|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Popolna gluhost
3.10.2008 22:22:48   
Doll
biser izvoli
http://med.over.net/forum5/list.php?126
Poišči po tem forumu ,vprašaj gospo in druge mamice ,ki so pač to naredile.Punce nehajte se kregati,nihče ni rekel,da gluhi nič ne morejo ...
In flecker mislim da se ti noben otrok ne rabi smilit,kakšne pa pišete madona user posted image
Hočete mamici dat na vednost da je slaba mama ali karkoli drugega.ravno to zdaj razberem in vaših postov.
Umirite se malo,če se ne strinjate,pač to napišiti ne pa vsiljevat !!!

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Popolna gluhost
4.10.2008 8:23:22   
Pikapolonica_
Gina, kar si napisala, je res modro, ampak meni se po drugi strani bere tako, kot, pusti otroka, če je gluh, je gluh, pusti otroka, če je slep, je slep, če ne more hoditi, naj ne hodi, če ne more premikati rok, naj jih ne premika. Če je otrok gluh, to pomeni, da je 60% invalid. In verjetno si tega niso namislili šarlatani, ki to samo predvidevajo.

Pa ne se jezit, to je sicer samo moje mnenje. user posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Popolna gluhost
4.10.2008 8:32:15   
flecker1
zato pravim, čemu operacija, gluhi smo lahko kot slišeči, lahko dosežemo kot slišeči. če je brez nog, to pa je drugo, komaj hodi, je dobro imet pripomoček. kot če gluh, lahk ima slušni aparat. polžkov vsadek, o neeee hvala, ti dajo v notranjost možgane

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Popolna gluhost
4.10.2008 9:47:15   
benika
flecker in AR imam eno vprašanje...pa me res zanima in nikakor nočem provocirat...zanima me, ali imata vidve zadržke le proti polževemu vsadku, ker je to precej zahtevna operacija ali nasprotujeta tudi slušnim aparatkom za tako male otročke?

biser, odločiti se boš morala sama. Jaz imam znanko, katere mala hčerkica je gluha in nosi polžev vsadek. In je zadovoljna pa tudi punčka sedaj čisto drugače funkcionira. Ne vem, kaj naj ti svetujem. Moj sinek je sicer le delno gluh, tako da se s temi dilemami nisem srečala.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Popolna gluhost
4.10.2008 10:04:37   
flecker1
slušni aparat za majhne otroke je dobro imeti, lahko daš dol enostavno če jim moti hrup, ali če jim ni za tistim popolnoma gluhim nobene pomoči.
polžkov vsadek, vse me na njih odbija, potek operacije, sem zadnjič videla na youtube, sedaj zgleda teh posnetkov ni več, vizualno, zdravje, in kakor tudi obnašanje tistih ki imajo PV ne priznavajo da so gluhi, niso kao v naši kategoriji. imam prijatelje ki imajo PV, nimam nič proti ker so odločili za to operacijo v odrasli dobi. zato otrokom nečem dati, naj si sam odloči ko bo za to dovolj zmožen pri odločanju seveda. ne vem ali je to samo v mojih možganih, sem opazla enega ki je nosil, pa ni bil videti vizualno zdrav in močan človek, ali je to zaradi PV ne vem.

veste kaj bi jaz raje videla. slišeči starši, ki imajo gluhe otroke, bi raje videla, da bi se tisti starši vklopili v otrokov svet, učili se znakovnega jezika in otrokom ponudili možnost sporazumevanja, res bo tako nastal globoka vez. ko vidim take starše, je res le peščica, sem res tako vesela da so take starše, ki bi za otrokom naredile vse, pri učenju znakovnega jezika mislim na to. si predstavljate, ko otroku v znakovnem jeziku nekaj poveste, je to nekaj najlepšega, ali pa otroku ki je gluh, sliši s PV, govorite z njim oralno, to je kot bi rekla "vsiljenje" njihovih pravic. Saj res ni tako zelo strašno biti gluh, je pa več dela z otroki, ker pozneje začnejo govoriti.

zato sem sama proti PV, to je moje mnenje. in res je da se za to popolnoma odločijo slišeči starši ki so prvič v stiku z gluhoto.
ne mislite da na vas prepričujem, ampak to je moj pogled, moje stališče na gluhoto. in sama sem hvaležna, da me starša nista poslala na operacijo za PV. rada vas mam, kljub temu kar odločite user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Popolna gluhost
4.10.2008 11:03:41   
angel_rebelde
Benika.... Proti slušnim aparatom pa nimam nič proti... čeprav..meni so ga v šoli zelo vsiljevali, ampak jaz se nisem dala.. Jaz sem naglušna in dobro funkcioniram brez slušnega aparata, slišim jok sina, njegov smeh... to je dovolj,kar rabim....

Biser...kaj pa,če bi se oglasila v kakšen zavod za gluhe? Da vidiš,kako tam gluhi funkcionirajo... pa da se pozanimaš o PV... Nemoj tako na blef... a veš, ko otrok shodi, koliko krat pade... a veš, da je lahko hudo nevarno,če pade na glavo, kjer ima PV...??? A ne bi raje se naučila kretenj in se tako z otrokom pogovarjala? in mu pokazala z rokami, kakšen je svet.... zakaj ne počakaš, da otrok odraste in se sam odloči, ali želi ostati gluh, ali želi slišati??

Nevem, nekateri tako silite s tem PV, ampak a se zavedate, da so tudi slabe strani te operacije? user posted image user posted image

Jaz sem tako presrečna, da sta mi starša dala možnost izbire... in srečna sem takšna,kot sem...čeprav delno ne slišim, ampak to je moje življenje, moj svet kamor spadam.. in če bi se ponovno rodila, izberem raje to življenje spet ki ga imam sedaj...


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Popolna gluhost
4.10.2008 13:57:05   
Gina
Joj, punce, kdo govori o tem, da je ona slaba mama? Nasprotno, zdi se mi zelo pametna, da je vprašala kogarkoli za mnenje. Zdi se mi skrbna, ker se želi pozanimati o rečeh.

Zdi pa se mi tudi prav, da izveste kaj o gluhih iz drugega zornega kota. Moram pa reči, da vas čisto razumem, pa vaša mnenja tudi. Dokler nisem spoznala v praksi gluhih ljudi, nisem imela pojma, ma kakšnega pojma, niti od daleč se mi ni sanjalo, kaj gluhota pomeni.  Se mi je zdelo da kaj pa potem, če ne  slišiš, saj lahko bereš...  nisem razumela, kako težko se je naučiti jezika, če ne slišiš, kako zelo težko je priti do informacij, če ne poznaš znakovnega jezika v tem primeru, nisem razumela, kako je pri nas to še vse v razoju, kako zelo slabe pogoje je imela kakšna od prejšnjih generacij gluhih otrok celo pri nas, v slo....nič nisem razumela čist realno... Nisem razumela, kako živijo, kaj to potegne za sabo.

Imela pa sem srečo spoznati v tem norem, hitečem, nečloveškem in po svoje primitivnem svetu, v katerem živimo in kjer je vsak, ki ni "normalen" čuden in ga je treba vkalupiti v "normalnost" , no spoznala sem eno tako zelo fajn mamo enega gluhega otroka, da sem šele tedaj, v praksi, po tem, ko sem spoznala ene par "bolj povprečnih" slišečih staršev povprečnih gluhih otrok, spoznala, kaj pomeni v resnici sprejeti otroka takega kot je. Ne zahtevati, da bo enak slišečemu. Preveč staršev hoče svojega gluhega otroka spremeniti na silo v slišečega, ali se trudi toliko v tej smeri, da ga obremeni s tem, kako je grozno, ker ni enak, slišeč. Nalagajo mu preveč reči, zahtevajo da doseže njihove ambicije, ne svojih, zahtevajo ambicije družbe, sploh ne vidijo, da je njihov otrok v bistvu uspešen, srečen, da ogromno ve in zna, njim je važno, da se potrdi v družbi na njihov način, ne vidijo, da ni treba, da ugaja vsem, da ni treba, da deluje po sistemu gnile kapitalistične družbe, da bo vseeno popoln in fajn tudi kot odrasel. Tudi ni treba, da ga cel svet sprejema, za njegovo srečo. Tudi mene cel svet ne sprejema, pa čist dobro slišim, kdo me tudi ful ne mara, pa z vsakim človekom je tako, da ga kdo ne sprejema, ne mara, vendar so pri gluhih otrocih starši še toliko bolj napičeni proti temu in menijo, da se mora še toliko bolj dokazovat. Ni se jim treba, nikomur se ni. Tega starši pogosto ne sprejmejo. Ni mnenje družbe tisto, ki odloča o otrokovi sreči. 

In ne, ni res da govorim o tem,d a otroka ni potrebno pripraviti na svet slišečih, seveda ga je potrebno. Seveda ga ne smemo pustiti, da pač je tak, kot je in ga zaprt nekam ali kako ste me že brale čisto narobe... Tak otrok se uči še mnogo več in po mnogo bolj naporni poti kot slišeč otrok. Vsak dan ima organizirane ure govora že v okviru družbeno organiziranega - beri vrtec, šola dodatne ure. Vendar trdim, da ga je nepotrebno enačiti s slišečim otrokom. Če je otrokov govor kretanje, naj se starš nauči kretanja, da ima otrok sploh dostop do informacij. Kje naj dobi info, če ne razume jezika? Gluh otrok razume ravno toliko, kot slišeči otrok, samo da nima možnosti pridobivanja informacij, če nima možnosti komunikacije. Če mu starš govori, ko on ne sliši, je to enako, kot če bi kazal slikce otroku, ki je slep. A je to tako težko razumeti? In prepričana sem,d a se otrok v družbi gluhih zelo dobro razume, znajde, da se tudi gluh otrok lahko razume s slišečimi, če ga na to dobro pripravimo, da lahko ok funkcionira v družbi, če ga tega naučimo... vendar se mi ne zdi nič narobe, če je raje v družbi gluhih, kot v družbi slišečih. Kaj pa potem? Jaz sem tudi raje v družbi tistih, ki jih zanimajo reči, ki zanimajo mene, ki imajo težave podobne mojim, da me razumejo lažje, ...moj oče ima multiplo, pa se rad giblje v okviru bolnikov s podobnimi težavmi, ker razumejo probleme, ki jih imajo v vsakdanjem življenju in jih jemljejo za razumljive še mnogo bolj kot mi vsi ostali, vsak na tem svetu je raje v družbi tistih, ki imajo podobne težave in podobna veselja. IN moj oče je čisto srečen, kljub temu, d a je na vozičku, pa kljub temu, da bo šlo z njegovim zdravjem samo še navzdol, pa gluh otrok je lahko ravno tako srečen, kljub temu, da je gluh- to pa sem hotela povedat - ni treba, da sliši in je enak slišečim, če želi biti srečen. Ni treba niti to, da hodi v navadno oš, če želi biti srečen. Lahko hodi, seveda, če mu je tako boljše. Nekateirm je tako ok in fajn, sploh če so naglušni. Če mu pa ni fajn tam, pa to ravno tako ni pogoj za nič. V šoli v zavodu govorijo na njegov način, s kretanjem, pa še govorijo zraven. Zakaj bi se moral mučiti samo z branjem iz ust, ali s slišanjem vsake četrte črke v besedi tako na pol in iz tega gruntati, kaj je nekdo povedal, če lahko nekdo razlaga po njegovo - to je enako, kot bi slepemu ali zelo slabovidnemu kazal slikce vsak dan, namesto da bi mu govoril? Zakaj ne bi vsakemu nudili njegove oblike komunikacije, če mu je le ta lažja? Zakaj enačiti, kadar za otroka to ni optimalna rešitev,samo zato, da bo enak? Vedno je več poti do enakega cilja. Vsak naj si izbere tisto pot, ki je njemu najbolj fajn. Zakaj si nekateri starši tako zelo zelo zelo želijo, da bi njihov otrok hodil na navadno oš, ki mu v praksi bore malo nudi? V bistvu navadna oš nudi lahko kar precej naglušnemu otroku, čisto gluhi pa se mora veliiiiiko bolj namatrat v navadni oš da pride do istih informacij, kot mu jih nudi oš za gluhe. Ne gre za količino znanja, gre samo za to, kako naj pride do informacij. Itak na koncu zna enako, samo pot do znanja je bolj naporna. A ni bolj važno, kaj on ve in zna, kako se počuti in kako funkcionira v življenju, kot karkoli drugega? In jaz verjamem, da če je otrok srečen, da bo tudi usvojil veliko več znanja zraven, kot če je nekje sforsiran in od utrujenosti komaj še diha.

Upam, da ste me prav razumele, ne gre za pustiti otroka, da je kot je, gre za to, da ga naučimo vse, kar je možno, na njegov način, da mu nudimo ogromno, da mu omogočimo vključitev v širšo družbo, da ga naučimo, socializiramo v vseh okvirih, pa da ga vendarle jemljemo takega, kot je. Da ne pričakujemo, da nas bo slišal. Dovolj je, da nas vidi, čuti in da funkcionira fajn, da razume ta svet, kakor ga želi razumeti, da ima svojo glavo in svoja razmišljanja, da se znajde v lajfu in da je zadovoljen sam s sabo. V bistvu ni to samo dovolj, to je vendarle za moj okus vse, kar bi tudi zase želela.

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Popolna gluhost
4.10.2008 16:15:38   
Ronči
že dvakrat sem se odpravila pisat, pa sem si premislila? Zakaj? Ker v resnici ne vem, kako je, če si gluh.
Vem pa kako je, če slišiš. In če bi bila brez tega čuta, zdaj ko vem kaj to je, bi ga pogrešala. Seveda lahko gluhi živijo enako polno, kot slušeči, zdaleč od tega, da ne, ampak ne slišijo...  nekaj vseeno nimajo in to je sluh.
Šelestenje listja, valovanje morja, glasba, čebljanje moje hčerke, njen smeh, prasketanje ognja, ...in še in še... Ja, zdaj ko vem kaj je sluh, vem da bi pogrešala, če ga ne bi imela.....
O operaciji, ko vsadijo polžke kaj dosti ne vem, če bi se soočala z dilemo vsadek da ali ne, bi temeljito premislila o plusih in minusih operacije.


< Sporočilo je popravil Ronči -- 4.10.2008 16:16:46 >

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Popolna gluhost
4.10.2008 17:55:56   
Gina
Težko pogrešaš nekaj, česar sploh ne poznaš, ronči. Če ti npr. nikdar nisi videla ali čutila energetskih polj, tega ne moreš pogrešat, pa vendarle morda kdo kje na tem svetu to zmore in ti zaradi tega ne čutiš pomanjkanja, ker tega nimaš, on pa ima. Če ti npr. nikdar nisi videla v prihodnost in preteklost, če se ne moreš spomnit prejšnjih življenj, če se malo pohecam, tega pač ne moreš pogrešat, ker ti je čisto ok tako, ne veš kaj pomeni te reči videt, vedet. Če ne moreš videt bog si ga vedi koliko dinmenzij oz. več kot jih vidi povprečen človek, pa bog si ga vedi koliko novih barv, ki jih povprečen človek ne zaznava, te to nič ne moti, ker pač tega sploh poznaš ne, ok ti je tako, kot živiš. Če ne moreš videt enega samega elektrona v živo te to sploh ne moti, ker tega itak ne poznaš niti ne znaš... če ne znaš letet te to tudi nič ne moti, saj nisi probala, .... Problem nastane, če bi te kdo poskušal prepričat, kako si ti čudna, kako živiš nekvalitetno življenje, ker vsega zgoraj naštetega ne zmoreš, ne čutiš, vidiš....in poleg tega če bi ti ta človek rekel,da to moraš znati in videti in čutiti, ker si nenormalna, če tega ne znaš in da je to predpogoj, da se vključiš v življenje celotne družbe....in potem bi te na silo prisilili te reči na nek umeten način ne da bi uporabljali tvoje izrazoslovje, pa če bi ti to govorili oz. ti to na nek način sporočali še starši (namreč kako si nesposobna na tem področju), bi bila globoko tam, kjer sonce ne sije. Če pa bi starši rekli, ok, če pač ne leti, bomo pa mi hodili z njo, pa bo pač letela z letalom, bi ti bilo pa najbrž ok. Pa če bi ti starši rekli, ok, ne vidi ne vem koliko barv, ji bomo pa razložili svet s pol manj barvami in z njenim izrazoslovjem, pa kaj potem, bomo uporabljali pač to, kar imamo na razpolago, nič zato....bi ti bilo povsem lažje kot v vseh obratnih primerih, kajne?

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Popolna gluhost
4.10.2008 20:37:11   
angel_rebelde
Jaz nisem nikjer zapisala, da je Biser slaba mama... le napisala sem, da se ne zaveda, da so tudi lahko posledice... da ni vse brezhibno...
In nisem rekla, da zdravniki ne vedo kaj počnejo.. seveda vejo, ampak tudi zdravniki se lahko zmotijo... nikjer ni 100% zagotovljeno, da bo operacija potekala brez zapletov... če ti pa to zagotavljajo, se pa res lažejo!

Ronči..tega kar nisi imela, ne moreš pogrešati... no, saj ti je že Gina lepo napisala...


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Popolna gluhost
5.10.2008 13:03:10   
Ronči
IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde


Ronči..tega kar nisi imela, ne moreš pogrešati... no, saj ti je že Gina lepo napisala...



Nima pojma kako je, če si gluh ali naglušen.

Mislim pa, da lahko vseeno pogrešaš.
Če bi se vsi zadovoljili z tem, kar imamo, razvoja ne bi bilo.
Sicer pa je to tematika, ki presega to temo.

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Popolna gluhost
5.10.2008 13:21:51   
angel_rebelde
Tu se žal ne morem strinjati s teboj...

jaz sem naglušna in slišim kar veliko.. in bi lahko pogrešala še več sluha.. pa ga ne... Tako mi paše, si ne predstavljam, kako bi bilo če bi lahko popolnoma slišala... niti si nočem.. tako mi odgovarja...


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Popolna gluhost
5.10.2008 19:38:25   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Ronči
]Nima pojma kako je, če si gluh ali naglušen.

Mislim pa, da lahko vseeno pogrešaš.
Če bi se vsi zadovoljili z tem, kar imamo, razvoja ne bi bilo.
Sicer pa je to tematika, ki presega to temo.


Ronči, a veš, če bi polžkov vsadek človeku povrnil sluh, bi to bilo krasno. Saj o tem govoriš, ko praviš, da bi otrok "moral" imeti možnost slišati, a ne? Ampak ni tako, da PV povrne sluh. Tudi če človek z njim sliši (vmes je veliiiiik če), nikdar ne sliši tako, kot slišiva jaz pa ti. Pa če bi tisti če bil vedno pozitiven, če ne bi bilo toliko neuspešnih vsaditev, potem bi se najbrž vsak odločil. Tako pa je en velik če.... pojdi no enkrat po slušni aparatek in poslušaj z njim pol ure skup, ap povej, če nisi nič živčna po tem, resno, probaj. Sem včeraj povedala pluse in minuse te operacije mojemu in ga vprašala, kaj bi on kot starš naredil, če bi bil najin otrok gluh. Je rekel, da ne bi pristal na operacijo svojega otroka. Pa noben od naju ni čisto nič konzeravativen. Samo oba sva precej realna.

Drugače pa, a ti pogrešaš da ne moraš biti kot peter pan in leteti, kadar pomisliš na nekaj lepega... v deželo neverland al pa samo na obisk k svoji mami? A to tolk pogrešaš, da se počutiš vsak dan oropano tega daru? Ne verjamem.

Razvoj ni zaradi tega, ker pogrešamo nekaj, česar nimamo, ampak zato, ker hočemo popraviti to, kar imamo, ker hočemo več in več, ker hočemo narediti svet bolj praktičen in bolj enostaven, pa tak, da bi nam več nudil. Ker hočemo spoznati delovanje sveta, ker hočemo odkriti, kje so naše meje.... po moje bolj zato, kot zaradi pogrešanja, kaj pa vem...

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Popolna gluhost
20.10.2008 8:16:40   
lillchy123
moj sin je gluh na oba ušeska. tukaj se ne mislim prerekati, če pa koga kaj zanima, pa mi lahko piše na ZS.
Luka bo dobil polžev vsadek, ker se bo edino tako naučil gooriti. Šel bo v vrtec za gluhe, kjer se bo naučil tudi kretati. Če se bo kdaj odločil, da noče PV, bo pač snel zunanji del. In bo gluh. Le da bo znal tudi govoriti.
mislim, da dobra mama da svojemu otroki možnost. Odloči se pa potem res sam.

_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Popolna gluhost
20.10.2008 8:19:57   
lillchy123
pa ne vem, kaj ma veze, kako otrok s PV sliši? glavno DA SLIŠI! A mi tudi slišimo vsi enako?

_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 15:50:17   
Gina
Narobe si me razumela:
NI nujno, da po operaciji sliši. Sploh ni nujno. Obstaja možnost, da sliši, če je vzrok točno tak, kot sem zgoraj pisala, če pa so druge motnje, za katere v bistvu ta hip ne vedo, da one povzročajo gluhost tvojemu otroku (saj veš, da v resnici ne morejo vedeti kaj gluhost točno njemu povzorča, samo od daleč sklepajo na večjo možnost da je moteno delovanje prenosa slušnih dražljajev, da en vmesni del ne dela, vsi ostali pa so b.p.) potem pa otrok kljub polžkovemu vsadku ne bo slišal nič, edino morda se mu bodo vibracije okrepile - beri "topotanje" po ušesih.
Če bi po polžkovem v. človek sigurno slišal, sploh niti slučajno ne bi bilo dileme ali polžek da ali ne, sploh ne bi bilo dileme!!!! Tako pa je operacija uspešna v  koliko % že? Poleg tega mu lahko vmes še kakšno dodatno reč ohromijo, npr. kak živec, možgane.... Nekaterim otrokom PV res naredi sluh, nekaterim ne naredi nič, nekateri imajo samo zaplete po oeraciji in nobenega niti plusa niti minusa po operaciji, nekaterim pa PV naredi slabo, zelo slabo. Torej je po moje res za premislit. Zelo za premislit.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 18:44:20   
flecker1
zakaj misliš da s polžkov vsadkom bo EDINOLE naučil govoriti???? Jaz nimam polžkov vsadek, in znam govoriti, kakor moja starša ki sta popolnoma gluha in moj brat znajo govoriti, in to kar pišeš ti sploh nima veze. Samo da bi slišal. Groza! Nimam nič proti tvojim odločitvam, zate je šok če ne bi slišala. če bi bila od otroštva al od rojstva gluha bi drugače rekla. Ne vem zakaj vam je pomembno da otrok sliši, ne pa da je srečen kljub tišine?
PV vam oz. otrokom ne bo zagotovil 100% kar je gina napisala. sprejmi otroka kakršen je, gluhota ni bolezen!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 19:52:30   
lillchy123
se opravičujem, ampak jaz nisem nikjer zasledila, da bi vas kdo spraševal za mnenje a PV ja ali ne, ampak je gospa samo prosila za info. Sploh pa, če dajete inf , se prej o njih vsaj prepričajte. Flecker, mogoče je bilo pred 10 leti glede PV res tako, zdaj pa je precej drugače.
Dejstvo je, da je naš svet svet slišočih. Če greš v trgovino, pa bi nekaj vprašal, ti bo gospa bolj težko pomagala, če ne boš znal vprašati z besedami. isto na banki, v kinu....težko najdeš prijatelje, partnerja.... Če si gluha oz.naglušna, potem veš, da ti je bilo vse težje. Se da, a malček težje. In potem bi lahko vedela, da mojemu sinu želim, da bi govoril, ne pa da bi slišal kot trdiš ti. Ja, tudi nekateri gluhi se naučijo govoriti, a le redkogoga razumejo drugi.
pa ne rabiš nič odgovarjat, ker na žaljive poste ne bom odgovarjala. Če pa ima kdo kakšno resno vprašanje, pa z veseljem.
Pa še nekaj. Sej sploh ne rabim pisat o tem, ker je verjetno vsem jasno, da moj otrok ni bolan, niti ni revček, temveč je najpopolnejše bitje na planetu. In ponosna sem, da je moj otrok in vsakemu ponosno povem, da je gluh.



_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 20:32:58   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

se opravičujem, ampak jaz nisem nikjer zasledila, da bi vas kdo spraševal za mnenje a PV ja ali ne, ampak je gospa samo prosila za info. Sploh pa, če dajete inf , se prej o njih vsaj prepričajte. Flecker, mogoče je bilo pred 10 leti glede PV res tako, zdaj pa je precej drugače.
Dejstvo je, da je naš svet svet slišočih. Če greš v trgovino, pa bi nekaj vprašal, ti bo gospa bolj težko pomagala, če ne boš znal vprašati z besedami. isto na banki, v kinu....težko najdeš prijatelje, partnerja.... Če si gluha oz.naglušna, potem veš, da ti je bilo vse težje. Se da, a malček težje. In potem bi lahko vedela, da mojemu sinu želim, da bi govoril, ne pa da bi slišal kot trdiš ti. Ja, tudi nekateri gluhi se naučijo govoriti, a le redkogoga razumejo drugi.
pa ne rabiš nič odgovarjat, ker na žaljive poste ne bom odgovarjala. Če pa ima kdo kakšno resno vprašanje, pa z veseljem.
Pa še nekaj. Sej sploh ne rabim pisat o tem, ker je verjetno vsem jasno, da moj otrok ni bolan, niti ni revček, temveč je najpopolnejše bitje na planetu. In ponosna sem, da je moj otrok in vsakemu ponosno povem, da je gluh.



user posted image
Če bi moj otrok imel kakršnokoli okvaro, ki bi se jo dalo odpraviti/omiliti z operacijo, bi vzela tveganje v zakup in mu tako skušala olajšati njegovo življenje. Ni je operacije, ki bi ne bila tvegana. Vendar bi informacije iskala predvsem pri zdravnikih, kajti le oni na vso stvar gledajo objektivno, poznajo statistiko, poznajo posamezni primer in zato najbolje ocenijo tveganje. Predlagam, da zaprosiš za napotnico za posvet s kirurgom, ki opravlja te operacije in ti tako razloži vse prednosti, slabosti in tveganja takšne operacije.
Na CSD daj skupaj z izvidi vlogo za podaljšanje porodniške ter vlogo za dodatek za posebno nego. Če ti le-tega odobrijo imaš potem tudi posebno olajšavo pri dohodnini.
Pa dobro opravite!


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 20:53:29   
flecker1
pred 10 leti ni bilo PV, govorim v sedanjiku, ne preteklosti. torej v svetu morajo biti sami slišeči al kaj, zakaj ne bi oni nam prilagajali?  Zakj bi mi mogli njim slišečim prilagajat?? Veste da me s takim načinom razmišljanja žalostite. Gluhi se znajdemo v svetu slišočih. znamo se prebijati v vsakdanjih opravkih, v službi, šoli, trgovini, na banki,... Meni ni bilo težko v življenju, samo na začetku ko povem da sem gluha, potem vse laufa tako kot bi moralo oz. kot bi pri slišečih. Prijatelje imam, gluhi seveda imamo prijatelje v domačem kraju, v službi, v šoli, imamo življenskega sopotnika, otroke.
gina govori o posledicah PV v sedanjiku, vi pa si zatiskate oči in mislite, da bo vaš otrok imel super dosežek s PV? Ni zagarantirano. Poznam gluhe, ki so veliko pričakovali od PV; pa od njih ni kaj nobene koristi.
motijo me predvsem vaše mnenje o PV, kot da je to edina rešitev. In moj post ni niti najmanj žaljiv, ampak odkrit je moje mnenje na vaše napačno mnenje o gluhoti, nesposobnost komuniciranja, da smo osamljeni in da je PV res edina garancija za boljši otrokov razvoj govora user posted image user posted image
Ne bom več izgubljala besed za vas, drage mamice ki mislite da je gluhota res strašno za otroka, kar sploh ni res. Kar mi je dano, takšna sem in sem hvaležna bogu. če bi se še enkrat rodila, ne bi si nič spremenila pri sebi niti da bi slišala.
ne pravim da ste slabe mame, ampak zatiskate si oči. pa kar naj vam rečem, niti noben razen gine ne reče, to pa je super da te gluha, da lepo pišete, da imam .........................kokr bi naštela, dosežki so.... tak da kar zaključila bom s tem user posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:07:30   
angel_rebelde
Zdaj pa je dost!

Mamice, ki se odločijo, da bo otrok imel PV, so zame slabičke... Zakaj? Zato, ker se ne morejo spoprijeti s tem, tako kot se mora! Otrok, ki je gluh, LAHKO GOVORI!! LAHKO IMA PARTNERJA! Lahko ima vse, le sluh mu fali... ehh, vse ste tako hudičevo pametne, pa nimate niti trohice pojma o tem... dajte se raje pozanimat, potem pa klamfajte neumnosti... Smilijo se mi predvsem vaši otroci, ker si tako zatiskate oči... naredili boste to, KAR VI HOČETE, čeprav je tole zelo nespametno.. pa itak, me ne briga, kaj delate, ampak če se kaj zaplete, lepo prosim, ne jokati na forumu...

Če nekaj napišete, se ve, da bodo pohvale, bodo pa tudi kritike... jaz vas hvalila ne bom, nimam vas za kaj! Vaše razmišljanje je zame podlo... da to počenjate za otroka? Ja pa ja de, ne mene ****t....

In če ne znate otroka sprejeti takšnega kot je, ne trapajte, kako PONOSNO poveste, da je vaš otrok gluh... Vas je sram... ma... pojdite raje k otroku, in ga naučite besed, naučite ga vse, in ne trapajte tukaj...

In ne morete rečt, da Flecker žali! Midve živiva v svetu tišine, najina družba so gluhi ljudje, najina družina gluhi... in če je za vas to žaljivka, ko hočeva pomagati, pa se sami ukvarjajte s tem... mater, ste pametne!

Pa sem rekla, da ne bom več komentirala, ampak to mi pa dekl dvigne... To, kako silite v PV.. Kaj pa slušni aparat?? A to pa ne???

In zaradi takšnih ljudi, kot ste ve, drage mamice, smo pa gluhi najebani... vsi nas postrani gledajo, kao češ, to so pa gluhi, ki ne znajo govoriti, ki niso srečni v lajfu, ki ne morejo voziti avta, .... in tako naprej... Porkaduš.user posted image


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:14:05   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde

Zdaj pa je dost!

Mamice, ki se odločijo, da bo otrok imel PV, so zame slabičke... Zakaj? Zato, ker se ne morejo spoprijeti s tem, tako kot se mora! Otrok, ki je gluh, LAHKO GOVORI!! LAHKO IMA PARTNERJA! Lahko ima vse, le sluh mu fali... ehh, vse ste tako hudičevo pametne, pa nimate niti trohice pojma o tem... dajte se raje pozanimat, potem pa klamfajte neumnosti... Smilijo se mi predvsem vaši otroci, ker si tako zatiskate oči... naredili boste to, KAR VI HOČETE, čeprav je tole zelo nespametno.. pa itak, me ne briga, kaj delate, ampak če se kaj zaplete, lepo prosim, ne jokati na forumu...

Če nekaj napišete, se ve, da bodo pohvale, bodo pa tudi kritike... jaz vas hvalila ne bom, nimam vas za kaj! Vaše razmišljanje je zame podlo... da to počenjate za otroka? Ja pa ja de, ne mene ****t....

In če ne znate otroka sprejeti takšnega kot je, ne trapajte, kako PONOSNO poveste, da je vaš otrok gluh... Vas je sram... ma... pojdite raje k otroku, in ga naučite besed, naučite ga vse, in ne trapajte tukaj...

In ne morete rečt, da Flecker žali! Midve živiva v svetu tišine, najina družba so gluhi ljudje, najina družina gluhi... in če je za vas to žaljivka, ko hočeva pomagati, pa se sami ukvarjajte s tem... mater, ste pametne!

Pa sem rekla, da ne bom več komentirala, ampak to mi pa dekl dvigne... To, kako silite v PV.. Kaj pa slušni aparat?? A to pa ne???

In zaradi takšnih ljudi, kot ste ve, drage mamice, smo pa gluhi najebani... vsi nas postrani gledajo, kao češ, to so pa gluhi, ki ne znajo govoriti, ki niso srečni v lajfu, ki ne morejo voziti avta, .... in tako naprej... Porkaduš.user posted image



Mene pa zelo žalosti, da se debata ne more razvijat na nekem kulturnem nivoju, in me resnično čudi, da moderator foruma tega ne pobriše.
Če mora biti koga sram, si to ti, ker se dejansko obnašaš kot otrok, ki so mu vzeli igračo.
Mogoče pa ne bi bila tako negativno nastrojena proti ljudjem, ki želijo svojim otrokom pomagat, če bi se tvoji starši odločili, da bodo pri tebi sprejeli pomembno odločitev in ti vsaj ponudili možnost, da bi bolje slišala.
Ker iz tvojih besed se razbere samo gnev...

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:14:07   
Gina
Lillchi, žaljiva ni niti flecker niti nobena druga, pač pa so realne. Sama poznam (spet sedanjik, a ne) deklico s polžkovim vsadkom, ki sem jo učila nedavno tega, pa ne sliši nič, ne s PV, ne s fonicearom, reagira pa na vibro, ker čuti tresljaje. To je vse. Pa je zelo srečna deklica, ker ima nezakompleksano mater, ki jo sprejema takšno, kot je. Vendar je ena redkih, ki je sprejeta od slišečega starša v popolnosti kot krasen, gluh otrok, brez pričakovanj, da bo "slišeča". In tej isti materi je žal, kolikor ima las na glavi, da je dala deklico operirati! Večkrat mi je ot povedala. Zdravniki so ji zatrjevali vse sorte, kako je to fajn, PV mislim, šele kasneje je sama na lastni koži spoznala, kako nimajo dohtarji  pojma. To se je podkrepilo s spoznanji drugih staršev, ki se jim je enako zgodilo in katerih prej ni hotela poslušati, ter z razgovori z gluhimi. Zdaj ji je hudo, da je to svojemu otroku storila.
Ti lillchi pa si žaljiva do gluhih, ker trdiš da lažejo kar ti pišejo, ko so jih vprašali za mnenje si žaljivo pripomnila, da nimajo kaj komentirati in še lahko naštevam...., mi je pa jasno, da si ta hip zaslepljena od nerealnosti, ker ta hip še nimaš pojma, kaj v resnici pomeni resnično sprejemanje gluhega otroka, saj je otrok še majhen, pa do njega še ne moreš imeti ne vem kakšnih pričakovanj v zvezi z jezikom in doseganjem norm, ki si si jih zadala. In si posledično žaljiva, še bolj strah pa me je, ker si zakompleksana. Svet jemlješ zgolj kot prilagajanje večini. Tudi od svojega otroka boš zahtevala, da sovpada k večini, da se skirje med njih, da je enak med enakimi. Seveda ga boš še zmeraj neskončno ljubila, o tem ni vprašanja pri nobenem otroku s kakršnimkoli "manjkom", vprašanje je, koliko ti bo njegova drugačnost fajn, sprejmljiva, koliko se ti bo zdelo, da mu manjka, ker ni enak tebi, tvojim pričakovanjem o vklopu v okolico na TVOJ način. O tem pa lahko razpravljamo že čez kakih 15 let. Medtem pa srečno! IN srčno upam in molim da bo tvojemu otroku PV uspešna operacija, za katerega ni dvoma, da ga bo dobil, saj vsakemu privoščim realtivno normalen sluh, tako bo vsaj lahko zadovoljil tvoje potrebe, da boš srečna. Ubogi otrok sicer, če bog ne daj, operacija ne uspe, ko bo sicer ljubljen, z razočarano in zagrenjeno materjo, ker ne dosega njenih lastnih zakompleksanih pričakovanj, da vklaplja v njeno obliko družbe.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:18:25   
Gina
PIkapolonica pomiri se. Angel ima prav, norčujejo se iz njih, nesramno je to, vso pravico ima biti jezna. Kako lahko nekdo, ki ne pozna situacije, ki se niti poskuša ne vživeti v njih trdi, kaj je za njih dobro? A so oni ljudje z manjšimi sposobnostmi ali kaj, da ne bi vedeli, kaj njim paše, kaj je za njih ok? A morate vi, "belci" (beri zaslepljeni slišeči) odločati namesto njih, ker oni nimajo pojma kaj čutijo in kako se v življenju imajo??? Ponižujete jih s svojimi izjavami in opozorjeni bi morali biti VI!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:18:40   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Lillchi, žaljiva ni niti flecker niti nobena druga, pač pa so realne. Sama poznam (spet sedanjik, a ne) deklico s polžkovim vsadkom, ki sem jo učila nedavno tega, pa ne sliši nič, ne s PV, ne s fonicearom, reagira pa na vibro, ker čuti tresljaje. To je vse. Pa je zelo srečna deklica, ker ima nezakompleksano mater, ki jo sprejema takšno, kot je. Vendar je ena redkih, ki je sprejeta od slišečega starša v popolnosti kot krasen, gluh otrok, brez pričakovanj, da bo "slišeča". In tej isti materi je žal, kolikor ima las na glavi, da je dala deklico operirati! Večkrat mi je ot povedala. Zdravniki so ji zatrjevali vse sorte, kako je to fajn, PV mislim, šele kasneje je sama na lastni koži spoznala, kako nimajo dohtarji  pojma. To se je podkrepilo s spoznanji drugih staršev, ki se jim je enako zgodilo in katerih prej ni hotela poslušati, ter z razgovori z gluhimi. Zdaj ji je hudo, da je to svojemu otroku storila.
Ti lillchi pa si žaljiva do gluhih, ker trdiš da lažejo kar ti pišejo, ko so jih vprašali za mnenje si žaljivo pripomnila, da nimajo kaj komentirati in še lahko naštevam...., mi je pa jasno, da si ta hip zaslepljena od nerealnosti, ker ta hip še nimaš pojma, kaj v resnici pomeni resnično sprejemanje gluhega otroka, saj je otrok še majhen, pa do njega še ne moreš imeti ne vem kakšnih pričakovanj v zvezi z jezikom in doseganjem norm, ki si si jih zadala. In si posledično žaljiva, še bolj strah pa me je, ker si zakompleksana. Svet jemlješ zgolj kot prilagajanje večini. Tudi od svojega otroka boš zahtevala, da sovpada k večini, da se skirje med njih, da je enak med enakimi. Seveda ga boš še zmeraj neskončno ljubila, o tem ni vprašanja pri nobenem otroku s kakršnimkoli "manjkom", vprašanje je, koliko ti bo njegova drugačnost fajn, sprejmljiva, koliko se ti bo zdelo, da mu manjka, ker ni enak tebi, tvojim pričakovanjem o vklopu v okolico na TVOJ način. O tem pa lahko razpravljamo že čez kakih 15 let. Medtem pa srečno! IN srčno upam in molim da bo tvojemu otroku PV uspešna operacija, za katerega ni dvoma, da ga bo dobil, saj vsakemu privoščim realtivno normalen sluh, tako bo vsaj lahko zadovoljil tvoje potrebe, da boš srečna. Ubogi otrok sicer, če bog ne daj, operacija ne uspe, ko bo sicer ljubljen, z razočarano in zagrenjeno materjo, ker ne dosega njenih lastnih zakompleksanih pričakovanj, da vklaplja v njeno obliko družbe.


Gina, a se lahko samo malo tukaj ustaviva. Ali si mogoče razmišljala, ali bi mamica te srečne deklice, ki hvala bogu ima takšno mamico, še vedno bila takšne miselnosti, če ne bi na svoji deklici preizkusila en kup teh pripomočkov, da bi otroku omogočila slišati? Verjetno ne. Ali si mogoče razmišljala, kako bi se mamica grizla, če se ne bi odločila za operacijo, in ne bi niti vedela, ali bi bila punčka med tistimi odstotki operiranih otrok, ki sedaj s PV slišijo? Pomojem bi se notranje raztrgala, dokler tega ne bi poizkusila.
In kakorkoli že, operacije PV so vedno uspešnejše, in ni lepo, da vse zdravnike mečemo v en koš.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?