|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   indukcijska plošča
8.10.2008 12:18:28   
pajčolanka
Malo manj kot mesec dni imam indukcijsko ploščo pa me zanima nekaj reči ker jo mam prvič.

*Torej, a je normalno da ko kuham na več ploščah, da delajo počasnej?
*Prostor pod ploščo se ful segreje. Imam vgradno ploščo in pod njo so predali. V prvem predalu trenutno nimam nič-v bistvu sem ga dala ven ker se je plac tam ful segrel. Res ful. A je to normalno, oz. kaj narediti?




Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: indukcijska plošča
8.10.2008 12:41:17   
Detece
Ne niti eno niti drugo ni normalno, zato kar pokliči seviserja. Te indukcijeske so sicer full fajn, so pa bolj nove na tržišču in se pojavljajo določene napake.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: indukcijska plošča
8.10.2008 14:21:38   
fionaP
Glede 1. točke ti ne vem povedati - sama tega še nisem opazila, res pa, da nisem še nikoli uporabila vseh 4 plošč naenkrat.

2. - poglej dokumentacijo od plošče - ali ste pri vgradnji upoštevali navodila? Pri naši je bilo navedeno, da mora biti vsaj pol cm odprtina pod pultom, da se zadeva zrači. Mi imamo pod ploščo še pečico in je navedeno tudi, kolikšna mora biti razdalja med zaključkom plošče in začetkom pečice.

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: indukcijska plošča
8.10.2008 14:37:22   
pajčolanka
vseh 4 res ne vem če sem sem pa zadnjič uporabljala 3 od 4, dve sta bili na 7, ena na 9 pa je tista ko je bila na 9 fuuul rabila da je zavrelo, sicer zavre takoj.

navodila  je pa moj že nekaj gledal ja in menda res piše 7mm kao plac za zračenje.
torej bo treba to uredit in potem nebi smelo bit več tako vroče?

(odgovor članu fionaP)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: indukcijska plošča
8.10.2008 20:53:27   
2 Sraki
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka
*Torej, a je normalno da ko kuham na več ploščah, da delajo počasnej? Ja je normalno, kar opisuješ. Po dve in dve plošči delujeta na en "motor" (nevem točno kako se pravilno reče zadevi) in v kolikor imaš eno do konca potem druga ne more delati na ful. Bi ti pa moralo pisati to v navodilih.
*Prostor pod ploščo se ful segreje. Imam vgradno ploščo in pod njo so predali. V prvem predalu trenutno nimam nič-v bistvu sem ga dala ven ker se je plac tam ful segrel. Res ful. A je to normalno, oz. kaj narediti? Zaradi delovanja same plošče se zrak pod njo res precej segreje in res potrebuje zračenje (kar zopet piše v navodilih), če ne gre drugače potem ob strani zvrtaš luknje za zračenje in je tudi o.k.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: indukcijska plošča
9.10.2008 8:51:12   
Paštetka
Ja, meni so že pri nabavi kuhinje rekli, da mora biti predalček pod ploščo fraj, ker se segreva in se mora tudi ohlajati.

To o slabšem delovanju, če delajo vse, pa nimam pojma.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: indukcijska plošča
9.10.2008 15:18:44   
pajčolanka
ja no v tem predlu pod ploščo mam recimo kuhinjske krpe. nič posebnega.

bom poklicala mizarja da mi kak cm predala dol odreže. mogoče nebo pol najlepš zgledalo ampak druge rešitve ne vidim. no razen če bo mel mizar kako idejo.

se mi pa zdi da recimo danes ko spet kuham na 3 ploščah in na vseh treh najmanj na 6 da delajo boljš. zadnjič sm mela dve na 7 in eno veliko na 9 pa una na 9 ni in ni zavrela...

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: indukcijska plošča
10.10.2008 21:37:16   
ursah
Zdravo.

Mene pa zanima, če se vam kdaj dogaja, da se indukcijska kuhalna plošča kar ugaša?

Meni se dogaja sledeče:
- imeli smo eno džezvo, ki je bila sicer bolj majhna, ampak je delalo
- po nekem času se je začela plošča zelo nerada prižigati (ali se sploh ni - no, včasih se je, včasih ne). Da ne govorim, da je bilo to kot po Murphyju vedno zjutraj, ko vsaka minuta šteje in zato indukcijska pride še toliko bolj do izraza :)
- danes pa ugotovim, da se tavelika kuhalna, kjer sem kupila extra ponev zanjo in se ji tip top prilega, ugaša in prižiga, tamala pa se sploh ne prižge.

Vsa posoda ima magnetno dno in je primerna za indukcijo (imam doma magnetke) in je pravega premera.

Zdej pa res ne vem več, a je to običajno ali ne. Sem že klicala servis, bodo prišli enkrat naslednji teden - ampak me je gospa po telefonu prepričevala, da se to pri indukcijskih pač dogaja in da včasih počasi zazna. Ko sem jo vprašala, zakaj pa takrat, ko sva jo kupovala, tega ni nihče niti omenil, prodajalci so govorili le, kako je hitra in super itd. - je rekla "ja, res bi morali večkrat tudi to povedati..." user posted image

Lp.

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
11.10.2008 18:30:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ursah)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: indukcijska plošča
11.10.2008 18:37:49   
janjja
Pri meni je vse ok, se ne greje, ne ugaša, in podobne stvari ki jih naštevate, tako da nimam komentarja, meni je zakonuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: indukcijska plošča
12.10.2008 18:08:32   
Hope2
Mi smo imeli pod indukcijsko predal s priborom in noži in se ni nič segrevalo, razen če smo gor več ur kuhali (golaž, bograč...) ali pa kuhali na vse 4 plošče (2+2). Pa vseeno ni bilo ne vem kaj preveč toplo v predalu (pribor se ni pogrel). Bi pa bilo pol fajn imet spodaj predal s krožniki, ki bi se lepo pogreli in bi lahk hrano serviral direkt na tople krožnikeuser posted image user posted image .
Ugašala nam pa je včasih, ponavadi pri enih in istih posodah, tak da sem pol te posode mal bolj pazila.
Nisem pa nikoli opazila, da bi ob večih prižganih ploščah delalo kaj počasnejeuser posted image .

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: indukcijska plošča
18.10.2008 6:26:21   
fusia
Mi tudi kupujemo indukcijsko ploščo in zdajle sem prvič prebrala, da so z njo tudi težave user posted image .  Katere firme pa imate? Saj kake prav velike izbire ni , kot je pri steklokeramičnih, ampak vseeno se ne moremo čisto odločiti, katero bi.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: indukcijska plošča
18.10.2008 15:52:01   
Anonimen
Ja, tudi jaz bi rada vedela, kakšne firme imate in kako ste zadovoljne z njimi? Trenutno imamo še high light sistem in sem zadovoljna. Pa če odtsaviš za kofe zakuhat in da čakaš spet, da se ti ornk plata prižgeuser posted image ? Ne vem, no!?

(odgovor članu fusia)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
18.10.2008 22:20:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: indukcijska plošča
19.10.2008 12:50:20   
pajčolanka
indukcijsko ploščo mam od gorenja, tist komplet ko je bila akcija pečica in plošča za 1000€

Hope2 pa maš tisto režo za zrak al kolikor pač naj bi bilo za zračenje? Recimo ko sm jaz mela pod indukcijo pribor je bil pribor kar topel. Mislim tko pošteno topel.

Ne morem pa primerjat z navadno steklokeramiko ker sem šla iz plina na indukcijo.
Mi pa vseeno ni žal, ker je že vse skupaj bolj čisto kot pri plinu. Pa hitrejša je od plina.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: indukcijska plošča
19.10.2008 13:08:16   
Anonimen
Razlika med standardno steklokeramiko in indukcijo - razlika je v sistemu delovanja, čista fizika:

Klasična steklokeramika deluje kot klasične električne plošče, toaster, ipd: plošča se segreje zaradi elektrike in dela neprestano, torej električna energija se spreminja v toplotno. In posoda se segreva zaradi segrete plošče. Zato steklokeramika rabi precej več časa kot indukcija, da se segreje na delovno temperaturo, po končanem kuhanju pa se plošča tudi precej dlje časa ohlaja - ker se mora ohladiti sam plošča. Steklokeramika dela ves čas, tudi ko lonec odmaknemo, ker ni ekonomično, da bi se grelec ves čas prižigal in ugašal.

Indukcija deluje na podlagi magnetne tuljave. V plošči torej ni grelca, temveč tuljava, ki ustvari magnetno polje. Plošča se ne segreva, temveč se segreva samo posoda, ki pa mora imeti železno dno, da se lahko to polje ustvari. Po domače povedano: v plošči je en pol, v posodi drug, ko prižgemo indukcijo, skozi tuljavo steče elektrika in to vzpostavi magnetno polje - lonec in plošča se privlačita. Segrevanje ne nastaja zaradi tega, ker bi se električna energija pretvarjala v toplotno, temveč ker ustvarja magnetno polje, zaradi česar nastaja trenje. Trenje pa je tisto, ki povzroča toploto, zaradi katere lahko kuhamo. Kot da bi drgnil skupaj dlani - med dlanmi nastane trenje, ki se pretvarja v toploto.
Ko lonec odmaknemo iz indukcije, ta še vednodela - skozi teče el. tok, vendar ni trenja, ker ni vira za usvrajanje magnetnega polja - torej posode, zato ni toplote. Samo indukcijsko kuhališče se ne segreva, segreje se zaardi toplote, ki jo oddaja lonec med kuho. zato se tudi hitreje ohladi in tudi takoj začne gret, temperatura se takoj zniža, ko daš na nižji nivo, medtem ko je pri klasični steklokeramiki vedno določen zamik.

Indukcija dela tako hitro kot plin, pol litra vode zavre v pol minute (probajte na steklokeramiki, kako dolgo se čaka).

Pribor pod indukcijo je lahko, vendar odvisno od proizvajalca. Segreva se zato, ker ima indukcija spodaj ventilator, ki oddaja toploto. Gorenjeve indukcije imajo manjši ventilator in se zato indukcije večkrat pokvarijo, ker se ne morejo dovolj ohlajat (ne zaradi kuhanja, temveč zaradi velike količine watov, ki tečejo skozi). Mislim, da imajo celo v navodilih, da spodaj ne sme biti predala. Pri Siemensu pa je npr. lahko, vendar v predalu ne smejo biti manjši koščki,ker jih lahko potegne v ventilator.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 19.10.2008 13:21:44 >

(odgovor članu pajčolanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: indukcijska plošča
19.10.2008 13:17:24   
Anonimen
Ursah, če imap OK posode, torej se magnetki konkretno primejo na posodo, potem bi ti moralo normalno delat. Mogoče je tok prešibek ali je kaj narobe s tuljavo. Indukcija porabi ogromno elektrike, kot da bi imel hkrati prižgan sušilec, pralni stroj in likalnik, je pa vseeno zelo ekonomična zadeva, ker je vse skuhano veliko hitreje in takoj uporabno.

Naprava ima zgornjo mejo energije, ki jo sporducira. Čez to ne gre, ker bi sicer ven vrglo varovalko - imajo vgrajeno varovalo. Torej če imaš dve plošči prižgani na 9, bo delalo BP. Če imaš vse 4 na 9, potem bo naprava delala samo do zgornje porabe, več ne, kar pomeni, da ne dela na ful. Če dva kuhališča zmanjšaš na manj, potem bo se bo razmerje spet vzpostavilo. Varnostnostni razlogi torej - prerpečevanje požara, električnega izpada ipd.

Nasploh, meni je indukcija zakon user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: indukcijska plošča
20.10.2008 6:39:00   
Alisa
Jaz imam tudi prostor mez ploščo in pečico in do zdaj nisem opazila, da bi bilo kaj vroče, ali da bi se ugašala ali slabi delala. Če vam nagaja dajte to poklicat serviserja, ker tisto leto ko je v garanciji hitro mine.

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: indukcijska plošča
24.10.2008 23:45:29   
wing
Mi imamo že tudi lep čas indukcijsko in smo čisto zadovoljni.

No, zadovoljna pa sem tudi s tvojim opisom Ankica. Nisem natančno vedela kako deluje segrevanje te plošče (hm hm, sem se pa večkrat spraševala....A je to????) Tako, da hvala in si super baba da se "spoznaš"user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
25.10.2008 0:05:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu wing)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: indukcijska plošča
25.10.2008 9:42:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: wing

Mi imamo že tudi lep čas indukcijsko in smo čisto zadovoljni.

No, zadovoljna pa sem tudi s tvojim opisom Ankica. Nisem natančno vedela kako deluje segrevanje te plošče (hm hm, sem se pa večkrat spraševala....A je to????) Tako, da hvala in si super baba da se "spoznaš"user posted image user posted image user posted image user posted image


user posted image user posted image user posted image  Se moram, poklicna dolžnost, ni druge. Pomaga, da sem imela odličnega profesorja fizike, ki je znal fiziko pokazati zelo nazorno in v praksi.

Magnetki je vseeno, kakšni so, pač magnet. Mora fajn zagrabit, taka posoda je ok. Če magnet drži le rahlo, potem je posoda sicer rahlo feromagnetna, ampak bo delala le na višjih stopnjah, kjer se ustvarja večje magnetno polje. Sicer pa je na posodi običajno spodaj narisan en krog, znotraj pa piše IN - indukcija.

Navadne tefalove ne delajo na indukciji, se pa dobi posebne ponve z železnim dnom, ki so pravtako obdelane s prevleko proti prijemanju. Zlasti za palačinke pride taka ponev fajn. Jaz imam tako ponev od italijanske firme Bialeti, pa mi je OK.


(odgovor članu wing)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: indukcijska plošča
25.10.2008 13:57:27   
Eca
Tefal ima eno serijo ponev za indukcijsko. Ne vem sicer če so ok, ker meni je Tefal takoj teflon asociacija in nisem navdušena. Je pa vedno na posodi znak, če je za indukcijo. Če se ne motim je narisana spirala.

Jaz imam za palačinke WMF ponev in meni je zakon. Indukcije pa ne bi zamenjala za nobeno steklokeramično user posted image .

Lp, Eca

p.s.
Ankica je asica, ne samo da obvlada fiziko in delovanje električnih aparatov, obvlada tudi kuhinje in opremo, ki not pašeuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Mene pa kamin greje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: indukcijska plošča
30.10.2008 13:47:52   
Anonimen
Bom akr to temo izkoristila..

Katero imate??
Se odlocam pa ne vem aktero firmo bi....Da ne bi pol neko cunga lunga vzela,ki bi me hecala.
En glas je ze za Gorenje zanima pa me se vec mnenj-

(odgovor članu pajčolanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: indukcijska plošča
30.10.2008 16:28:04   
Anonimen
Imam Siemensovo domino. In če bi še enkrat kupovala, potem bi vzela spet isto, le s 4-imi kuhališči. Pri nas se veliko kuha, zato se mi zdi zelo pomembno, da je kvaliteta 1A.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
30.10.2008 21:14:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?