|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 0:40:59   
ancika20
Pozdravljene, sploh nevem kako naj začnem, ker da bi vam izpovedla celotno zgodbo, bi porabila cel dan pisanja.Sicer pa vam pišem, z namenom da mi poveste svoja mnenja, ker sama še nisem čisto povesem trdno prepričana ali je moja odločitev realna, prava,...:zmeden:.
In sicer imam otočička, ki ga nadvse obožujem in ga hočem obvarovati vsega slabega, kakor tudi vsaka mamica.In stvar je takale, da sva se pač z očkom razšla, kakor pa veste da vsaka ločitev pusti pečat, da bi govorila in premlevala zakaj sem se odločila za otroka, če pa bi lahko pričakovala to in ono, je brezveze, ker otočiček je in to brez obžalovanja in z ljubeznijo spočet:).No ok grem k bistvu:).
Z očkom sva se vbistvu razšla, ker v zvezi od njega do mene sploh ni bilo nobenega spoštovanja, ne ljubezni in zaupanja, sploh pa ni bilo očetovske odgovornosti in naklonjenosti ter pozornosti do otroka, ki bi je moral otrok biti po mojem mnenju deležen.Sploh pa poglavitni razlog da sva se razšla pa je bila DROGA(pa ne samo trava, ampak tudi na srečo ali žalost tudi hors ne) in njegovi 3 dnevni izleti med vikendom in njegova odsotnost oz. samo razmišljanje kako mora nekam it itd.Naj povem da službe je tudi menjaval kot svoje jakne..kolikor pač se je zanimal zanje.Dobro to so samo slabe lastnosti mojega pratnerja, ima tudi dobre, ampak v njih ne verjamem več.Tudi jaz nisem popolna ženica in tudi jaz imam negativne lastnosti, ampak jaz sem sebe smatrala za zelo pošteno, najbolj ljubečo, skrbno in vdano partnerko in mamico.:zmeden:
Pri nama pa se gre zdaj za stike z otrokom.In sicer nevem kaj narediti, nevem več kaj storiti da bo to v otrokov prid.Namreč odkar sva šla narazen se non stop drogira, me stalno ponižuje z sms, da se k****, p****** in podobno, pa da mu odvzemam otroka itd.Stvar pa je takale, za otroka se zanima ko se mu pač sprdne, mel bi ga ko ma on čas in ko se spome na njega(in to ima bolj malo ker so pomembne druge stvari).Naj povem še to da sem bila do tega vikenda 5x pri njemu( v sobotah) in njegovi družini, pa je on od tega 3x bil, sej nerečem je bil s tamalemu zlo vredu, se ukvarjal z njim, samo nevem več ali je bil zadet oz. tudi če ni bil nima mojega zaupanja.V bistvu ko mi daje občutek, ko da je otrok zanj igrača.Sploh pa se on sedaj noče prilagajati nobenemu, sploh pa ne mojim predlogom, ampak bo samo tako kot on želi.(Mislim bol splošno ne morem vam povedat, oz. neznam.)No po tem pa sm se šla pozanimat na socialno, pa mi gospa predlaga oz. po tem kar je slišala, da verjetno bom morala dati to naprej na sodišče.Mislim v moji glavi je vse tako zmešano, da vam povedati ne morem in res probam na stvar gledat čim bolj relano in kaj je dobro za otroka, ampak js tu v zvezi s stiki, trenutno kakršno je stanje z očetom, ne vidim kaj pozitivnega vpliva na najinega otroka, sploh pa če se ne moreva normalno niti zmenit glede ničesar(vprašanje kako bo šlo na socialni).Mam občutek da nisem ne jaz ne moj otrok vredna tega in da si zasluživa več, kot samo manipuliranje.
Zato vas prosim drage mamica, imam zelo slabo vest, da nebi naredila nečesa neumnega oz. da delam narobe in razmišljam narobe, prosim povejte kaj storiti, da bo prav?!
P.S(Verjamem da je očka zelo ponosen na svojega sina in ga ima resnično rad, ampak dejanja kažejo drugo, beseda pa spet drugo)
Pa brez zamere:(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 1:57:45   
L&F&B
Te razumem in si res v hudi dilemi.Ne vem, kako je pripravljen sprejeti zdravljenje? Jaz mu otroka brez nadzora na žalost v takem primeru ne bi puščala. Ne vem, kakšni so njegovi strši, ampak se mi zdi to zelo dobro, da si bila z malčkom pri njih in mu omogočila stik z očetom. Za začetek bi se probala pomeniti z tvojim bivšim čim bolj taktično glede obiskov in pa tega, da bi bila vsaj ena trezna odrasla oseba še prisotna. Verjamem, da ima oče sina rad in mu ne bi nikoli škodoval, samo človek lahko pod vplivom mamil izgubi kontrolo. Ne vem sicer kolikšna je ta njegova odvisnost, ampak sodeč po tvojem pisanju si se poskušala že sama pomeniti o tem, pa ni šlo. Najbrž pa boš res morala iti na sodišče, da uredi te stike z otrokom, saj to ne pomeni da jih ne bo. Seveda se strinjam, da je otrok čim več z očetom.
Lp

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 7:59:16   
dory
Se kako te razumem...sama sem dozivela priblizno isto...svobodnjak,zuri,babe,sport in droge...kje so ble moje oci takrat niti ne vem,saj je spretno skrival vse in zavajal kjer je mogel..na sreco sem dedca smotanga brcnila v rit se preden se je otrok rodil...otroka tko al tko ni hotel,celo iskal je nacine,da bi se znebil te male ovire v njegovem zivljenju...

Danes sem dosegla to,da nimamo stikov...sej ne recem,leta nardijo svoje in ce se bo vsaj mal spravil k sebi,mu bom,seveda pod nadzorom omogocla tud stike z otrokom...saj je to otrokova pravica..do takrat pa ima ljubi cas,da se spravi k sebi in zacne mal s tapravo glavo mislit...

Kaj narediti v tvojem primeru? Na socialni bos zvedla zlo malo..meni so enkrat celo rekli,da je bols slab oce kot noben oce:zmeden:..tko da sem vajeti vzela v svoje roke,sam mi je cilj zascitit otroka na zive in mrtve...poisci strokovno pomoc,postavi ultimat...ne vem kolk ma kej efekta,da je ob otroku zadeta oseba?:zmeden:...delaj v tej smeri,da se ocka vsaj mal spravi k sebi in da bo mel tud otrok kej od njega...

Jaz sem se naucila,da dones besede same ne veljajo nic...stejejo le dejanja...in tudi cas prinese vse odgovore...odvisniki se predvsem naslanjajo na besede in prazne obljube...dejanj je bore malo...to si zapomni...

Srecno!

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 8:23:11   
ditkaaida
Imam dva otroka. Vsak ma svojega očka. Prvi očka je bil skor nekaj takega kot tvoj. Drugi očka Je pa pravi očka.
Kako sem ravnala v podobnem primeru: Pustila sem ga čisto pri miru. Kontaktiraj samo s tistimi njegovimi sorodniki, ki so ti v zdravo moralno oporo, pa ni treba prepogosto. Odločiti se boš morala sama. Stoj za tem kar želiš za vaju: Ljubeče družinsko okolje. Če ti ga ni pripravljen dat, ga ni treba. Če boš dovolila, da bo sedaj manipuliral z vama, bosta imela peklensko mladost.Najina hči je sedaj stara 18 let in je blazno ponosen nanjo. Stike pa imata šele zadnje tri leta, ker prej ni imel časa. Ko me je hči vprašala, zakaj nismo skupaj, sem rekla da se nismo razumeli. Ko je vmes pri treh letih pokazal nekajtedensko zanimanje zanjo, ko pa je imela rojstni dan, ga ni bilo več blizu, je vprašala zakaj ne pokliče, sem samo rekla, da verjetno nima časa. In je počasi pozabila. Vedela je, da je nekje njen oči, ampak. Nismo poglablal in mislim, da ni bila obremenjena z njim. Ko je pol po 12 letih le poklical je rekla,da bi šla na pico z njim. Sedaj komunicirata. In se je pokazal takšnega kot je. Mislim, da sem ravnala prav. Midve se razumeva, se imava radi,ima rada mojega novega partnerja, s katerim imam 8 mesečnega sinka, smo radi skupaj doma. Bratca ima vsak dan rajši.
Poskrbi zase in za sončka. Ne dovoli, da bo razdvojen. Če te očka ne spoštuje, kot navajaš, bo vajin otrok imel grozno otroštvo, ker verjetno ne bo lepo govoril o tebi. In če bo kdaj pa le pravi očka, naj bo vajin sonček neobremenjen okrog očeta, pa 100% prepričan o svoji zlati mami.

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 8:27:14   
Maš
Žal ti ne morem ničesar koristnega svetovati. Sama sem v precej podobni situaciji in prav tako ne vem, kaj storiti, da bo najbolje za hčerkico.
Mislim, da morava obe predvsem pozabiti razne nesmiselne zamere do očetov, ki izhajajo iz neuspelega odnosa, čeprav je to težko. Dejstvo pa je, da oče, ki je odvisen od drog, četudi je še tako ljubeč in dober do otroka, otroku prav nič ne koristi! Zato imaš (oz. imava) vso pravico (če ne celo dolžnost) zahtevati, da se gre zdravit oz. da preneha uporabljati droge. Pokazati mora, da ima otroka raje kot drogo! Če ne bo pripravljen sodelovati, boš najbrž res morala na sodišče. Nikakor pa mu ne dovoli, da bi bilo vse po njegovem. Ne vem, kako je pri tebi, ampak jaz sem eno leto slutila, da s hčerkinim očetom nekaj ni v redu, ves ta čas sva se prepirala in on je ves čas lagal, hkrati pa sem imela slabo vest, ker mu nisem zaupala, ker sem kdaj posumila, da je zadet in ker sem mu kdaj omejevala stike s hčerko. Zdaj imam slabo vest, ker sem mu še preveč dovolila!
Napisala si, da se ti zdi, da si z otrokom zaslužita kaj več kot manipuliranje - gotovo!!! Predvsem si otrok zasluži očeta, ki bo ob njem, ko ga bo potreboval, ne pa ko se mu bo ravno ljubilo. Zato ga poskusi prepričati (in tudi sebe, če se še nisi), da vam droge vsem samo škodijo in da odvisnik nima pri otroku kaj iskati.
Veliko sreče!

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 8:28:23   
Anonimen
Meni se je ves čas branja pojavljala samo ena misel: z otrokom čim dlje od takega očeta!
Ni se ti treba poniževat in trudit, živita sama, srečna, pa ti bo življenje nekoč gotovo na pot poslalo pravega, ljubečega partnerja in očka.
Otrok trenutno od zadetega očeta nima nič. Jaz bi šla sto kilometrov stran živet, ne, tisoč!

Tebi pa kapo dol za pogum in stvarne odločitve!

(odgovor članu ancika20)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 8:31:55   
Sara3
Lahko te razumem iz otroškega vidika, saj sem imela očeta podobnega tvojemu bivšemu. Od 4. leta naprej ni več živel z nami, pa tudi prej je bilo kot da ga ni oz. je bilo boljše, da ga ni bilo. Sedaj sem stara 27 let in mamo še bolj spoštujem, ker vem koliko se je morala žrtvovat za nas. Za očeta pa nimam besed, ker zame to ni oče. Oče (za poje pojme) ni tisi, ki te naredi amapk tisti, ki te vzgaja. In če tvoj bivši na dovolj zrel za vzgajat svojega otroka pa čeprav sta narazen, je boljše, da ga sploh ni. Sicer ne poznam točne situacije, ampak sem dobila takšen občutek, da on hoče otroka samo zaradi tega, da bi tebe "prizadel" in ne zaradi tega, da bi bil z otrokom. Mogoče se motim.
Vsekakor pa mu jaz otroka ne bi dala, niti za minuto oz. samo pod nadzorom.
Upam, da nisem bila preostra, sam kot otrok "brez očeta" ti lahko povem, da rajši brez njega kot z njim.
OČE NI TISTI, KI TE NAREDI AMPAK TISTI, KI TE VZGAJA IN JE OB TEBI V DOBREM IN SLABEM!!!!!!

Upam, da se bo situacija rešila kar se da najbolje. :miska::miska:

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 8:37:01   
Anonimen
Ko berem kaj takega, si rečem, da sem srečna, kar se tega tiče.
Najin tati res pride zelo redko, ker ni časa, ampak ko pride je zelo nežen z njim, da se mi kar stoži, ko ju skupaj gledam. Srečo imam, ker ne teži, ampak je prijazen, tako po telefonu kot na obisku. Seveda jaz težim v nasprotno smer, da bi večkrat ga prišel pogledati, sam bo že enkrat več časa, se tolažim.

Upam, da si čimprej urediš life, tako da ne bo več stresov z te strani.

Vzdrži mami, sonček ti bo posijal zelo zelo kmalu!:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu ancika20)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 8:50:13   
Anonimen
Ti najbolje poznas situacijo, zato se le ti lahko odlocis tako, da bo najbolj prav..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu ancika20)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 9:00:19   
dory
ditkaaida...tole si zelo lepo napisala...

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 9:03:22   
dory
OČE NI TISTI, KI TE NAREDI AMPAK TISTI, KI TE VZGAJA IN JE OB TEBI V DOBREM IN SLABEM!!!!!!..to je to!

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 10:40:00   
ancika20
Drage moje mamice, najlepša vam hvala za vse vaše odgovore, s tem ste samo okrepile mojo odločitev, ker kakor tudi same veste da bi za otroka morale narediti vse najbolše,..in tudi sama se bom še naprej trudila za to.Upam da bom naredila prave korake in prave poteze, ki mojemu otročičku ne bodo škodile.
Sicer pa iz dneva v dan vidim, da z našim očkom gre samo na slabše, tako da očitno kaj preveč možnosti tako nimam.
Res hvala vsem za vaša mnenja in vsako mnenje pri meni je dobrodošlo, pa če tudi graja, vse je za nekaj dobro.

Lep pozrav:rozica:

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 11:44:32   
Anonimen
Menim,da je boljše,da otrok živi samo z mamico pa v miru čeprav samo z mamično ljubeznijo.Moj očka se na cesti sploh ne zmeni zame pa čeprav sem se mu ponevedoma zapodila med noge.Mirno je odšel mimo mene.Še dobro,da ga ne poznam saj me tudi vreden ni.
Lp

(odgovor članu ancika20)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Kaj storiti, da bo prav?
8.4.2005 21:55:08   
Anonimen
A dej, princeska. Pa kaj dramatiziraš? Kaj naj bi pa po tvojem naredil?

(odgovor članu ancika20)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Kaj storiti, da bo prav?
9.4.2005 8:41:52   
Iren@
Kaj bi lahko naredil?
Mogoče pozdravil hčerko???

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Kaj storiti, da bo prav?
9.4.2005 9:18:53   
dory
čučuča,

ce ne poznas situacije se ne vtikaj!Poleg tega vsak normalen fotr pozdrav otroka mar ne? Kaj pa je nedolzno bitjece krivo?Zame je to absurd...:hudicek:

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Kaj storiti, da bo prav?
9.4.2005 9:29:55   
Anonimen
Po moje tudi stavek princeske Neže ni nobeno dramatiziranje, ampak ena zelo, zelo žalostna zgodba.

(odgovor članu ancika20)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Kaj storiti, da bo prav?
9.4.2005 15:08:03   
Anonimen
Če ga hčerka ne pozna, najbrž ni samo njegova krivda? :zmeden:

(odgovor članu ancika20)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Kaj storiti, da bo prav?
9.4.2005 15:13:26   
Anonimen
To, da ga hčerka ne pozna je definitivno samo njegova krivda. Saj dve leti hčerke ni niti videl niti ni imel imteresa, da bi jo spoznal.

(odgovor članu ancika20)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Kaj storiti, da bo prav?
9.4.2005 15:29:21   
vesnaRR
Neža in Čičuča, privat debato nadaljujta na privat.

Hvala, Vesna

(odgovor članu ancika20)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?