|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšna je moja vloga?
16.2.2007 17:21:59   
Anonimen
Pozdravljeni!
Rada bi še vas tukaj vprašala za mnenje kakšna je moja vloga v tej zmešnjavi.
Naj povem da imam družino in 2 otroka, sin je star komaj 15 dni, hči pa dobrih 5 let.
Problem pa je takšen:mojega dedeka je pred 1 mesecem možganska kap, to je oče od moje pokojne mame, ki pa še ima živečega brata, imam tudi omo-torej ženo od dedeka, deda več ni želel bit v bolnici in je na silo prišel domov-nepokreten, na kak način je prišel lahko domov tega ne ve nihčeuser posted image user posted image , saj tudi možganov več nima zdravih tako kot bi naj, in se je moja oma seveda delala vsemogočno da bo ona skrbela za njega, deda je star75 oma pa 70 let in tudi zelo slabega zdravja, deda je precej debel in še moj fant ga komaj kaj premakne, ampak moja oma je pravla da bo ga že rihtalauser posted image user posted image , moj stric-njun sin se želi na vse načine pomagat, saj je edina rešitev da bi deda šel v dom ampak tega ne želi, to pa še ni vse, oma je pred 3 dnevi padla na cesti skupaj ko je šla iz trgovine in je v bolnici ma ful kompliciran zlom roke, danes so jo operirali, in bo trajalo vsaj 6 mesecev da-če bo roka prišla k sebi, torej kaj sedaj z dedekom, sin je skoraj nonstop pr njemu saj sam absolutno ne more bit, ampak problem je da ma sin-moj stric tudi službo in kaj sedaj, DEDA JE SAM DOMA, nepokreten, nevem niti kako lula, kaka, je gre iz stola na kavč, NIČ NE VEM, jaz tja ne morem it pomagat, ja kaj le naj pomagam, saj ga niti premaknit ne morem, pa še hčera je bolana, pa tako majhnega dojebčka mam.
Deda ne noben način ne želi it v dom, prej me je klical in mi je kar slabo postalo ko je klical, sem mojemu rekla naj se oglasi in je deda rekel če se bomo kaj oglasili in je moj rekel da je hči bolana, da žal ne moremo.
Je res da sem jaz velikokrat ZELO potrebovala pomoč od ome in  dedeja in je NIKOLI nisem dobila, tudi ko mi je bilo najtežje v življenu-smrt moje mame-njune hčereuser posted image user posted image .
Sdaj pa se počutim krivo ker ne morem pomagat, le kaj lahko naredim, taja ga ne morem hodit gledat, POMAGATI PA MEU RES NE MOREM OZ LE KAKO MU LAHKO POMAGAM???

Kaj je tukaj moja dolžnost storiti, ali sem lahko mirna saj ima sina in njegovo ženo, naj mu oni pomagajo, ampak spet kakouser posted image user posted image
Oma bo sedaj še vsaj 10 dni v bolnici in ji je tam prav lepo.

Naj še napišem da sem zadnje dni zvedela da sta z omo res zelo hudobna-žal res, vem da sedaj ni čas za obsojanje ampak, jaz se vseeno počutim tako krivo, pomagati pa ne znam.

se opravičujem vsej zmedi
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšna je moja vloga?
16.2.2007 17:48:06   
BAMBINA_
Pomoč ne pomeni zgolj dvigovanje nepokretnega človeka, veliko pomeni tudi, da kaj skuhaš, skočiš v trgovino, zlikaš, delaš družbo... Kot razumem, si ti že itaq odločena, da ne boš pomagala, mi naj samo potrdimo, da je to ok, ali kako?
Aja, pa tista trditev, da je omi v bolnici prav lepo user posted image .. no comment...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kakšna je moja vloga?
16.2.2007 17:54:00   
Anonimen
ja, preverjeno da je oma "vesela" da je v bolnici saj se je z tem začasno rešila bremena doma, tako je bilo to mišljeno in je to res-žal, tudi takšni so ljudje

nisem se odločila nda ne bom pomagala, ampak le kako naj, če pa mam tudi jaz obveznosti do svoje družine, deda pa je trmast in pravi da bo kar sam vse čeprav se še premikat ne more
ampak pride enkrat čas ko enostavno ne moreš mimo sebe in delat nemogočega
saj še sama nevem kaj bi rada sedaj slišala, ampak moj fant dela, doma mam hčero bolno pa malega dojenčka, kako naj hodim še k dedeju
nevem no,...grozauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kakšna je moja vloga?
16.2.2007 18:15:07   
tulip
Če zmoreš in bi jima res pomagala, mu najemi negovalko, pač neko pomoč, pa uredi, da jima prinesejo kosilo in podobno ( za to so socialne službe, le poklicet jih je treba).
Pa pojdi na obisk, na klepet, kdaj bv trgovino in to je to.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kakšna je moja vloga?
16.2.2007 18:21:04   
Anonimen
joj kot vidite kar čakam na vaša mnenja
ja negovalko?? če pa ne sprejema NOBENE in NIKOGARŠNJE pomoči, saj sploh večino časa ni priseben in dvomimo da sploh ve kaj se dogaja, jaz sem bila včeraj pr njemu z otrokoma in se sploh ne pogovarja z nobenim in nič, ČISTO SE JE ODKLOPIL-NIČ NI OD NJEGA, tako da mislim da je res premalo da bi mu kaj skuhala pa oprala,... ampak vseeno hvala za mnenje

danes je bila pr njemu patronažna in jo je nagnal in je seveda šla, kaj ga bo prosila da mu pomaga, ko pa jo čaka toliko ljudi ki želijo pomoč
nevem jaz res ne vidim rešitveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tulip)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kakšna je moja vloga?
16.2.2007 18:37:06   
bskrle
Najbolje je,da se pokliče njegovega lečečega zdravnika in obvesti CSD.
Po moje se čim manj vtikuj, tvojo moč in energijo rabi tvoja družinica in dete, pazi, da ti mleko ne usahne.  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kakšna je moja vloga?
16.2.2007 18:50:38   
Anonimen
ja njegova zdr pravi da za drugam kot za dom ni, to vemo vsi, ampak prisilit pa ga ne moremo, žal
pa ga imamo vsi radi, ampak ko pa ne gre pa ne greuser posted image

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kakšna je moja vloga?
16.2.2007 20:51:48   
VERONICA
Tvoja vloga je da si zraven otročka. Za to te država tudi plača. Lahko bi plačala negovalko, poslala moža... Nič drugaga ne moreš. Žal.
Ne se čutit kriva. Je brezveze.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kakšna je moja vloga?
16.2.2007 21:47:02   
Pupica
Lej, sama sem bila pred časom v situaiji, ko sem se odločala pomagati babici, ki je omagala. Ampak jaz sem tak človek, da si ne rečem ne, ampak si rečem, bomo že. tako sem tudi jaz s tem, da je bil sinko star 5 mesecev (še ni niti sedel).Hči pa je bila stara dobre 2 leti, odločila, da bom skrbela za babico, ki je bila nesamostojna. Tudi za WC je potrebovala pomoč. Za pospravljanje, za kosilo, skratka za vse. Ampak nisem bila sama za vse. tudi njena hči(tašča)se je odločila, da ji bo pomagala. Tako smo se s skupnimi močmi dopolnjevali.
Moj razlog zakaj sem se odločila, da ji pomagam, pa je bil en in edin. VEDNO je bila dobra do mene, vedno je skrbela za mojo družino, nam pomagala, nam kaj prinesla, poskrbela za našo kužo, za dom, za vrt, skratka za vse. Bila je moja 3.babica in men je bilo logično, da skrbim zanjo. S tem sem se tudi zavedla bremena, ki ga je prineslo.
In vem, v katerm primeru ne bi NIKOLI skrbela zanjo.Če bi bila hudobna do mene.Če me ne bi tako brezpogojno sprejela kot me je. Če ne bi bila prijazna do moje družine.Če bi me imela za slabega človeka.Skratka, če je NE BI IMELA tako zelo rada, me nihče ne bi prisilil, da ji pomagam.
Tako.Premisli, kolk pomoči sta ti oma in deda nudila. Če je odgovor, da ju ni bilo, ko si ju potrebovala, se nimaš kaj za spraševat ali naj pomagaš ali ne!!!!Vest si ne boš olajšala, če boš nas spraševala, ker menim, da odgovor veš sama.

(odgovor članu VERONICA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kakšna je moja vloga?
16.2.2007 21:58:47   
*alja*
Če le lahko mu vsaj malo pomagaj! Na prvem mestu je tvoja družina, ampak dedek očitno rabi pomoč, tako da neko rešitev boste morali najti. človek ne more če je nepokreten sam nekje ležat cele dneve.

_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kakšna je moja vloga?
17.2.2007 10:47:04   
VERONICA
Ah ves kaj sem se razmišljala, ni samo dedek problem, je tudi babica ki bo kmalu prišla iz bolnice pa ne bo mogla še za sebe 100% skrbeti kaj pa še za dedka! Pa ga bo cel dan gledala! Ali pa forsirala bolano roko. Mi je kar hudo za njo.

Pa še nekaj bi hotela povedati. Ene se izgleda pozabile ali pa nimajo lastnih otrok, jaz sem prvi mesec dni po porodu bila vsa izčrpana,  krvavela sem, 10min hoje mi je že bilo dosti. Otroček mi je pa po cel dan visel na prsih...

Moji babici bi verjetno res kakorkoli pomagala, ampak je tudi dosti v osebnosti starega človeka. Dedek je jasno velik egoist, ker niti v momentu ne pomisli na druge. In v temu je cel problem. Niti on sodeluje, niti ti anonimna lahko do takega človeka gojiš tiste ljubezni ki bi delala čudeže...

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?