|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice - 3.del
22.1.2008 20:26:07   
dolenjka
IZVIRNO SPOROČILO: MetiLu

Dolenči draga, jutri se ti znam pa res nalimat na vrata user posted image  user posted image  user posted image  Sam povej, kdaj boš doma.

Slabo mi je pa zato ratal, ker mi je spet cuker padu in da se nisem začela trest sem hitr en topfen pojedla, no pol mi je pa kuj slabo ratal... Sej zdej je minil. Ma me kar matra tale moja požrešnost. Drug problem pa je, ker sem prepozno dam prišla ja, ker nisem prej jedla user posted image
Ah, mam pa obešalnik za na vrata v kopalnici, pa okrasne nosilce za police, ki v dnevni sobi postrani visijo user posted image , pa nekaj PVC košaric, da bom mela vse kremice in tak za user posted image  lepo postravljeno v previjalni, pa novo metlico za WC, pa najboljš od vsega dones, moj novi plašček za male pare user posted image  user posted image  user posted image  (sem dala v albumček user posted image ) A teli nakupi tud pod gnezdenje spadajo? user posted image  user posted image  user posted image
Pa barvo za lase sem dones kupila, v soboto pride moja Ninči men pramenčka narest. Preden sem najdla to frizerko, ki jo imam zdej, mi je zmeraj ona na kapo delala pramena, pa je bilo ful fajn. Ne lub se mi zdej 2 ure in pol pri frizerki viset user posted image  Ninči to hitrej naredi, pa še nikamor mi ni treba it user posted image

Metka najdražja, jutri imam v planu bit stalno doma, samo do štacune bom šla. To je edni opravek, pa še ta ni tko nujen user posted image
Tole, da se ti ne da 2 uri in pol pri frizerju sedet pa jaz tko težko razumem user posted image  Jaz bi šla vsak teden, če bi mi proračun dopuščal user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
22.1.2008 20:36:23   
MetiLu
Ne narobe razumet, jest čist uživam pri frizerju, samo nazadnje sem že zelo težko sedela, pa še tako gužvo je imela, slab zrak zaradi vseh barv ... Sem bla čist fertik, sem večino časa kar zunaj čakala, da se je barva prijela, ker mi nori ni bilo za zdržat, pa je blo to 1,5 meseca nazaj. Tko, da se zdej v teh zadnjih tednih ne grem mučit v salon, tale narastek bi pa vseen rada pred porodom zrihtala user posted image  Finančno pa sploh ni panike, ta moja frizerka je zlo pocen, v LJ bi dala enkrat več za enako storitev (barvanje, striženje, nega las in fen frizura)...

No, pol te pa jutri zjutraj (beri: po deveti user posted image ) pokličem,pa se zmenva, a prov?

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
22.1.2008 20:39:02   
dolenjka
Ja, pred deveto rajš ne, da te ne bo glas iz groba pozdravil user posted image
Pripravim zajtrk ali kosilo user posted image  Sej veš, da se ne boš tresla user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
22.1.2008 20:53:59   
MetiLu

IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

Pripravim zajtrk ali kosilo user posted image  Sej veš, da se ne boš tresla user posted image

user posted image user posted image user posted image  ne ne, zajtrk bo doma... ni treba nič kuhat user posted image  A jest prinesem kakšno tortico iz naše slaščičarne?

Aja, zbiram ideje za kakšno fajn pecivo. Bom jutri pekla. Dones sem dobila celo škatlo domačih jajc, pa še zadnjič sem eno kupila, kar pomeni, da imam ogromno jajc, ki jih je treba ponucat user posted image

Se pa moj plašček že pere, sem ga kr v stroj ruklna, ker je bil na razprodajah in je šel čez najmanj 100 rok user posted image , pa ful enih muck od drugih plaščkov je imel gor... Upam, da bo ok ven prišel user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
22.1.2008 21:02:24   
katka37
Od kdaj je pa to, da ne bi smele med dojenjem jesti svežega sadja in zelenjave, nazadnje ko sem dojila sem v bistvu vse normalno jedla, razen citrusov pa hrane ki napenja (fižol, zelje...), za ostalo pa vem, da bom jedla. Brez sveže solate pa itak znorim.

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
22.1.2008 21:09:53   
MetiLu
Sem se že spomnila, kako bom jajčke ponucala - spekla bom flancate user posted image  user posted image  user posted image  njami.... Sam če se mi bo dal user posted image  

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 2581
22.1.2008 21:15:25   
brina2006
Punce imam eno uprašanje?

Ali je katera že pomislila kako povedati veselo novico ob rojstvu user posted image (sedaj so popularni SMS-i) ,ali se da kje dobiti kakšno idejo ,imate vi kakšno?

Hvala

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
22.1.2008 21:29:28   
Suzi*
Brina, nekje nazaj v naši temi je bilo to že objavljeno, ampak pojma nimam kje. žal. če se katera spomni, bi mogoče še enkrat lahko prilimala sem gor, ker bo še prav prišlo.

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu brina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 2583
22.1.2008 21:30:22   
*Naja
Ker vidim, da danes na veliko debatirate o prehrani med dojenjem, si lahko tiste, ki vas to zanima, preberete tale članek.....

PREHRANA DOJEČE MATERE
Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International

Ali ste že slišali, da mora doječa mati jesti točno določene zvrsti hrane ali pa obratno - se izogibati določenim vrstam? Ste že slišali, da mora doječa mati jesti za dva? Ne drži. Ne Posebna dietna pravila za doječe matere ne obstajajo! Če ste se že prej zdravo prehranjevali, vam res potrebno spreminjati svojih prehrambenih navad le zato, da boste imeli dovolj mleka ali da bo otrok dobil najboljše.

Večino dojenčkov mučijo vetrovi in to kaj pogosto. Prepričana sem, da ste že bili priča podiranju kupčkov, polivanju, bruhanju, godrnjanju, napenjanju, tiščanju in zvijanju vašega dojenčka. Starši, ki menijo, da je vzrok za kolike v črevesnih vetrovih, imajo ponavadi dva svetovalca: mame, tete, babice in/ali zdravstvene delavce. Generacije nazaj so verjeli, da kolike povzročajo vetrovi, le te pa materina prehrana. Kako je potem mogoče, da imajo kolike tudi otroci, ki so hranjeni izrecno po steklenički? Še danes v marsikateri porodnišnici dobite sicer dobronamerna navodila, kateri hrani se morajo doječe matere izogibati, da bodo dojenčki imeli manj kolik. Če bi bili ti vzrok za težave, kako je potem mogoče, da obstajajo kulture, kjer dojenčki sploh ne jokajo in kolik ne poznajo?
Osnovna vodila zdrave prehrane so enaka tako za doječe matere kot za vse družinske člane: jejte različna živila v njihovem kar najbolj naravnem stanju. V Sloveniji je znano, da se doječe matere rade omejujejo le na uživanje polente in krompirja. Piščanec, puran, jajca, mlečni izdelki so vsi viri živalskih beljakovin, ne omejujte se le na govedino in svinjino. Stročnice, kot so čičerika, leča, soja, fižol, grah so odlični izvori beljakovin, še posebej če jih kombiniramo z žitaricami in mlečnimi izdelki.

Tudi v zimskih mesecih imamo na policah trgovin veliko izbiro svežega sadja in zelenjave, prav tako tudi globoko zamrznjene hrane. Sveže solate, špinača, kalčki, zelje, paprika, korenje, brokoli, cvetača, zelena so odlična živila za doječo mater. Doječa mati lahko dobi dovolj vitaminov že z izbiro zdrave in pestre prehrane. Odlična živila so tudi polnozrnate žitarice, kruh, rjavi riž, koruzni zdrob in ovseni kosmiči.

Veliko doječih mater skrbi zadosten vnos kalcija. Kakor vemo nezadosten vnos kalcija pomeni povečano tveganje za degenerativno bolezen kosti ; osteoporozo. Kot izreden vir kalcija se nosečnicam in doječim materam priporoča mleko in mlečni izdelki. Če mleka ne marate ali ste nanj alergični, lahko uživate druga živila, bogata s kalcijem: jogurt, sir, sezam, zelena zelenjava, citrusi,...

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu brina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
22.1.2008 21:34:16   
Suzi*
hmmm, lara, hvala. zelo zanimiv članek. me pa res zanima kaj bo tokrat patronažna povedala o prehrani.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
22.1.2008 21:38:53   
*Naja
Suzi- patronažna se ziher nebi strinjala s tem člankomuser posted image

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
22.1.2008 21:40:17   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

user posted image user posted image user posted image  ne ne, zajtrk bo doma... ni treba nič kuhat user posted image  A jest prinesem kakšno tortico iz naše slaščičarne?

Ne, rajš ne, ker sem že ko user posted image  user posted image  Pa sej imam še kakšno riževo čokolado za naju v predalu, pa še kaj drugega se najde. Odvisno kdaj prideš, mogoče še kaj spečem, mam jaz tut domača jajca (pa ne od našga user posted image  ) user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2587
22.1.2008 22:02:43   
MetiLu
Lara, res fajn članek. Jest sem se glih nabasala s pomarančkami, mi jih je lubek nalupil user posted image  sicer pa tud jest e mislim kar vsega nehat jest. Ker če ne bom pristala na samih makaronih in potem se moja rit in boki ne bojo nič zmanjšal user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Dolenjka, računam, da pridem enkrat med deseto in enajsto. Odvisno kdaj bom vstala user posted image  Zjutraj moram še v knjižnico klicat, pa par stvari zarad diplomce zrihtat, pol pa lahko priletim.
K si me glih spomnila na riž, jutri bom rižev narastek naredila popoldan, tam tudi lahko jajčka ponucam user posted image

Brina, mislim, da je Ella enkrat nekaj teh sporočil napopala na RR, samo tudi jaz ne vem na kateri strani je to...

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2588
22.1.2008 22:08:10   
Februarka08
No, punčke lepe, jaz grem počas v mižule mažule... Upam da bom kaj spala...user posted image Mi je pa zdele v parih minutah 4x trebuh otrdel, tako da sem že na Magnesolu... Upam da bo kaj pomagal. Dolenjka, daj mal zaropotej našemu user posted image tam notri! Nima še kam hodit.user posted image
Lepo pančkejte, se beremo jutri!

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2589
22.1.2008 22:09:14   
MetiLu
Suzi, mene trebuh zadnje dva dni čedalje bolj srbi. Kako si ti rešila ta problem pri seb, a ni tebe to tud ful matralo?
Aja, pa plašček se je super opral, čeprav gor piše da ga ne smeš prat v stroju user posted image  user posted image  

Zdej grem pa jest še zobke požulit, pol pa mojmu pomagat sedežno likat.

Nočko user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2590
22.1.2008 22:21:33   
Suzi*

Suzi, mene trebuh zadnje dva dni čedalje bolj srbi. Kako si ti rešila ta problem pri seb, a ni tebe to tud ful matralo?

meni zgleda eno olje ni pasalo al kaj. user posted image  od takrat malo menjam "maže", pa je kar ok, če preveč srbi, večkrat na dan namažem pa je ok. Se mi pa trebuh oz. koža na trebuhu lušči. user posted image user posted image user posted image user posted image  pa ful mažem. a ni to mal čudno???user posted image

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 2591
22.1.2008 22:39:42   
dolenjka
IZVIRNO SPOROČILO: Februarka08

No, punčke lepe, jaz grem počas v mižule mažule... Upam da bom kaj spala...user posted image Mi je pa zdele v parih minutah 4x trebuh otrdel, tako da sem že na Magnesolu... Upam da bo kaj pomagal. Dolenjka, daj mal zaropotej našemu user posted image tam notri! Nima še kam hodit.user posted image
Lepo pančkejte, se beremo jutri!

Ej mali (a), dej mir mamici in uživaj v garsonjeri, so glih ohladitve napovedane, je notri bolj toplo. Priporočam še 1 mesec user posted image

OK Meti, ti se kar javi ko spregledaš. Jaz upam, da pred deveto ne pridem iz spalnice user posted image  

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
22.1.2008 22:44:47   
katka37
Lara, dober članek, se kar strinjam, se mi zdi, da se je  začelo na veliko pretiravati, kaj smemo jesti med dojenjem in kaj ne. Dojenčki pa itak imajo prve tri mesece kolike, eni bolj drugi manj, ne vem, kako bi se jim lahko izognili. Le kaj nam bodo res patrnažne rekle, pa pediatri.... Na koncu bomo samo še bolj zmedene verjetno. Pustimo se presenetiti.

Lahko noč, sanjajte o cartanju z user posted image .

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2593
22.1.2008 23:15:50   
Janey
Sem že pol ure v postelji ležala, pa ne morem zaspat. Sem budna kot sova. Ne vem kaj mi je zadnje dni. Včeraj sem do 2 lutala po stanovanju. Potem pa zjutraj vlečem tam do 11. Ampak danes sem pa hitro vstala.user posted image user posted image Lubek že trdno spi...jaz pa lahko samo upam, da je kaj pametnega po tv in me mogoče malo uspava. user posted image user posted image

Fin je oni članek o dojenju. Ma bomo videli kaj bodo rekli stručkoti.

Če še katero nespečnost daje naj kr kaj napišeuser posted image user posted image

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
22.1.2008 23:49:09   
Janey
nizy kukuc...vidim teuser posted image user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
23.1.2008 7:58:53   
*Naja
Kje ste......ura je oseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemuser posted image

Sj bi jst tudi še spala, ker sem šla spat šele ob enih...potem bedela od treh do štirih....zdej pa že zajtrkujem. Je blo treba vstat, ker se morem učit. Lahk bi se sicer popoldan, ampak greva z lubijem enga dojenčka gledatuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 2596
23.1.2008 7:59:47   
*Naja
Aja...še to..z mal zamude....

Nejč- veeeeeliko cartanja z vašo princeskouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2597
23.1.2008 8:42:48   
Mateja81
Dobro jutro

Jaz tud ne morem spat; mater mater....user posted image user posted image user posted image user posted image Tako te pa dvigne!! Moj bi zjutraj moral iti v službo in se je zbudil ob 5-ih pa mu je neki slabo in je ostal doma. Jaz pa....kaj pa drugega....ne in ne več zaspat. Joooooj kak me to piiiiiiiiiiiiii.
Eh sej bo boljše upam samo da moj ni fasal kakega virusa in bom še jaz imela probleme s težavami.user posted image user posted image
Opažate tudi druge da so ti lažni popadki oz. otrdevanje trebuha vedno bolj boleči in neprijetni?user posted image Ja niso več heci-smo že res blizu koncauser posted image .

Cao

12.02.2008 je prikukal na svet naš sonček Patrik

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2598
23.1.2008 8:43:05   
Janey
Jutro...ali kaj je že...do 4ih nisem niti zatisnila očesa...potem sem se premetavala do 6ih, ko sem končno malo zaspala in sem seveda morala lulat...nakar sem spet komaj nazaj zaspala je že lubeku zvonila budilka...in zdaj sem spet kakih 15 min spala, ko sem se zbudila.Vse skupaj ne vem če je bilo za eno uro. To je hujš ko mora...da o glavobolu ne govorimuser posted image user posted image user posted image grem poskusit še malo...čeprav dvomimm

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2599
23.1.2008 8:44:42   
misar
kalimera! user posted image

ja včer ste ble spet divje, sem porabla 3/4 ure, da sem vas prebrala.

Čestitke novopečeni mamici za Lucijo user posted image user posted image user posted image jaz tud že komaj čakam, da se začnemo cartat...
Včeraj sem imela pregled, zato nisem nič pomagala pri čvekanju. Naša princeska zgleda zdrava, težka že okoli 3 kilce, plodovnica je zrela, posteljica tud, zdaj sam še čakamo kdaj se gospodična odloči zapustit garsonjero user posted image user posted image
Pregleda nimam več nobenega, mi je g. rekla, da če bom čez rok naj se grem pokazat v porodnišnico in to je to user posted image user posted image . očitno res vsak dela po svoje.

sicer pa sem predvčerajšnjim tako slabo spala, sem rabila danes nadoknadit user posted image user posted image . se mi zdi pa da čist vsak dan in nonstop sanjam sam še o dojenčku pa o porodu. saj tud razmišljam sam še o tem. zdaj sem se pa že prov mal sita. se tud vam too dogaja?

grem nekaj pojest, se še kaj tipkamo

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Izbira porodnišnice: Pomembna vprašanja za...
Če ste se odločili, da boste rodili v porodnišnici, si obvezno shranite tale seznam vprašanj za porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Teža
kepa*

Koliko tehtate?

50 - 60 kg (30%)

60 - 70 kg (29%)

70 - 90 kg (34%)

nad 100 kg (6%)

nad 150 kg (1%)

Število vseh glasov: 876

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!