Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 5.5.2011 6:44:06
|
|
|
|
bačko
|
Dobro jutro!!!!!!!!!!! DH jutro in vse najboljše!!!!!!!!!!!!!Želim ti še naprej veliko lepega in da si še naprej tako uredu oseba. Lepo praznuj!
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 5.5.2011 7:19:24
|
|
|
|
dreamhorse
|
Dobro jutro punce. Zlate ste, hvala lepa za čestitke.... Dragi me je tako presenetil zjutraj, mi je nastavil šopek rožic in čestitko, tako lepo napisal, da sem se jokala kot dež. Hvala res...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 5.5.2011 7:52:33
|
|
|
|
dreamhorse
|
Rabim vašo pomoč. Za teto bi v nedeljo potrebovala pecivo, tako čisto enostavno in dobro, ki ga bom pekla v pekaču model konja. Potrebujem en dober recept, potem pa morem naredit belo glazuro, pa seveda tiste barve za okrasit konjička kupit. Kako to belo glazuro naredit in kakšno pecivo spečt. Nisem neki mojster v kuhinji, pa rabim vaše nasvete.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 5.5.2011 8:18:11
|
|
|
|
smrketa24
|
dh - vse naj naj za rojstni dan. Lepo praznuj s svojo družinico
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 5.5.2011 8:18:49
|
|
|
|
smrketa24
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse Rabim vašo pomoč. Za teto bi v nedeljo potrebovala pecivo, tako čisto enostavno in dobro, ki ga bom pekla v pekaču model konja. Potrebujem en dober recept, potem pa morem naredit belo glazuro, pa seveda tiste barve za okrasit konjička kupit. Kako to belo glazuro naredit in kakšno pecivo spečt. Nisem neki mojster v kuhinji, pa rabim vaše nasvete. Tu ti pa na žalost ne znam pomagat. Bolj malokrat kaj spečem, ker enostavno ni časa, ko pa je, se mi pa ne da
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 5.5.2011 8:23:31
|
|
|
|
dreamhorse
|
Hvala smrketa... Saj tudi jaz nisem neki kuharski mojster. Nekaj receptov sem našla na netu, vseeno pa ne vem, kako spravit skupaj belo glazuro, za premazat... da bo konjiček beli.. ali svetlo rjav... al nekaj pač
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 5.5.2011 9:04:30
|
|
|
|
tecka
|
DH - vse najboljše! Za pecivo pa predlagam takole: spečeš marmorni kolač (btw, Srečko ga je imel en čas strašno rad), čez pa preliješ preliv -glazuro iz bele čokolade - kupiš v trgovini. Evo recept - ta je iz kulinarike najlepši za pogledat, imaš pa še več zadetkov pod ključnimi besedami "marmorni kolač": http://www.kulinarika.net/recepti/5554/sladice/zebrino-pecivo/ Glazuro lahko narediš čokoladno ali iz pomaranče/limone s sladkorjem. Čokoladno lahko kupiš v vsakem večjem mercatorju. Imaš tudi take (mislim da od mannerja), ki so v vrečkah in jo stopiš tako, da embalažo daš v vročo vodo in samo poliješ po pecivu. Iz mletega sladkorja in pomarančnega/limonovega soka - pa jo narediš tako, da stisneš sok iz sadeža in dodajaš sladkor do primerne gostote (to bo malo težje, če ne kuhaš dostikrat) - zato ti raje priporočam čokoladno. Bistvo je, da ko zmešaš sladkorno glazuro, jo hitro namažeš, ker se strdi.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 5.5.2011 9:15:40
|
|
|
|
dreamhorse
|
Tečka hvala... Bom poskusila tole ja... pa tudi preliv iz bele čokolade, ker sem našla to sladkorno glazuro, pa mi ni najbolj všeč, če mi slučajno ne rata.. Pri čokoladi pa nimam kaj zafrknit... Upam, da mi bo uspelo. Bom prilepila slikco, kako bo izgledal.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 5.5.2011 12:08:48
|
|
|
|
manna
|
dreamhorse, VSE NAJ NAJ NAJBOLJŠE! Lepo praznuj, naj se ti izpolnijo želje in naj te dragi več crklja. Tamala sončica pa da bo še naprej tak cuker! Na peko se ne spoznam preveč, bom pa tud jaz pekla verjetno v soboto ker ima dragi v nedeljo roj dan..tko da pridejo tudi meni prav recepti. bačko, stvari so naročene! Se kar nisem mogla upret in sem še za našo naročila par reči. Tko da v 4 delovnih dneh naj bi bilo dostavljeno moji sestri. Potem pa lahko vprašam če bo poslala mali paketek kar naprej, al počakamo da pride domov konec meseca. Tebi bi verjetno pasalo da bi bilo čimprej?
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 5.5.2011 15:20:02
|
|
|
|
mini86
|
dh vseeeeee najboljše
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 6.5.2011 8:02:01
|
|
|
|
bačko
|
Manna meni se ravno ne mudi.Lahko počakam do konca meseca.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 6.5.2011 14:26:36
|
|
|
|
dreamhorse
|
Hojla punce. Sem mislila, kaj vse sem zamudila, ko me danes ni bilo ... In nič.. Nič niste čvekice. Danes sem imela dopust, sem imela neke opravke.. zdaj pa šibam po malecko.. Lep sončen petek...
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 6.5.2011 22:12:25
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Vse najbolše slavljenka DH za nazaj in naprej .
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 6.5.2011 22:20:34
|
|
|
|
Mala_princeska
|
Dnevi mi res full hitro minevajo, trenutno sem še sama s puncama(spita), je šel moj na piknik, izvedel zadnji trenutek danes in je samo odhitel, me pa po svoje - k sestri-sem nesla nazaj premajhne cunjice. Cunje za malo-dobila sem jih od ene kolegice nazaj še nekaj mojih+ njene.....robe ogromno-ne rabim nič kupovati - bo ukrep varčevanja na cunjah za otroke-treba nekaj nase dat rabim jakno+ kakšne hlače majčke.....bo ta mesec šoping sploh če pogodbo dobim podaljšano... za morje se nam še ni uspelo dol usest... ...sem mojmu povedala da bi rada da gremo sami na morje in nič od tega... pa vsaj nedeljo bi rada sama preživela pa bodo spet obiski v planu imeli kolo za katerega se že dolgo menimo...... grem počasi spat.....jutri ob 6.00 pokonci, ker gre mož + otroci na krajši pohod s šolo -jo bo dal v nahrbtnik in jo bo nesel tamalo, tavelika bo pa hodila..... jst pa v službo deljeno, pa še stanovanje v red spravljati
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 8.5.2011 9:29:58
|
|
|
|
Mala_princeska
|
buuu, ja kje pa ste vse.... ajde izkoristite sonček. juhca že od včer skuhana, po kosilu pa prvič na kolo letos.....jupi....mi je obljubljenih 50 km
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 8.5.2011 12:35:49
|
|
|
|
dreamhorse
|
Hojla punce... bravo MP... 50 km je velik zalogaj... uživaj.. No, jaz pa ravnokar poslikala moj izdelek... (ali raje rečem zmazek) Če bo dober pa še ne vem. Se skriva pod njim marmorni kolač. Ha ha
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 8.5.2011 20:54:38
|
|
|
|
tecka
|
Dh, meni se zdi konj čisto ok. Marmorni kolač ti pa skoraj ne more ne-ratat. Pa poročaj! MP - s kolesom 50 km niti ni tako daleč, če voziš po ravnem. Mi jih naredimo 10, da pridemo do slaščičarne in nazaj. Danes pa še kakšnih dodatnih 10, da je SRečko malo odspal med vožnjo. V postelji je pa z opoldanskim spancem konec - nama lepo razloži, da je dan No, uživajte.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 8.5.2011 21:31:20
|
|
|
|
bjondi
|
DH-če ti konjiček ravno ni ratal na izgled tako kot bi si želela...ti vseeno čestitam ,da si se sploh spravila v peko,če ti to ni vsakdanja izkušnja...se pa premalokrat cenimo a ne...tako da kar pogumno in še kdaj ,sploh če je bil tudi okusen...bravo...
< Sporočilo je popravil bjondi -- 8.5.2011 21:34:41 >
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 9.5.2011 7:05:47
|
|
|
|
Mala_princeska
|
izlet s kolesom včeraj..... že po prvih nekaj km blizu doma nesrečni padec Nine, mami se je pa zaletela v njo , jst sem se v nos udarila, pa nos popraskala ko sem se nesrečno v balanco udarila. Mala je švigala z balanco, ker se je doline ustrašila, jst pa menda imela premalo varnostne razdalje; punci na srečo ni hujšega - boli jo rit in križ, pa roko ima popraskano. Moj kolo ostal brez ene šprikle, feltna malo zvita. Res sreča v nesreči, da sva cele. Pot smo nadaljevali brez otrok - na srečo tamalo vozi možek kadar kam gremo, pa tokrat jo je doma pustil; je dedi prišel po kolo in otroke (še od kolegice hčerko). No in še ni bilo dovolj, jaz sem še enkrat padla, ko sem se vzpenjala v en klanec, zašaltala in buf na tla. Potem smo se ustavili pod streho na enem obisku, začelo je deževati in takosmo kolesarjenje zaključili, da nas je domov pripeljal od mojega sodelavec. Tak je to naš prvi letošnji podvig s kolesom. Načrt: na ravnino se gremo prilagajati vozit. Naša bejba je imela že lani strah pred dolino, samo nikakor si nisem mislila da jo to tako hudo muči. Z rolarji in skirojem ni problemov, se vozit. Šibam otroke porihtat, še spita in potem v vrtec, šolo.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 9.5.2011 7:08:57
|
|
|
|
dreamhorse
|
Morem rečt, da sem kar zadovoljna z odzivom na mojega konjička. Slavljenka je bila zelo prijetno presenečena, zmazali so ga pa tudi kot za šalo, ker bi naj bil dober. Sicer je bil po maminem receptu, ki je itak vedno dober. le barve, s katerimi sem risala so bljak okusa in kar stekle so, tako da bo za to treba najti nekaj drugega. In ja, glede na to, da ne pečem nikoli, sem tudi sama kar zadovoljna. Drugače pa, dobro jutro... Danes me čaka grozen dan, zaradi katerega imam že cel vikend cmok v grlu, želodcu in povsod, kjer ga lahko imam... držite pesti, da mine čimprej.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 9.5.2011 7:09:26
|
|
|
|
bačko
|
Jutro! Dh meni je konjiček všeč.Vidi da si se zelo trudila.Narejen je iz srca? Za prvič si ga super naredila. No vikend je minil. V soboto smo bili na pikniki včeraj pa kar doma.Otroci so bili vzunaj z možekom mama pa je kuhala in likala.Popoldne pa je itak dež padal in smo pekli palačinke. A veste da komaj čakam da grem na dopust? Prav utrujena sem že od službe. Saj grem rada v službo samo vseeno bi rabla ene 3 dni dopusta da malo zadiham. No počasi bom punci peljala v vrtec potem pa bom pripravila za kosilo.
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 9.5.2011 7:10:57
|
|
|
|
bačko
|
Dh kaj pa imaš takega da je grozen dan? Držim pesti!
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 9.5.2011 7:48:16
|
|
|
|
dreamhorse
|
< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 9.5.2011 7:50:59 >
|
|
|
|
RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del 9.5.2011 7:50:23
|
|
|
|
dreamhorse
|
Hvala Bačko... res sem se skušala potrudit in z veseljem sem ga delala. Seveda mi je Žana pomagala. Imam neko sr.... v službi,... dolga zgodba,... bom razložila, ko se konča.,.. nekoč...
|
|
|
Teza med nosecnostjoninolaKoliko kilogramov ste prodobile med nosecnostjo?od 10 - 15 (
48%)

od 15,5 - 20 (
25%)

od 20,5 - 25 (
12%)

25,5 in vec (
14%)
Število vseh glasov: 64Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!