|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nasvet iz porodnišnice
9.2.2007 10:34:09   
Sandra*
Rodila sem v ljubljani:

Previjanje: ponoči naj ga ne previjam. Doma sem ga ponoči pred vsakim dojenjem previla, dojil se je na tri ure. Pač nisem prenesla, da je imel polulano in pokakano plenico. Pri 14 dneh pa mi je začel spati skoraj celo noč in pač previjanje ponoči ni bilo več mogoče. Previjali so jih prva dva dneva, tretji dan sem ga morala sama, brez nadzora. Sem se kar znašla, čeprav se mi zdi da bi bilo bolje, da bi me kdo gledal in mi povedal če kaj ne delam prav.

Dojenje: kar velikokrat so me spraševale če rabim pomoč, bil je bol zaspane sorte. Drugi dan so ga tehtale koliko poje in rekle da če ne bo dovolj pojedel bo dobil dodatek. No in sva bila potem kar nekaj časa priklopljena na joško (sicer me je ena cimra sekirala da ne sme bit toliko časa na joški), no fantič se je najedel in ni bilo potrebno dat flaše. Star je pol leta in mleka po flaši še ni dobil. Čeprav sem se kar malo sekirala na pripombo cimre.

Ponoči je bil Mark skos pri meni in tudi ne bi pustila, da bi ga ponoči odpeljali. Tudi to je bil eden od razlogov zakaj hočem rodit v Ljubljani.





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: nasvet iz porodnišnice
9.2.2007 12:18:00   
Anonimen
V MS so bili vsi blazno prijazni, pomagali so mi prva dva dni (rodila s CR), potem pa sem kljub nejevolji nekaterih sestre (da še nisem dovolj ok) prevzela skrb nad malčkom sama. Moram pa jih pohvaliti, da so mi prvo noč v šok sobo iz porodnišnice na gineko vozili tamalega vsake tri ure, da sem ga začela dojiti. Drugo noč so ga ponoči hodile previjat še sestre, tretjo noč pa sem ga že sama.

Ni mi pa jasno, kako je lahko takšna razlika od porodnišnice do porodnišnice - v enih ponoči ne previjati, v drugih ponoči previjatiuser posted image

(odgovor članu Sandra*)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: nasvet iz porodnišnice
9.2.2007 12:32:02   
Anonimen
Kar se tiče mazanja rite: že v porodnišnici so mi rekle, da s tem pa res ne šparat in da naj vsakič res na debelo nažem. In tega sem se držala. Tibor nikoli ni imel čisto nič vnete rite.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: nasvet iz porodnišnice
9.2.2007 12:43:04   
Anonimen
Jaz sem na začetku za rito uporabljala Praško pasto. Super zadeva. Tudi Črtomir ni imel nikoli vnete ritke.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: nasvet iz porodnišnice
9.2.2007 13:20:35   
NRMM
Se ne spomnem nobenega nasveta iz porodnišnice sploh kar se tiče previjanja ponoči ipd. Če je bila pokakana ponoči sem jo previla drugače ne.Ker pa še od 2 tednov dalje ni nikoli kakala v pleničko,ampak samo z razvito ritko na previjalni s tem ni bilo nikoli problema.Jo pa tudi sama ne bi pustila celo noč v pokakani plenici,pa razvada gor ali dol.Tudi meni ne bi pasalo spat v drekecu. So pa v porodnišnici vedno prišle previt,če je bila pokakana in previjale so tudi ponoči. Nega mi je bila pokazana drugi dan po porodu in potem sem lahko nadaljevala sama. Ker pa je imela mala zlatenico in je bila 2 dni pod lučko ponoči,so jo kar same porihtale.Sicer pri nas previjanje ni bil problem,ker sem rodila ravno med božičnimi prazniki in nismo imele navadnih plenic user posted image  (ja žal tudi to se zgodi),temveč so bili naši dojenčki poviti samo v pamperske.

Kar pa se tiče dojenja pa je druga pesem.Sva se trudili in mantrali kljub krvavečim bradavicam, ampak nama ni dolgo uspevalo.Vedno,ko sem prosila za flašo sem jo dobila,kajti mleka pri meni ni bilo,je pa res,da so mi jo sestre na skrivaj nosile,ker je bila ravno v času dežurna vneta zagovornica dojenja,kljub temu,da so otroci tulili od lakot, ko pr norcih user posted image user posted image .

Priznam,da sem bila prvič prestrašena in sem samo kimala,ko je pediatrinja vpila name zaradi dojenja,ampak tega ne storim več,močno upam na podobno dežurstvo čez 4 mesece user posted image .

Za mazanje sem že od začetka uporabljala kremo in sicer od Nivee in tudi mi nimamo problemov,le ko smo imeli glivice,takrat pa je pomagal Daktarin in Praška paska.

Res je zanimivo kako je v vsaki porodnišnici drugače user posted image .

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: nasvet iz porodnišnice
11.2.2007 18:27:58   
alja01
Porodnišnica, nič kaj prijetni spomini, kljub temu, da je bil porod hiter in sem imela super babico in njene pomagačke, mi pa je življenje zagrenilo naslednjih 5 dni kolikor sem morala biti še v porodnišnici. pa se imajo za porodnišnico prijazno dojenčkom. Halo!!!!!!!!!! Ja saj mi je sestra pokazala previjanje, a kaj ko mi nihče ni rekel nič lepega o dojenju, mi kaj pokazal, samo vsaka sestra ki je prišla v sobo in sem ji pojamrala da mojauser posted image  samo joka in da nimam dosti mleka me je ščipala za bradavico in ugotavljala koliko imam mleka. Moje prsi so bile že tako boleče, jst sem samo jokala, moja user posted image  pa tudi, pa tista m.sestra zjutraj ki je forsirala dojenje sploh ni hotela slišati o kakšnem dodatku, k sreči je bila nočna izmena bolj uvidevna. Moram pa še povedat, da sem po porodu imela nekaj težav s krvavenjem in sem kr skup lezla neki časa, mela sem tud kateter in če so me samo malo prestavili ali dvignili sem skup padla. Pa je zdravnik strogo naročil, da ne smem vstajati, če pa želim posedet na postelji pa morajo biti zraven sestre, pa da naj kr pozvonim. In je pršu večer in je mojauser posted image  ležala v svoji posteljici zraven moje in seveda jokala, pa sem pozvonila. Pa je prišla sestra (ki je imela k sreči zadnjo nočno in jo potem cel teden nisem videla) me nadrla kaj se pa grem in vsa jezna odnesla mojouser posted image  ven iz sobe. Potem pa sem celo noč poslušala če se moja user posted image  joka zunaj na hodniku in vsa depresivna še jst zraven jkala celo noč. Jst pa sem želela od sestre samo da jo položi k meni da mi pomaga.
V bolnišnici sem dobila takšen odpor proti dojenju da posledice čutim še danes pa se kljub temu z mojo user posted image  še vedno dojiva, stara je 2,5 meseca. Sej so v bolnišnici ljudje ki ti želijo pomagat in na žalost so tudi takšni ki so čisto zgrešili poklic.user posted image

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: nasvet iz porodnišnice
11.2.2007 20:05:39   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Aja, še to, nisem pa vsakega stavka sester posebej "analizirala".....


Jaz tudi ne.


Enako.user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: nasvet iz porodnišnice
11.2.2007 22:15:29   
ursussy
Meni je pa ena m.sestra rekla, da se moram že na samem začetku postavit zase, ker mi bo drugače dojenček zavladal user posted image  Torej, čez dan je ne smem pustiti predolgo spati, ker potem ponoči ne spi, na joški naj bo (mislim da) 5 minut na eni in 5 minut na drugi... Je rekla, da mi to pove iz lastnih izkušenj. Jaz pa takrat nisem imela pojma in v moji glavi so se mešali vsi ti "pametni" nasveti. Še dobro, da je mala imela o vsem tem svoje mnenje...

Alja01, kar ne morem verjet, da kaj takega sploh še obstaja. V katerem stoletju pa smo user posted image   Mislim, da mamice kar malo preveč pogoltnemo in bi morale biti bolj asertivne (pa ne mislim nate, da ne bi narobe razumela).
Da ne govorimo o tem, da smo za njih pacienti (rojstvo otroka je torej bolezensko stanje user posted image ).
Če bo kdaj ugledala svet strategija za dvig rodnosti, upam, da bo poleg preozkih hlač in podobnih oslarij vsebovala tudi prenovo porodnišnic, ki ne bodo prijazne samo na papirju. Naj gredo malo ven pogledat - v Ameriki mi je ena razlagala, da sta bila (med drugim) z možem deležna romantičnega kosila v troje, pa šampanjčka,...
Če pomislim samo na naše spalne srajce v porodnišnicah user posted image  user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: nasvet iz porodnišnice
11.2.2007 23:22:45   
shooo
Meni je pa ena m.sestra rekla, da se moram že na samem začetku postavit zase, ker mi bo drugače dojenček zavladal Torej, čez dan je ne smem pustiti predolgo spati, ker potem ponoči ne spi, na joški naj bo (mislim da) 5 minut na eni in 5 minut na drugi... Je rekla, da mi to pove iz lastnih izkušenj. Jaz pa takrat nisem imela pojma in v moji glavi so se mešali vsi ti "pametni" nasveti. Še dobro, da je mala imela o vsem tem svoje mnenje...
IZVIRNO SPOROČILO: ursussy

in prav zaradi taksnih in podobnih nasvetov in situacij kot je pri alji se dogaja da neizkusene in utrujene mamice pristanejo na adaptirancu.skoda, ne. in zato je potrebno da pridemo cimbolj informirani in pripravljeni in samozavestni v porodnisnico.

ah, to mi je padlo na pamet ker sem prej nekje videla da takšne debate vnašajo zmedo v glave bodočih mamic.
po pravici povedano, jaz sem bila full srečna da sem se lako seznanila z različnimi situacijami.



_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu ursussy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: nasvet iz porodnišnice
11.2.2007 23:40:10   
xysonček
Se popolnoma strinjam z Aljo01 . Imela sem čisto iste probleme . Samo da jaz potem nisem nikoli dojila . Pa še depresijo sem dobila , ko sem prišla domov . Pri drugem otroku pa je bilo čisto drugače saj se že vse od prvega dne dojiva.

(odgovor članu alja01)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: nasvet iz porodnišnice
12.2.2007 12:55:16   
Pajaca
Glavna sestra v LJ porodnišnici mi je rekla, da sem jaz mama in da le jaz vem kaj je najbolje za mojega otroka in da naj delam po svoji glavi.

Dober nasvet.

(odgovor članu xysonček)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: nasvet iz porodnišnice
12.2.2007 16:45:58   
Bonnie_RR
Rodila sem v CE.

previjanje... Ker sem imela CR, sem šele 5. dan lahko sama previla tamalega. So mi pa sestre lepo pokazale, kako in kaj, pa še js sem pri vsakem previjanju ful radovedno gledala zraven...user posted image
Ponoči pa user posted image niso prav rade previjale. Moj tamali je bil 2. noč ful pokakan in se je ful jokal. Js nisem vedela, kaj je narobe, potem sva pa s cimro ugotovile, da je pokakan in mi ga je kar ona previla (je prejšnjo noč bilo isto z njenim tamalim in je sestra ful zavijala z očmi zravenuser posted image ).

mazanje ritke... Vsak user posted image je imel svojo hladilno mazilo in se je pri vsakem mazilu na debelo namazalo ritko. To prakticiram že od začetka in tud mi še nismo imeli težav z vneto ritko.

pomoč pri dojenju... Tu sem pa zdaj, ko gledam nazaj, precej razočarana. Sicer so mi pomagale pristavljat, tamali je ful sesal in tud mleka sem imela veliko, dobila sem lanolin, mi pa niso hotele pomagat pri bolečih in napetih dojkah. Sem skoz spraševala, če bi si morala vsaj par kapljic stisnit, ker sem imela res fuuul naval mleka, one pa ne, pa ne, da se bo že samo vse uredilo... Jah, tako se je uredilo, da sem fasala tak mastitis, da se skoraj nisem pobrala po njem! user posted image To je potegnilo s seboj grozne bolečine (tista sestra, ki je zgoraj zavijala z očmi, mi je pri črpanju mleka s črpalko dala na max. in mi čist razmesarila bradavice - da mi je kri tekla, njej se je pa 5 do 8h domov mudilo in ni imela časa na počasno črpanje...user posted image ), kraste na bradavicah, pomanjkanje mleka in na koncu celo ustavitev mleka kot edino možno rešitev. user posted image No, naslednjič glede tega ne poslušam nikogar, ampak bom najprej literaturo na to temo prebrala, da bom malo bolj pripravljena in ne tako zelo prepričana, da one pa vse vedo in se jim kar slepo prepustila.

No, po tem, ko sem dobila mastitis, so pa vsi kar skakali okrog mene. Sem samo pozvonila in je bila čez sekundo že sestra pri meni...user posted image




_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: nasvet iz porodnišnice
12.2.2007 17:15:31   
dinozaver
Imam 2. starejsi sestri in od njuju sem se naucila kar veliko stvari, ker imata obe ze po dva otroka. user posted image

Previjanje: mi ni pokazala nobena m. sesta, ker sem jo tisto jutro ko bi mi morala pokazati kako gre, jo kar sama previla, ker je bila tako mocno polulana, da ji je cez plenico za 1x uporabo prislo vse do mene. Potem pa sem se ob priliki ko je mala zaspala sla pac stusirat in me je prisla m. sesta iskat, da mi hoce pokazat kako gre previjanje. Sem ji izpod tusa povedala, da sem jo danes ze kar sam sprevila. Je samo rekla ok in je odsla.
Je res da sem malo pozabla ko je slo previjanje (ker od obeh mojih sester niso vec dojencki, ampak so ze otroci ) samo sem pa vedno zraven gledala ko so jo m. seste previjale, tako da potem je le slo.

Dojenje: pri nama ni bilo nobenih problemov, ze od prvega trenutka sma bili super usklajeni.

Nasveti:
- v materinski soli: naj jo previjemo ponoci samo ce je pokakana
- v porodnisnici: pa je cimrina bila ponoci pokakana pa je rekla m. sestri, ker takrat se nobeni niso pokazali pa je rekla da jih ponoci ne previjajo. Pol ko se je pobrala iz sobe, sma jo mi2 kar sami previli in z skupnimi mocmi nama je uspelo.

Mi pa je patronazna dala en super nasvet:

Kar mi2 z mozekom mislima in delama bo ze prav.



CSZ ne dela mi kljukic zato so CSZ

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: nasvet iz porodnišnice
12.2.2007 17:23:57   
dinozaver
Pozabla sem se povedati, da so bile m. sestrer kar prijazne. Razen 2x zaporedoma ponoci. Ti dve sta pa bili nemogoci. Pa izjemoma 1 je se bila podnevi taka groba.
In imela sem tako sreco da mi je glih tista groba koza pobrala spangice (niso bili sivi) ven. Sem bila res vesela. user posted image  Pa sem ji rekla da me boli naj dela to bol nezno. In v tistem trenutko je zacela delati se hujse.
Vedno se ni dobro pritozevati.user posted image

(odgovor članu dinozaver)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: nasvet iz porodnišnice
12.2.2007 17:37:25   
eva1
alja01-glede na napisano sklepam da si rodila v trbovljah, no jaz pa imam ravno kontra izkušnje! 2x sem tam rodila(1x cr, drugič naravni porod) in vsi sobili zelo dobri z mano in jih lahko le pohvalim!

(odgovor članu dinozaver)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: nasvet iz porodnišnice
14.2.2007 15:25:29   
MALINČICA
Rodila sem v Mariboru in prav lepo so pokazali(sicer enkrat samkrat) povijanje na široko, handlinga niso kazali(samo v šoli za starše). Še tak so bile osorne, ker sem rodila v soboto, v nedeljo zjutraj ni bilo vizite in potem v ponedeljek so vsi naenkrat vdrli v sobo, nas ntdrli, zakaj niso dojenčki slečeni in pripravljeni.... Nihče nam ni povedal kaka je dnevna rutina. Potem za v torek sem že vedela kaj me čaka, ampak taka budinca no...

Potem sem bila še razočarana, ker otroka nisem znala pristavit, ker se je z rokicami upiral. Pa sem ponoči poklicala sestro, da mi pomaga, pa je samo prišla in mu dala nadomestek mleka, joooj, kako sem bila jezna! Malega je ful zvijalo, pokakal pa se je tudi ko velik!
Naslednji dan isto, ampak sem ji rekle, da bi ga rada jaz nahranila, pa me je tako močno zgraabila za bradavico in jo  vreščečemu otroku dobesedno zarinila v usta! Mislim, odnos na nuli ...

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: nasvet iz porodnišnice
14.2.2007 16:17:20   
Seven*
Joj grozno, ko tole berem. Se vedno taksen odnos osebja. Sram jih naj bo..

Malincica, jaz pa sem mislila, da se je v MB ze kaj spremenilo.

user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu MALINČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: nasvet iz porodnišnice
25.2.2007 12:36:48   
VERONICA
Porodnišnica v Ljubljani.

Previjanje: prvi dan so previjale sestre. Jaz sem stala zraven in naj bi gledala, pa sem komaj stala in se mi je tako vrtelo v glavi. Na srečo sem bila v sobi z dvemi izkušenimi mamicami pa so mi one prihodnji dan vse pokazale.

Dojenje:vse so me ščipale v prsa, govorile kako je mleko, samo nobeni ni bilo jasno kako to da ne pride v želodček. Nasvet za nastavek sem dobila v soboto kasneje popoldan, ko je mož ki bi ga moral sam kupiti (ne, niso ga tam imeli) že bil na poti v porodnišnico. Res mi ni jasno zakaj jih sami nimajo ali vsaj ne prodajajo v trgovinici dol?

Dojenje drugi otrok: tudi ni takoj steklo pa sem vedela kje so vage pa sem takoj vagala otročka pred in po dojenju, ko sem videla da mi samo "na prazno" visi na prsih sem uporabila nastavek (katerega sem že mela s sabo) in voila, prihodnji dan smo že lahko šle domov.

Nastavek bi vsaki priporočila. Obe so ga pa rabile zelo kratek čas, kakšen teden. Toliko da so razvile zadosti moči da kolobar zadržijo v ustih.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: nasvet iz porodnišnice
26.2.2007 16:26:54   
Moyca_
o kakšnem handlingu ni bilo ne duha ne sluha, razen v materinski šoli. Drugače pa imam full slbe izkušnje glede sestr v Mb porodnišnici. Podn

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: nasvet iz porodnišnice
26.2.2007 17:23:31   
LuLu
Ojla, jaz se tja šele odpravljam...
me kar mrazi, ko berem o P. v MB. Me zanima, če je katera mamica malo glas povzdignila oz. kar nadrla sestro, če je bila tak grozna, a se je kaj spremenil odnos, ali pa jim (sestram) nič ne pride do živega?
Ker meni to ni jasno, da so lahko takšne...
LP

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: nasvet iz porodnišnice
5.3.2007 13:19:34   
Naja30
Nadiranje sicer ni sredstvo za razreševanje odnosov, če pa bi vseeno se zgodilo, pa mislim, da bi bil rezultat tega le še slabša komunikacija - vsaj v Lj. Osebno sem se ful bala ljubljanske porodnišnice, ker sem sišala res veliko groznega o sestrah. Ampak tukaj na RR sem si zapomnila glede tega le en res dobr nasvet - kakor si ti do njih, so one do tebe. Tega sem se držala in bile so normalne, človeške. Res se najde kakšna malo čudna, ampak se odnos kaj hitro spremeni, ko jo prijazno kaj vprašaš. Res pa je, da jaz (niti cimra) nisva bile zahtevne, najina otročka tudi ne.
Nasvetov sem kar nekaj dobila, glede na to, da je to moj prvi otrok in sem bila prve dni kar zmedena user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?