|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zmeda s prehrano
4.1.2006 9:46:10   
Reja
Čeprav se je moja nosečnost šele dobro začela, mi je popolnoma zmedla prehrano in prebavo. Upam, da mi boste svetovale, kaj pri takih stvareh pomagauser posted image .

Imela sem načrt, da se bom zdravega in rednega prehranjevanja še bolj držala kot običajno. Pred dvema tednoma pa so se začele občasne slabosti, nekajkrat na dan, brez bruhanja. Če sem zobala kruh ali srkala jogurt, je bilo problemov manj.

Potem sem se vsak dan še malo prisilila k sadju in zelenjavi. To mi ni dišalo, hkrati pa me od sadja in zelenjave boli želodec, peče zgaga in podobno. Ne potegnejo mi niti polnozrnate stvari, niti sadni sokovi, nič drugega kot riž, jogurt in bel kruh.

Včeraj sem za kosilo jedla joto, ki jo obožujem in nikoli od nje nisem imela niti napetega trebuha, včeraj pa po nekaj minutah drisko. Da ne govorim o tem, da sem bila pred tem zaprtauser posted image .

Kako se v prvih mesecih prisilite, da pojeste dovolj vitaminov?

Kaj pomaga za napihnjenost, slišala sem, da janežev čaj?

Hvala in lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zmeda s prehrano
4.1.2006 10:35:50   
KMALU
edini recept je ta, da jes veckrat po malem in se nikoli ne nabases... Tako bos slabost vsaj malo kontrolirala..
Te pa lahko potolazim le tako, da ti povem- pocakaj se kak mesec pa bo minilo...user posted image

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zmeda s prehrano
4.1.2006 11:42:56   
malicki
Če ti trenutno sadje ne paše, ga pač ne jej dosti, ali pa samo določeno vrsto ali pa samo dopoldne kar je menda najbolj zdravo. Ugotovi kaj ti paše, malo eksperimentiraj. Meni od sadja trenutno najbolj ustrezajo jabolka, me pa tudi zelo muči ta kislina in slabosti.
Mogoče sedaj malo potrpiš v nekoliko manj zdravem prehranjevanju, ko bodo pa slabosti minile pa navali spet nanj. Zaenkrat pa si mogoče poišči kak nadomestek vitaminčkov.

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zmeda s prehrano
4.1.2006 12:15:22   
Marogica
Jaz sem pač jedla tisto, kar mi je pasalo in če sem odkrita, sem bolj malo "štela" vitamine in drug, saj sem jedla dovolj raznoliko.Mislim pa, da skozi drugo hrano dobiš tudi dovolj vitaminov, pa tudi če bo katerega malo manj, se ne bo svet podrl. Torej jaz se nisem silila oz. prisilila z ničemer, temveč sem jedla to, kar mi je dišalo. Na žalost mi je dišalo VSE.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zmeda s prehrano
4.1.2006 14:37:28   
Anonimen
js sem jedla sam tist kar mi je pasalao - predvsem junk food :) se ne obremenjujem pol tolk s temi vitamini pa je glih tko ok. sploh pa ne na začetku ko komej kej vase spravš. boš že pol gledala na to kaj poječ k ti nau več slabo

(odgovor članu Reja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zmeda s prehrano
4.1.2006 16:53:59   
Barbs
Moja prijateljica je prva dva meseca "lahko" jedla le trdo kuhana jajca in čips.user posted image
Vse ostalo je šlo ven pri eni ali drugi luknji. Sadja se pa sploh ni dotaknila, ker jo je kar streslo. V nadaljevanju nosečnosti je najprej jedla kašo, mlečni zdrob in polento, proti koncu pa hamburgerje, biftke in musako z mletim mesom.


Urška se je rodila zdrava, vesela in "debela" .user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zmeda s prehrano
6.1.2006 21:57:16   
Anonimen
Meni na začetku ni pomagalo nič razen sadja. Ko sem redno pričela jesti vsaj 3 jabolka v dopoldanskem času, in veliko tekočine se je izboljšala. Seveda imam pa težave popiti kaj, ker mi takoj postane slabouser posted image

(odgovor članu Reja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zatekanje nog v nosečnosti
Pogosta nosečniška težava, še posebej v drugi polovici nosečnosti so otekli gležnji in noge. Ali lahko otekanje prepreči...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?