|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: osem idealov povezanega starševstva
3.2.2007 22:50:21   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Velja, velja. Jaz pa razmišljam o nakupu slinga pa ima mali že 17 kg in ne vem, če ga bo zdržal. Vaše mnenje?

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: osem idealov povezanega starševstva
3.2.2007 22:52:08   
Seven*
Primoza, mi smo ga imeli sposojenega od Mehurcice za Jakoba. Zdaj bomo pa spet malo zaprosili za njega za Emo. user posted image user posted image Ko sem bila v porodnisnici, je bil to edini nacin, da je moj BW lahko vozil na sprehod psa. Nahrbtnik nam je zelo prav prisel, Jakob je pogosto v njem tudi zaspal. Tocno danes sva se pogovarjala, da moramo malo na kaksen daljsi sprehod v naravo, pa bomo tamalo dali v nahrbtnik, da bomo bolj mobilni. Super je, sploh ce je kvaliteten. Katerega imate vi?

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: osem idealov povezanega starševstva
3.2.2007 22:53:29   
Seven*
Hmm. Glede na to, da imamo za nosenje otroka odprto posebno temo, a se lahko preselimo z debato tja? Kje smo ostali? Aja. Nahrbtniki in slingi! user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: osem idealov povezanega starševstva
3.2.2007 22:56:34   
skuštrana
Bobek, starševstvo je res eden od najtežjih poklicev na svetu. Vsi delamo napake, bit vsega pa je, da te napake prepoznaš, si jih priznaš in jih skušaš popraviti.

Raho, naša 25 mesEčnica ga obožuje. Še po stanovanju bo se nosila. Ravno včeraj sem ga uporabila, se odvajamo od dude in imamo male krize zvečer. Potem sem jo pač dala not, mal sva špancirali in je zaspala.
Se pa celo igra z njim, noter si da svojo lutko ter jo nosi in ji poje la - la...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: osem idealov povezanega starševstva
3.2.2007 23:06:20   
skuštrana
Ne dvomim, da opravljate 100 % čudovito delo, da ste verjetno vzor vseh mamic ( in to mislim resno , ampak ali bo otrok tudi samostojen ob vsem tem? Ali bo pripravljen na svet, ki ga čaka zunaj in zna bit včasih presneto krut ?

Samostojnost otroka in njegova pripravljenost za življenje ne izhaja iz tega, kako dolgo se je dojil in do kdaj je spal v skupni postelji, ampak iz tega koliko mi kot starši znamo prisluhniti njegovi potrebi po samostojnosti.
By the way, moja teta je dojila svojega sina do 4 leta, skupaj so spali še dlje, pa je danes čisto normalen 15 - letnik...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: osem idealov povezanega starševstva
4.2.2007 17:54:49   
Anonimen
Aja, kaj pa AP-jevci menijo o ninja želvah?


Ne glede na to, da sem danes in še kakšen dan več fizično "disattached" od Mičice, ti na tem mestu podajam svoje mnenje oz. izkušnje z ninja želvo.

Ca. 13 ali 14 let nazaj sem jo brstu prinesla z nekega potovanja, tisto z modro rutko, ne vem, kako ji je ime,saj imajo imena, ali ne? Takrat je bila zanj zakon, danes se včasih Mičica igra z njo, tako da je uporabnost dolgotrajna in primerna tako za punčke kot fantke. Skrbi me le to, da še vedno spi v bratovi sobi, ki je od takrat kar precej zrasel oz. (skoraj?) odrasel user posted image .

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: osem idealov povezanega starševstva
4.2.2007 21:03:39   
Micy
IZVIRNO SPOROČILO: bobek05

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Teh osem idealov je
- priprava na porod DA rodila sem brez bolečin
- emotivna pristopnost DA
-dojenje NE user posted image na žalost mi je po 1,5mesecu zmankal mleka
-nošenje DA kolikor to ona želi, aja pa uspavam jo z nošenjem ob domači muzikiuser posted image (nisem ravno vesela zato)
-skupno spanje NE KER ONA NI TEGA ŽELELA NIKOLI! Tudi ko je bila bolana ni hotela spati pri nama
-izogibanje daljše odsotnosti od otroka DA zelo težko jo pustim kje v varstvu, največkat jo pustim pri tašči ker njej najbol zaupam, sem pač preveč zaščitniška. Do sedaj sva šla pa 2x ven s prijatelji pa v petek sva šla na nočno sankanje,ker sva dobila karte, pa sem se zelo težko odločila da grem.
-pozitivna disciplina SE TRUDIVA
-ravnotežje v družinskem življenju DA
Torej, drage moje, če se najdete tu, potem je to forum za vas, drugače pa je RR hvalabogu ogromna in je prostora dovolj za vse. A, ne?



Ma ne vem, včasih se mi zdi, da ga kje pobiksava pri vzgoji in potem je stvar veliko težje popravljat, ampak se vsaj nekaj naučiva iz napak in sčasoma je lažje... Upam trdit, da nama zaenkrat  še kar uspeva, čeprav moram priznat, da je biti starš včasih najtežji poklic na svetu...

S podpišem pod tole.

_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: osem idealov povezanega starševstva
4.2.2007 23:47:42   
Princess Mononoke
Če bi starša z otrokom bila postavljena na samotni otok in ne bi imela nobenih nasvetov in upoštevala samo svoj instinkt, bi verjetno vzgajala otroka po načelih attachment parenting. To je v bistvu tudi kar midva poskušava, upoštevati instinkt, ki predvsem pravi da ne smem otroka pustiti jokati. Med nosečnostjo mi je bila podarjena knjiga: Contented baby of Gine Ford. Že po prvem stavku, ki pravi da so dve vrsti mater, tiste ki imajo otroka pod kontrolo in tiste katere ima otrok pod kontrolo me je odvrnil od nadalnjega branja. To je tudi knjiga, ki je postavila merila kdaj otrok naj je in spi ipd. Kako naj se to doseže? Seveda z jokom. Moj instinkt mi pravi drugače. In kaj sem do sedaj dosegla?
Porod na žalost ni šel kot sem želela. Ker sem bila 10 dni čez rok so ga sprožili in ravno zaradi tega je bila potrebna intervencija in uporaba klešč. Na srečo je bilo z obema uredu in edino besedo ki sem imela pri tem je bila da nisem uporabila ničesar za olajšanje bolečin.
Dojenje se je po začetnih težavah mastitisa, zamašitev in razpokanih brdavic po treh mesecih lepo uteklo. Pomagal je Emin močen sesalni refleks in pa to da sem ignorirala nasvete "strokonjakov", predvsem glede dojenja na čas in koliko časa. Upam da se bova dojile še kar nekaj časa...
Ema je bila kar zahteven otrok tako da sem jo imela preve tri mesece praktično cel dan na sebi. Ali se je dojila ali pa sem jo nosila v sling. Ni marala vozička in ni marala dude. Moram pa priznati da jo nositi v sling mi je bilo in še vedno je v veliko zadovoljstvo. Ni prijetnejšega občutka kot njena glavica naslonjena na moje prsi in tisto mirno globoko spanje. Sling nam je tudi omogočil normalno življenje saj jo lahko vzamem kamorkoli grem, celo na zabave. Tako da v njenih več kot 10 mesecih nisva bili skoraj nikoli narazen, razen parkrat ko je bila z očetom sama.
Spi v svoji posteljici zraven naju in jo vzamem k sebi kadarkoli si želi in se tudi doji kolikor pač želi. Imam pa občutek, da če ima veliko kontakta z mano čez dan potem tudi ponoči lepše spi in se ne zbudi dosti krat.
Kar se tiče discipline, pa je za enkrat še premajhna da bi imela kakšne resne izzive. Upam da ostanem pozitivna tako kot so bili z mano tudi moji starši. Jaz sem tudi spala z njimi dokler nisem šla v šolo, bila izključno dojena do 9. meseca in me niso nikoli pustili jokat. Nikoli nisem bila v varstvu in danes sem izredno samostojna in samozavestna. Torej taka vzgoja me ni nič "razvadila".

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: osem idealov povezanega starševstva
4.2.2007 23:53:04   
Princess Mononoke
Malo mi je RR ponagajala pa se je še enkrat objavilo user posted image .


< Sporočilo je popravil Princess Mononoke -- 4.2.2007 23:54:55 >

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: osem idealov povezanega starševstva
5.2.2007 13:49:46   
piščanc
po principu AP nihče ne sme trpeti - ne otrok, ne mama, ne oče, nihče v družini. se pravi, da če mama jamra kako je utrujena in da ne sfolga, nekaj ne dela pravilno, če je oče odrezan, spet nekaj ni OK, če otrok joka zaradi neznanega razloga spet nekaj ni OK. 

AP je prav to, da prepoznaš otrokove potrebe, njegovo energijo (vsak ima drugačno) in da mu jih pomagaš izražati.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Princess Mononoke)
Neposredna povezava do sporočila: 135
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?