|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naj skuham
2.4.2007 20:57:44   
lojzika
Jutri dobim na kosilo 6 ljudi
Eden ne je ribjih jedi. Eden je za tradicionalno in noče niti poskusiti kaj kar ni podobno zrezku. Rada bi nekaj bolj slavnostnega pa vseeno vsakdanjega. Prosim še za recepte oziroma postopke dela
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naj skuham
2.4.2007 21:02:22   
Marogica
1. Svinjska(telečja) pečenka, riž, solata
2. Goveji zrezki v poprovi omaki ali smetanovi omaki, njoki(ali široki rezanci), solata
3. Dunajski zrezki, pomfri (restan krompir) solata


Postopkov se mi ne da pisati. Če se boš za kakšno od variant odločila, ti napišem. Se pa mi zdijo "ziher" variante...user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaj naj skuham
2.4.2007 21:17:29   
lojzika
Ja tole ta drugo varjanto  bi v smetanovi omaki - v bistvu bi rajši kar z gobicami (prosim recept) (v poprovi ravno ne bi verjetno je to bolj pikantno - še sploh nisem poskusla)

Njoke bom pa kar kupla pa jih skuhala pa regrad zraven.

No potem sem pa mislila še, če bi zraven naredila še golaž iz lovk orjaških lignjev pa lahka kdo to je če mu paše.

Aja, ko njoke skuhate, kaj date kej gor ali samo tako postrežete????

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaj naj skuham
2.4.2007 21:21:55   
Gina
Na njoke daš itak smetanovo omako, v tem primeru. Drugega nič. Jaz dam na njoke kaj, kadar nimam posebej omake pripravljene, npr. maslo in nariban sir ali kaj podobnega. Samo pazim, da res sveže postrežem, ker sicer so lahko malo zljepljeni, če stojijo, to mi pa ni dobr. user posted image user posted image

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaj naj skuham
2.4.2007 21:35:46   
Marogica
Torej zrezki s smetanovo omako:
Meso potolčeš in ga potrosiš s soljo in poprom, lahko ga tudi povaljaš v moki(čisto rahlo). V ponev daš olje ali pa tudi maslo, ga segreš in dodaš zrezke, ki jih na visoki temp. za ca 2. min popečeš. Nato vzameš zrezke ven in jih daš na toplo ali pa jih vsaj pokriješ.

V ponev, kjer si pekla zrezke, dodaš na drobno narezano čebulo in zaliješ z vinom(malo). Nato dodaš smetano(jaz dam smetano za kuhanje, se mi zdi "nežnješe", lahko pa dodaš tudi kislo smetano- po slovenskouser posted image ), začiniš s soljo ali jušno kocko(zelo malo), dodaš žlico moke v malo mrzle vode, zmešaš in dodaš omaki. Ko je omaka kuhana(vse skupaj nekje 10-15 min), dodaš meso in "sok" od mesa v smetanovo omako ter ga v omaki "segreješ".

Njoke skuham samo v slani vodi in jih dam brez vsega k jedi. Zato imaš pa omako.

Pa ne delaj si dela že z lignji....

p.s. Pa naslov mi na ZS napiši...pridem jutri...user posted image



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaj naj skuham
2.4.2007 22:48:26   
lojzika
hvala marogica.

Lahka mi prideš že kar danes pomagat imam ravno regrat namočen, lahka ga prideš pomagat oprat pa bi mi pomagala še pol pri kuhi da te izkoristim na polno, ko si od stroke

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaj naj skuham
2.4.2007 22:55:45   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: lojzika

hvala marogica.

Lahka mi prideš že kar danes pomagat imam ravno regrat namočen, lahka ga prideš pomagat oprat pa bi mi pomagala še pol pri kuhi da te izkoristim na polno, ko si od stroke


Jaz ti pridem samo pomagat jest.

p.s. pa nisem iz stroke, sem samo falirana pravnicauser posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaj naj skuham
3.4.2007 2:04:50   
saving
Za 6 ljudi - dobra svinjska pečenka, 1,5 kg, idealno. Cel žur, pa nič dela! Zraven pa pire krompir, kuhan brstični ohrovt ali brokoli ali korenček (pretreseno na maslu) in regrat.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kako iz kuhinjskih ostankov ustvariti rast...
Tale priročnik Naj zraste spet bi moral biti v vsaki družinski kuhinji! Zakaj, preverite v članku.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?