|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tiste, ki imate verb. ali fiz. nasilne pa...
2.8.2007 10:40:24   
trojči
 

To so razlogi ja, se strinjam z vsemi, a to bi naj veljalo za mlade, nepoučene. Zdaj sem pravzaprav ugotovila, kaj mi ne gre v račun. To, da slišiš iz ust ženske, da se partnerja boji, da se ga bojita otroka (nekajkrat bil fizično nasilen in še bo najbrž), da je prebrala še in še literature, bila na Društvu za nenasilno komunikacijo, da je vključena v program, kjer zdravijo bolezen odvisnosti od odnosov že štiri leta, a nič od nič.

Ne spremeni se ona, ne spremeni se on. Vsaj eden bi lahko čutil potrebo (željo), da se spremeni, ne? Ali pa je res to, da so taki pari kot ključi in ključavnice, ne rabijo se spremeniti, dva odrasla, ki lahko s svojimi otroki počneta, kar se jima zljubi, oni nimajo nobenih pravic in možnosti kakorkoli vplivati, torej ni nobene potrebe po spremembi. Resno se sprašujem, če imata ta dva sploh rada svoje otroke. Ker ženske, ki so odvisne od odnosov, le vegetirajo, vse se vrti okrog moža, za otroke zmanjka vsega, čustev, časa,....

Hvala vsem za vaše zgodbe in prispevke! Žalostna sem, v mislih iščem rešitev, kot da bi jo jaz lahko našla. user posted image  Mogoče pa je rešitev res v tem, da se začne glasno govoriti o tem, na forumih, na delovnih mestih, .... ker drugo se že vse ve, pomaga pa nič.





(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Tiste, ki imate verb. ali fiz. nasilne pa...
2.8.2007 13:19:12   
Gina
Trojči, jaz mislim, da je razlog čisto drugje, kot zgolj v nesamozavesti in podobnem. Če mene vprašaš, smo s partnerjem vedno zato, ker nam nekaj nudi. Žal nismo brzpogojni, zato si izberemo takega, ki nam nudi tisto, kar mi rabimo. In četudi so ljudje hipotetično ali v realnosti nasilni na tak ali drug način, svoji partnerki, partnerju nudijo nekaj drugega, kar pa jim veliko pomeni. Npr. finančno varnost, pozornosti, dober seks, crkljanje, hvaljenje....pojma nimam kaj, ampak zagotovo nekaj, kar partnerju ogromno pomeni. Vsekakor več, kot če bi bili brez tega. Hočem reči, prenašajo neke vrste nasilje, v zameno za nekaj, kar jim ogromno pomeni. morda je tudi resnica, da verbalno nasilje ne jemljejo vsi ljudje kot enako hudo stvar. Enim gre morda čez eno uho notri, čez drugo ven, neki drugi pozabijo v toku pol ure, enim to ni toliko grozno, kot drugim. Ljudje smo res zelo zelo različni. Ampak vsi imamo svoje vrednote. Vsak čisto drugačne. In dokler človek dobiva nekaj, kar mu veliko pomeni, pa čeprav je za nekoga drugega tisto morda bizarna, čisto nepomembna stvar in ga nikakor ne more razumeti, bo ostal s partnerjem, ki mu to daje, ker njegovi minusi ne bodo odtehtali plusov. Žal je tako. Kamorkoli pogledaš, povsod je isto.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Tiste, ki imate verb. ali fiz. nasilne pa...
2.8.2007 13:42:30   
maruškaŠ
Trojči, jaz mislim, da je razlog čisto drugje, kot zgolj v nesamozavesti in podobnem. Če mene vprašaš, smo s partnerjem vedno zato, ker nam nekaj nudi.


Ne bi se strinjala. Meni bivši ni ničasar nudil (že dlje časa), razen da je bil seme mojega otroka. Želela sem si, da bi odšel, da ga preprosto ne bi bilo več domov, čeprav sem po drugi strani upala, da se bo spremenil, kajti jaz nisem mogla zbrati poguma, da storim tisto prelomno dejanje (zaradi vseh naštetih razlogov).

Preprosto potrebuješ tisti "klik" v glavi. To je to, ne bo bolje ampak slabše, hočem stran in to bom storila. Tisti trenutek sem se odločila, to storila in tudi trdno stala za svojo odločitvijo.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?