|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cena
14.2.2008 11:21:44   
mtina

Imam eno vprašanje ...

Arhitekt nama je računal postopek od začetka do vključno PZI 9.000 evrov.

Od vpisa v zemljiško knjigo do soglasja, PGD in PZI. Ali je veliko.

Gre za arhitekta v Polzeli.

Lp, Tina


_____________________________

Sonce!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cena
14.2.2008 11:34:10   
Anonimen
Jah, odvisno od same vsebine, zahtevnosti  in kvadrature objekta, koliko bo on iskal soglasja ali jih bosta sama... Naju je vključno s PZI (so eni kar zahtevni deli) prišlo 12.000 €, s tem, da je arhitekt kar poznan, zelo stokoven, je vse papirje sam uredil, pa še hiša bo kar zahtevna (obnova vikenda, nov del, zahteven a zelo zanimiv tloris, skupaj s starim delom nekje 280m2 bruto površine. Nama pa je npr en drug arhitekt bil pripravljen vse narediti za 5000 € ampak je že takoj na začetku začel, da se tega ne da, onega ne da, to je grdo, to preveč zakomplicira zadevo....

(odgovor članu mtina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: cena
14.2.2008 11:46:08   
Anonimen
FUL.

Midva sva tud iz Zasavja, pa sva dala za celoten načrt - od idejne do PGD - ja 2000€. S tem, da nisva šla nikoli na občino ali pa kamorkoli. Hiša je velika 240m2, s tem, da smo mel OGROMNO zapletov.. (najprej sva lahko gradila, potem nekje sredi pridobivanja papirjev se je pa zelo zapletlo in sva že mislila, da ne bo nič iz tega).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: cena
14.2.2008 11:51:37   
mtina
Hiša je tipski  projekt, velika 130 kvadratnih metrov.

gradnja bo v Preboldu, ne v Zasavju.

Midva ne bova nič delala.


_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: cena
14.2.2008 11:53:07   
Anonimen
Uf, za tipski pa se meni zdi to veliko preveč. Saj morajo zraven narediti samo vodilno mapo,pa kar je soglasij, tam okoli 3000€ se mi zdi čisto preveč.

(odgovor članu mtina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: cena
14.2.2008 12:18:49   
Anonimen
Še to sem se spomnila: za gradnjo individualne hiše ne rabiš PZI oz. mora biti že PGD narejen tako, da se na podlagi njega lahko gradi. Ponavadi pri individualnih hišah delajo PZI, ko gre za kakšne bolj zahtevne stvari.
Za ceno 9000 € bi ti morali narediti načrt po željah in to ne kar katerega koli, ampak s kakšnimi posebnimi željami. Tako da se mi zdi taka cena za tipski načrt, kot vama jo je postavil, čisti nateg.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: cena
14.2.2008 12:38:26   
Gordana-3
če je hiša tipska, je pa 9000 evrov veliko preveč. načrti za tipske hiše so pred dvemi leti znašali nekje 300 -400 tisoč sit, za toliko se pa cene tudi niso podražile. vsa dovoljenja in soglasja pa tudi niso tako veliko, da bi bil znesek 2,1 mio sit. VELIKO PREVEČ!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: cena
14.2.2008 13:45:42   
Anonimen
Obupno preveč.

Najin arhitekt je iz Zasavja in je tolk računal. Glede na to, da sta iz Trbovelj, mislim, da vama ni problem se zapeljati v Zagorje in Hrastnik (sta dva kvalitetna in poceni arhitekta).

Midva npr. nimava tipskega načrta, ampak sva samo povedale najine želje in nama je tako narisal. Potem smo sicer še ene 4x popravljali, ker sva se stalno zmišljevala neke nove stvari.

Skratka, lahko pišeš na ZS, pa ti dam številko od obeh.

Ti garantiram, da bo ravno tako dobro, pa kvalitetno - le za občutno manjšo ceno. user posted image

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?