|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   v šolo ali ne?
18.2.2010 11:50:19   
UOBERC
Zelo veliko sem že prebrala ampak preprosto sem še vedno  v dvomih! Moja Lia je rojena 14. november! Kaj mislite, ste ZA ali PROTI da jo vpišem? Naj povem, da ko jo vprašam ali bi bila raje v vrtcu ali šoli reče " vrtec" ! Kakšna so mnenja mamic, z podobnimi izkušnjami!!!! Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: v šolo ali ne?
18.2.2010 12:16:13   
tt79
V vrtcu si navadno 6-letniki že močno želijo v šolo...razlika med pomladansko-poletnimi in jesensko zimskimi otroci pa je pogost vidna. V kolikor si tudi sama hčerka še želi ostati v vrtcu in uživati še eno leto brezskrbnosti in igre bi jo jaz gotovo še eno leto pustila v vrtcu.

Kako je pa s prijatelji? Jih ima v skupini več med 6-letniki ali se druži z mlajšimi? Za mnenje povprašaj tudi vzgojiteljico, saj ona najbolj pozna njene sposobnosti, želje, koncentrecijo...user posted image

_____________________________

http://www.mojalbum.com/ajnat79/lesene-ogrlice

(odgovor članu UOBERC)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: v šolo ali ne?
18.2.2010 12:22:53   
**Tinkara78**
Hčerka je rojena 5.11. Po PDP pa bi se morala roditi v drugi polovici januarja.Tako je "prikrajšana" za eno leto otroštva.

Sem povprašala v vrtcu, pediatrinjo in tudi sama kot starša vidiva, da je trenutno boljše, da smo jo vpisali v šolo. Mi je težko po eni strani, po drugi strani pa grejo v šolo vsi sovrtičkarji, razen tistih dva-tri ki so leto mlajši in pri eni deklici so odložili vpis.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: v šolo ali ne?
18.2.2010 14:08:31   
buči
Če bi imela možnost, bi mojega pustila še eno leto v vrtcu, pa pač ne gre. Razlika med otorkom, ki je rojen konec novembra, in tistim, začetek januarja, skoraj ni. Ampak eno leto se pozna vse do srednje šole.

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: v šolo ali ne?
18.2.2010 14:33:58   
čebelica01
moja je rojena 5.12 in je zdaj v 2 razredu je zadovoljna, šiša vse svoje sošolce in rada hodi v šolo , res pa je, ko smo jo prašali ali vrtec ali šola je izrazla željo po šoli .

in sama pravi , da ji je blo v vrcu super , da v šoli je pa enkratno .

_____________________________

Life is to short for the wrong decision

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: v šolo ali ne?
18.2.2010 19:47:15   
Spark
Uoberc jaz se tudi ubadam s tim vprašanjem. Moja deklica je rojena sredi decembra. Kar se tiče znanja, mislim da ji verjetno ne bi bilo hudega. Po karakterju je taka malo zasanjana, počasna (se vedno zadnja obleče v vrtcu in doma, za vsako stvar jo je treba full prosit). Kar se tega tiče sem 100 % za to da še ostane.
Hudo mi je ker so njihovo vrtčevsko skupino jeseni razbili in so dali vse 2004 letnike v eno skupino, tako da bodo letos šli skoraj vsi otroci naprej. Ena mamica je rekla da bodo še počakali. In to pomeni, da bo ponovno prišla v novo skupino in nato v šoli spet nova skupina. Hudo mi je ker se težko vklopi v neko družbo, ne zna sama stopiti zraven, in vem da se je v vrtcu dostikrat sama zaigrala. Tako da me je strah kako ji bo. Pa včasih opazim da se bolje zaigra z malo starejšimi kot s tamalimi.
Ne vem v šoli sem izrazila da še počakamo, ampak tehtam pa lahko do maja, čas pa tako hitro beži.

(odgovor članu čebelica01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: v šolo ali ne?
18.2.2010 21:30:26   
bskrle
Pri nas v vrtcu in v šoli so razložili, kaj mora otrok znati pred šolo:
od telesne , čustvene, socialne zrelosti ...
Predvsem pa mora imeti toliko koncentracije, da posluša in normalno sledi navodilom.Naša je rojena julija in je šla  v šolo kasneje, preprosto je uživala v igri, je zelo zasanjana, čustvena, imela je težave s fino motoriko ...
Z odločitvijo sem zadovoljna, šole se posebej ni veselila, vendar je izredno pridna in je ni treba nič priganjati, v glavnem vse naredi sama.
Zavedaj se, da ne gre v šolo le otrok, ampak boš tudi ti tam 2x na dan in še popoldne, da o raznih prireditvah, nastopih, govorilnih in roditeljskih ne govorim ...
In če ni dozorel otrok je šola muka.
Sicer pa prosi za napotnico k psihologu, da preveri predvsem čustveno in socialno zrelost.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: v šolo ali ne?
19.2.2010 8:59:55   
viv_
Teh debat je bilo že kar nekaj, tudi tule na rr. V bodoče svetujem, da malo uporabite iskalnik in morda nadaljujete že začeto debato.

Tokrat bom tole pustila, vse nadaljne debate na to temo od zdaj naprej zaklepam. Naj se nadaljujejo tu!!!

Kar se pa tiče odločitve kdaj v šolo - odvisno je od vsakega otroka posebej. To se morate odločit vi sami, ki otroka najbolje poznate. Če sami niste sigurni, pa se posvetujte z vzgojiteljico.


_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?