|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:19:42   
angel_rebelde
Pikapolonca, če bi mene starši silili v to, bi jim jaz to zamerila... pa sama vem, zakaj.. in izkušnje mnogo gluhih je dovolj, da ne podpiram tega in sem odločno proti temu..

Jaz tukaj zaključujem, ker ste eni res preveč pametni, pa še to z gluhimi nimate izkušenj!


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:21:13   
lillchy123
se opravičujem, če sem koga užalila. Ja bogi moj sinko, ker ma tako mami.


_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:22:52   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

PIkapolonica pomiri se. Angel ima prav, norčujejo se iz njih, nesramno je to, vso pravico ima biti jezna. Kako lahko nekdo, ki ne pozna situacije, ki se niti poskuša ne vživeti v njih trdi, kaj je za njih dobro? A so oni ljudje z manjšimi sposobnostmi ali kaj, da ne bi vedeli, kaj njim paše, kaj je za njih ok? A morate vi, "belci" (beri zaslepljeni slišeči) odločati namesto njih, ker oni nimajo pojma kaj čutijo in kako se v življenju imajo??? Ponižujete jih s svojimi izjavami in opozorjeni bi morali biti VI!


Glej Gina, dejansko se ne mislim kregat z nikomer, nikakor to ni moj namen. Ampak človek bi na nekem starševskem forumu pričakoval vsaj nekaj kultiviranosti, normalnega obnašanja, brez takšnih direktnih žaljivk.
Prav, saj nihče ni rekel, da morajo vsi gluhi tako storiti, ali pa vsi slišeči starši operirati svoje gluhe otroke. Dejansko je avtorica te teme vprašala po izkušnjah. In recimo, če primerjam tebe in to angel_rebelde, ti še vedno ostajaš na nivoju, dejansko imaš argumente, in ne filozofiraš o tem, da si gluhi lahko najdejo partnerje, ker vsi živimo v svetu odraslih ljudi, in dejansko tukaj nihče ni mislil, da kot gluh ne moreš funkcionirat, ali da bi te družba drugače sprejemala.



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:23:47   
lillchy123
še to. srečni vaši otroci, DA slišijo.

_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:25:01   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

se opravičujem, če sem koga užalila. Ja bogi moj sinko, ker ma tako mami.



lillchy, ah daj nehaj no. dejansko nisi nikogar užalila. mene prav zanima, kako bo sprejel tvoj sinko PV in kako bo napredoval. upam, da boš povedala kaj več o tem!

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:26:02   
flecker1
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

še to. srečni vaši otroci, DA slišijo.

zakaj pa to?? jaz bi bila tudi srečna če bi moj otrok gluh. in zakaj?? da je zdrav, je to zame najpomembnejše, ne pa če sliši ali ne. in meni gluhi otroci ne smilijo, nič jim ne manjka, da veš user posted image

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:26:51   
Gina
Ne, ne bi bila. Mama ni hotela PV nikdar. Ona je vselej razmišljala tako kot pripovedujejo gluhi. Ona je otroka sprejela takoj takega kot je. Take sorte človek je že po naravi. Zdravniki so jo silili s PV!!! Potem so napumpali fotra, ki je težil do nezavesti. IN tako je prišlo do operacije.

Seveda niso vsi zdravniki zanič. Sem in tja najdeš celo pri nas kakšnega sposobnega. Če greš vprašat na RR koliko dobrih in koliko slabih izkušenj so ljudje v slo. imeli v širšem in daljnem sorodstvu naletiš na toliko napak s smrtnim izidom,d a glava boli. IN da me je sram zanje. Meni so zdravniki v grob spravili mater, 15 let čakam na diagnozo, ki jo je menda celo zdaj ena reeeeeedkiiiiih slo. sposobnih zdravnic(kov) našla, tako da o naših dohtarjih res ni za besede izgubljat. Opravičujem se tistim redkim res strokovnim zdravnikom, ki tudi obstajajo, ker je njih tudi gotovo sram za nesposobno večino, da jih tukaj tako slabo omenjam vmes.
Kar se tiče operacij je pa tako. To je samo mehankarija. Zdravnike zanima tehnični poseg, z ostalim se ne ukvarjajo. IN tehnično celo ponavadi dokaj ok speljejo zadeve. Pri nas v zdravstvu je bolj težava v postavljanju diagnoz, se meni zdi in sem in tja tudi v mehankariji. PV je krasna stvar za tiste, ki jim res samo "pot" od enega konca ušesa do drugega ne dela. Krasna. Za druge pač ni. Problem je kako ugotovit, zakaj nekdo ne sliši. E, tega pa zdravniki ne vedo, ker znanost še ni toliko napredovala.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:29:04   
Anonimen
Kera huda debata.

Odgovora sicer nimam, nobenega pametnega.
Se mi pa zdi, da so nam taksni otroci dani za eno cisto posebno izkusnjo ljubezni.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:32:56   
Pikapolonica_
Zanimivo mi je, kako imamo ljudje povsem različna mnenja o zdravnikih. In po eni strani sem zelo srečna, da je bil moj sin (nimam sicer problemov z gluhostjo) operiran v Londonu. Ampak tudi slovenski pediatri so fenomenalni. Vsaj kar smo mi imeli stikov z njimi.

Se pravi, da PV vseeno prinese rezultate pri določenih ljudjeh, ki imajo določeno napako in se le ta da z PV popraviti. Nisem nikjer zasledila, kaj so punce, ki imajo gluhe otročke napisale, kakšno 'diagnozo' so pravzaprav njihovi otroci dobili. Potemtakem ni smotrno trditi, da PV ne prinese rezultatov, če jih recimo prinese na 40-50% operiranih ljudi.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:35:11   
benika
Ja, huda debata. Jaz imam sinka, ki ima 50% izgubo sluha na obe ušesi in nosi slušne aparatke že od 4. meseca starosti. Na ORL-ju so mi dejali, da se trenutno kaj drugega ne da storit, da pa obstaja operacija v kasnejši starosti, ki bi mu mogoče delno povrnila sluh. Ampak veste kaj, ne bo šel. Ker ga ne bom izpostavljala nepotrebnim in nenujnim operacijam, ki niti ne zagotavljajo uspeha.

In se bom podpisala pod Mič, naši otroci so nam dani z nekim posebnim namenom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:43:53   
BAMBINA_
Če bi se kadarkoli morala odločati za takšen poseg, si definitivno ne bi šla "rekla - kazala" , pač pa bi odgovore iskala pri specialistih, ki imajo v rokah vse kazalce uspešnosti takšne operacije. Povezala bi se s tistimi, ki imajo lastne izkušnje z operacijo, ne bi pa se dosti ozirala, na "poznam nekoga... nekje sem slišala... itd", še majn pa bi se ozirala na gluhe, ki so že po defaultu proti temu. Ker hočeš-nočeš, jim žal manjka ena pomembna izkušnja, ki vpliva na končno odločitev. In to je SLIŠATI. Slišati smeh, pogovor, glasbo, slišati šumenja vetra, hupanje avtomobila tik za teboj. Pogovarjati se po telefonu, iti v gledališče, prebuditi se zaradi joka tvojega otroka, imeti neokrnjeno možnost izbire poklica... Jaz otroka ne bi želela prikrajšati za vse to, če bi obstajala možnost, da sliši.
Aja, pa, ko je toliko govora o (nesposobnih) zdravnikih. Mojemu sinu so rešili življenje. In OPA, pred vsako operacijo so te dolžni opozoriti na tveganja IN na procent tveganja, saj moraš podpisati izjavo, da si s tveganjem seznanjem.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:56:08   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: benika
naši otroci so nam dani z nekim posebnim namenom.

No ja, lahko tudi tako rečeš. Jaz sem pa hvaležna, da ne živim v srednjem veku, ko še medicina ni bila tako razvita. Le zakaj se potem starši odločajo (KARIKIRAM!) za operacijo srčka ali drugih organov, le zakaj iti k zdravniku, če je otrok bolan, če si je zlomil nogo. Zakaj le, mu je že bilo tako namenjeno.
Sicer pa.... nikogar ne obsojam. Vaše mnjenje, vaše odločitve. Tudi ve bi morale dovoliti drugače mislečim svobodno odločitev.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:58:30   
flecker1
Bambina, ne veš kako je to če si gluha, tak da ne moreš reč da ne slišimo to in ono, in ne jočemo zaradi tega.
Seveda smo gluhi čist proti temu, pa veš zakaj? ker se sprašujemo, čemu PV, saj maš lahk slušni aparat, al pa če si popolnoma gluh pa nič. ker nam v lajfu lepo gre, to je zato da se zaradi tega ne strinjamo čemu bi PV imeli. pa meni je zdravnica ORL zamerila, obnašala se mi je kao da sem mutava, na audiogram sm šla potem ona pogleda izvid in reče da eno uho imam 100% izgubo sluha. to že vem. mi vpraša zakaj ne bi odločila za PV. rečem nimam za kaj. a ona me je dobesedno vsilila kot da sm butasta kaj zamujam če ne sprejmem. na koncu sem res bila jezna, ki pa sem sicer po naravi mirna in tiha. no rečem ji, da sem srečna in nič ne pogrešam, niti zvokov. ona pa tiho. in to je bil moj zadnji obisk pri njej.
tudi pri drugih starših gluhih otrok je zgodba podobna, sam da te prepričajo na operacijo. zakaj ne bi vsaj probali s slušnim aparatom poslušat, če želite da vaš otrok nauči govoriti. zakaj PV ki je tvegana kot vsaka operacija, pa ni 100% zagarantiran. čemu? pri reševanju življenj je druga zgodba kot pri vstavljanju aparatkov v notranjost možgane. sedaj je vse na boljše kot pred 10, 20 leti. imamo logopeda na voljo, hodmo v redne OŠ, srednje šole, na faks, pišemo in razumemo bolje kot prej, imamo boljša delovna mesta, boljši poklic, zato čemu PV??

Mič lepo si napisala user posted image



< Sporočilo je popravil flecker1 -- 21.10.2008 22:00:12 >

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 21:59:46   
flecker1



user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil flecker1 -- 21.10.2008 22:01:42 >

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:02:08   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: flecker1
da sem srečna in nič ne pogrešam, niti zvokov.


Ne moreš pogrešati tistega česar ne poznaš.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:03:08   
angel_rebelde
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: flecker1
da sem srečna in nič ne pogrešam, niti zvokov.


Ne moreš pogrešati tistega česar ne poznaš.



Lepo te prosim, moja sestra je NAGLUŠNA IN TO POZNA!!!


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:07:46   
BAMBINA_
 
IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: flecker1
da sem srečna in nič ne pogrešam, niti zvokov.


Ne moreš pogrešati tistega česar ne poznaš.



Lepo te prosim, moja sestra je NAGLUŠNA IN TO POZNA!!!


Odgovorila sem flecker, ne tvoji naglušni sestri.
Off topic; zakaj pa čakaš maj? Si nosečka?


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:07:52   
flecker1
heh nisem naglušna, ampak v otroštvu sem bila. sedaj sem popolnoma gluha, če dam slušni aparat gor slišim nekaj določene zvoke 

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:08:37   
angel_rebelde
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: flecker1
da sem srečna in nič ne pogrešam, niti zvokov.


Ne moreš pogrešati tistega česar ne poznaš.



Lepo te prosim, moja sestra je NAGLUŠNA IN TO POZNA!!!


Odgovorila sem flecker, ne tvoji naglušni sestri.
Off topic; zakaj pa čakaš maj? Si nosečka?



Heheh, Flecker je moja sestra user posted image ne, nisem nosečka user posted image


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:08:39   
flecker1
IZVIRNO SPOROČILO: flecker1

heh nisem naglušna, ampak v otroštvu sem bila. sedaj sem popolnoma gluha, če dam slušni aparat gor slišim nekaj določene zvoke 


ps angel rebelde je moja sestra user posted image

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:08:47   
Anonimen
Odgovorila sem flecker, ne tvoji naglušni sestri.


Saj sta sestri.

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:09:25   
Anonimen
Jaz sem pa hvaležna, da ne živim v srednjem veku, ko še medicina ni bila tako razvita


Dober point.

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:09:29   
flecker1
user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:09:48   
angel_rebelde
IZVIRNO SPOROČILO: flecker1

heh nisem naglušna, ampak v otroštvu sem bila. sedaj sem popolnoma gluha, če dam slušni aparat gor slišim nekaj določene zvoke 


Ja, čuješ pa, ko te hčerki kličeta, ko jokata, ... čeprav s pomočjo slušnega aparata.user posted image


_____________________________

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Popolna gluhost
21.10.2008 22:10:49   
flecker1
ja to bo konec ko bo mlajša večja

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?