|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mama in njeni partnerji
18.10.2009 11:33:07   
mihi55
Enkrat sem že pisala o tem na spolnosti, ker sem lahko tam anonimna in so me brisali.
Zdaj bom pa kar tu napisala.
Moj oče je umrl, mama je mela že za 2 mesca novega partnerja, z katerim je bila 2 leti, nato drugega (1 leto), nato tretjega (1 leto).
Takoj ko jih je spoznala še isti dan so spali pri nas. Res grozno, jaz imam 2 majhna user posted image in živimo v isti hiši. Mene je bilo strah, saj človeka sploh nismo poznali pa je bil pri nas ponoči.

No zdaj je tudi z tretjim konec in še prej kot si je prišel po stvari je bil že drugi pri nas na kavi. No ta zdaj tudi ni vredu in zdaj si išče novega. Cele dneve in noči je na telefoni in se pogovarja z različnimi dedi, tudi hodi z njimi nevem kam. Včeraj je odšla in prišla domov danes ponoči enkrat domov (okrog 3). Mobitela je dobila za plačat 85 evrov, stacionarni telefon pa nevem koliko.
Polnoči se še pogovarja po telefonu, zjutraj ob 6 je že na telefonu.
Meni se zdi da je res nekaj narobe z njo, Da je obsedena, ali ne vem kaj.
Z otrokoma se sploh več ne igra niti 5 minut na teden. Skoz sam na telefon in na dede misli.

Jas res ne vem če sem jaz mlada "staromodna" ali kaj za vraga je to.
Kaj ji naj kaj rečem? Saj vem da se nimam pravice vmešavat ampak to ni normalno. Jaz sem cele dneve živčna ko to vidim in slišim.

Vsak nasvet bo dobrodošel.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 11:45:58   
zinkazi
Obstajajo ženske, ki niso sposobne živeti same. Zato ves čas menjavajo partnerje, kajti za njih je pomembno, da ima nekoga. Pa to ni vezano na spolnost. To je psihična potreba. Mama bo morala sama spoznati, da potrebuje nekaj narediti na svoji osebnosti. Poskusi se z njo pogovorit. Povej ji, da se ti zdi, da na ta način ne bo našla pravega partnerja, naj razmisli kaj od partnerja pričakuje in naj si vzame čas,da ga spozna. Mogoče bo potem tudi sama razmišljala o tem. Lahko ji tudi rečeš, da vnuki želijo biti več z njo.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 12:24:55   
Gina
Meni se pa zdi, da se resnično ni smiselno se vmešavat v njen lajf. Ona mora najti svojo pot v svojo srečo. Lahko ji predlagaš načine, da bo njej lažje. Lahko ji svetuješ na kakšen način bi se ti tega lotila, nikakor pa ji ne moreš prepovedovat njenega načina lajfa. Ona je očitno v stiski, se ne najde. Išče in išče, kar preveč intenzivno. Nečesa si tako močno želi, da dela v tej smeri preveč. Ne da času čas, ampak je ta njena želja po bližini, partnerstvu tako močna, da prehiteva dogodke. Ne pusti, da partner pride k njej, ampak sama rine v njih najbrž. A ti misliš, da si tak človek res lahko pomaga s tem, da mu hči reče, da to prepoveduje ali da želi, da neha? Ne more. To je v njej tako močno, da se sama proti temu ne zna boriti. Niti če jo tepeš, ne bo mogla drugače. Žali si topline, bližine, da boli in jo melje, da jo trga in seklja v njej sami. Ne more drugače ta hip. Pomirila bi jo lastna volja narediti nekaj zase v drugačni smeri in zadovoljnost s samo sabo. Te pa ne najde, ker jo išče izven sebe. Hudo močna želja po bližini in sprejetosti je to. Najbrž si je ne moreš predstavljat. To da ona spoznava tipe in hodi z njimi žurat ali da pridejo k vam na kavo se mi ne zdi nič groznega, res ne. Še manj, da klepeta po telefonu. Jaz še več klepetam po mobiju, mam večji račun ta mesec, pa mi živ človek nič ne reče, ker ni nihče razen mene odgovoren za moj lajf, niti mojih položnic ne plačuje, torej nima pravice določat kaj jaz smem ali ne smem, dokler je v mejah družbeno nenevarnega. Zakaj bi morala ti kontrolirat mamin lajf? Zakaj ne bi smela zapravljat za mobi iz svojega denarja? Kakšno pravico imaš ti določat za katere užitke ona sme zapravit svoj denar? Zakaj ona ne sme imeti pravice poskusiti živeti z nekom, za katerega meni, da bi ji lahko bilo z njim lepo? Zakaj nima pravice prekinit z nekom, za katerega meni, da je butelj? Sploh ne štekam. Mene te iste reči ne bi čisto nič jezile. Probala bi pomagat, zihr pa ne bi obsojala. Tvoja mama je v stiski. Hilfaj ji. Ne s prepovedovanjem, s sprejemanjem in neobsojanjem in razlago kako in kaj bi bilo lažje.

A veš, motijo nas tiste reči, katere sami pri sebi ne prenesemo. Ampak v resnici to ne pomeni, da so te reči same po sebi tako zanič, da bi jih morali linčati, zbrisati. Fajn da imaš priložnost že pri svoji mami te reči sprejeti, ker kaj boš recimo naredila s svojim otrokom, če se ne bo našel, pa če bo letal od enega do drugega partnerja, ker bo srečeval same butle? Se mu boš odpovedala, ga ven vrgla, mu boš prepovedovala iskat naprej? Ne štekam.

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 13:09:04   
mihi55
Saj jaz ne prepovedujem, jaz ji do zdaj tudi nisem nič rekla. Vse njene partnerje sem sprejela tudi user posted image so se z njimi igrali. Nobenemu nisem nič očitala, čeprav so tu živeli in nič dali zraven.
Jaz sem samo rekla naj človeka spozna ne da prvo noč spi pri njej, ker to me je pa res strah. Nimamo ločenih vhodov in lahko greš po celi bajti. Zato me je bilo strah, saj človeka nikoli ne poznaš kaj lahko naredi.

Tudi zdaj ji jaz nič ne rečem, zato sem vprašala za nasvet kaj narest, če bit tiho ali sploh kaj rečti.

Ok saj ni nič narobe če želi pač spoznati "pravega" partnerja, ampak jaz mislim da ga ne bo ker dela vse prehitro. En se še ne odseli že je drugi tu. To se mi pa res ne zdi normalno.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 13:18:42   
Anonimen
Ja kot pravi ji ne prepoveduje moških ampak res je malo noro komaj ga spozna pa je že pri njej.Ona se boji,ker pač živijo skupaj in ne pozna moških.Nikoli neveš kaj ma kdo v mislih in kaj se lahko zgodi......tudi meni nebi bilo vseeno,da bi se skoz menjavali neki neznanci v hiši.

(odgovor članu mihi55)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 15:00:58   
mateyka
tvoja mama je skoraj sigurno odvisnica od odnosov. zato ne more biti sama, zato naslednji pridejo k njej preden prejšnji oddidejo. zdaj zakaj je tako? težko je rečt. lahko da nikoli v življenju ni živela sama in mora imeti nekoga zraven. zakaj moškega, če si ti tam? spet težko rečt. to so stvari za terapijo imho. ni pa tako obnašanje normalno, ne, ni. spada pod ekstrem. ponavadi so nerazrešene stvari zadaj (kakor je omenila zinkazi - psihičnega izvora).
vmešavanje? kaj pa vem, ne vem če bi upoštevala tvoj predlag za kako psihoterapijo. potem tudi ne vem če se ti to predlagat splača, da te ne bo dojemala kot da ji kaj slabega hočeš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 15:15:12   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: mihi55

Jaz sem samo rekla naj človeka spozna ne da prvo noč spi pri njej, ker to me je pa res strah. Nimamo ločenih vhodov in lahko greš po celi bajti. Zato me je bilo strah, saj človeka nikoli ne poznaš kaj lahko naredi.

Ok saj ni nič narobe če želi pač spoznati "pravega" partnerja, ampak jaz mislim da ga ne bo ker dela vse prehitro. En se še ne odseli že je drugi tu. To se mi pa res ne zdi normalno.



Saj noben ni rekel, da je to ok, kar počne. Vprašanje je samo to, kako lahko ti njo sploh prepričaš, da bo delala drugače? S prepovedjo zihr ne boš dosegla nič. Najbrž celo s prošnjo ne, celo razlaga je zelo vprašljiva. Morda bi pomagalo samo to, da ji namigneš, kako se te reči rešujejo na bolj učinkovit način. To je isto kot pri otrocih - če jim samo prepoveduješ, bodo še naprej brcali. Če jih usmeriš v drugo obliko dela, jim bo pa ratalo kaj konstruktivnega naredit. A si ti pravi naslov za to, da jo preusmeriš, pa nisem zihr. Gotovo pa je ta metoda bolj učinkovita, kot ostale.

Kar se tujih moških po stanovanju tiče - naredite si vendarle vrata za svoj lasten vhod - četudi znotraj stanovanja. To ti bo dolgoročno čisto vedno prav prišlo. NIkoli ne veš, kdaj boš koga imela polhn kufr, pa se boš hotela zapret. Jaz bi si zihr to naredila.

(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 18:34:12   
CatJa
A pa se vidve z mamo kdaj pogovarjata o tem, kaj konkretno je narobe, da se razide z enim, pa drugim ... Ker, če bi ti bila mama pripravljena zaupati, bi bila verjetno tudi bolj odprta za pogovor o tem, da to, kar dela, ni vredu. Ker da ji naložiš kar tako na suho, ne bo padlo na  plodna tla.

Kako imate dogovorjeno glede hiše ne vem, ampak predstavi ji obratno sliko, da ima ona majhne otroke, ti pa vsake tolk privlečeš novega tipa, ki ga nihče ne pozna in mu nihče ne more zaupat. V končni fazi ni neka razštelana najstnica, pač pa naj bi bila v teh letih že vsaj mal za en vzor.

Če se ne da pogovarjat, razmislite o svojem lastnem domu. Jaz vem, da tega dolgo ne bi gledala.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 18:51:02   
mihi55
Zakaj se razide jaz vem, ker sama vidim kaki so bili vsi dosedanji. Dva alkoholika in en ki je mel rad več žensk hkrati. Ampak če bi ona človeka prej spoznala bi to tudi prej ugotovila ne pa ko se že priseli sem.
Pogovarjave se več ne o tem, ker sem jaz že obupala. Pri prvem in drugem sem še poskušala pri tretjem sem pa že obupala in zdaj je isto. Sploh je nič ne sprašujem.

Da bi se odselila? Pol hiše je moje po očetu. Hiša je velika 200 kvadratov. Sama je z 300 evrov pokojnine niti ne more vzdrževat in plačevat položnic.
Naj kar pustim tako veliko bajto prazno in grem nekam v najem pa tam plačujem velke najemnine, to mi glih ne diši preveč.

Vem da za mir bi se splačalo, ampak tu sem navajena.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 19:16:17   
CatJa
No, alkoholika bi pa še manj prenašala. Razloži ji, da je to vaš skupni dom in če lahko vi živite en normalen lajf, brez da bi jo motili s svojimi izpadi, imate tudi vi pravico do tega. Mama je najbrž še dokaj mlada in da bi takole živeli še nadaljnih dvajset, trideset let user posted image  Sklenite nek kompromis, sicer prodajte vse skupaj in vsak na svoje, pa bo.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 20:16:27   
Gina
Vrata. Svoja vhodna vrata. To je gotovo ena od rešitev.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: mama in njeni partnerji
18.10.2009 22:12:13   
mateyka
ok, da malo povzamem - alternative do sedaj:

1. prodajte vse skupaj in kupite 2 manjši nepremičnini
2. svoja vhodna vrata (nekaj zidanja, da bo vse ločeno - mogoče bo kuhinjo in kopalnico tudi treba dogradit)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: mama in njeni partnerji
19.10.2009 8:31:27   
gita10
Moja mama, ko je umrl oče je imela grozno krizo. On je bil njena velika ljubezen bila sta nenormalno navezana en drugega in nikoli nisem videla zakona, ki bi se tako ljubila kot sta se moja starša.
Potem pa je prišla bolezen in hitra smrt in ona je bila na začetku v krizi in v vsakem je iskala njega. Eden je imel  njegov način govora, ali njegove oči, uste....ampak nihče ni bil on. Kar nekaj časa je potrebovala, da je ugotovila, da nekoga s kom je preživela 25 prekrasnih let ni več in, da ga nihče ne more zamenjati. Je sicer res, da v hišo je pripeljala samo enega ampak mi vemo, da se je dobivala z njimi.
Vem, da ti je teško, poskušajte si urediti hišo, da boste zase,njej  pa dajte še nekaj časa saj bo tudi sama ugotovila, da to ni to. Jaz sem bila prav tako besna na njo, ker je to počela in menjavala partnerje sedaj pa noče niti slišat več, da bi imela koga, čeprav ji midva z bratom želiva, da si najde nekoga s kom bo srečna na svoja stara leta.

Mislim, da je ženskam, ki mlade postanejo vdove - moja mama je imela 50 let, ki bi še rade živele in uživale izredno teško, posebej če so imele srečen zakon. To so ponavadi ženske,ki so se poročile z svojo prvo in edino ljubeznijo, nimajo iskušnje z odnosi, vse moške poistovetijo z njimi in verjetno je to izredno teško torej jaz ti predlagam poskušaj jo razumeti. 

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: mama in njeni partnerji
19.10.2009 10:20:39   
roberta
to res ni najbolj "normalno"... očitno preko moških išče neko tolažbo. jaz bi rekla, da jo nekaj tako boli, da preko teh tipov, poskuša nekaj pozabiti, nadomestit itn.

poskušaj se pogovoriti z njo. kako se počuti, kaj čuti, zakaj čuti, kako se počuti ob teh moških, kaj ji dajejo, kakšne občutke išče v njih? saj gotovo tudi ona ve, da ni vse ok.

potem pa, če bo za, naj gre do kakega psihoterapevta za kako uro ali dve.

(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: mama in njeni partnerji
19.10.2009 10:31:11   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: mihi55

Enkrat sem že pisala o tem na spolnosti, ker sem lahko tam anonimna in so me brisali.
Zdaj bom pa kar tu napisala.
Moj oče je umrl, mama je mela že za 2 mesca novega partnerja, z katerim je bila 2 leti, nato drugega (1 leto), nato tretjega (1 leto).
Takoj ko jih je spoznala še isti dan so spali pri nas. Res grozno, jaz imam 2 majhna user posted image in živimo v isti hiši. Mene je bilo strah, saj človeka sploh nismo poznali pa je bil pri nas ponoči.

No zdaj je tudi z tretjim konec in še prej kot si je prišel po stvari je bil že drugi pri nas na kavi. No ta zdaj tudi ni vredu in zdaj si išče novega. Cele dneve in noči je na telefoni in se pogovarja z različnimi dedi, tudi hodi z njimi nevem kam. Včeraj je odšla in prišla domov danes ponoči enkrat domov (okrog 3). Mobitela je dobila za plačat 85 evrov, stacionarni telefon pa nevem koliko.
Polnoči se še pogovarja po telefonu, zjutraj ob 6 je že na telefonu.
Meni se zdi da je res nekaj narobe z njo, Da je obsedena, ali ne vem kaj.
Z otrokoma se sploh več ne igra niti 5 minut na teden. Skoz sam na telefon in na dede misli.

Jas res ne vem če sem jaz mlada "staromodna" ali kaj za vraga je to.
Kaj ji naj kaj rečem? Saj vem da se nimam pravice vmešavat ampak to ni normalno. Jaz sem cele dneve živčna ko to vidim in slišim.

Vsak nasvet bo dobrodošel.



Če je tvoja mama stara pod 18 let, oziroma jo preživljaš (beri plačuješ mobitel in to) potem imaš kar hud problem z njo, če pa ne, te pa to en klinc briga s kom, kje in zakaj se ona pogovarja po telefonu, oziroma se daje dol al pa že bilo kaj.

Kaj klinac maš ti za bit živčna. Če te pusti v miru, če se ne vtika vate, jo pusti pri miru.

(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: mama in njeni partnerji
19.10.2009 11:15:35   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Vrata. Svoja vhodna vrata. To je gotovo ena od rešitev.

Vrata so vedno dobra rešitev.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: mama in njeni partnerji
19.10.2009 12:07:48   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Vrata. Svoja vhodna vrata. To je gotovo ena od rešitev.

Vrata so vedno dobra rešitev.


Predvsem izstopna.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: mama in njeni partnerji
19.10.2009 15:04:52   
mihi55
Hvala za odgovore in nasvete.
Po teh odgovorih sem se odločila da bom naprej tiho, pa tudi sama pri sebi bom poskušala razčistit da to res ni moja stvar in me ni treba bit sram pred sosedi znanci in sorodniki (ker do zdaj me je, ker smo na vasi in vsak sprašuje, vsi govorijo itd)

Svoj vhod si imamo namen naredit sam trenutno nam ne znese ker sem jaz ostala brez službe. Vse ostalo mamo ločeno edino kuhinjo skupaj (kuham jaz za vse). Pa tudi za kuhinjo imava mesto sam finančno stanje se mora malo popravit.

Pa še to. Ni to neka kriza ker je umrl oče, ker nista imela popolnega zakona (bila sta v ločitvenem postopku), po mojem je to da se ni "znorela" v mladosti. Pri 18 poročila imela otroke, delala na kmetiji nikam ni šla, zdaj pa hoče nadoknadit za vse nazaj.

Želim ji samo da si najde enega partnerja z katerim se bosta razumela ne pa da bo še hujše kot je bilo do zdaj.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: mama in njeni partnerji
19.10.2009 15:53:32   
ronja
po mojem je to da se ni "znorela" v mladosti. Pri 18 poročila imela otroke, delala na kmetiji nikam ni šla, zdaj pa hoče nadoknadit za vse nazaj.

Potem ji pa pusti, da se znori, če to rabi. Nikoli ni prepozno, saj veš... Nima te kaj bit sram, če ima tvoja mama jajca, da končno živi, kot si je želela, pa čeprav na ta način nekaj kompenzira ali preboleva. To je njeno življenje. Poizkusi se pred raznimi sosedi ipd.zdrahami lepo nasmehnit in rečt: "A ni faca tale moja mami, da pri teh letih še dobi toliko moških! Koliko žensk bi si to upalo? Vse bi se bale, kaj se bo govorilo o njih! Ponosna sem nanjo!" Jim bo gotovo zaprlo kljuneuser posted image .

(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: mama in njeni partnerji
19.10.2009 19:59:47   
Perunika
Vse ostalo mamo ločeno edino kuhinjo skupaj (kuham jaz za vse). P
IZVIRNO SPOROČILO: mihi55

To pomeni, da kuhaš tudi za mamo in njenega trenutnega moškega? Če je tako, jo prosi ali bi kdaj lahko ona skuhala za vse.

Sicer pa te razumem, ker sem bila v podobni situaciji s to razliko, da nisem nikoli živela s svojimi starši in da je mami po očetovi smrti imela le dva partnerja, s tem da je bil prvi v redu, z drugim imam pa še po njeni smrti težave zaradi dediščine. Se pa strinjam s tistimi, ki so ti predlagali poseben vhod, vsaj to. Si že izračunala, kolikšni bi bili stroški? Če še nisi, izračunaj, mogoče bi te manj prišlo kot si predstavljaš. Morda se potem najde kak denar. Se mi je že dostikrat zgodilo, da sem dobila kakn epričakovan denar, vendar šele takrat, ko sem točno vedela koliko in za kaj ga potrebujem.
Upam, da boš čimprej rešila svoj problem.

(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: mama in njeni partnerji
19.10.2009 20:00:50   
Perunika
izgleda, da imam še vedno težave pri citiranju. se opravičujem.

(odgovor članu Perunika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: mama in njeni partnerji
20.10.2009 12:41:18   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: mihi55
Vse njene partnerje sem sprejela tudi user posted image so se z njimi igrali. ....
To se mi pa res ne zdi normalno.

Meni tudi ne. Tvoj user posted image bo pobral lep vzorec partnerskih odnosov. Dejanja tvoje mame so za tvoje otroke škodljiva. Kako škodljiva, pa boš videla takrat, ko bodo živeli na enak način. Samo tako kmalu to še ne bo.

IZVIRNO SPOROČILO: mihi55
bom poskušala razčistit da to res ni moja stvar

Če ji ti ne boš nič rekla, kdo ji bo? Vendar ne v stilu graje, ampak v stilu opozorila na otroke.

IZVIRNO SPOROČILO: mihi55
Dva alkoholika in en ki je mel rad več žensk hkrati.

Tvoja mama je pač bolna. Ne sicer telesno, je pa bolna osebnostno. To pa je tako globoko, da ne bo bolje razen, če bi sama to spoznala in se začela s tem spopadati. Tako da bolje ne bo.

Delež v hiši lahko tudi prodaš in se odseliš, je tako? Vprašanje je samo ali hočeš.

(odgovor članu mihi55)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?