|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   banja brez leska
18.11.2007 11:17:33   
malecka
No že po naslovu vidite, da imam problem z banjo. Stara je hmmmm ne vem koliko in je čist brez leska. Drgnem, čistim mažem in nič ni boljše. A obstaja kaj kakšen premaz, da bi se banja zopet svetila. user posted image


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: banja brez leska
18.11.2007 12:53:10   
Teja N
Emajl s eje dol zdrgnil. Bolj ko boš drgnila, bolj bo mat. probaj v kaki tehnični trgovini vprašat za primeren lak, samo pomoje bi rabila prav bel emajl, ki pa je ziher blazno drag. Drugače se ga je prodajalo v čisto majhnih flaškah s čopičem (kot edigs) za korekture kakih pikic, kjer emajl odpade, pa ni bil niti najmanj poceni.
Če pa prodajajo cele kante pa ne vem.

_____________________________

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: banja brez leska
18.11.2007 13:06:38   
blak
uf, zadnjič smo imeli na vratih bloka reklamo v stilu "v 30 minutah bo vaša banja kot nova!" a je žal ni več. No, vsaj, da veš, da se to lahko sanira.user posted image

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: banja brez leska
18.11.2007 17:25:29   
KIKI****
Tole sem našlauser posted image jaz sem dala 35.000 bivših sit za novo kotbo banouser posted image  tolese ne splačauser posted image

Vprašanje:
Morda veste, če kdo obnavlja kopalne kadi tako, da na obrabljeno kopalno kad namesti plastičen vložek oziroma nadomestno kopalno kad? Oglase za take storitve sem zasledil na italijanski televiziji.

Odgovor:
Samo korekcija manjših napak na emajlu se da napraviti v skladu z navodili proizvajalca z uporabo korekturnega emajla v tubi ali steklenički, medtem ko je temeljita obnova kopalne kadi pravo in zahtevno mojstsko opravilo, ki ga zares strokovno lahko izvede le malo ljudi. Mi smo več o reševanju tega problema našli na naslednji spletni povezavi:

portal nepremicnine.si21.com. >>

Iz priloženega je razvidno, da je eden redkih mojstrov v Sloveniji Tomaž Ostanek iz Ljubljane.





16.09.2002



Danes se pretežno uporabljajo vgrajene kopalne kadi. Zato je ob dotrajanosti le teh zamenjava, poleg nakupa primerne kadi, povezana še s kopico preostalih opravil, kar pa pomeni tudi dodatne stoške. Veliko manj boleč poseg v družinski proračun je obnova stare kadi. Tudi tako obnovljene kopalne kadi so videti kot nove, uporabljali pa jih bomo lahko še najmanj 15 let, seveda če je delo opravljeno kvalitetno.





Za nasvet kako obnoviti staro kad smo povprašali g. Tomaža Ostanka, ki se s tovrstnim poslom ukvarja že več kot 20 let. Z njegovimi storitvami so bili zadovoljni v številnih pomembnih hotelih tako v Sloveniji kot tudi ob Jadranski obali, predvsem v Dalmaciji. V vsem tem času je spoznal, kako se obanšajo različni izdelavni materiali v daljšem časovnem obdobju, kar je pri tem poslu še najbolj pomembno. Pri svojem delu uporablja premaze, ki kot vezivo vsebujejo epoksi smole.
Žal pri svojem delu ugotavlja, da imajo mnogi možni naročniki pomisleke, češ, da obrabljenih kopalnih kadi, ni možno kvalitetno obnoviti. Imajo pač slabe izkušnje, ker so zaupali obnovo ljudem, ki znajo spretno vihteti čopič in valjček, o izdelavnih materialih pa ne vedo prav dosti. Z njimi naš strokovnjak soglaša le, da se zahtevnega tehnološkega postopka, ki je potreben za uspešno obnovo kopalne kadi, ne da izpeljati za majhen denar.
Tomaž je razvil lasten postopek emajliranja. Banje najprej dobro očisti in izravna vse večje neravnine s poliestrskim kitom. Stene in tla prelepi s papirjem, da se ne zamažejo. Na razmaščeno, suho in toplo podlago nanese strojno, s pomočjo kompresorja in pištole, tri različne sloje premaza. Uporablja sistem mokro na mokro. Površino banje med nabrizgavanjem premazov greje z infra pečmi. Poleg ustrezne delovne temperature na ta način zagotavlja tudi zračenje. Topel in umazan zrak se nabira pod stropom in izpuhteva skozi okno ali vrata, nadomešča pa ga svež, relativno bolj hladen zrak, ki priteka nad tlemi. Med nanašanjem premazov uporablja plinsko masko s prisilnim dovodom zraka. Za izdelavo ene emajlne prevleke potrebuje dve do tri ure.
Prvi sloj premaza odlikuje dobra oprijemljivost, vsebuje pa tudi substance proti koroziji. Drugi sloj vsebuje dodatke, ki preprečujejo, da material "steče", zato ga lahko nanaša bolj na debelo in lahko z njim izravna manjše neravnine. Tretji sloj je kemično in mehansko najbolj odporen, pa tudi barve ne spreminja. Vsebuje dodatke, ki mu dajejo veliko površinsko napetost, zaradi česar je končni površinski premaz še bolj gladek. Poleg popolne beline ga odlikuje tudi lesk. Belino premaz ohrani tudi v daljšem časovnem razdobju. Odporen je na kisline in baze, odlikuje pa ga tudi izjemna žilavost.
Uporaba tako obnovljene kopalne kadi je dovoljena po sedmih dneh, v tem času pa mora biti v kopalnici sobna temperatura. Posebej važno je, da vodovodne pipe tesnijo in da jih nihče ne odpira. Preden premaz dokončno "dozori", oziroma polimerizira, mu voda škoduje, pa čeprav je na videz že suh in trd. Neupoštevanje te lastnosti je lahko razlog, da začne premaz odstopati.
Za opravljeno delo daje Tomaž dve leti garancije, pričakovana življenjska doba emajlne prevleke pa je petnajst let in več, odvisno tudi od načina uporabe kadi.
Cena za izdelavo emajliranja ene kopalne kadi znaša 29.000 sit, za prevleko tuš kadi pa 22.000 sit. Informacije: Emajliranje kopalnih kadi Tomaž Ostanek s. p., Trdinova 5, Ljubljana Tel.: 01 230 10 64, GSM 041 771 605

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?