|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
27.9.2006 14:37:15   
lenika
Pozdravljene.

Zobozdravnika sem preživela, tako, da sem spet tukaj.

Kalina čisto normalno je, da tvoja pikica nima takšene telesne teže kot naši in da nekoliko zaostaja v razvoju, ker je pač nedonošenka in bi morala sedaj biti stara še le dobra 2 meseca. Čez nekaj mesecev se ta razlika ne bo več toliko poznala, pri kakšnih dveh letih ali pa že prej pa je sploh ne bo. Veš pri tako malih otročkih se pozna vsak teden, kaj šele mesec oziroma dva, kolikor je tvoja deklica rojena prej.

Punčica naš Matic se je začel že zbujat na 1-2 uri ponoči, zato sem uvedla rižolino zvečer po žlički 150ml, nato kopanje, nato dojenje in spanje. Rezultat je , da zdrži od 8.00 do 3.00 brez hranjenja, edino včasih mu je potrebno nekje med 1.00 in 2.00 dat v usta dudo in spi naprej. Ne bom se pa nič preveč hvalila, ker upam, da bo tako tudi ostalo.

Krči so se pa na srečo pri 2,5 meseca končali in imamo s tem sedaj mir. user posted image

Lepo se imejte in pišite kaj.

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 951
27.9.2006 15:46:46   
Barbs
Ojla, punce

midva sva na starih tirih, le da smo pridelali svečko iz noska.... Ko se dojiva, komaj diha in potem brca z nogicami in se razteza - seveda, ker ne more orng zadihat... pumpca ne pomaga, sva se pa pred pol ure zaprla v koplanico in sem v tuš kabino spustila vročo vodo, da se je v kopalnici kar savna naredila.... tam sva potem mal stala, hodila v krogu, pela..... nato sem ga pobrisala po glavici in mu dala eno tisto ta belo kapco gor, za vsak slučaj...odvezano seveda. user posted image  Bog ne daj, da bi mu kaj pod brado stalo.... že ko ga mažem s kremo je ves paničen, ko ga pod vratkom....Ful je pomagalo, zdaj spi kot polhek - bomo videli, koliko časa.

Danes sva poskusila, ampak res samo poskusila , zelenjavno juhico. Zjutraj je popapal hruško  - domačo, direkt z drevesa, seveda pretlačeno, potem sem pa za nas kuhala mineštro in preden sem jo solila, začinila, sem ven pobrala mal kolerabice, mal korenčka, en cvetek cvetačke, pa mal "vodice" .... Je tako mljaskal, da je veselje. Drugače pa mislim, da bomo, glede na svečko in posledično sitnobnega razpoloženja, do večera bolj na joškotu....user posted image

Lenika, panika, šele danes opazila, ne vem, kje se me glava držiuser posted image user posted image user posted image

VSE NAJBOLJŠE in čimveč lepih trenutkov s tvojima zlatima fantomauser posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 952
27.9.2006 20:00:02   
MarijaPo
Kalina - ne sekiraj se. Moja Eva je lepo donosena (rodila se je en dan pred rokom), pa tok strajka s temi kilami. Nic se sekirat. :)

Danes je Eva bolj zvedava kot obicajno in posledicno tudi bolj jokava, ce ni vse po njeno. Mogoce je pa samo pogresala atija, ki je bil v sluzbi od sedmih zjutraj do osmih zvecer. To so ti biznismeni. In jaz sem frau od biznismena, kar pomeni, da se rada ukvarjam s sivanjem in otroki. Sem razmisljala, da bi naredila svojo blagovno tekstilno znamko. Ime ji bo cosywear in sem ze tudi kupila domeno www.cosywear.com, kjer bodo slikce mojih stvaritev (tudi sem ze narocila v nemciji une trakce, ki jih vsijes in na njih bo pisalo cosywear). To bo super!!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 953
27.9.2006 20:13:57   
Barbs
Marija, ti si čist nora frau..user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 954
27.9.2006 22:13:15   
mojsoncek
Cer!

Pri nas bolj ali manj vse po strem... sprememba je samo pri dnevnem spanju, pa se ta je pozitivna. Po novem uspe nasemu skratku tudi cez dan kaksno rundo pospati malo vec kot samo pol urce (in upam, da tako tudi ostane) user posted image . Tako da je skupni sestevek spanja tam okrog 13 ur. Se je pa Anze naucil tudi pocivati. Vcasih namrec samo lezi in nemo strmi pred sebe, kot bi se kam zagledal user posted image .

Jutri pride patronazna za kontrolno tehtanje. Marija in Kalina - tudi jaz upam, da je Anze ze kaj blizje magicnim 5,5 kg.

Mi tudi zaenkrat samo kravce pasemo in se se nic ne obracamo. Se mi pa zdi, da se bo prej plazil, kot pa obrnil user posted image . Je pa zacel dvigovat glavico, ko je na hrbtu... a ja pa dva dni nazaj si je dal nogico v usta, ko so se pripravljali za cebrickanje.

Ja, tako so si razlicni... enim gre nekaj dobro od rok, nog, glave, drugim pa kaj drugega. Vsi bodo pa enkrat znali vse user posted image ...

Puncica - jaz bi rade volje kaksen dan prisla v Gorenjo vas na en cvek, pa imamo samo en avto. Tako, da sva z Anzetom cez dan omejena samo na vozickanje.

Zenske uzivajte in lepo panckajte! Lahko noc...

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 955
28.9.2006 8:24:52   
Barbs
Jutrouser posted image ...

nič spali - zamašen nosek je naredil svoje. "Savnanje" je sicer pomagalo za čez dan, ponoči ga pa vendar ne morem tlačit v kopalnico. Kar naprej je godrnjal, pihal, e-kal, najhuje pa je to, da tudi joško ni pomagal - kako bi, če pa potem ne more zadihat. Cela štala. Zdaj se je malo umiril, se skihal in pokakal - spi v ležalniku. O, da bi vsaj še pol ure. Jaz pa za računalnikom, ker čakam dimnikarja - za danes se je napovedal.... pa tako bi spala.user posted image

Za nobeno rabo nisem, ne bom več težila.... mejte se.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 956
28.9.2006 9:17:27   
Kalina
Jutrcko!

Barbs vem kako je to, moja Kalina je bla tud 10 dni cist prehlajena i zamasenga noska, sploh ji nismomogl spucat, spala je k star dedek k smrci, sm ji cistla nosek 100krat na dan pa nc boljs, k sm bla na dezurni, mi je tezila, da pac neznam pravilno cistit noska, sm cist vn padla, sam pametovat znajo. Sam pri nas je blo boljs v roku dveh dneh. Ful je kihala pa je slo dost samo vn. Hvala bogu.
No dons mamo pa cepljenje in sm cist user posted image , pred cepljenjem pa mormo dat se kri in bo spet vrisk, boga moja lubicauser posted image Drzte pesti da se je kri popravila in da ne bo spet grozna reakcija na cepljenje. Me pa tko firbec daje kolk smo tezki, komi cakam da vidim.

Pa prov zanima me kaj bo dr rekla za GH, sam jst bom pocakala se kaksen dober mesec, z mlekom smo cist ok, jemo 6 na dan, zadnji obrok je okol 21, 22h potem pa spanje do 6h ali 7h. Zlo uredu.

Me caka user posted image . Smo na vezi user posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 957
28.9.2006 12:51:59   
lenika
Pozdravljene.

Mi smo pa od danes naprej v športnem delu vozička. Smo mu dali na polležeči položaj in zaenkrat kaže, da bo bolje kot je bilo, bomo videli. Najprej se je približno 45 minut vozil in gledal okoli, nato je malo positnari in zaspal. Takrat sem se opogumila in šla z njim v trgovino. Nakup je lepo prespal. V trgovini sem srečala kolegico in je rekla, če greva na kavo, pa sem rekla, da greva pa kaj bo pa pač bo. Saj več kot dret se tako ne more. Se usedeva, naročiva kavico in v tistem trenutku se naš Matic zbudi. Nekaj časa nepremično opazuje, nato, pa začne čebljat in ogovarjat mojo sogovornico. Po 20 minutah sva odšle in ko sem prišla do doma, sem ga vzela ven še preden bi se odločil začet sitnarit. In tako smo bili 2 uri v vozičku.
Jaz upam, da bo končno voziček sprejel in začel v njem uživat.

Kar se spanja tiče, odkar jemo zvečer kašico, zopet spimo po 7-8 ur v kosu. Pa ne  bom se preveč hvalila, da ne bo že danes ponoči drugače.

Kar se tiče obračanja, se meni tudi zdi, da se bo prej plazil kot pa obračal.

Lepo se imejte in uživajte še teh nekaj dni, ko je lepo vreme, ker saj veste kaj nas vsak čas čaka, a vseeno upam še na eno dolgo in lepo jesen.

Čakam ene obiske, tako, da šibam.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 958
28.9.2006 13:26:54   
Kalina
Evo smo ze nazaj. Smo preziveliuser posted image   Prvo smo sli dat kri, je jokcala dokler ji je molzla prst, ko je nehala je tudi tamala nehala cvilt. Vse uredu in prov. Cakamo na izvid, ji dam tacajt jest in pride ena puncka 2 let stara kri dat, je zacela tako tulit da je blo kr joj, je potem se v  cakalnici tulila 10 min, tko da je zacela se moja, pa smo moral vn in sm jo v stoje hranlauser posted image Izvid je dober, kri se je popravila. Gremo nazaj k zdravnici, jo stehtamo 5580g, vauuuuvuser posted image Dolgi smo 63cm, manekenka malauser posted image Tko jo klicejo v posvetovalnici. gremo notr na pegled prvu, pa prav da je vse ok, sam  ful je se zategnjena itd. Pac za v razvojno. Med tem ko jo je premetavala je tamala jokala, ker je bila zaspana, jo nekak umirim, pol pa pikica v ritko, je jokcala 3 minutke, pol je blo ok. V avtu zaspi, pridemo domov, spi se 5 min in se zbudi, se pokaka in zacne veselo cebeljati. user posted image Upam da bo tako naprej. Drzte pesti!

E tko tole je moj raportuser posted image

Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 959
   [Brisano sporočilo]
28.9.2006 14:01:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 960
28.9.2006 14:03:19   
mojca75
Punce da opozorim še vas:

danes sem bila v Vita centru v Naklem, sem šla po blazino za fizioterapijo, če bi jo katera kupovala naj jo gre iskat v Naklo -(mislim da pošljejo tudi po povzetju) ker je pol ceneje kot v Sanolaborju - tam je 42.000 kle pa 23 al 24.000, no tista največja pa je tuki 36.000 kolk pa vSNL pa ne vem! se splača.

Mi smo sicer imeli recept, ampak se mi zdi čista svinjarija dat SNL tolk provizije - se mi mota po glavi, kolk pol šele zaslužijo z opremo za bolnice  -ala operacijske mize... raje ne razmišljam.

No tolk da veste, sicer smo OK, pediatrinja včeraj potrdila 6,5kg in 65,5 cm (še pol centina več, kot v razvojni, vse BP, cepljeni bomo ko pridejo izvidi iz alergološke!)

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 961
   [Brisano sporočilo]
28.9.2006 14:10:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mojca75)
  Neposredna povezava do sporočila: 962
28.9.2006 14:15:21   
mojca75
kva sta bejbe!!!!!! Uaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 963
28.9.2006 16:32:12   
pikicaa
Lenika najbrej user posted image user posted image user posted image  za uspešno vozičkanje. Pa res ga ne preveč hvaliti glede spanja, ker jaz sem tudi našo včeraj pa je bila danes ponoči katastrofa s spanjem.

aurorra in Maya2 vajine so pa res prave bejbe.

Kalina user posted image user posted image user posted image  za dobre izvide krvi in za težo. Saj se vse enkrat uredi. Za vsakim dežjem pride sonce.

mojca75 držim pesti za dobre izvide in da boste čimprej dobili pikico.

Glede obračanja se meni tudi zdi, da se bo naša prej plazila kot obračala. Do zdaj ji je uspelo samo na bok.

Pozdravčki se pišemo.

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 964
28.9.2006 17:27:47   
F*S*M
oj mi smo pa bolani smo staknili angino tako da smo na antibiotiku

joj kolk ste lušni zagorjanki lepo lepo

punce zanima me kako ste slikico prileple v post, ker men na tem foromu to sploh ne porata

no mejte se lepo

se tipkamo ko bomo boljši

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 965
   [Brisano sporočilo]
28.9.2006 19:30:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu F*S*M)
  Neposredna povezava do sporočila: 966
   [Brisano sporočilo]
29.9.2006 7:17:56   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 967
29.9.2006 9:27:18   
maya2
Bravo Zarjauser posted image user posted image user posted image  
pa ja, zakaj bi morala zobe dobivat tako kot vsi po vrstnem redu?user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 968
29.9.2006 9:41:25   
MarijaPo
Evo, ne boste se samo ve vazile:
user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 969
29.9.2006 9:47:52   
Kalina
Evo tudi nasuser posted image

< Sporočilo je popravil nalin -- 2.10.2006 10:41:55 >

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 970
29.9.2006 9:49:26   
Kalina
O PORKA MADONA!!!!

a to se ne zmanjsa samouser posted image sori punce nism vedlauser posted image

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 971
29.9.2006 9:52:03   
Kalina
user posted image

E tko, upam da zdej bouser posted image

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 972
29.9.2006 10:14:46   
mojca75
evo še nas.... me mami nič ne futra pa moram lastne "tace smrdace" jest

user posted image

user posted image  bravo da sem tole naštudirala, mojca spi, pa sem skontala tole umetnost

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 973
29.9.2006 10:46:38   
mammika
Ojla bejbe še od mene en pozdravček tak brzinski čaka me namreč sesanje , pospravljanje posode, kuhanje itd. itn.....
MI smo vsi v kompletu bolni včeraj ponoči nisem nič spala, Tian je imel zamašenm nos in ni mogu dihat, jaz sem tud bolna sicer je pa danes že bolje, hvala bogu. Baje ena viroza razsaja..no ja sej bo..
Mi imamo naslednjo posvetovalnico šele česz en mesec tko da zdej pa nč ne vem kolk smo težki pa veliki, včasih je blo vse to na en mesec zdej pa kr neki....

Obrnemo se že z hrbta na trebuh nazaj še ne, sedeti tud že kr hoče(sicer ne sam) ampak ga kr ne upam še posedat.
Gh dodajamo zdej smo na bučki sem se odločla da bom bl na izi dajala ker itak priporočajo šele od šestega mesca naprej...

No šibam se tipkamo pa LP vsem

Neposredna povezava do sporočila: 974
29.9.2006 10:53:10   
mammika
user posted image
zdej pa še jaz probam

(odgovor članu mammika)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

ime
Erin

Ime Nastja vam je bolj

dekliško ime (84%)

moško ime (5%)

ime za oba spola (11%)

Število vseh glasov: 309

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!