|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   življenje z lovcem (jagrom)
10.11.2008 21:30:31   
vaney
Pozdravljene.

Mož je vsak dan bolj zagrizen lovec (jager). K lovcem se je vpisal že pred poroko (1,5 leta), dobil dovoljenje za orožje, plačal vse potrebne stroške (ki jih ni malouser posted image ) in zdaj je čisto v stvari. Na začetku je bilo to kdaj pa kdaj, za uro, dve, tri, res občasno kakšna kaplica z lovskimi kolegi in to je bilo to. Nobenega problema. Zdaj kakšna 2, 3 mesece pa je skoz na jagi in počasi imam poln kufr vsega. Imajo posamezen lov, pa skupinski (po revirjih), pa skupni (cela lovska družina), pa čistilne akcije, pa sestavljanje prež, pa sestanki +vse fešte, praznovanje, prazniki...v glavnem ni da ni. Večina od teh stvari traja po cele dneve in gre zjutraj ob 7h, 8h, domov pride 18h, 19h, včeraj celo ob 22h. Res, da je prišel trezen, ampak vedno ima cel kup izgovorov, zakaj je tako pozen (lovec je tudi njegov oče in pogosto hodita skupaj, tako da nekih stranskih poti po moje nima)...midva z sončkom (9 mesecev) pa praktično vse nedelje + veliko sobot in popoldnevov med tednom sama. Ne me narobe razumet, obožujem čas z mojim sončkom, ampak vikendi pa naj bi bili zame družinski, mož pa tega nikakor ne razume oz. vedno pravi, saj bo samo še ta vikend pa konec, naslednjo nedeljo pa gremo skupaj tam in tam na izlet. In pride nedelja, servira 100 izgovorov, zakaj ne bi šli na izlet, se zrihta in spet ga ni, jaz pa spet cel dan slabe voljeuser posted image  Tiste, ki imate doma lovce, kako se soočate z odsotnostmi? Jaz sploh ne vem več, kako naj pristopim....imamo se radi, s sinom se imata krasno (jaz sem šla pri sinovih 7 mesecih nazaj v službo, mož pa je šel na porodniško in takrat se je začelo), ampak jaz bi rada več družinskih trenutkov, on pa se (za moje pojme) le-tej premalo posveča. Kako naprej.... Hvala, ker ste braleuser posted image

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
10.11.2008 21:34:08   
Anonimen
Od mojga brat je jagr. Jaz neb mogla tako živet. Al je nekje v gozdu, al na sestankih, al pa v gostilni za šankom. Ima tudi njegova punca probleme, pa še nimata otrok, si predstavljam da bo mela še večje k bodo. Jajc da bi končala to kar za moje pojme sploh veza ni pa nima na žalost. Pa je fajn punca. Sam cele dneve samauser posted image
Kako pa to rešuje pa ne vem. No vem. Nikakor. Grozi z odhodom pa ne gre. Prosi. Se krega. Boljše pa ni nikol.
Je pa res da se jaz sploh nikol poročila nebi z jagrom. K da vem da je žival fental......hm...no neb mogla živet z njim v glavnem. Ne zaradi odsotnosti, ne zaradi drugih stvari k meni recimo ful dost pomenijo.

< Sporočilo je popravil brisačkarca -- 10.11.2008 21:35:48 >

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
10.11.2008 21:44:35   
MAŠKA
Te popolnoma razumem. Ne vem kaj dajo tem jagrom požret, da postanejo pravi odvisniki od jage.
Ker pa je njegov oče jager, sta dva še močnejša. Jaz bi kar konkretno povzdignila glas in vztrajala pri svojem. Če je tako not padu, boljše ne bo nikoli.
Pa ti si še kakšne obveznosti zrihtaj in naj on v tem času otroka popazi. No, upam, da mu vsaj uniforme ne pereš.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
10.11.2008 22:03:53   
ona
Moj oče je lovec in kolikor se spomnim ni bilo nikoli toliko skakanja okrog,le npr. enkrat mesečno kakšno soboto ali nedeljo,drugače smo pa imeli vikende zase,tako,da ti povem,da se da odrečt tudi kakšnemu lovu,ni treba,da je vedno zraven pri vseh pasjih procesijah kar se lovstva tiče...uf,jaz vem,da ne bi zdržala s takim možem!Evo za primer ti dam mojega partnerja,ki ima firmo in je med tednom cele dneve v delavnici(je delavnica zraven hiše)samo vikende si pa obvezno vzame fraj in smo skupaj,brez,da sem mu jaz to rekla,da mora bit z nami...je pač človek,ki mu družina veliko pomeni in se zaveda,da časa,ki ga med tednom prebije v delavnici ne dobiš nazajuser posted image
Torej moj nasvet-usedita se in se pogovorita kako naprej,ker s takimi fintami je zame prav egoist,ki misli samo nase,oprosti!

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
10.11.2008 22:07:02   
Gina
Vedno rečem, da je pomembno da si izbereš takega moškega, čigar hobi lahko prenašaš. Moškim je hobi prva najpomembnejša stvar poleg družine. Ko imaš majhnega otroka, veliko moških še malce raje pobegne od doma, kot že itak. To postane velik problem. Ne vem, kaj naj ti rečem. Če pa bi tvoj našel neko zlato sredino, pa bi bil sposoben tebi nudit dom in pomoč in crkljanje in uteho v enako veliki meri kot se ukvarjati z lovom, ap bi to bila najbrž sprejemljiva varianta, ali kako? Kako ga pa prepričat v to, je pa bolj en velik vprašaj - ti ga poznaš, ti veš kaj pri njemu deluje. Če pa lovstva in takega stila lajfa ne prenašaš, potem je tole bolj huda reč. Potem pa tole ni glih nekaj romantičnega.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
10.11.2008 22:34:33   
Anonimen
s sinom se imata krasno (jaz sem šla pri sinovih 7 mesecih nazaj v službo, mož pa je šel na porodniško in takrat se je začelo), ampak jaz bi rada več družinskih trenutkov


On pa verjetno vec trenutkov zase, ce je doma na porodniski?

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
10.11.2008 22:41:04   
sazi
Kako naprej....


Se bosta morala pogovorit. Jager ali pa kaj drugega - pri vsem mora biti neka zdrava mera.
Tudi sama sem pred materinstvom veliko časa preživela za moj hobi. Odkar imam otroka je moj hobi bolj na stranskem tiru, ampak čisto povsem ga pa nisem opustila. Ker gre za šprtno dejavnost, je zdaj, ko sem ponovno noseča ne izvajam popolnoma nič, ampak se imam po porodu namen enkrat vrnit. Ampak v obliki, kolikor sem se vsega lahko udeleževala preden sem imela družino, verjetno nikoli več (vsak vikend tekme po Sloveniji, včasih tudi tedenske tekme v tujini) - je treba malo meje prestavit, pa se da. Tvoj očitno tega ne vidi, oz. je tako "padel not", da je že skoraj malo zasvojen.

Upam, da bosta skupaj našla rešitev. Da bo doumel, da mu lovstvo lahko ostane tudi, če več časa preživi z družino.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
10.11.2008 23:29:44   
Barbara_L
Jagri so bolj ali manj pijanci. Saj en rečem za vse, ampak večina jih kar dobro pijucka. Bljak.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
10.11.2008 23:42:42   
tweed
Sorry, ampak meni se to ne zdi pošteno do nikogar v vaši družini. Pridružujem se mnenju, da je mož egoist in da ni bolj srečnega trenutka od tistega, da pobegne od doma. Očitno ne želi preživeti časa z družino, ampak raje gre. Pa četudi pride trezen domov.

Zmedlo me je samo:
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
imamo se radi, s sinom se imata krasno (jaz sem šla pri sinovih 7 mesecih nazaj v službo, mož pa je šel na porodniško in takrat se je začelo)


Torej je na porodniški in kaj, a kar gre od doma, ko ti prideš domov? A gre že prej in sina čuva kdo drug?
Če odhaja, ko ti prideš domov, se pa mogoče tebe izogiba... A česa mogoče ne veš?
LP

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 4:08:05   
anajmad
Moj mož je strasten ribič.Kadar ima prosti trenutek,skoči na morje. Prvo sem se jezila.Zdej mi je pa čist fajn,ko gre ko vidim,da ga to sprosti in po eni strani pa je boljš,kot bi pa za računalnikom visel,al pa po gostilnah lajnu. Za tamalo si zmeraj vzame čas(jst seveda šizim,da premalo)ampak O.K. jo pelje ven na igrišče,ko ga prosim in ni problema. Tavečja(15 let) ga rabi samo za bankomat.
Sej,če po eni strani pogledaš,me tudi gremo s prjatlcami(vsaj jst) včasih ven in si drugače popestrimo življenje. Mene to ne moti več
Mogoče pride to z leti?????
Mejbiuser posted image

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 8:06:13   
muška
Moj je pa športnik. In tisto kolo goni do snega, ko pride zima pa smuča. No tudi jaz sem pizdila in pizdila, dokler mi nekega lepe dne ni kapnilo, da s tem itak samo sebi delam škodo. On bo itak šel in se imel lepo, če bom tečna bo še toliko raje šel in jaz bom tečna ostala doma sama s sabo oz, z malima.

No, pa mi je kanila še ena rešitev user posted image  in sicer sem lepega dne šla od doma, ene pol ure preden je prišel on domov. Pobasala sem mala dva in šla k kolegici. In pa opa, doma sem "pozabila" telefon, in tudi kaj hitro nisem prišla domov, ja zakaj pa bi, če mi je bilo pa tako fino. Imela sem družbo odraslih oseb, mala dva sta imela družbo otrok in ne tečne mame.
KO sem prišla domov je bil gospod čisto paf, da kje sem bila, da je pa mislil, da bom doma, ker je celo prej domov prišel, ker je planiral, da nekam gremo.  user posted image user posted image user posted image   ja malo morgen si ti malo prej domov prišel.

No, to sem parkrat ponovila in od takrat dalje smo vikende bolj ali manj doma skupaj, včasih ga pa moram dobesedno nagnat nekam, ker si prav ŽELIM biti sama.   Zdaj npr. sem prav razočarana, ker je odpovedal smučanje na enem ledeniku user posted image

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 8:17:41   
Edinka
Maška je napisala, da bi pošteno dvignila glas. Meni se zdi, da mogoče to ni najboljša taktika. Jaz bi mu povedala bolj po ovinkih, da bi se kao on odločil, da bo več doma. Recimo: Vem, da ti to veliko pomeni in da si rad z njimi in obožuješ ta hobi. Vem, da je to tudi način življenja. Vem, da potrebuješ oddih, ampak včasih bi te pa rada samo zase, ker te pogrešam vsako  minuto, ko te ni doma. Ali pa temu še dodaj, da bi se mogoče čez leti tudi sama udeležila kakšne čistline akcije, ko dete malo zraste (čeprav mogoče tega ne bi resno mislila, nikoli pa ne veš). Če boš imela njegov hobi za sovražnika in konkurenco, bo prej ali slej stopil na stran hobija (ker ga doma itak čaka tečna baba, ki ga bo nahrulila, ko pride domov). Lahko pa vprašaš taščo, kako se je ona soočila s tem, če se razumeta. 

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 8:28:40   
MAŠKA
Nisem mislila, da bi ga nalajala, vedno ko bi se vrnil. Moj način komunikacije je, da povem na začetku kar me žuli  - odkrito brez ovinkarjenja. Ne vidim razloga zakaj po ovinkih, z možem se mi zdi normalno, da se odkrito pogovoriš o problemu. Pa če je hobi v mejah normale me ne moti. Da bi pa ves prosti čas preživel z jagri, žena pa samo za gospodinjska opravila - takšnega moža jaz ne rabim, kar bi mu jaz jasno povedala.

(odgovor članu Edinka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 9:26:16   
Edinka
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Nisem mislila, da bi ga nalajala, vedno ko bi se vrnil. Moj način komunikacije je, da povem na začetku kar me žuli  - odkrito brez ovinkarjenja. Ne vidim razloga zakaj po ovinkih, z možem se mi zdi normalno, da se odkrito pogovoriš o problemu. Pa če je hobi v mejah normale me ne moti. Da bi pa ves prosti čas preživel z jagri, žena pa samo za gospodinjska opravila - takšnega moža jaz ne rabim, kar bi mu jaz jasno povedala.


Seveda se strinjam s tabo, ampak za vaney je že malo prepozno, da bi "takoj na začetku povedala". Tudi sama ne bi prenašala, da bi bil mož ves čas odsoten, jaz pa gospodinja. Pozdravljam tvoj odnos s partnerjem, vem pa, da mogoče pri nekaterih to ne zaleže in je treba kak ovinek ubrat. To je bil itak samo predlog, vaney se bo pa sama odločila, kakšen način komuniciranja ji z možem najbolj ustreza. Lep dan!

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 10:25:40   
pinka*polonka
Zdravo,

Tudi moj mož je jager in tudi njegov oče in brat. Midva sva se lepo pogovorila in sva se zmenila da: vsak petek se sproti domenimo, kaj bomo čez vikend počeli. Če on nameni npr. nedeljo jagi, potem gremo v soboto kam skupaj in obratno. Res pa je, da nikoli ne jaga med tednom, kar bi bilo praktično nemogoče, ker ima tudi zelo zahtevno službo. Pa tudi po jagi ne visi za šankom in pride kar se da hitro domov, tako da smo ponavadi že za kosilo skupaj in imamo potem še celo popoldne. Pa tudi, če se nam karkoli pomembnega dogaja čez vikend (npr. rojstni dnevi, nastopi...) on brez problemov izpusti kakšno jago.

Povsem ga razumem, da mu je to način življenja in sem to sprejela kot del našega življenja. Pomembno je, da imam tudi jaz svoj hobi - to je šport in tudi on me pri tem podpira in poskrbi za otroka takrat, ko mene ni. Dobra stran tega, da je jager pa je v tem, da je mene in tudi hčerki naučil, kako opazovati naravo in živali. Velikokrat se sprehajamo po gozdu, starejšo hči pa vzame npr. zvečer s sabo, ko gre opazovat.

Mislim, da vsi rabimo nek ventil kjer se sproščamo in to je pri njemu pač jaga, to sem vedela že preden sva zaživela skupaj in sem to sprejela kot del njega.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 12:19:38   
ronja
Vedno rečem, da je pomembno da si izbereš takega moškega, čigar hobi lahko prenašaš. Moškim je hobi prva najpomembnejša stvar poleg družine.

Se mi zdi, da ona nima problema z njegovim hobijem samim po sebi, ampak s količino hobija, ki se je drastično povečala, odkar je šel na porodniško. po moje ima on malo poln kufer ukvarjanja z otrokom in tako izkoristi vsak trenutek, ki ga lahko, da pokaže pete...

Moj lubi je košarkar in ko sem bila noseča, sem mu rekla, da naj gre na vse možno, na vse treninge, na vse tekme, k vsem svojim 5im klubom in se naužije tega, ker potem, ko bova imela otročka, to ne bo šlo - ker si bo verjetno tudi on želel bit s tamalo, pa tudi ni fer, da kar naprtiš otroke punci, kadar ti zapaše... Pri nama je to laufalo, čeprav mi je bilo malo težko, ker dobesedno ni imel niti ene sobote ali nedelje fraj... Potem sem si še jaz našla čimveč zaposlitev, da ga nisem samo čakala in na koncu je imel sam vsega poln kufer, da ma v življenju samo še basket... in ko se je mala rodila, je hodil še 2x na teden, kot tudi jaz na svoje (izmenjaje), zdaj 1-2x na teden in je sam odpovedal tekme v sob. in ned., kar je rekel, da bi rad še kaj drugega doživel - z nama... Sem pa zadevo reševala tako, da sem šla kdaj enostavno z njim. tudi z malim otrokom se da it pogledat kako tekmo in na kako čistilno akcijo bi tudi šlo, se mi zdi. Pa ste skup in imate izlet in še on je v svojem hobiju.

ker so res hobiji taka zadeva, da te vedno bolj not potegnejo, bolj kot se z njimi ukvarjaš, je to lahko začaran krog... On si mora meje postavit, ti lahko kdaj organiziraš, da gresta zraven, kdaj pa ga pošlješ, naj gre sam, pa da se zdivja, pa bosta našla kompromis!user posted image

Pa nasvet od muške se mi zdi zelo dober - naj ve, da ga ne boš čakala doma, da se bo moral tudi zate in za tamalega potrudit, pa se bo potrudil! Če pa ga vedno čakata, potem se mu ni treba in gre pač po svoje.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 12:40:56   
mojamura
Aleluja, kak te pa jaz štekam. Moj bivši mož je bil strasten lovec (če je bil 2 večera oz dneva doma v celem tednu je bilo dosti) in seveda vzajemno tudi obiskovalec gostiln. Pri nama so bili sicer tudi drugi večji problemi, ampak tudi ta ni bil nezanemarljiv.
Po moje ga ti spremenila ne boš nikoli....tako da: take it, or leave it. Jaz sem izbrala drugo.


pa še malo za šalo, malo za res:

Definicija besede lovec:
Lovec je oborožen pijanec, ki gre skozi gozd v gostilno.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 13:28:48   
aiwich
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura
pa še malo za šalo, malo za res:

Definicija besede lovec:
Lovec je oborožen pijanec, ki gre skozi gozd v gostilno.

user posted image user posted image user posted image  joj sori sam je res dober user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 21:08:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: brisačkarca
Je pa res da se jaz sploh nikol poročila nebi z jagrom. K da vem da je žival fental......hm...no neb mogla živet z njim v glavnem. Ne zaradi odsotnosti, ne zaradi drugih stvari k meni recimo ful dost pomenijo.


podpis, ne bi mogla živet niti z mesarjem iz enakega razloga. Biti jager mi je pa še bolj kruto, ti ubijajo iz užitkauser posted image

No sicer pa ni to namen teme, vaney jaz ti drugega kot odkrit pogovor ter odločen pristop ne morem svetovat, sigurno pa ne bi tega prenašala, (pa je lahko jaga, šport ali pa tudi kaj drugega) najprej družina, potem pa vse ostalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 21:11:31   
vaney
ženske, hvala za nasvete...ampak to pri naju na žalost ne bo šlo skozi. Jaz sem namreč že večkrat šla z malim kam (tudi za cel dan) in nisem nič povedala, kam greva, samo ni naju bilo, ko je prišel domov, pa ni nič klical, kje sva. Ko sva prišla domov, je edino vprašal (če je sploh bil doma) čisto informativno, kje sva se potepala. Pravi, da ve, da je mali na varnem z mano, da mu nič ne manjka z mano in da pač uživava. To je to. Je pa to neklicanje tudi posledica tega, da se zelo redko sploh kličeva, kje kateri je. Ali si prej povemo, kam gremo ali pa, ko pridemo. Navade klicat, kje je on oz. jaz pa nimava, tako da klical sigurno ne bo, kje sva in telefona zaradi moža sploh ne rabim nosit sabo. Ne me narobe razumet, meni je on super mož in očka...ko je, samo kaj, ko ga zaradi te k...jage tako pogosto ni.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu aiwich)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
11.11.2008 21:23:51   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L
Jagri so bolj ali manj pijanci. Saj en rečem za vse, ampak večina jih kar dobro pijucka. Bljak.
A to je tvoj nasvet?

Jst poznam eno prijetno pupo in njen mož je lovec in še reševalec po vrhu. Ampak se ona nikoli ne pritožuje. Ne vem, verjetno je sprejela to. Ampak pri njiju je to praktično lifestyle, ker sta oba policista. OK., jst tudi nimam nekega koristnega nasveta.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
12.11.2008 7:40:08   
_andreja_
ne vem jaz ne bi mogla živeti s takšnim moškim, povej mu da tako ne gre in naj te posluša, če ne bo poslušal pač eno jutrio preden se on odpravi na jago se obleči in pojdi v trgovino, na tak dolg sprehod po njej pa še kakšen čajček pojdi spit... seveda upam da tvoj zna poskrbeti za malega... ali mu pa predlagaj naj si izbere drug šport kamor se boš lahko tudi ti vpisala, in kasneje mali da boste skupaj uživali... drugače bi pa morala zaropotati že takoj na začeetku... veliko sreče

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
12.11.2008 11:23:40   
ronja
Biti jager mi je pa še bolj kruto, ti ubijajo iz užitka

No, moramo bit pošteni pa priznat, da delajo še marsikaj drugega kot da odstrelijo kakega jelena... Brez lovcev bi naši gozdovi tudi bolj slabo stali, se mi zdi... Pa sicer vem, da če bi morala sama ubit kakšno žival, bi bila čista vegetarijanka, ampak nočem met dvojne morale. Meni se mesarji smilijo, meni bi bilo to grozno delat... Ampak toliko mesa pojemo (mi se zdaj tudi trudimo več mesa met na jedilniku zaradi tamele, ki ga rabi, pa še obožuje povrh...) in nekdo mora to delo delat...

Če ti je pa kaj v uteho: očitno so imele ženske vedno probmele s tole jago, saj se spomniš tiste pesmice:
"jager pa jaga, kaj mi pomaga..."

Vprašaj ga, če ima mulca poln kufer, da se mu ne da več bit ob vikendih z vama. Pa povej mu, da ga pogrešaš... Mogoče se bo spomnil, da on tebe v bistvu tudi. Ker to verjamem, da ve, da je mali v dobrih rokah in ga nič ne skrbi, če vaju ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: življenje z lovcem (jagrom)
12.11.2008 14:31:11   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: vaney
K lovcem se je vpisal že pred poroko.....in zdaj je čisto v stvari. .....v glavnem ni da ni. ....(jaz sem šla pri sinovih 7 mesecih nazaj v službo, mož pa je šel na porodniško in takrat se je začelo), ampak jaz bi rada več družinskih trenutkov, ....

Lovca si vzela, lovca imaš. Te stvari ne morejo trajati par uric ali minut, kadar imaš čas, ampak jemljejo celega človeka.

To je odvisnost, ne dosti različna od alkohola - kar glej po reakcijah ki so popolnoma enake če poskusiš preprečiti jagerju lova ali pa pijancu pitje. Oba se silno razburita, oba sta pripravljena za ta svoj užitek zastaviti marsikaj in oba zahtevata da drugi potrpijo. Tudi družino. Ali pa ribolov. Ali pa ekstremni alpinizem oz. vse kar jemlje celega človeka, odvzema družini (S.B.Šrauf, P.Kozjek, pa tudi ločeni T.Humar).

Da se je začelo s tem ko je šel na porodniško? user posted image Torej je bil na jagi na ne porodniški. In to s tvojim strinjanjem. Meni naprimer žena nikoli ne bi pustila, da sem naporodniški namesto nje, kaj šele da bi takrat namesto skrbel za otroka, hodil naokrog - na jago.

Ali se sprijazni s tem in boš celo življenje tako živela z željo po več družinskih trenutkih (tudi fanta bo vpisal k lovcem, da bosta potem skupaj jagala), ali pa .... Saj veš. Ali zdržiš ali pa ne. Včasih pa ali si pripravljen prenašati ali ne.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?