsiljuj se v njun odnos, čas bo prinesel svoje. in ne igraj ji mamice, ker ti to nisi, ona ima svojo mamo. ti si le parterica njenega očeta in tudi sama nase glej tako.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Fantova hči iz prve veze
10.10.2006 14:15:27   
Anonimen
Nekaj podobnega piše danes v ONI, prilogi Dela, ampak piše glih očka o svoji novi partnerici v bistvu, če malo tako prebereš, kot da bi bila ti ta partnerica.

In in psihologinja odgovarja, da se partnerica odziva čustveno, nezrelo in NE razumsko, ju je napotila na svetovanje. In pa da bo morala (torej ti anonimna) biti predvsem kot partnerica potrpežljiva in če te ON resnično ljubi, bosta zmogla.

Anonimna: preberi si ONIN članek, ta pravi odgovor zate.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?