|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izguba v 23 tednu
21.7.2006 12:04:05   
meli23
Za sabo imam spontani splav dvojčkov v 12 tednu in v mesecu maju sem izgubila punčko v 23 tednu nosečnosti. Tokrat je bilo zame in za moža zelo hudo, ker je punčka že veselo brcala. Poslovila sva se od nje in sedaj imava ploščico v parku zvončkov na Žalah. Mož mi v težkih trenutkih stoji ob strani, vendar včasih ostanem sama z bolečino in mojimuser posted image v mislih. Včasih mi je tako hudo, da na ves glas sama s sabo jočem. Tako hudo mi je, ker moje Pikice ni več ob meni.
Čakam na odgovor obdukcije in sem nestrpna.
Z zanositvijo nimam nikakršnih problemov, ker sem dvakrat zanosila v prvem poizkusu, donositev pa  je zame cela umetnost.
Pravzaprav me je naslednje nosečnosti strah, ker ne vem kako zgleda lepa in normalna nosečnost. Prosim pišite miuser posted image user posted image                      meli23
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 12:08:29   
bskrle
Draga mamica user posted image user posted image user posted image !
Iskreno sožalje, ob taki življenjski zgodi se zavedam, da so otroci neprecenljiv  in nezaslužen dar.
V mislih smo z vami!

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 12:10:26   
DORI
Najraje bi se zjokala s tabo. user posted image  Hudo mi je zate, čeprav nisem nikoli tega doživela (upam, da ne bom nikoli), si lahko predstavljam, kako je izgubiti otroka, pa četudi še nerojenega. Verjamem, da se bojiš ponovno zanositi, vedno je strah v tebi, da ne bi bilo spet kaj narobe. Ne vem kaj naj ti svetujem. Upam, da boš spet ta strah premostila in poskusila ponovno in da bi naslednjič res donosila brez problemov in rodila zdravega otročka.
Vso srečo ti želim in upam, da ti bo mož v čimvečjo tolažbo.

_____________________________

Čas ne čaka nikogar.
Uživaj vsak trenutek, ki ti ostane,
kajti ta ima vrednost

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 12:12:10   
Zasanjana
Res res res mi je zelo žal zate.Tudi sama sem šla enkrat čez to, ne morem pa si predstavljati, kako je iti čez to dvakrat.
Verjemi, da boš sčasoma prebolela.VZemi si čas.Preden se s partnerjem odločita za ponovno zanositev malo počakajta.Tudi ti boš enkrat dobila v roke svojo malo štručko!!!user posted image
Srečnouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 12:12:39   
mia-2
A so te že kdaj UZ temeljito pregledali?Ker moja kolegica je imela enake težave in so ugotovili da je imela manjšo pregrado in jo nobeden do takrat ni videl.( šele ko je prišla do 5 ginekologa) Je imela pa tudi 3 splave (12,18,26 teden)ko pa so to uredili je normalno donosila.Želim ti veliko sreče pri nadaljnih donositvah.In da bi čimprej videla svojegauser posted image .

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 12:14:03   
eva1
Iskreno sožaljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 12:40:04   
pinkiponki
Boli tudi mene, ko berem take zgodbe. Želim ti iz dna srca, da bo v tretje šlo tako kot je treba!!! Bodi močna pa vso srečo.

_____________________________

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/




(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 13:25:37   
srki
Draga meli23,

samo tisti, ki kaj takega doživi, ve kaj pomeni izbuba otroka. Izjoči se, izkaži svoje čustva. Zelo mi je hudo za tvoje angelčke, ki te nekje spremljajo, predvsem pa naj ti misel na njih da veliko poguma za naslednjega otroka.

NE IZGUBI UPANJA, BODI MOČNA. 

Moje iskreno sožalje, držim pesti, da boš v naslednji nosečnosti zelo pogumna in da bo vse OK. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 13:50:25   
Anonimen
Ljuba mamica meli, težko mi je, kot vedno, ko berem zgodbe s tega foruma, sem ti pa hotela povedati, da je moja prijateljica (s težavami) donosila samo dva otroka od trinajstih nosečnosti. Kako ji je moralo biti ob ostalih enajstih, si niti predstavljati ne upam. Kljub temu pa danes pravi, da bi za svoji dve deklici šla še enkrat skozi vse to.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 14:03:39   
Mala Vita
Hudouser posted image Srečno v naprej...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 14:11:02   
Barči78
Sožalje user posted image user posted image user posted image ,  tebi in tvojemu možu želim, da bosta tudi vidva čimprej v rokah držala otročka, ne izgubit upanja.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Mala Vita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 14:17:17   
CIPRESA
meli23 sožalje ob izgubi.
Niti predstavljati si ne morem kako trpiš. V mislih sem s tabo in s tvojimi pikicamiuser posted image


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 18:18:37   
sonchek
ojla...
...žal mi je , resnično mi je žal za tvojo punčko, ...vendar vedi da te razumem in user posted image  s tabo...enako se je meni priptilo še ne 4-i mesece nazaj...v 23- tednu sem zgubila, oziroma bolje rečeno porodila mrtvega otroka...nisem ga zgubila, rojevala sem z vsemi bolečinami in popadki vred, celih 12-ur...
...spet so se odprle rane, samo pomislim nate in kako zelo hudo je in kako zelo trpiš...
...vem, da so mi govorili, da bi bilo lahko še slabše...pa zdravniki mi niso dali nobenega konkretnega odgovora!
...samo nekaj ti povem...če si res zelo želiš dobiti odgovor, kako in zakaj se je to zgodilo...res je da pravijo zdravniki, da se v večina primerih kar zgodi,..ampak se ne..za vsako stvar je odgovor, sedaj je samo vprašanje, koliko se bodo potrudili,,,jaz vem da so se pri meni dosti premalo..ker če bi dali še na genetske preiskave, bi vedeli dosti več...zato ti samo povem...VZTRAJAJ in zahtevaj!!! drugega ni...drugače nikoli ne boš izvedela...

Drži se..izjokči se...in piši kaj..lahko ti edino to povem, da je tako malo lažje..s časom, postane še lažje...in ni hudič, da ne bi naslednjič, tudi me postale mamice...
pa SREČNO!!!

_____________________________

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: izguba v 23 tednu
21.7.2006 22:04:30   
anajmad
Iskreno sožalje ob izgubi tvojih angelčkov.
Tudi jst sem izgubila sinčka v 24. tednu,ki je še dva dni živel. Potem sem zanosila po 9 mesecih in zopet rodila v 26. tednu hčerkico. Na srečo je preživela. Meni so rekli,da maternica ne prenese teže nad 1 kg,zato sem trikrat prezgodaj rodila. Na srečo,ta prvo hči šele v 34. tednu,ampak.....
Žal mi je zate in za tvojega moža. Vem,kakšno bolečino preživljaš. da bi ti svetovala,kakšnega zdravnika....ga ni. Jst naj bi tudi imela ne vem kakšno specialistko pri ta tretji,ampak....na srečo se je dobro izteklo.
Mir s tabo in s tvojimi angelčki.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: izguba v 23 tednu
23.7.2006 8:44:07   
Solzice
Draga Meli, ob izgubi čutim s tabo in ti izrekam iskrene sožalje.Ob smrti otroka doživimo in preživljamo, verjetno, najtežje, obdobje v našem življenju. Ob tem se nam sesuje svet, moramo ga znati zopet sestavljati in se postaviti na noge. Mogoče se kruto sliši ampak ne zgodi se tako poredko, da je ta naš nosi svet potem lepši vsekakor pa bolj bogat. Seveda se to ne zgodi čez noč - potreben je čas. Potreben je čas za žalost, zažalovanje, ki mora biti, potreben je čas, da sprejmemo izgubo in se naučimo živeti z njo. Potem ne boli več tako.Draga MEli, pišeš, da včasih ostaneš sama z bolečino. to pa tako razumem. Konec koncev smo sami s svojo bolečino in samo od nas je odvisno kaj bomo z njo naredili. Meli, prav je, da pusitš solzam prosto pot.Čakaš na obdukcijski list. Upam, da boš dobila odgovore čepravse velikokrat zgodi, da nikoli ne najdemo vseh odgovorov. In veš, pride čas, ko jih niti ne iščemo več. SI pa vobdoboju, ko želiš vedeti vse in še več. To poznam iz lastnih izkušenj. Bila sem na dveh genetskih posvetovanjih itd... a nisem postala mirna. Veliko sem izvedela a zdelo se mi je, da ne vem ničesar. Mislima se, da kom bom izvedela za izvide mi bo lažje. A ni res. Bolečina je ostala enaka. In večni zakaji ? No ja, včasih se še pojavijo. Vendar ni več tistega nemira v meni. Tudi pri tebi in pri ostalih bo tako.Draga Meli, predvsem si morata vzeti čas. Čas do druge nosečnosti. Čez nekaj časa ne bo več tako bolelo.  Meli, želim ti veliko moči in poguma in veš, na koncu tunela je vedno svetloba. Tudi zate bo.  

_____________________________

Čas je dober do nas.
Vedno nam vrne to, kar smo izgubili - preko modrosti in spominov.
( D.Steel )

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: izguba v 23 tednu
23.7.2006 13:23:11   
x_srečka_x
Moje sožalje user posted image user posted image

(odgovor članu Solzice)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: izguba v 23 tednu
23.7.2006 13:36:13   
Gina
Zelo mi je hudo zate. Resnično si ne moremo predstavjlati, kako hudo je to za mamico. Verjamem, da tega nikoli ne pozabiš, vendar tudi verjamem, da živiš naprej in da čez čas ta bolečina postane manjša.
Povsem mi je jasno, da bo vsaka nosečnost zate hudo stresna. Tukaj žal ne moreš nič narediti, da bi temu ne bi bilo tako. Ampak ti povem, da se splača, ker menda ja boš tudi ti enkrat crkljala svoje dete.
Na tvojem mestu bi vseeno šla na preglede. Tudi jaz imam znanko, ki je rodila precej prezgodaj, zaradi pregrade v maternici. Šele po splavu so pogruntali, da je bilo to vzrok temu. Odstranili so in normalno je donosila otroka potem.
Seveda je možno, da je vzrok genetski. Tudi to ne bi bilo slabo vedet. Lahko pa je bil to samo nesrečen splet okoliščin. V vsakem primeru ti želim, da se ti nikoli več v življenju kaj tako krutega ne zgodi in da začneš počasi spet živeti. Držim pesti zate, zelo močno.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: izguba v 23 tednu
23.7.2006 14:15:16   
Milamay
Draga Meli23!

Zelo mi je hudo, ko berem tvojo zgodbo. user posted image  Popolnoma te razumem in čutim s tabo, saj sem mesecem in pol tudi sama izgubila punčko v 22. tednu. Ni hujše bolečine, kot je ta, ko izgubiš svoje malo dete. Tudi meni se je zdelo, da sem sama s to bolečino. Zdelo se mi je, da tudi moj mož ne more čutiti takšne bolečine, kot sem jo jaz. Po mojem je to čisto normalno, saj se dete razvija in brca ter se premetava v maminem trebuhu. Zato tudi čutimo to izgubo mnogo bolj intenzivno. Mi pa je dosti pomenilo, da je bil mož ves čas ob meni, da sva skupaj jokala, si povedala najine občutke ...
Hudo mi je zate, da si morala nekaj takega doživeti kar dvakrat.

Drži se!

Milamay

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: izguba v 23 tednu
24.7.2006 9:08:12   
melitkica
Iskreno sožalje ob izgubi hčerkice!
Boli me srce, ko pomislim kaj prestajaš. Tudi jaz sem imela SS, vendar že na začetku nosečnosti. Vedno me spremlja in me bo, pa čeprav pričakujem otroka. Želim ti, da naslednjič donosiš zdravega otroka in da boš potem nasrečnejša na tem planetu. Upanje umre zadnje. user posted image

(odgovor članu Milamay)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: izguba v 23 tednu
24.7.2006 23:34:04   
KODA
user posted image user posted image

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: izguba v 23 tednu
27.7.2006 12:43:19   
meli23
Vsem se iskreno zahvaljujem za odgovore, za sppodbudne besede in tolažbo. Vesela sem ,da sem se vključila v Ringarajo. Zdaj vem, da nisem sama s svojo bolečino. Vidim da je ss veliko in da je marsikatera že dala obdobje žalovanja skoz. Jaz sem še vedno v njem. Vedno znova mi prihaja v misli tisti ZAKAJ. Nekje iz dna duše me opominja, da sem kriva za izgubo mojeuser posted image .Da sem prepozno šla v bolnico, da sem čakala predolgo, da bi lahko zanjo naredila več.
Moram povedati, da je bila moja deklica zelo, zelo lepa in da je živela vse dokler ni bila rojena. Pišite mi še kaj in še enkrat hvala vsem.
                                                                                 

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: izguba v 23 tednu
1.8.2006 20:42:48   
lana38
meli23!
Razumem tvojo bolečino.user posted image  Sama sem v 20. tednu bila na UPN, ker je user posted image  imel kromosomsko napako. Jutri bi imela PDP in me že danes prav pošteno daje user posted image . Bodi močna in ti bo uspelo. Premagati moraš strah in upati, da bo v naslednji user posted image  vse OK.
Lahko se nam pridružiš na forumu Znositev-Upajmo skupaj, tema Upanje po splavu. Tam se "zbiramo" vse, ki smo tako ali drugače izgubile naše user posted image  in se trudimo, da ponovno zagledamo user posted image  in pri tem se tudi zelo podpiramo pri vseh naših vzponih in padcih. Brez te podpore na RR ne vem, kako bi se sploh psihično pobrala. Seveda me včasih še vedno daje, ampak s časoma je vse lažje. Pozabila pa ne bom nikoli.
Želim ti, da bi čimprej zmogla iti naprej...
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu meli23)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: izguba v 23 tednu
2.8.2006 7:15:32   
krtekxx
Meli23, moje sožalje. TI NISI za nič kriva, ne obsojaj se. Narava nam daje toliko dobrot in radosti in se hkrati poigrava z nami. Jaz si včasih v tolažbo rečem, da so take tragedije namenjene samo tistim, ki jih zmoremo prenesti in da bo zato naša sreča nekoč, ko bomo končno držale svojega jokajočega otročička v rokah, neskončna.
Bodi močna in ne tlači bolečine v sebi; kot je napisala Lana38 nas je na sosednjem forumu zares veliko takih s podobno usodo. Pridruži se nam.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: izguba v 23 tednu
3.3.2011 23:23:44   
Jeca*
iskrene sožalje meliuser posted image user posted image vem kaka je to bolečina ker sem doživela izgubo otroka v 23.tednu nosečnosti točno pred 40 dnevi.ko sem prebrala tvoj članek me je tako stisnilo da nisem mogla zadržat solz..user posted image pri meni so se začele bolečine okoli 18 ure zvečer v spodnjem delu trebuha nato sem začela še krvaveti ko sva s partnerjem odšla v porodnišnico postojna so nama rekli da sem že dosti odprta in da bojo poskušali otroka rešiti čeprav je bilo težko imela sem zelo močne popadke in mučila sem se 11 ur..nato mi je počil mehur in začutila sem otrokove nogice ko so prišle ven zaradi pritiska.user posted image rodila sem fantka 620g ampak ga niso mogli rešiti po 50 min so ga odklopili od aparatov in s partnerjem sva se mogla posloviti od svojega malega angelčka.je zlo velka bolečina ki me še vedno trga znotraj. prosila bi vse ženske da mi svetujejo kako zdaj glede naslednje nosečnosti ker sem dosti brala o tem in so mnogi povedali da ko se ženski to zgodi enkrat je potem spet odprta za take stvari.meni so povedali da bodo naredili cirklažo pri naslednji nosečnosti ampak kaka so tveganja da se to ne zgodi ponovno.zelo me je strah tegauser posted image hvala vnaprej 

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: izguba v 23 tednu
4.3.2011 8:57:44   
vitachi
Jeca, pozdravljena.
Sama sem izgubila dvojčka v 21 tednu nosečnosti v začetku decembra 2010.
Sem ti poslala ZS.

Bodi močna.

(odgovor članu Jeca*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?