|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   služba in delo
30.9.2010 11:21:27   
Amoss
Punce zanima me vaše mnenje.
Z možem sva skupaj 8 let imava 2 otroka, najmanjša bo stara 2 meseca.
Jaz pa sem tako žalostna, pa ne vem ali sem samo preveč občutljiva in utrujena pa da vse jemljem bolj dramatično kot v resnici je.Torej zanima me kaj o tem mislite ve ki niste v moji koži.
Moj mož je zaljubljen v svoje delo, delo je vedno prvo, bog ne daj da kaj rečem čez njegovo službo.Torej dela od jutra do poznega večera ko pride domov se naje pocarta otroke spravi tavečjo hčero v posteljo če že ni in gre tudi sam spat.Kadarkoli rabim njegovo se morem skregat da se v službi dogovori da lahko manjka.Ko sem šla na CR bi mogel biti v Franciji, tako da bi prišel domov ko bi bila mala stara 14 dni.Na mojo srečo so odpovedali delo.Je pa res da vseeno delo cele dneve.Včasih je kak vikend fraj in se posveča otrokom.Drugače ko je doma je zlat mož vse naredi mi pomaga in tudi odličen očka.A kaj ko ni nič z nami.Jaz sem sama z dvema otrokoma, z 4imi psmi in 4 mačkami.Včasih sem že tako utrujena da ko pride ob 21 domov ga ne morem niti videt.>Včasih pa pride tudi kasneje.
Ko sem šla iz porodnišnice me je nadrl zakaj morem it domov ker ima on toliko dela (sem šla malo prej), je prišel sicer po mene v delavski uniformi me odpeljal domov, odložil mene dojenčka in tastarejšo hčero in šel.Vedno ta služba, nikoli nima dopusta (čeprav bi ga lahko imel) ko pa mu kaj rečem za službo se raz+++++ da te pa bo on doma pa naj grem jaz delat.Ne vem več kaj naj naredim, službe sploh omenit ne smem je takoj pripravljen na prepir.To je edino kar me tako zelo moti.Vedno je več služba kot družina.Morala bi k zdravniku na pregled a ne morem ker nimam nikogar da bi mi popazil na otroke.Kaj mislite ve sem preveč občutljiva in je dober mož ker se trudi za službo in da preživlja družino ali to res ni vredu, ne vem več, nekdo reče da je priden, v službi ga zelo cenijo ker je tako predan delavec ne vem meni je pa tako hudo biti cele dneve sama,...user posted image


_____________________________

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs180.ash2/44293_1531376651554_1448894192_1366808_2554479_s.jpg
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: služba in delo
30.9.2010 11:24:46   
barni
V bistvu nimam pravega odgovora zate. Mi je pa pravzaprav hudo zanj, ko bo spoznal, da smo VSI nadomestljivi.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: služba in delo
30.9.2010 11:43:23   
Amoss
user posted image Mislim da se on tega zaveda in da se zato trudi bolj kot je treba da nebi iskali koga drugega.
Sem pa se zamislila ko sem zadnjič gledala film klik do popolnega življenja, sam on je zaspal pa ga ni pogledal,...


_____________________________

http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs180.ash2/44293_1531376651554_1448894192_1366808_2554479_s.jpg

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: služba in delo
30.9.2010 12:14:37   
diana 28
V teh časih bi človek rekel, da je še dobro, da je tako, da se trudi in gara in s tem tudi poskrbi za vas, v bistvu za celo družino... Kot si napisala se verjetno tudi boji, da bi izgubil službo. Vendar kot praviš verjetno že pretirava.

Po drugi strani razumem tudi tebe...vendar se mi zdi, da bi moral sam spoznati, da ni dovolj časa z vami. Ne vem pa kako bi do tega spoznanja lahko prišel ... Če se pogovorit ne moreš bi mu morala na kakšen neposreden način dat vedet .....npr. povedat kakšen primer  o kom, ki je samo garal in nato ni imel nič od svojega časa, nič ni živel življenja... Kaj pa vem o kakšnem vašem znancu...Morda mu da vsaj malo da misliti...

Pred kratkim sem bila na enem obisku in je mož sam rekel, da so premalo skupaj kot družina zaradi služb in da vsaj kar je prostega časa probajo preživeti skupaj. On je tudi veliko zdoma, vendar ko je prost ga preživi s svojo družino .... Ne hodi nikamor in kot zgleda tudi tvoj mož ne preživlja prostega časa npr z prijatelji in se ne ukvarja raje z športom oz svojimi hobiji....To se mi zdi tudi en plus.... Toliko na hitro...

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: služba in delo
30.9.2010 13:01:02   
Ati3
Amoss,
ti moja žena je sama doma z dvema otrokoma (7 in 2,5), celotno hišo, službo in po vrhu še z mačko.
Jaz sem službeno odsoten že slabo leto (domov pridem samo 3 krat na leto), ampak ti moram reči da
moja žena obvlada situacijo. So dnevi ko čutim da je utrujena in nevozna, so pa tudi dnevi ko je dobre volje.
Občudujem svojo ženo kako to vse zmore in kako lahko vse to obvlada. Dva otroka, služba in povrhu tudi celotna hiša katero je potrebno čistiti in urejati zunanjost.
Tako da kot vidiš se da zdržati. Tudi jaz ko sem bil v Sloveniji nisem imel nikoli časa da bi prišel predčasno domov
pa se je moja žena znašla. Ali je vzela otroka zraven, ali pa jih je peljala kam v varstvo. Vse se da. To sem videl
pri svoji ženi. Ne vem kako bi bilo če moja ne bi bila tako močna.
Tebi pa predlagam, saj si v eni zadevi na boljšem kot moja, da se pogovoriš z tvojim o njegovi službi.
Lepo počasi in brez visokih tonov. Mogoče pa ima res probleme v službi in se res bori za to službo.
Kot drugo pa ne vem kako kaj vajino finančno stanje, nas je prisililo v moje delo v tujini. Mogoče pa MORA delati.
Malo za razmislek in kot lahko vidiš so tudi drugi z enakimi ali celo večjimi problemi pa vse obvladajo.


(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: služba in delo
30.9.2010 13:37:25   
tashan
Vedno ta služba, nikoli nima dopusta (čeprav bi ga lahko imel) ko pa mu kaj rečem za službo se raz+++++ da te pa bo on doma pa naj grem jaz delat.Ne vem več kaj naj naredim, službe sploh omenit ne smem je takoj pripravljen na prepir.To je edino kar me tako zelo moti.Vedno je več služba kot družina.Morala bi k zdravniku na pregled a ne morem ker nimam nikogar da bi mi popazil na otroke.Kaj mislite ve sem preveč občutljiva in je dober mož ker se trudi za službo in da preživlja družino ali to res ni vredu, ne vem več, nekdo reče da je priden, v službi ga zelo cenijo ker je tako predan delavec ne vem meni je pa tako hudo biti cele dneve sama,...user posted image


Si sama zapisala - je v službi, da preživi družino. In je tudi uspešen, cenjen, zato ker svoje delo dobro opravlja. Ne more pa sedeti na dveh stolih naenkrat. Verjetno verjame vate, da si sposobna poskrbeti za otroke in ljubljenčke in hišo ter se v teh stvareh tudi zanaša nate medtem ko sam poskrbi za finančni del. Vprašaj ga.

Če se počutiš osamljeno in potrebuješ pogovor, mogoče poskusiš s kakšno prijateljico, mamico za skupne sprehode na katere pelješ še pse. Greš na kavico v kafič z otroškimi igrali. Malo počvekaš po forumih...

Kar se pa tiče obiskov pri zdravnikih - poznam kar nekaj mamic (tudi sama sem ena izmed teh), ki so k zdravniku pripeljale tudi svoje otroke, ker niso imele varstva. Sin me je spremljal tudi k ginekologu, je počakal enkrat v čakalnici, enkrat (je bil še zelo majhen) pa je risal v sprejemni pisarni pri sestri. Običajno je osebje še bolj prijazno, če prideš z otrokom, pa še prej prideš na vrstouser posted image

Ne obupavaj, malo razmisli in iz dane situacije naredi najbolje kar se da. Kjer je volja, je tudi pot.

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: služba in delo
30.9.2010 15:22:11   
nananaja
V mojih očeh pa ni zlat mož tisti, ki se trudi domov prinest čimveč denarja in zato dela cele dneve. Močno bi razmislila, da bi ga postavila pred dejstvo, da vsaj mesec nege in varstva za otroka izkoristi on in je tisti čas samo in zgolj z družino! Kar najbolje čimprej po končanem porodniškem dopustu (prvih 105 dni).
Jaz prav težko živim tisti teden, ko dela popoldansko službo, ker mi manjka, da smo in sva skupaj.
Smo družba 4 parov, dva od njih imata 4 otroke, on velokokrat dela dvojno službo 'saj gradijo hišo', ma nemi je prav težko poslušat, kako je ona sama za otroke, pa to pa ono, ker njega ni doma. Vse lepo in prav, dokler s problemi ne obremenjuješ drugih.

Drugo pa mi pade v oči, da hodi domov ob 21h ali kasneje, pa zjutraj gre - hočeš reči, da dela tudi več kot 12 ur?

(odgovor članu tashan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: služba in delo
30.9.2010 16:01:43   
ronja
Morala bi k zdravniku na pregled a ne morem ker nimam nikogar da bi mi popazil na otroke.Kaj mislite ve sem preveč občutljiva

Nisi. Če niti k zdravniku ne moreš, ker ga nič ni, potem to ni občutljivost, ampak dejstvo, da ga ni nič doma.

če ne bo nič boljše, bi na tvojem mestu po porodniški poiskala delo in naj bo on takrat doma - pa da vidimo, če je res tako izi skrbet za vse skup!

ati, brez zamere, ampak ni isto obvladat dva otroka in pa enega dojenčka in enega otroka. Verjemi, je ogrooomna razlika, vsaj če imaš nespečega dojenčka. Lani sem na morju shujšala par kil, ko ni bilo lubija, letos pa mi ni bil problem (pa nista veliki: stari sta zdaj 3 leta in 1 leto in pol). Amos ima pa še 8 živali zraven (4 mačke in 4 pse)! Jasno, da se ji meša od utrujenosti!

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: služba in delo
30.9.2010 19:58:40   
petra87
niti ne vem kje bi začela. kar se tvojih vprašanj Amoss tiče imam, začuda več mnenj. Eno je, da te popolnoma razumem kako je ko niti k zdravniku ne moreš. sama sem bila, in sem še vedno včasih na istem. tudi na rentgenu zob, pri zobarju 1 uro, ginekologu sem šla s hčerko. res da je edinka, ampak ima leto in pol, tako da je bilo včasih kar pestro. ampak je šlo nekako. je pa veliko bilo odvisno od mene same. ko je prišel dan ko preprosto nisem več mogla, sem vse, res vse videla popolnoma črno. user posted image  ampak pogledaš svojega sončka in greš naprej. moj mož je, ravno ko sem zanosila dobil povišanje in posledično več dela. do hčerkinega enega leta (to pomeni skoraj dve leti) sem bila praktično brez njega. doma je bil mogoče en dan na teden. pa sem bila lahko srečna če je bil cel dan. user posted image  no situacija se je sedaj umirila, midva tudi... je pa res, da oba express živiva in strmiva k lepši, boljši prihodnosti za nas vse. sedaj smo skupaj vsaj vsak večer user posted image  tako da sem močno na boljšem user posted image  ... sem mnenja da se vse da če se hoče, verjamem pa da je zelo težko kakšni so cilji, ali so... kakšne so obveznosti... in kaj dejansko človek hoče. vprašanje je tudi kakšen je mož... pišeš da je drugače super.. kaj pa če bi se z njim pogovorila? ampak povem ti, iz svojih izkušenj... da ne začenjaj razglabljati zakaj in kako... in kako je on grozen. povej mu kaj ti res leži na duši. da ga pogrešaš, da si utrujena, da ga želiš imeti ob sebi... it could help user posted image  sicer dvomim da sem kaj pametnega napisala, ampak res... razmisli, umiri se (jaz ko sem utrujena bi kar streljala vse  user posted image  ) in mu povej... pa poskusita kak kompromis najti.... user posted image

(odgovor članu Amoss)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: služba in delo
1.10.2010 10:17:10   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
Drugo pa mi pade v oči, da hodi domov ob 21h ali kasneje, pa zjutraj gre - hočeš reči, da dela tudi več kot 12 ur?

Moj gre od doma 7.30, domov pa pride okrog 22.00. Ima svojo firmo in je na začetku še za vse sam.


< Sporočilo je popravil Sunny Morning -- 1.10.2010 10:18:36 >


_____________________________

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: služba in delo
1.10.2010 19:48:44   
Gina
Tvoj ima službo za hobi. Vsak moški ima hobi, le ta predstavlja najljubši del njegovega lajfa poleg družine. Družina je večinoma moškim enakovredna. Vendar nikdar, ampak nikdar noben ne bo zamenjal svojega hobija za familijo, niti če mu ultimat postaviš. In bolj kot je človek pod stresom, bolj kot mu je familija naporna, bolj bo bežal v hobi. Tvoj ima že tako ali tako za hobi službo, potem pa se mu še ne zdi biti s familijo. To pa se mu ne zdi zato, ker mu je to naporno. potem je zelo priročno se zgovarjat, da ima službo..... Začaran krog.

Kaj pa vem. MOj ima tudi po urah zelooooo dolg delavnik. Ampak če moram k zdravniku, če mora imeti ta male, če je kaj nujnega, ni nikdar problem. Pride in naredi. Če je kdo bolan, ga pelje on k zdravniku. Večkrat je bil doma z otroki kot jaz ko so bili bolni. Tako da...kaj pa vem....meni to zanesljivo ne bi potegnilo, da osnovnih reči ne naredi zame, pa da k zdravniku ne morem. To je meni ljubezen. In če me nima dovolj rad, da bi še kaj drugega naredil zame, kot v službo hodil (kar delam enako dobro in učinkovito tudi jaz + da moram še vse ostalo naredit), potem pa hvala lepa. Ampak to sem jaz. Ti moraš svoje vrednote sama postavit in o njih razmislit.

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: služba in delo
1.10.2010 21:34:49   
Anonimen
je pa res, da oba express živiva in strmiva k lepši, boljši prihodnosti za nas vse. sedaj smo skupaj vsaj vsak večer user posted image  tako da sem močno na boljšem user posted image  ... sem mnenja da se vse da če se hoče, verjamem pa da je zelo težko kakšni so cilji, ali so... kakšne so obveznosti... in kaj dejansko človek hoče.


Razlika je, ali obema tako paše, ali samo enemu...ker če samo enemu, potem je to težko peljat.

Dejstvo je tudi, da se v veliko primerih slabo poznamo.
In če pride mož domov vsak dan ob devet, kakšnih posebnih priložnosti ob dveh majhnih otrocih ni.

Kaj pa vem.
Stara zlajnana vzemita si čas zase, pokličita babici za varstvo in se pogovorita, kaj vaju muči. Tebe to, da njega ni, njega pa tudi nekaj, da ves čas samo dela.

(odgovor članu petra87)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?