|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žalostna
31.3.2011 13:09:04   
sakuL
Zdravo.

Moram dati malo ven iz sebe, pa da tudi vidim vaša mnenja (seveda dobra in slabauser posted image ).
Z mojim user posted image sva skupaj že več kot 9 let... No če boste brskali po moji preteklosti, boste videli skozi kaj oz. kaj vse sem že dala skozi, pa nevem...še vedno vztrajam.
Sicer sem odločna ženska, kar se odločim naredim, pa vendar se pri ljubezni vse konča user posted image . Fanta s katerim živiva skupaj že 5 leto, nama gre drugače super, se imava rada, nisva neka romantika (obojestranko) pa vendar uživava.
"Prepiri" se začnejo, ko jaz omenim, da kdaj bo čas za otroka... tu dobim odgovor: Kmalu. Ta kmalu se že dolgo vleče, leta pa bežijo... user posted image
Imava recim otemu da vse: svoje stanovanje (vse sva financirala sama), oba redne službe, reden sexuser posted image , crkljanje, čas za sebe, za prijatelje, hodiva na morje, na potovanja... (ne  kopava se v denarju, ampak z njim znava) si privoščiva.
Pa vendar mi ta misel,da bi imela otroka ne da miru, in vedno huje je... On pa še vedno ni pripravljen... na čase se mi zdi kt da še ni doraseluser posted image . Ko se zgovarjava kako bo ko bova mela svoje otroke sodeluje, ima lepe ideje, pove kam bi vse šli, kako bi to on naredil...itd... pa vendar svojiih pa ne "upa" imeti?

Tako da imava sedaj kake pol leta vzpone in padce (take da se malo bolj čuti). Nazadnje sem po prepiru (iz muhe slon) spakirala kovček in odšla za 1 teden. Potem sva se pogovorila. Pove mi da me ima rad, da bi bil rad z menoj, da bi vse rad imel z menoj, da bi zame naredil vse, da bova imela otroke, da me je pogrešal, da je pogrešal moj dotik, itd,...
Pa je tudi od tega "prepira" že 3 mesece.... pa še vedno nič.
Pa nočem najedat glede otrok, pa vendar kaj pa moje želje, moji cilji. vem da sta za otroka potrebna dva starša, to je res in to si tudi želim. Želim da ima moj otrok očeta, on bi bil super očka.. Njemu bi rodila otroke...

kako naj rešim to zadevo, kaj naj še naredim. Resno razmišljam o odhodu, pa vendar, si želim  vse to imeti z njim, ker načeloma imava zvezo lepo....

Nočem ga izsiljevat z otroki! zato toliko vztrajam. Vendar nočem vztrajati v nedogled.

Misilite da je edini izhod to, da mu preposto povem kaj si želim (čeprav sem mu to že res 10x na lep način) in če pač noče, odidem?

hvala.



_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Žalostna
31.3.2011 13:16:36   
mojcaziga
Odvisno koliko sta stara. Če sta v letih, ko fantje še norijo, potem je raumljivo, da se tega pač on še ne bi šel. Definitivno pa sama ne spadam med one, ki bi pač zanosile ne glede na vse ali pač prenehale s kontracepcijo in podobnimi forami. Otrok prinese res en kup veselje, ampak še enkrat toliko skrbi in dodatnega dela ter prilagajanja. Če mu do tega še ni, je velika verjetnost, da bomo čez eno leto brali ali ga zapustiš z otrokom ali ne, ker ga nikoli ni doma, nič ne pomaga, ga ni še enkrat previl ipd...
Torej, moj nasvet. Z njim se dol usest, pa ne pred tV ali rač. in povedat kaj in kako močno si tega želiš. On pa naj pove svoje, kaj in kdaj si sploh želi, kaj ga zdržuje, česa se boji,.......

lp

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Žalostna
31.3.2011 13:26:16   
kristinaj
ne vem koliko si stara...

pri nama je bilo takole.. nikoli nobenega govora o otrocih, nič, tudi delala nisva na temu, in glede na službo ki jo je imel in jo še ima je odhajal ob pon in prihajal ob pet in niti pomislila nisem, da bi lahko sploh zanosila... kakšen %možnosti pa sem imela.. in potem smo šli v zadar na eno ohcet, pa sem user posted image  prestavljala, se vrnila, user posted image  ni bilo, potem sem šla še 1x na obisk v zadar in mi je 4 dni slabelo in sem krivila pokvarjene kalamare in končno me kolegica prepriča, da mogoče pa sem noseča in iz radovednosti sem kupila test in je pokazal pozitivno. sem ga poklicala kar po telefonu zjutraj in mu povedala... odgovor je bil aha... to je bilo vse.. in potem je trebuh rastel, rodila punčko, in po 10m se zgodba ponovi s tem, da sem vedela zakaj mi slabi :))))).

verjetno te ne bo zapustil, če boš zanosila, če on še ni pripravljen, si pa ti pripravljena in delaj na temu :)))......

srečno


_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Žalostna
31.3.2011 13:35:29   
sakuL
letos bom stara 26 on pa 31, ni(sva) več tako rosno mlada. Mislm, sva že dosti zrela za otroka, glede nato da imva vse zadeve pošlihtane.

aha, še to v vednost. Nazadnje ko sva se pogovarjala, mi je rekel, da bi bil on potem sam, in da če bi jaz že imela otroka, da bi ga že zdavnaj pustila.... user posted image
Naj obrazložim, prvo besedo SAM-> glede na to da sem šla (za 1 teden stran od njega), da bi on ostal sam, ker bi ga zapustila jaz pa še otrok... pa mu ne morem dopovedat, da ni to ravno tako.

Seveda se lahko nardi, ampak moj namen ni tak.

Še to, saj pravim, da nočem vrat na nos, hočem da je tudi on za, pa tudi ko ga vprašam, če bi zanosila, kaj bi bilo potem, se nasmehne in reče, ja ga bova pa imela. In ga prašam, a potem ga boš pa kar pripravljen imeti, pa reče JA.

ne razumem te "Moške" logike.

Fant mi že sedaj veliko pomaga, tudi doma veliko naredi, oba ima službo samo zjutraj, tako da sva ob 16 uri 100% oba doma..




_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Žalostna
31.3.2011 13:48:54   
Katjuska986
Jaz bi se tudi še enkrat poskušala pogovoriti v smislu - da je tebi to res velika želja in cilj. Vprašaj česa ga je strah in ga pomiri. Sama vem (ker sva se z mojim dosti pogovarjala o tem), da ga je bilo strah, da bom potem preveč s tamalim in bom nanj pozabila. Že sedaj ko sem noseča mu posvečam precej več pozornosti kot on meni... čeprav sem včasih že izmučena od vsega... Ampak do sedaj ni dobil občutka, da bo potem kaj drugače (čeprav verjetno malenkost bo). Malega se veseli.
Drugače sem imela pa obratno zgodbo. Ko sem bila stara 18 (moj pa 26), bi imel on na vsak način rad otroka. Jaz sem se ravno na fax vpisovala in imela sem ga namen narest! Takrat sem mislila, da bova šla narazen ker sem tak pritisk zelo težko prenesla. Poleg tega je on vozil mednarnodno špedicijo in sem bila večino časa sama doma. Vedla sem, da bo celotna obveznost le na meni. No po doooolgih pogovorih so moji argumenti zmagali. Zdj sem fax zaključila, oba sva zamenjala službi da sva prej doma tako da... otročiček je na poti. user posted image Ampak kot pravim - moški in njihove skrbi - veliko več pozornosti moram dati njemu sedaj kot pa jo je dobil prej. Pa še vseeno ima čudne sanje v smislu - da sem kar šla...user posted image da je ostal sam... user posted image  podobno tvojemu..
Predlagam, da predstaviš argumente za.. on pa naj ti pove svoje strahove in poskušajta najti skupno varianto.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
31.3.2011 13:54:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sakuL)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Žalostna
31.3.2011 14:11:49   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: sakuL

letos bom stara 26 on pa 31, ni(sva) več tako rosno mlada. Mislm, sva že dosti zrela za otroka, glede nato da imva vse zadeve pošlihtane.




rosno mlada nista, samo tolk stara, da bi bilo treba pa sedaj na vrat na nos otroka naredit, pa tudi ne. S tem, ko ga sprašuješ o otroku non stop, valda, da bo vse bolj na kontra. Če sta si vse uredila, potem sedaj lahko kamot še leto dve al pa pet uživata sama. Pri otrocih je tako, da morata biti oba pripravljena za ta korak, ki ni ravno mali in očitno še ni pripravljen. Je pa drugače ali si ne želi pač ta trenutek ali pa na sploh otrok.
če po pravic povem, men bi šlo tud na živce, če bi me en skoz dregal

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Žalostna
31.3.2011 14:22:06   
Nenya
oprosti vnaprej, ne bom pisala 'v rokavicah'
zgrožena sem nad tem, da lahko en odrasel moški po 9 letih zveze (po drugih postih sodeč ni edini) tekmuje z otrokom za ženino/partneričino pozornost in se tega boji. ali niste najprej odrasli ljudje, ki so sposobni biti tudi sami?Vse to meni sumljivo smrdi na to, da je to en prikladen izgovor. Navkljub vsej emancipaciji in napredku medicine je eno dejstvo neizpodbitno ženska ima biološko uro.
Pogovor, odkrit in iskren, o otrocih in družini je nujen na začetku zveze in preprosto ne razumem kako lahko sploh začnete furate zvezo z nekom, ki ima tako radikalno drugačne poglede na to od vas.
sakul kot so ti že svetovale vsedita se in dorecita stvari, najbolje da določita en datum do katerega se morajo stvari začeti spreminjati. Vedi da če boš šla je najbolje da greš čimprej, ker bi bilo dobro da naslednjega moškega prej dobro spoznaš, da ne boš postala še ena žalostna zgodba za DIPO, ker se boš zaradi silne želje po otroku zapletla s prvim ki bo prišel mimo, vem zveni drastično ampak vseeno.
po tvojem pisanju sodeč je tvoj partner tipičen primerek 'novih moških' ki so v glavnem zelo egoistični, radi se zabavajo, potujejo, kupujejo drage igračke in skratka živijo in uživajo brez odgovornosti in obveznosti. S tem ni čisto nič narobe, narobe postane, ko imajo partnerko, za katero vejo, da si želi družino pa ji vseeno cela leta lažejo in 'vlečejo' z nekimi obljubami, je fino imeti nekoga s katerim se dobro razumeš, se družiš, občuješ in počneš stvari skupaj ampak ne na račun njihove sreče - to ni pošteno.
Sama ga najbolje poznaš vprašanje je le koliko časa bo trajalo da si priznaš resnico.
Veseli me, da se nisi odločila za metodo da nalašč-po pomoti zanosiš in ga prisiliš v očetovstvo - vem da je nekaterim RR-jevkam to super uspelo ampak zase vem, da si tako ne bi upala tvegati, so stave previsoke.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Žalostna
31.3.2011 14:24:03   
3jeMi
se strinjam z jagodo77 user posted image

imata še čas... jaz sem svojemu pri tvojih letih rekla samo enkrat, da bi rada imela prvega otroka med 25. in 30. letom, da za njega je itak že malo kasno, ker on bo že skoraj deda, ko bo na roditeljske sestanke hodil (pač malo večja razlika v letih)... samo enkrat in konec, nobene debate več o imeti otroke... v dveh letih se je njegov mnenje spremenilo in sem ujela 29. leto starosti za prvega otroka... user posted image

ne teži mu, raje uživajta, vseeno nista še toliko stara, da bi vama obema bila biološka ura user posted image

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Žalostna
31.3.2011 14:31:50   
kalbo
Ujemanje v tem, al imeti otroke ali ne je za moje pojme zelo pomembna stvar. Punci pravite, da je še čas. Res je, 26 let ni veliko, ali pa je veliko, odvisno s katerega vidika gledaš.
Če je tip načeloma pripravljen met otroke čez nekaj let, potem je še čas (vsi vemo, da otrok ni nujno, da rata takoj). Če pa tip sploh noče met otrok in zdaj zavlačuje, ker upa, da si bo tudi ona premislila, je pa to malo podlo z njegove strani, ker jo ovira na njeni življenjski poti. Če je tako, potem ji bo pa počas začela urca tiktakat, ker mora najti drugega, kar pa seveda ni lahko.

Kot je že ena napisala. Flaša alkota na mizo in se resno in odkrito pogovorita.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 31.3.2011 14:34:46 >

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Žalostna
31.3.2011 14:50:56   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya

Pogovor, odkrit in iskren, o otrocih in družini je nujen na začetku zveze in preprosto ne razumem kako lahko sploh začnete furate zvezo z nekom, ki ima tako radikalno drugačne poglede na to od vas.


Ona je bila stara 17 let na začetku zveze on pa 22.......in po tvojem bi že takrat morala doreči stvari o otroku....

Ne vem no, meni je to malo mimo......ko se govori, da bi se morale stvari o tem ali imeti otroka, kdaj imeti otroka, morale doreči na začetku zveze......jaz z nobenim svojim moškim na začetku zveze nisem razglabljala o tem, ali želi imeti otroke ali ne......in verjetno bi ga sama zelo čudno pogledala, če bi mi po 5 mescih zveze prišel pri svojih 17 letih, pa tudi kasneje, pri 22 ali 25 s temo, da bi se pa midva zdaj pogovorila o tem, ali želiva imeti otroke ali ne.......

Res je, najlažje bi bilo, če bi vse stvari dorekli na začetku zveze, da kasneje ne bi več naleteli na nobene probleme, ki jih je treba reševati.......

Sakul.....ti si zelo želiš otroka.....on si ga še ne želi tako zelo.......in ni nujno, da je nedorasel zgolj zaradi tega, ker si on pač zdaj, ko si si ti zaželela otroka tega še ne želi......

Po moje je dobro, da mu daš še malo časa......lahko ga je le zgrabila panika, marsikaterega zgrabi in to ni zdaj neka neodgovornost in nedoraslost, da bo izgubil svojo svobodo, da ne bo več nič kot prej, da ne bo znal "biti oče"......jaz bi mu dala malo časa v tem smislu, da ne bi govorila toliko o otroku in toliko pritiskala nanj.....da malo v miru razmisli, brez tvojih očitkov, da ne upošteva tvoje želje.......

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Žalostna
31.3.2011 14:57:38   
kalbo
Po 9tih letih veze je pa pomoje že počasi čas, da se doreče te stvari, se ti ne zdi? Če se v tem razhajata je šans za srečno prihodnost bolj malo. Ona bi otroke, on jih nebi. Če jih mata in se on ne najde v tem (kar je čisto OK in prav, ljudje smo različni) potem trpi on. Če jih nimata, trpi ona. Ima to smisel?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Žalostna
31.3.2011 14:59:50   
zvezdan
kot sem sama razumela avtorico, bi njen partner nekje v prihodnosti imel otroke samo ne še sedaj. Spoštovati moraš tudi njegovo voljo, če je ne moreš ker te to dela nesrečno je edina možnost da odideš.


_____________________________

Hvala angelom, ker so z mano zaplesali, in hudiču hvala, ker mi ni porezal kril.

za srečo moraš iztegniti roko

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Žalostna
31.3.2011 15:00:25   
sakuL
hvala za komentarje.
res je k začnem temo o otrocih, mi velikokrat reče, da mi je to že povedal.... včasih "ko se mu da" o tem pogovarjat, kaj dorečeva... pa nisem tišasta zdej da hočem pa vrat na nos met otroka. Sej se zavedam da mava/mam čas...
kot pravim ravno zaradi tega ker bi rada da sva oba za vztrajam... samo koliko časa bom še nevem?

Jaz sem imela vedno željo imeti otroke do 25. leta (vsaj prvega).

Ja povedal mi je da si želi imeti otroke. Otroke z mano.
Ne hodiva ven žurat (to sva že prerasla). mogoče pride to 1x na dva meseca, da grev recimo do polnoči kam ven na pijačo pa se malo zavleče, ampak nič "takega".

Zmoti me to, da ima dan, k ga prašam,: " ane da bi bilo fino imet otroka, pa  bi šel sedaj z nama sem pa tja,..." pa on nadaljuje stavek, da ja , da bi šli potem tja, potem tja...
ko pa je treba "kaj nardit" se mi pa zdi da ga zadnji, ampak rees tisti zadnji hip "da ven",user posted image user posted image (nenve kako se izrazit drugače user posted image )

Strah me je tega, da bo to trajalo, ker nočem... sedaj si želim imeti otroke, sedaj sem pripravljena, sedaj imava "vse"... kaj bo se itak nikoli ne ve,...

Res nisem zahtevna...ampak očitno zahtevam prevečuser posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Žalostna
31.3.2011 15:02:10   
ronja
Hm, se strinjam s kalbom: vsi pravite, da ima punca še čas, vendar pozabljate, da fant pa ni več tako rosno mlad, da bi rabil še ne vem koliko se zdivjat - star je 31 - večina vas je pri teh letih verjetno že imela otroke. Verjamem, da si jih ne želi in verjamem, da si ona jih in noben od njiju ni za to kriv. Vseeno pa: pravi, da mu ne teži skoz z otroki, ta debata vznikne 1x na pol leta (kar se meni zdi normalno, če si nekaj tako zelo želiš), fant pa ves čas pravi, da "enkrat pa bo"... Lahko da bo res, vendar ona tega ne more zagotovo vedet. Ni pa fajn takole čakat, po moje... Še rečt ne smeš nič, da ne bo kao skoz teženje... (Ne vem, če se prav spomnim, se mi zdi, da je on enkrat že bil kao za, da ukineš tabletke in si potem šla na njegovo željo delat splav - če je to res, potem ta punca definitivno ne izsijluje z otrokom, saj je kljub dogovoru bolj spoštovala njegovo željo kot svojo).

Skratka tudi jaz navijam bolj za to, da se res dokončno pogovorita. Ne kdaj bi on imel otroke, verjamem, da tega še ne ve - bolj zakaj si jih zdaj še ne želi, kaj bi rad še doživel, izkusil, prej, česa se boji,...

Lahko da bom čisto mimo udarila, ampak med vrsticami vajinega pogovora sem jaz razbrala, da se on zelo boji, da bi ga ti zapustila - in če bi imela otroka, bi ga oba zapustila in bi bil 2x zapuščen. Tako pa ti ostajaš z njim, dokler nimata otrok, ker te to nanj veže, ker jih hočeš imet z njim. Ko jih boš imela, te pa kao ne bo več nič vezalo in boš kar šla - pa še otrok in ker ga bo verjetno vzljubil, mu bo 2x hudo. Jasno, da to ni res, ampak lahko da se on tega boji. In če se boji, moraš te strahove vzet resno in mu pokazat, da ga imaš rada in bi z njim ostala zaradi vsega, kar ti je na njem všeč in mu vse to povedat. Da je edina stvar, ki te res odvrača od njega, to, da ne veš, ali bo sploh kdaj želel imet otroke s tabo. In mu poizkušaš razložit, da te bo otrok kvečjemu bolj vezal nanj, ne pa manj. In da seveda bo en čas dobil manj tvoje pozornosti (to je pač dejstvo), ampak bo pa dobil otrokovo, ki ga bo tudi imel rad in vse skup pride v eno tako harmonijo skup. Da ni otrok nek razdiralec odnosa.

Če ni posredi ta strah (ali kak drug), ki ga lahko s pogovorom in zaupanjem odpravita, potem pa ima verjetno Nenya prav: da je bil to samo izgovor, da se boš počutila malo krivo, ekr si tisti teden šla od njega. V tem primeru pa nimaš kaj praskat: on si ga ne želi in želi samo tebe, ampak ti brez otrok verjetno ne boš srečna, če si jih tako zelo želiš. Tu nimamo kaj, to je nagon. Težko se prepričaš, da boš srečen brez seksa, če ti je pač to všeč. Isto je z otroki - oboje je nagon in zatiranje navadno prinese deviacije.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Žalostna
31.3.2011 15:12:40   
ZARA
Midva sva rabila 12 let pred Zaro. Samo se nisva nikoli blazno resno pogovarjala o otrocih, sva oba bolj spontana. Vsaj nekaj skupnega imava, hehe. Potem sva se lepega dne kar odločila in to je to. Nobenih planov, planiranj, podplanov, vprašanj, ... samo - all the way. Srečno, pa upam, če si tako zelo želiš dete, da željo čimprej uresničiš.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu zvezdan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Žalostna
31.3.2011 15:45:46   
liliana
sakuL....vidim, da imata že enega otroka......glede na ticker predvidevam.......

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Žalostna
31.3.2011 15:54:01   
Nenya
@Liljana nihče ni govoril o dorekanju stvari v dokončnem smislu, kot imela bova tri otroke enega pri n letih, drugega pri m letih itd.
Mislim pa da je vseeno fino, ko ti je enkrat jasno, da zveza ni kar nekaj, da se pogovarja tudi o tem - bi imel družino, kako si to predstavljaš, si popolnoma proti otrokom itd. Po kakšnem letu, morda celo prej je take 'deal breakerje' fino mal potipat preden se zapleteš tako, da je pol težje prekinit.
sakul če si ti res tista, ki jo je partner že enkrat prisilil da je splavila, ne vem, zelo si pogumna, da še kar staviš nanj. Upam da stavo dobiš.
vem da bom verjetno napadena ampak pri določenem % parov, ki jim metoda 'on pazi' dobro služi je vzrok slabša plodnost ali pa kar neplodnost. Če se ti zgodi to, da imaš težave pri zanositvi potem 26 ni več tako zelo 'mlado'

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Žalostna
31.3.2011 16:09:34   
pejka
Moja zgodba je podobna tvoji. Skupaj sva 12 let, stara 31 let. Še nebi imel otrok. razlogi so drugačni kot pri tebi. Razlika je še v tem, da imam pco in brez pomoči ne bom zanosila. On to ve. Ne težim. Prosim že nekaj let ( 7)user posted image . Sedaj sem se odločila da ne bom več. Zakaj bi pravzaprav moral nekoga prositi za otroka. To je najbolj naravna stvar, ki si jo želiš od nekoga ki ga imaš rad. Nadgradnja zveze.
Kaj bom naredila? Se mi ne sanja. Čakam, da se bo zmislil, da sedaj pa on bi. Samo se bojim, da mi bo enkrat počil film. Takrat za svoja dejanja ne bom odgovarjala.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Žalostna
31.3.2011 16:14:58   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Nenya

@Liljana nihče ni govoril o dorekanju stvari v dokončnem smislu, kot imela bova tri otroke enega pri n letih, drugega pri m letih itd.
Mislim pa da je vseeno fino, ko ti je enkrat jasno, da zveza ni kar nekaj, da se pogovarja tudi o tem - bi imel družino, kako si to predstavljaš, si popolnoma proti otrokom itd. Po kakšnem letu, morda celo prej je take 'deal breakerje' fino mal potipat preden se zapleteš tako, da je pol težje prekinit.
sakul če si ti res tista, ki jo je partner že enkrat prisilil da je splavila, ne vem, zelo si pogumna, da še kar staviš nanj. Upam da stavo dobiš.
vem da bom verjetno napadena ampak pri določenem % parov, ki jim metoda 'on pazi' dobro služi je vzrok slabša plodnost ali pa kar neplodnost. Če se ti zgodi to, da imaš težave pri zanositvi potem 26 ni več tako zelo 'mlado'


Se strinjam, zveza ni kar nekaj.....zato se nikoli vsega ne more doreči vnaprej......ampak se sklepajo določeni kompromisi......

Se mi pa zdi, da vse eno le ni tako enostavno.....in po prebranem se mi zdi, da ni le njen mož tisti hudobni dealbreaker......


(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Žalostna
31.3.2011 16:31:28   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: pejka

Moja zgodba je podobna tvoji. Skupaj sva 12 let, stara 31 let. Še nebi imel otrok. razlogi so drugačni kot pri tebi. Razlika je še v tem, da imam pco in brez pomoči ne bom zanosila. On to ve. Ne težim. Prosim že nekaj let ( 7)user posted image . Sedaj sem se odločila da ne bom več. Zakaj bi pravzaprav moral nekoga prositi za otroka. To je najbolj naravna stvar, ki si jo želiš od nekoga ki ga imaš rad. Nadgradnja zveze.
Kaj bom naredila? Se mi ne sanja. Čakam, da se bo zmislil, da sedaj pa on bi. Samo se bojim, da mi bo enkrat počil film. Takrat za svoja dejanja ne bom odgovarjala. 


Uh, sranje je to. Zase nisem prepričana, da bi bila v vezi z nekom, ki bi tako dolgo odlašal z otrokom, če bi si jst to želela en nedoločen čas pred njim. In čakala da se bo spomnil ali začutil, da zdaj je pa pravi čas. Kdaj pa je sploh pravi čas? Ker take stvari, ki visijo v zraku "utrujajo" vezo, kakor tudi čakanje na nekaj za kar nisi niti prepričan, če boš lahko sploh kdaj imel.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 31.3.2011 16:36:22 >


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Žalostna
31.3.2011 17:05:29   
Nenya
@liljana kako lahko dosežeš kompromis če nekdo umira od želje da bi imel otroke, drugi jih pa noče?
Kako podel si če samo prazno obljubljaš in kalkuliraš, da imaš čas na svoji strani, ki ti bo prinesel tisto, kar v resnici hočeš. Ne oporekam njegovi pravici, da nima otrok.

Nimajo vsi take sreče, da ko pa so 'pripravljeni' (ne vem kako se lahko na kaj takega pripraviš) za otroka, da jim pa rata tik-tak. Plodnost pri ženski brez težav začne po 30. letu upadati, kaj šele če so težave.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Žalostna
31.3.2011 17:23:37   
pejka
Sej v bistvu je tako da zelo težko dosežeš kompromis. Vem, da si zelo želim otroka, vem pa tudi da če si ga še nebi želela bi bilo zelo grdo od mojega partnerja da to zahteva od mene. Bi se počutila zelo slabo. Zato ga po eni strani razumem, po drugi pa upam, da se bom kmalu razjasnil kaj sploh želi in kdaj. Jasno mu je da bo imel otroke, samo ne kdaj. In kaj naj jaz v tem primeru? Samo dve možnosti sta, čakam ali grem. Za zadnjo možnosti mi ni, ker ga imam rada, čakanja se bom pa kmalu naveličala, ker mi leta bežijo... Pa smo v začaranem krogu! 

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Žalostna
31.3.2011 17:23:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sakuL

Želim da ima moj otrok očeta, on bi bil super očka.. Njemu bi rodila otroke...


Vem, da ti moj odgovor ne bo všeč, a vseeno.
Otroka nikomur ne rodiš, on ni lastnina, ki bi se želela komu roditi. Rodi se zaradi sebe in življenja. Ti si tu, da mu to omogočiš, ni pa on ne tvoj ne očetov.

(odgovor članu sakuL)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Žalostna
31.3.2011 17:26:26   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: Nenya

oprosti vnaprej, ne bom pisala 'v rokavicah'
zgrožena sem nad tem, da lahko en odrasel moški po 9 letih zveze (po drugih postih sodeč ni edini) tekmuje z otrokom za ženino/partneričino pozornost in se tega boji. ali niste najprej odrasli ljudje, ki so sposobni biti tudi sami?Vse to meni sumljivo smrdi na to, da je to en prikladen izgovor. Navkljub vsej emancipaciji in napredku medicine je eno dejstvo neizpodbitno ženska ima biološko uro.
Pogovor, odkrit in iskren, o otrocih in družini je nujen na začetku zveze in preprosto ne razumem kako lahko sploh začnete furate zvezo z nekom, ki ima tako radikalno drugačne poglede na to od vas.
sakul kot so ti že svetovale vsedita se in dorecita stvari, najbolje da določita en datum do katerega se morajo stvari začeti spreminjati. Vedi da če boš šla je najbolje da greš čimprej, ker bi bilo dobro da naslednjega moškega prej dobro spoznaš, da ne boš postala še ena žalostna zgodba za DIPO, ker se boš zaradi silne želje po otroku zapletla s prvim ki bo prišel mimo, vem zveni drastično ampak vseeno.
po tvojem pisanju sodeč je tvoj partner tipičen primerek 'novih moških' ki so v glavnem zelo egoistični, radi se zabavajo, potujejo, kupujejo drage igračke in skratka živijo in uživajo brez odgovornosti in obveznosti. S tem ni čisto nič narobe, narobe postane, ko imajo partnerko, za katero vejo, da si želi družino pa ji vseeno cela leta lažejo in 'vlečejo' z nekimi obljubami, je fino imeti nekoga s katerim se dobro razumeš, se družiš, občuješ in počneš stvari skupaj ampak ne na račun njihove sreče - to ni pošteno.
Sama ga najbolje poznaš vprašanje je le koliko časa bo trajalo da si priznaš resnico.
Veseli me, da se nisi odločila za metodo da nalašč-po pomoti zanosiš in ga prisiliš v očetovstvo - vem da je nekaterim RR-jevkam to super uspelo ampak zase vem, da si tako ne bi upala tvegati, so stave previsoke.



Se strinjam z vsem povedanim, sploh pa s tem, kar sem poudarila. Ne, to ne pomeni, da točno določiš, kdaj in koliko otrok, ampak ziher ima (skoraj) vsaki par na začetku zveze vsaj bolj na izi pogovor, ali si sploh želi kakega otroka in pa kdaj približno (npr. pri 30-ih, ali pa ko imata službo itd.).

Jaz npr. ne bi čakala nekoga 7 let, kot je ena od uporabnic napisala. Če pač imava tako različne poglede na to, kdaj imeti otroke oz. ali jih sploh imeti, potem očitno nisva za skupaj. In ja, ne glede na vse, nam ženskam biološka ura tiktaka ...

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?