|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
29.12.2007 19:02:01   
smotka lonib
Mojčca!
Sorry, ampak na hitr k sem te pogledala, se ti men zdiš glih taprava. Veš, preden si zadnjič ti pršla, sem res jemala neke tabletkeuser posted image . Gor na škatlici je pisal TIK-TAK samo 2 kalorijeuser posted image . Bom počakala do naslednjega srečanja in te pogledala od spred in od zad, od spodaj in zgoraj. Pa prid v kopalkah, da bom bolje vidla. user posted image

piškotek!
bravo za Nejcauser posted image user posted image user posted image . Naša Zala mora prit k vama na inštrukcije. Po mojem bi Zala, ko vidla Nejca kako jo šiba, od fovšarije tud ona začela mal premikat svojo user posted image .

Kje ste pa ostale mamice :Taška30, Emina83, MojcaB, Gaja, Tinkibinki, valika, janca77, bojana1, juniorka, hariba, sabri, zalbi .....in ostale???user posted image

Čao!

(odgovor članu *piškotek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
29.12.2007 19:17:09   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lonib
Kje ste pa ostale mamice :Taška30, Emina83, MojcaB, Gaja, Tinkibinki, valika, janca77, bojana1, juniorka, hariba, sabri, zalbi .....in ostale???user posted image

hojla! evo mene!!!!
pravkar prišli od naših (in jaz takoj na RRuser posted image ), saj smo danes še delali klobase in salame....
ste pa bile pridne, sem včeraj ostala na 119 strani, tako da imam večerno čtivo za nocoj...

moram se še malo s ta malimi ukvarjat, potem pa pridem in vas preberem in kaj pokomentiram - me prav zanima, kaj ste danes naumileuser posted image

(odgovor članu smotka lonib)
  Neposredna povezava do sporočila: 3052
29.12.2007 19:40:58   
gaja*
Evo še mene user posted image
Se javim na brzino, ker imamo obiske, no, mož jih ima. Gaja se pridno plazi med njima v dnevni, jaz pa sem na brzino odplazila do mojega ljubimca  user posted image

Danes smo se cel dan potepali. Smo bili pri naših, ker je imela sestra RD. Nas je bilo tolko, da smo se komaj premikali en mimo drugega. POlno malih otrok  user posted image . Sicer so bili glasni ko sto user posted image , tak da se gaja še naspat ni mogla in je bila posledično ful sitkana. Je bila kr pr meni...

Od jutra dolgujem poročilo ob 8,5 m:
- teža in velikost: 7300g in okoli 73 cm
- dva zobka (spodnji dve enki, 1/3 zunaj)
- plazi se večina po trebuščku, na kolenih samo ene 4 premike
- že približno en mesec govori pa-pa in zraven maha, pri križ kraž udari pac pac pac, ploska bravo
- ve in poišče lučko in pika poko  (visi nam s karnise), obožuje muco frido in ve, kdaj jo kličeva
- kliče ma-ma, a-ta, ta-ta...
- dviguje se na sedežni, na tleh še neuspešno, ker se prekucne na nos
- iz trebuha se že vsede pokonci
- dojiva se še 2x na dan
- spi 2x čez dan (ob pol 11 in pol 4), okoli ene ure, lahko celo 2
- zaspi z dudo, tako da jo odloživa v kinderpet

Lilka: te držim za besedo!!! Glej, da res prideš. Z veseljem spečem rolado, ti sam glej, da je ne boš ocenjevala po izgledu user posted image user posted image

Tak, zej pa morem it. Bom drugač kregana. Mogoč se še kaj javim user posted image
LP

user posted image

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
29.12.2007 20:32:14   
hariba
Sem malo prišla gor, ko se mi potica peče.Taveliki gledajo božička 2. Zoja Zoja se opira na mojo nogo, gleda me ko tipkam in vskih toliko časa prime za kabel od miške.
ne vem kaj naj jutri z Zojo nardim ali jo naj v času pogreba pustim pri sosedi ali ne, ki se je pnudila za varstvo. Videla jo je Zoja že, a vseeno se bojim kako bo zdržala enih 5 ur ob njej. Da bi ji zraven vlekla se mi pa tudi ni,ker na pokopališču in v cerkvi bo mrzlo, pa dolgo bo trajalo, ker ta župnik je znan po dolgih mašah. Pa ko se bo dret začela bo štala. 
Jao pretep ob tv.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
29.12.2007 20:58:37   
sabri
Ojla še jaz malo pozdravim, smo šli malo v Domžale k kolegici, v LJ lučke gledat nam bo pa očitno uspelo drugo leto. Moj je pa danes nekaj tečen in sem zato lažne na računalniku, mama se itak tak kislo drži od naše debate včeraj, tamala spi, jaz pa tud bevskam na mojega, namesto da bi ga potolažila. Aj, vsako novo leto kaj ušpičim.
hariba; če imaš možnost, je mogoče res bolje, da ti pikico čuvajo, ker bo soseda le lažje zdržala ob njej, kot pa pikica na pogrebu.
piškotek:  ej ne vem, kaj so te školjke tok zanimive, naša se tud postavlja ob njo in me gleda, da pol mal vodo potegnem pa kar nekaj in se smeje in smeje.
lonib: držim pesti, da ne bi res zbolela, da bo šla zdrava v novo leto. aja in vse najboljše seveda.
NinaF in hranjenje: za našo vem da bi bilo samo mleko zvečer premalo, poje pa zjutra mleko 180ml, okoli 10 sadje ali s skuto, piškotkom ene 150 do 200ml, okoli 13 kosilo, karkoli pač in kar dosti, včasih vmes okol 16 kako malenkost, piškot ali skutka tamala, okol 18.30 pa kašice iz 210 ml mleka in še okol 20 do 20.30 180ml mleka. Zvečer se mi zdi ful veliko, ampak protestira in joka, če hočem kaj prej nehat. Ponoči pa ne je že kar nekaj časauser posted image , do 8 zjutraj nočnega hranjenja ni. Dojim pa ne že kak dober tedn.
lilka:  ful dobr, da sta se fajn mela na večerji, najbrž bi tud midva počas spet mogla it, da ne bo tako sršenje gnezdo doma.user posted image
Kje pa je res ZALBI, so najbrž že vseljeni ane. Grem mal pogledat po bajti, kaj se dogaja.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 3055
29.12.2007 21:28:21   
hariba
ninafJa zoji bi bilo tudi tisto kar ti daš premalo in bi zagotovo še bolj noč prekričala. Je pa to čisto različno koliko kakšen otrok potrebuje.
No mi imamo obroke podobno kot sabri.Samo, da jo ob 7 h podojim in mislim, da spije okrog 200 ml, ob 10 h dobi za malico, če smo vzunaj žemljico in frutek sok, če doma pa skuto ali jogurt z sadjem okrog 150-180 poje. Za kosilo poje 1 otroški poln krožnik. za malico ob 16 h sadje,do nedavnega pa je takrat bilo še dojenje, za večerjo okrog 200 ml kašice ali polente ali kruha  z jogurtom. Malo pred 21 h pred spanjem pa jo še podojim. Takrat pa po mojem ne spije veliko, običajno se kmalu odklopi.

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
29.12.2007 21:54:19   
smotka lonib
hojla!

Jest vas dons že zapuščam, ker sem tok zaspana, ker je zala ponoči malo cmevkala, pa še ob 07.00 se je že zbudila. Ta noč bo najbrž tud kr pestra, ker ji iz noska non stop teče.user posted image

LAHKO NOČ VAM ŽELIM!user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
29.12.2007 21:58:15   
ALESSA
Hy!

juniorka: čestitke Nelsonu za 8. m. user posted image user posted image

lonib in Taška: tudi vajinim pikicam želim vse naj, naj....user posted image user posted image

Mi pa danes nismo šli v Lipico, ker je mene zahaklala user posted image  ta rdeča in me je ful matralo. Sem se ful čudno počutla. Na trenutke se mi ful vlije... Smo pa šli k enim, ki imajo konje in se jih je Neli tam nagledala. Bomo pa šli drugo leto.
Maladva spita tako, da imava malo miru. Grem gledat Las Vegas in se stisnit malo k dragemu.

hrana: Anel zjutraj okoli 07.30-08.00 poje 180 ml čokolina, okoli 10.30 -11.00 sadno skutko ali sadno kašico, okoli 14.00 kosilo, okoli 17.00 mlečni riž ali pa sadno kašico, zvečer pred spanjem to je okoli 19.00-19.30 pa 180 ml čokolina.

LPuser posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
29.12.2007 22:03:38   
thumbelina
NInaF- če ti kaj pomaga naš jedilnik:
- zjutraj moje mleko (bolj zahec kot zares)
- 8.30 sadje (dva jabolka/dve hruški, vse po dvoje)
- 11.30 kosilo (zvrhan globok krožnik zelenjave, mesa, rezancev, ipd...)
- 14.30 1,5 dl mleka SOM
- 17.30 mlečna kašica iz cca.2dl mleka SOM
- 19.30 1'5 dl mleka SOM

Je pa res problem če ne moreš vsega kuhat, mislim da v kratkem to tudi mene čaka user posted image . Jaz bi ji na ta jedilnik ki ga imata dala ob ene 18.00 mlečno kašico (mleko + nekaj od milupe - 7korn recimo lahkonotr pa daš še prekuhano suho sadje in malo zmiksano)in potem mleko pač samo še za dofilat kokr je lačna tik pred spancem....
tetsenine ji lahko daješ v juho ima barilla dvoje različnih vkuh za juhe (eni so taki kot riž, eni pa čist tanki rezanci ki jih kuhaš samo 3 minute; oboje je brez jajc, je pa iz glutena...). Vkuhaš lahko tudi gres, pa prosena kaša je tud dobra (smao jo moraš precej časa kuhat, da je mehka cca.uro), kus kus, ..
Ti lahk napišem par variant:
1. bučke, krompir, govedina
2. korenček, cvetača, brokoli, gres
3. cvetača, piščanec, tanki rezančki od Barille
4. pire krompir, korenčkova omakica
5. pire krompir, blitva, riba (kakšna postrv recimo)
6. prosena kaša (posebej kuhana), na koncu zmešaš na čebuli popražen in nato v malo vode dušen na drobno nariban korenček
7. juha, speštana zelenjava iz juhe, lahko tudi meso, da je bolj gosto in nasitno....

Skratka jaz mešam različne varinate, enkrat to drugič drugo in moram rečt, da mali res je. tudi jaz se izogibam mlečnim izdelkom, takod a če je lakota res huda, samo z vodo prelijem prepečenec, da je mehkejši in mu ga dam, pa kruh, ipd...

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
29.12.2007 22:14:00   
thumbelina
NO zdaj pa še poročilo o mojem dnevu:
- dopoldne frizer za hčerko, voščilo mojemu bratu za god in nakup lepe dracene za mojo sestro, ki jutri praznuje
- popoldne pa smo šli na obisk k moževim staršem, tako da itak nisem mogla bit hudo dobre volje, ampak jenekako šlo, dokler v Ljubljani ne pogruntam da mož za tamalega sploh ni vzel bunde (v avto sem ga dala brez ker je avto topel v garaži in se tamali pol ne dere ker ga ne mučim z bundo) kljub temu da sem mu naročila user posted image .  Dobr sem nekak požrla. Pol pa začne tašča težit z enim mesom, ok tamala in mož jesta in pol začne težit da kar nismo pojedli,d a moramo domov odnest. in ker jaz nisem hotla, nam je incognito uturila med darila potico, ki ji je ostala od božiča user posted image   user posted image . Mislim no pa to je že skor en teden staro, no. Meni je potica že tatretji dan grozno suha in zanič. ****ti če u štacuni ne bi kupila 5 dni stare potice je tud domače ne bom jedla user posted image . Tko da je romala doma v smeti. porkaš sem jezna. In pol še darila, pa kaj jim je pa poleg darilše kar en denar dajejo, kot da to naši punci kaj pomeniuser posted image user posted image user posted image . Moževa sestra je čist zbezljala in za taveliko kupila eno jopo k se ji že na daleč vidi da je koštala 30 evrov, tamali je dobil in jakno in žametne hlače. Saj je lepo, sam men je tok grozn k res ampak čist zares, da bi vsem tolk kupila, Matr te žlahte je preveč, da bi vsakemu nekaj kupila. že tko vsak mesec nič ne ostane z vsemi pufi ki jih odplačujeva za bajto.... No in sem potem doma sešila take lepe rdeče vrečke iz blaga in notr dala bonbončke, lešnike in suho sadje in smo zgledali kot eni totalni reveži, klošarji inkaj jaz vem kaj še vse, ko smotisti mali žakeljček dali..... Ehh na take momente praznikov prou ne maram. še doma si ne dajemo takih daril. MOmžu sem kupila ene kavine bonobne ki jih ima rad, mož je meni novo Burdo, hlčerka je dobila budilko in tamali une obročke, ki jih natikaš enega na drugega da dobiš tako piramido...

Tko, za konec smo pa še gor pozabila Matevževo flašo....
Hvala bogu da je jutri nov dan....

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
29.12.2007 22:18:11   
*piškotek*
Hariba: mogoče bi bilo za malo res bolje da je pri sosedi, samo če bo res le zdržala toliko časa, da boš ti lahko "mirna", ker drugače ji zan biti res kr mrzlo in "dolgočasno" (pa ne narobe zastopit, prosim)

Lonib: lahko noč, pa upam da bo Zala boljše z noskom!

Jedilnik: naš je skoraj isti kot pri ostalih, s to razliko, da naš poje bolj malo vsega.
5-6 - mleko 120 ml
9-10 - sadje, lino,...
13-14 kosilo (pogosto bolj gosta juha,riž,krompir,polenta,zelenjava,meso,...)
16-17 skutka, jogurt (mogoče še s sadjem), piškot,...
19 gres,polenta,jogurt s kruhom, kruh+mleko,...
19.30 mleko 150 ml + lino (ponavadi čokolino)
(poje mi edino zvečer mogoče malo več, čez dan pa zelo slabo, včasih tudi samo 4 žličke)user posted image

Zdaj imam pa še jaz eno tako bolj trapasto vprašanje za vas:
Katere testenine pa kuhate vašim user posted image ? Mislim na obliko in velikost, recimo od barile? Jaz ne vem katere bi mu skuhala? Saj vem, mogoče je res neumno vprašanje, ampak jaz res ne vem user posted image user posted image user posted image . A ja, pa mogoče še omakica za zraven???? Kakšna????

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!
------------------------------------

Neposredna povezava do sporočila: 3061
29.12.2007 22:24:50   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: thumbelina

Ti lahk napišem par variant:
1. bučke, krompir, govedina
2. korenček, cvetača, brokoli, gres
3. cvetača, piščanec, tanki rezančki od Barille
4. pire krompir, korenčkova omakica
5. pire krompir, blitva, riba (kakšna postrv recimo)
6. prosena kaša (posebej kuhana), na koncu zmešaš na čebuli popražen in nato v malo vode dušen na drobno nariban korenček
7. juha, speštana zelenjava iz juhe, lahko tudi meso, da je bolj gosto in nasitno....

hvala za ideje thumbelina. bom kupila še barilline rezance, da bo kaj drugega še probala. saj kar se tiče juhic ji kar grejo, ampak danes npr. sem ji naredila krompir pa špinačo in pa zalila z njenim mlekom, da ni bilo tako suho, pa je pojedla celih 5 žlic!!! user posted image  mula mala! tud ust ni odprla potem več. je tako zobe skupi tiščala, da tudi žlica ni šla not. TO ME MOTI! enostavno noče nič drugega. zvečer ji pa očitno flaša zadošča, ker zaspi itak pred 19o in spi do poll 8ih!? user posted image

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 3062
29.12.2007 22:25:55   
Kaštrun
thumbelina, a misliš, da bi ji probala dati sojin jogurt? user posted image

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
29.12.2007 22:26:30   
thumbelina
piškotek gor poglej sem nini napisala. Barila ima take drobne testenine ki so kao za  v juho, ampak jaz jih tudi kar v zelenjavo vkuham. So res dobrne tko dani treba nič miksat.

Neposredna povezava do sporočila: 3064
29.12.2007 22:29:03   
thumbelina
Ej ne vem, ker sem brala, da je osja (sploh za punčke) kar problem, ker je soja polna enih hormonov, ki niso glih fajn za punčke. Dej pejt na med over net pa poišči forum pediatrija, bom pa še jaz pogledala. Jaz ne bi upala, bi počakala da je vsaj eno leto stara. Kaj pa če bi probalakr kakšen navaden puding (vanilija ) na vodi skuhatuser posted image . ma res ne vem. Bimoral amojo mamo vprašat, kaj je dajala bratu jest, ki je alergičen na vse živo....

Neposredna povezava do sporočila: 3065
29.12.2007 22:31:30   
thumbelina
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1571989

Evo sem že našla. Nasploh je na telem forumu če mal pobrskaš kar nekaj koristnihinformacij: jaz bommorala našega dat testirast, ker je ves flekast in ne morem pogruntat kaj je, ker ful avriira, kakšen dan mu dam rumenjak in je ok oziroma flek nespremenjen, kakšen dan pa isto rumenjak pa ful rdeč. Ne vem res ne vem kaj bibilo. zagotovo vem, da je kravje mleko, pa še nekaj drugega mora bit. jaz sumim glluten. Mu zdaj par dni ne bom dajala.

Neposredna povezava do sporočila: 3066
29.12.2007 22:33:37   
sabri
piškotek; jaz kuhan čist navadne testenine, kar midva jeva, al špagete, makarone in ji itak spasiram, ji pa vmešam v zelenjavno juho, ko je že kuhana. Sm smotan napisala, skuham makarone in juho posebej in kuhane dam v juho pa pokuham in ji pol spasiram. Tak nekak, ker naša je zdaj začela šele fajn skuhan riž cel jest, drugo pa pasiram. Lahko noč punce.

Neposredna povezava do sporočila: 3067
29.12.2007 22:39:18   
thumbelina
Ma ja zdaj pa tudi jaz odhajam: Bo tudi pri nas pestro po moje, ker zdaj se je napovedal pa drugi zob: če bo šlo tako naprej, vas vse zobatce prehitimo user posted image .

Nočko!

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
29.12.2007 23:01:00   
bojana1
Hja se morem kr javit,ker me Lonib pogrešauser posted image
Ej punce js pa ne morem vaših slikic in smajlov videt,a je kej na mojem računalniku narobeuser posted image Prej se je Luka neki z miško igraluser posted image
Vidim,da je večina bila po obiskih in da našim pikicam to glih ne paše oz. jih utrudiuser posted image Pa sam,da je to za vami!
Hariba_če se boš odločla ,da Zojo soseda pazi ,je po moje najboljše ,če jo pride k vam pazit.Tako bo Zoji domače ,sosedi pa še poveš s čem se Zoja zamoti.Tako sem jaz Luka pustila,da sta brat in njegova punca prišla k nam in Luka še opazil ni da naju z user posted image  niuser posted image
Sabri-nič ne imej slabe vesti,ti se do mame obnašaj normalno-sej si povedala čist normalno stvar,mama pa kakor hoče-naj se sama odloči.Ravno sedaj se bo pokazalo ali se vam splača delat svoj vhod ali pa spokat in user posted image !Sabri vztrajaj ,pa nisem čist nič hudobna ampak to so čist osnovne stvari,ki jih človek potrebuje za mirno življenje!
Juniorka,Lonib,Taška-čestitke vašim škratkom za obmesečniceuser posted image
Thumbelina-glede daril te čisto zastopim.Se kar bojim kako bodo od mojga nečaki razočarani(3 otroci),ker so vsako leto dobili bogata darila.Na enega sma zapravila najmanj 60 E.Letos pa je tega konec,...me je kr strahuser posted image
Piškotek-testenine vseh oblik-pol pa jih mal z vilico zmučkam
No sem se mal javila,ker brez vas ne morem!
Mojca B-pogrešamo te,a je z Jono vse vredu,js upam da je

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
30.12.2007 0:17:30   
hariba
Zojo so mi že drugič zbudili z metanjem petard. Ima sosedov mulc  s svojimi sošolci žurko, tastarih pa ni doma. Jaz pa spat nemorem.
testenine jaz sem v biotopu kjer imajo dietno hrano kupila 1 brezjajčne zvezdice in sem tisto potem prelila z haše omako iz puranjega mleteg mesa. No sedaj pa dajem tiste testenine, ki jih skuham za nas ponudim jih pogosto še z tako haše omako iz puranjega mesa in paradižnika, včasih pa z omako iz govedine, pa tudi z smetanovo omako pd puranjih zrezkov sem ji že enkrat prelila.  Pa enih 2 krat z zelenjavno omako iz bučk, korenčka, paprike in graha.Ribano kašo za juho pa sama delam, rezance ji dajem pa pečjakove, ker drugih ne kupujem. Ji pa imam namen v kratkem ponudit testenine z  tunino rio mare. To taveliki ful radi jejo,
Ja jutri bo Zojo soseda čuvala, sva se atko dogovorili. pri njih bo, ker ima ona tudi 2 svoja otroka in mora kosilo skuhat. Za Zojo sem ji pa frutek in hip dala. grem probat zaspat.

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
30.12.2007 8:01:07   
gaja*
user posted image

Dobro jutro!!

Spet jaz kuham. Kaj želite?
Kavico, čaj, čaj z medom / limono?

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
30.12.2007 8:38:07   
lilka
Dobro jutro, jaz bi kar kavico, sem že od šestih pokonci.....

Tinka je jedla ob štirih in pol še zaspala do šestih, pol smo pa vstali, dokler da je mož šel v službo(j....še nedelje nima mira) sem že preoblekla posteljnino, pa posesala, pol pa ni čudno da sem cela crknjena zvečer ko tako delam.

Ste končno nehale popivat in ste celo kaj pametnega napisale.....user posted image user posted image user posted image

Poročilo ob 8,5 M:(bom kar gajin vzorec pobrala)
Zobki: spodnja dva, zgornji je že skoraj zunaj
- teža in velikost: 9100g in okoli 72 cm 
- plazi se ne, sedi pa zelo samostojno, tudi ko pobira igrače nikoli ne pade
- kaže pa-pa, kje je lučka, ura, kako piha veter, da fajfko, da mamici roko da ji da lupčka
- kliče ba-ba babico, včeraj je začela tudi ma-ma
- spi 1 krat dopoldne 20 minut, glavno spanje do dve uri in včasih še popoldne kakšen pol ure včasih pa sploh ne 
- zaspi z dudo, tako da jo odloživa v kinderpet in prižgeva vrtiljak
Hrana:
zjutraj:180 Novalca
8.30: sadna kašica okoli 150 ml
11.30: zelenjava in kaj zraven okoli 150-200 ml(ne mara ne riža ne gresa zato furamo krompir in zdaj še prepečenec)
15.00: sadna kašica s skuto, jogurtom ali kaj podobnega okoli 200 ml
18.00: melčna kašica, 100-150 ml
19.00: 180 Novalc

Hariba: drži se, mislim nate

Piškotek: sploh ni butasto vprašanje, jaz tudi ne vem katere bi, sploh še nisem poskusila dat testenin? A za začetek morem dat take brez jajc? ker jaz bom mogla kašico naredit ker drugače ne bo jedla, pol jih posebej skuham in potem zmiksam s čim? Jaz sem šele leva......user posted image

Zdej pa šibam, princeska se bo kmalu zbudila, grem pogledat če je posteljnina že oprana......

lepo bodite!!!!!

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
30.12.2007 8:51:58   
gaja*
Sej ne vem, a naj bom  user posted image   al  user posted image ker sem bila spet prva zjutraj.
Moja dva  user posted image sta zdaj že pokonci, ampka mi prej ni uspelo vse prebrat in še odpiat. Vstat sem mogla hitro zato, ker sem pekla kruh. Zdaj pa že fajn diši in je pečen. Bo fajn zajtrk  user posted image

Itak pa je najboljš, če se javim zjutraj, pol tak ne pridem zraven in smo skoz nekje, zdaj ko je user posted image doma. Mi je ful hecno in nisem navajena, da se zbujamo skupaj in smo cel dan en zraven drugega. user posted image Grozno no, da tak rečem, samo pr nas je to res sila redko. Morem pa rečt, da je fajn  user posted image , da me ne bo katera narobe razumela. Sam preredko, tak da mi je to ful nekaj novega. user posted image user posted image

testenine: jaz sem tudi kupila najprej brezjajčne, pa rižek, zdaj pa ji dajem tudi jajčne testenine in ribance s korenčkom.

naš jedilnik
: Gaja sicer ne poje veliko, je pa tudi naš jedilnik podoben vašim.
- po novem (da po 5 uri zjutraj še spi) dobi mleko. Naredim ga vedno 180 ml, pa ga ostane okoli 60-80, tak da ne popije veliko;
- ko vstane se dojiva (tudi ne vem več, koliko še imam, prav veliko ne);
- okoli 10 - 10.30 dobi kašico iz sadja ali kakšno izmed milupa kašic, ki se naredijo z vodo (rižek, piškotek, čokolada ali jabolko z vanilijo)
- okoli 13. dobi juhico (delam bolj gosto, ker same juhice noče pit) z zlatimi kroglicami, ribano kašo,včasih dodam malo zmiksanega puranjega/govejega mesa + zelenjavo
- pred 15.30, preden gre drugič spat poje drugi del kosila (testenine, krompir, z mesom, zelenjavo...)
- pozno popoldne sadje, kakšen kruhek, skutko, se dojiva  (različno)
- zvečer pred spanjem ji naredim mlečno kašico (ovseno, 7-žit, pirino, gres,...), in še dojenje

V večini je tak. Včasih pa kaj zamenjamo, sej veste kako je user posted image user posted image

Hariba: mislim danes na vas user posted image user posted image

LP

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
30.12.2007 8:53:09   
sabri
Dobro jutro, jaz bi tud kavo, čeprav smo dobro spali in vstali ob pol 8. Ampak jaz moram spit kavo, drugače ne zalaufam. Jaz že jem čokolino, za njo pa kuham jabolko, marelice in slive in bom zmešala s skuto, njam.
Se kasneje oglasim.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
30.12.2007 8:57:08   
gaja*
Sabri izvoli user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu sabri)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako vemo, da je otrok sit?
Prvi dnevi z novorojenčkom so polni čustev, neprespanih noči in vprašanj. Eno najbolj pogostih je: Ali je moj otrok dovo...

kovid
Lelly28 RR

se boste ceplili proti corona virusu?

da (23%)

ne (52%)

sem že cepljen/a (26%)

se ne smem zaradi zdravstvenih omejitev (0%)

Število vseh glasov: 31

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!