|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uporabne stvari v kuhinji
4.10.2007 23:25:01   
Annny
Odprla sem temo, kjer bi lahko zbrale nekaj idej za pametno opremljanje kuhinje..
Stvari, ki bi naredile kuhinjo še bolj priročno in seveda lepouser posted image .

Evo, kaj bi imela jaz:

Čimbolj prostorno korito npr.

user posted image


user posted image


user posted image

(na tej zadnji fotki se mizdi super postavitev kuhalne plošče in nasproti nje korita na otoku)

Naslednja stvar:
razni priročni predali za shranjevanje (manjših ali večjih stvari), hrane (predvsem, če nimate shrambe takoj ob kuhinji)... :


user posted image


user posted image


user posted image


user posted image



Vrtljive kotne omare:

user posted image


Odprtina na delovni površini, skozi katere mečemo organske odpadke neposredno v  koš za odpadke (montiran v omari):

user posted image



Rolo omare (za razne gospodinjske aparate):

user posted image


user posted image


Všeč mi je, da so delovne površine nekoliko višje, kot npr. štedilnik (da ne trpi hrbet...uf sliši se, kot da ne vem koliko ur preživim v kuhinji user posted image ) - npr. tu so površine ob steni višje, kot štedilnik na otoku:


user posted image


Všeč so mi velike površine...tole izgleda prav fajn zame user posted image :


user posted image


Všeč mi je npr. tole stojalo za kuharsko knjigo na steni (meni se ves čas dogaja, da imam kuharsko knjigo na pultu posuto s kako moko ipd user posted image )

user posted image


Všeč mi je še marsikaj - bom pobrskala za slikami, ko bo čas.
Npr.
steklo na kuh. steni, gor pa seveda razni nastavki za obešanje papirnatih brisač..
velika pipa (za pranje solate..)
predalčki v napi za spravljanje začimb ali lončki za začimbe, ki gledajo direktno iz steklene stene..
če je korito ob steni, mi je všeč, da se 'steklo na steni' (v bistvu vgrajena omarica v njem) odpre in so notri spravljene razne krpe, kako čistilo..
(ti dve zadnji stvari ima zagotovo Poggenpohl, žal kar zasoljene ceneuser posted image )

............pa še kaj bi se našlo..

Nočkouser posted image






Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
4.10.2007 23:40:30   
Petraa
ok,jaz imam eno vprašanje user posted image
kje se kupijo vrtljive kotne omare,oz če si jih lahko kje na netu pogledam user posted image

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
4.10.2007 23:42:39   
Annny
Te kotne omare ima na voljo praktično vsak proizvajalec kuhinj, pa tudi mizar ti jih lahko naredi.

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
5.10.2007 0:08:58   
kofetek2010
Najbolj praktična stvar v naši kuhinji:
- zložljiva salomoreznica (spravljena v normalnem predalu) user posted image

Drugače pa mi je fajn tud vrtljiva kotna omara, pa predalnik na klik (samo rukneš vanj in se ti odpre - npr. za smeti, če imaš umazane roke, da ne umažeš cele fronte), In vse omarice morajo bit na vodilih za izvlečt ali na armotizerje z odpiranjem na vzgor - sovražim tiste obične na krila (polkne) user posted image  ... pa med koritom in štedilnikom mora bit veliko prostora, da lahko imaš dovolj prostora za rezanje, lupljenje... In v novi kuhinji bom imela mlinček za biološke odpadke. Meni je moja kuhinja OK, ima vse tako kot sem si želela.
Edino korito, ki ga imamo mi ni všeč, ker bi ga morala vsak dan z Varikino pucat, da bi bil bel (je podobno tistemu na prvi fotki).

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
5.10.2007 0:13:47   
Annny
Glede salamoreznice user posted image   Pri nas smo pretežno vegiji..ampak vseeno me zanima- a se ti res da vsakič posebej pucat to mašino? A ni bolj izi z kar z nožem..no, ne vem pa, kakšne količine salame vi režeteuser posted image

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
5.10.2007 0:20:10   
kofetek2010
user posted image  pa ne samo salame nooo

Tud kruh, pa sir... itak gospod mož to dela, pa naj, če mu je fajn. user posted image   Suhe salame pa z nožem res ne zrežeš tak fajn na tanko, razen, če ne kupiš že narezane. user posted image

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
5.10.2007 7:27:58   
Naty*Taja
Tale postavitev plošče in umivalnika po moje ni ravno priročna! Naprimer, ko kuhaš in rabiš kej zalit, moraš čisto okrog do vode?! Po moje je bolje oboje na isti strani. Jaz imam ploščo v kotu, umivalnik pa desno od nje in mi je ful na roko. Če je treba, hitro lahko kaj daš v umivalnik (npr. če kej začne kipet samo dvigneš nad umivalnik in ponavadi nimaš umazane cele kuhalne plošče pa še pulta, če bi bil vmes. Zelo priročno bi bilo tudi, če bi imela pomivalni stroj pod umivalnikom. (jaz imam tak umivalnik z enim koritom in enim odcejevalnikom - pod tem odcejevalnikom in potem še malo naprej pod pultom je po moji oceni najbolje imet pomivalca - izkoristiš prostor, ker v pultu pod umivalnikom itak ne moreš imet kej drugega, kot smeti in čistila, za to pa ne rabiš tolk prostora)
V vsakem primeru sem za predale, male in velike, za posodo in ostale zadeve, pa vodila ki preprečujejo treske (na koncu tak lepo predal not potegne - pa pri tašči imaš izgovor za treskanje, ker nisi več navajen onih navadnih predalov in kredenc user posted image ),pa tele pregrade in predalčki v predalih so tudi super. Jaz jih imam zaenkrat še iz običnih škatl in škatlc. user posted image
Rolo omara za aparate je pa super, če imaš le prostor! Jaz ga v podstrešni kuhinji nimam. je pa res zoprno, če moraš za vsako ko aparat rabiš ga vlečt ipod nekih pultov in potem... ga raj ne uporabiš in potem ga nima smisla imet.. takole pa ga imaš skoz pri roki. Če si umisliš nadpultno to omaro in štekarje v njej imaš tako aparat vedno pripravljen. Sej pucat  ga pa res ni treba čist za vsako ko režeš, še posebej, če je to kak kruh in zadeve, ki ne puščajo ostankov in maščobe na njej. Vsaj jaz nisem tak dosledna. user posted image
Kar se pa višine tiče je zdaj itak standard mislim, da okrog 98 cm, tak da je dost visoko. Sama imam probleme s križem in mi tole ful odgovarja. Pri mami doma, ko je še po starem, pa nebi mogla ravno dolgo delat. Pa sej, če kosilo skuhaš je dost, da te matra, če je prenizko!
Kar se pa otoka v kuhinji tiče mi ni ravno všeč,ker potem prenašaš zadeve iz otoka na pult...in si nakoplješ dosti več dela s pucanjem! Sama moram od pulta do umivalnika samo mimo štedilnika nest, pa vedno kej dol pade.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
5.10.2007 8:04:34   
Anonimen
jaz kuhinjo predvsem dojemam kot nek prostor, ki mora biti ergonomsko zelo dodelan. kar pomeni da je prenašanja, prestopanja čim manj, da je vse na dohvat ruke. vsaka gospodinja ima svoj princip dela in zato mora vsaka zase poštudirat kaj ji najbolj ustreza. recimo ene ste navdušene nad velikimi delovnimi površinami men so pa čist adijo ker morm pol sam letat iz enga konca na druzga masvinam glioh tko celo kuhno in pol mam ful za pucat. tko da zame so majhne kuhinje kjer sta lijak in šporhet dokaj skupaj, mogoče vmes ene 60 sm da lahko režem zelenjavo. v stari kuhinji sem ju imela čist skupi, zdej mam pa ene 1,5 m vmes in me moti. ker prej če sem hotla vodo nalit v kastrolo sem samo izvlečno pipo ven potegnila na in nalila kar v kastrolo na šporhetu, zdaj moram pa al vročo kastrolo nest do pipe in nimam je pol kam odložit da bi vodo odprla, al pa z neko x posodo nest vodo od pipe do šporheta. v glavnem to je zame že brezvezno delo.

mlinček za gospodinjske odpadke je sicer po eni strani fin ampak ga ne podpiram več ker z njim dajemo hrano podganam in drugi golazni v kanalizaciji, mastimo vodovodne cevi kanalizacijske seveda, tudi v hiši in s tem večamo možnost zamašitve. mi je pa super ideja ta luknja v piltu spodaj pa koš. to sem prvič vidla v neki odaji z jamijem oliverjem in mi je zakon! ful ne osvinjaš tal s prenašanjem smeti do smetnjaka, sam not podrajsaš.

velike shranjevalne omare so mi zakon če imaš velik prostor in dovolj denarja za opremo. midva sva si zato ker prostor ni tako zasnovan raje omislila shrambo tikom kuhinje, takod a je v njej tudi hladilnik in regali za shranjevanje živil in aparatov in posod ki jih ne rabim dnevno.

drugače pa si ne predstavljam več kuhinje brez velikih predalnikov za posodo - omarice z vrati so pase. in pa visečih omaric brez dvižnih vratc.

super mi je tudi podpultna posoda s pumpico za tekoč detergent za posodo pomivat da se vedno ne vala neka flaša po pultu.


(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
5.10.2007 12:15:18   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja

Tale postavitev plošče in umivalnika po moje ni ravno priročna! Naprimer, ko kuhaš in rabiš kej zalit, moraš čisto okrog do vode?! Po moje je bolje oboje na isti strani. Jaz imam ploščo v kotu, umivalnik pa desno od nje in mi je ful na roko. Če je treba, hitro lahko kaj daš v umivalnik (npr. če kej začne kipet samo dvigneš nad umivalnik in ponavadi nimaš umazane cele kuhalne plošče pa še pulta, če bi bil vmes.
Se absolutno strinjam, tudi mi imamo točno tako urejeno.
Zelo priročno bi bilo tudi, če bi imela pomivalni stroj pod umivalnikom. (jaz imam tak umivalnik z enim koritom in enim odcejevalnikom - pod tem odcejevalnikom in potem še malo naprej pod pultom je po moji oceni najbolje imet pomivalca - izkoristiš prostor, ker v pultu pod umivalnikom itak ne moreš imet kej drugega, kot smeti in čistila, za to pa ne rabiš tolk prostora) Točno tako imamo mi! Super je, ja!
V vsakem primeru sem za predale, male in velike, za posodo in ostale zadeve, pa vodila ki preprečujejo treske (na koncu tak lepo predal not potegne - pa pri tašči imaš izgovor za treskanje, ker nisi več navajen onih navadnih predalov in kredenc user posted image ), Tudi take predale imamo, ja. pa tele pregrade in predalčki v predalih so tudi super. Jaz jih imam zaenkrat še iz običnih škatl in škatlc. user posted image
Rolo omara za aparate je pa super, če imaš le prostor! Imam dva roloja, pa se ne bi branila še kakšnega. Ful lepo izgleda.
Jaz ga v podstrešni kuhinji nimam. je pa res zoprno, če moraš za vsako ko aparat rabiš ga vlečt ipod nekih pultov in potem... ga raj ne uporabiš in potem ga nima smisla imet.. takole pa ga imaš skoz pri roki. Če si umisliš nadpultno to omaro in štekarje v njej imaš tako aparat vedno pripravljen. Sej pucat  ga pa res ni treba čist za vsako ko režeš, še posebej, če je to kak kruh in zadeve, ki ne puščajo ostankov in maščobe na njej. Vsaj jaz nisem tak dosledna. user posted image
Kar se pa višine tiče je zdaj itak standard mislim, da okrog 98 cm, tak da je dost visoko. Sama imam probleme s križem in mi tole ful odgovarja. Pri mami doma, ko je še po starem, pa nebi mogla ravno dolgo delat. Pa sej, če kosilo skuhaš je dost, da te matra, če je prenizko!
Kar se pa otoka v kuhinji tiče mi ni ravno všeč,ker potem prenašaš zadeve iz otoka na pult...in si nakoplješ dosti več dela s pucanjem! Sama moram od pulta do umivalnika samo mimo štedilnika nest, pa vedno kej dol pade. S tem se tudi strinjam.


Sicer pa imamo mi precej veliko kuhinjo in ko smo jo pred 3 leti opremljali, je bil v igri tudi otoček. Pa se potem nisem zanj odločila, čeprav mi je sicer zelo všečen. Je pa manj uporaben.

Meni so zakon tiste stenske palice, kamor potem obesiš razne posode. Mi imamo to vse v inox varianti (Schachermayer) in je blazno uporabno. Pa izvlečna pipa je tudi super fajn.

Kaj še .... hm, ja, luknja v pultu in spodaj koš - tega pa nimamo, mi je pa noro všeč.

Sicer pa imamo vse na principu velikih predalov z mrežicami notri in v kotu pod ploščo tisto vrtljivo okroglo mrežo, kamor spraviš ulala posode.

Tale vrtljiva visoka omara mi je tudi izredno všeč, ja. Tudi to bi imela.

Predali za shranjevanje pri nas ne pridejo v poštev, ker imamo tiste dnevno potrebne stvari "na palici", sicer pa v shrambi zraven kuhinje.

Pult imam visok cca. 90 cm, če se prav spomnim, kar mi u nulo ustreza (zato pa smo dali delat kuhinjo po meri, da sem si lahko zmišljevala), pečica je dvignjena, da se mi ni treba sklanjat.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
5.10.2007 15:58:50   
Skaana
Heej,

tele vaše izkušnje in ugotovitve so pa zlata vredne user posted image user posted image ... Povzemam:
user posted image  prostorno korito z izvlečno prho, pod njim doza z pomivalnim sredstvom (dobijo se tudi predali z mrežico v katero lahko spraviš gobice in krpe).
user posted image Ob koritu - delno že pod, pomivalni stroj (za desničarje na desni). Med koritom in kuhalno ploščo minimalna delovna površina.
user posted image  koš pod delovno površino zraven korita, v predalu, odpiranje na vzmet s pedalom ali s potiskom. Nad njim luknja v delovni površini s čim manjšim robom.
user posted image  poglobljeni pulti in "v steni" rolo omare ali omare s steklenimi drsnimi vrati - v njih vtičnice in spravljene aparate. Ali pa obešene pripomočke za kuho, zložene začimbe...
user posted image  velika, dobro osvetljena napa (v njej prostor za začimbe), po možnosti ne pravokotna na steno, ampak ob steni poševno,
user posted image  predali s premičnimi pregradami, s tihim zapiranjem na magnet,
user posted image  viseče omare z dvižnimi fronti in z lučjo vgrajeno v dno,
user posted image  okrogle kotne omare in magični koti.


Sama pa bi dodala še, da nestrpno pričakujem izkušnje s polotokom, ki je poglobljen in se lahko ob njem sedi...


_____________________________

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
5.10.2007 21:56:58   
Anonimen
aja še zame neprecenljiva vrednost - višina kuhinjskega pulta ki mi ustreza. v moji novi kuhinji je mislim da okoli 95 cm - narejena je po naročilu. brez tega mi živeti ni!

(odgovor članu Skaana)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
5.10.2007 21:58:20   
Anonimen
Uauuu, si se pa zelo potrudila user posted image  user posted image

Upam, da čimprej zamenjam kuhinjo, da bom kaj ponucala user posted image .

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Uporabne stvari v kuhinji
9.10.2007 14:28:15   
honey
Anni, se strinjam s tabo, to je res vse super. Tudi moja kuhinja je narejena po teh merilih, pa tudi kuh. pult imam po meri delan (sem bolj majhna in imam tudi nižji pult, da mi roke ne trpijo user posted image ).

Da pa še jaz dodam svoj piskrček: menda se dobijo taka vodila ali karkoli že so, da lahko tudi kuhinjski predal odpreš z dotikom npr. kolena ali z bokom ali s katerimkoli delom telesa. Po mojem mnenju mora biti to fenomenalno. Jaz sem že s tem košem za odpadke, ki ga lahko odprem z nogo, ekstra zadovoljna, da pa bi to vedela pred kakšnimi 6 meseci, da se lahko da tudi predale na to, bi pa najbrž riskirala še dodatnih 1000 € in še to zrihtala (samo ne vem, če bi bilo dovolj 1.000 € user posted image )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?