|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJSKI SONČKI 2009- 2.del
25.7.2011 12:31:48   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24

bjondi - če bi se tu okoli nas potepala in se ne bi oglasila na kavici, bi te za ušesa 

Pojma nimam s kerega konca si...

(odgovor članu smrketa24)
Neposredna povezava do sporočila: 1451
25.7.2011 12:34:57   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi

bjondi - če bi se tu okoli nas potepala in se ne bi oglasila na kavici, bi te za ušesa 

Pojma nimam s kerega konca si...

Štepanc, natančneje Hrušica user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1452
25.7.2011 19:24:09   
bačko
Bjondi čestitam za suho ritko.user posted image user posted image
No tudi mi smo že kar nekaj časa brez pleničk.Tudi kako veliko bolje.
Smrketa a ti si iz Hrušice?
No pri nas smo bili že nekaj bolni in sem imela Loro pri moji mami.Imeli smo vročino in kašljali smo.
Drugače pa smo uredu.Samo tale mraz mi ni nič všeč.

Neposredna povezava do sporočila: 1453
25.7.2011 20:37:06   
Tira
Smrketa- uauuuu, kera dobra hišica, ko bi meni naredil kdo tako hišico, ko sem bila še otrok user posted image  Res je dobra!

Punce jz imam pa en problem in eno vprašanje: Naš tamau je sedaj suh že dober mesec. Ni problem za lulat, niti za kakat... če smo doma. Problem je, ko kje smo... nikakor noče na "javno" stranišče, ali pa kje drugje, če nimajo kahljice. Doma lula na wc z nastavkom, drugje pa kot da se ne more sprostit. Če smo kje v trgovini in ga prime lulat, samo da zagleda javni wc že govori "poj bom, poj" in noče. Ne vem, sploh se ne zna sprostit. In potem zadržuje do onemoglosti... Ne zna pa lulat stoje, da bi vsaj zunaj rožice "zalivali". Drug problem pa je, da zadnje čase fuuul lula. Dopoldne mi gre lulat tudi 7x, pa ne popije toliko. Danes je recimo zjutraj 3 dcl popil. Meni se zdi, da gre prevečkrat lulat. Me skrbi, da ni kakšno vnetje ali kaj...

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1454
26.7.2011 8:27:51   
mini86
smrketa24-ej a loh pridem se gdaj k vam igratuser posted image user posted image

tira-res ne vem kaj nj ti rečem..mogoče bi bilo lažje če bi ga doma "naučila" lulat stoje oz zalivat rožice..pa nj mu oči pokažeuser posted image
sj druzga itak ne morš..boljše je pa da malo zadrži kokr da bi se polulau..
lahko je bit pameten ko pa nš totalno še ni pripravljen..
nikoli ne pove za lulat, še manj za kakat..no ko se pokaka ponavadi pove da se je ampak še to ne zmeraj..pa smo v nedeljo ko se je takoj zjutri pokakal vzeli plenico in adijo pamet..sploh se ni do konca polulal ampak večkrat po malem..in potem se je zgodilo da je hodil na 15 min lulat pil pa nič ni..tira možno je da tudi vaš tako..
no in smo zamenjali 6 trenirkic..
ampak ta 7-ič še vedno ni povedal za na kahlo niti da se je v hlače polulat..tako da sem se odločila da počakamo ker enostavno je še premajhen in brezveze neki prehitevat..bo ko bo ane..
pa se niti najmanj ne sekiram in po pravici povedano vam nisem nič fouš..tole lulanje ko nekje smo..ajajaj...user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1455
26.7.2011 8:29:31   
mini86
aja drugače sem pa spet brez šihta..enostavno ni šlo..
seveda iščem drugega-sedaj pošiljam prošnje tudi za redno..

upam da mi rata se upisat na maturitetni tečaj da bi mela vsaj še eno leto status da u bistvu med iskanjem redne zaposlitve delam še preko šs..držte fajn pesti..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1456
26.7.2011 8:45:50   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Ja

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1457
26.7.2011 8:46:12   
smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

smrketa24-ej a loh pridem se gdaj k vam igratuser posted image user posted image

Komot user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 1458
26.7.2011 8:46:40   
smrketa24
manna - kje si pa ti?? si šla že rodit???

Neposredna povezava do sporočila: 1459
26.7.2011 9:00:43   
manna
živjo
Ne, ne, nisem šla še rodit. Verjetno do roka ne bo nič, pr nas ne grejo stvari tako hitro.
Sem pa prav slabe volje, morm pojamrat vsaj vam, kr druzga ni nobenga nikjer, moj me je pa že situser posted image

Namreč naša miss je zadnje dni takooo težka, pa sploh nevem zakaj. Začelo se je v vrtcu, ko ni bilo njenih vzgojiteljic. In je bila seveda zjutraj kisla, no, nič čudnega, to razumem. Ampak potem je začela to izražat na svojem lulanju in kakanju in je že en teden precej zaprta. Pa ne samo za kakat, tud lulat ne gre po 6 ur recimo. Kakat pa tud ne gre, kar zadržuje in pol jo verjetno boli..nevem... Pa sem rekla, OK, bo pač pri meni doma, pa smo ji dali nazaj pleničko, pa dajemo ji sirup Lactecon, pa stokrat ji povemo da ni nič narobe tud če ima pleničko al pa če jo nima...Jest itak noče, po moje je mela v zadnjih 14 dneh skupaj kakšnih 6 obrokov..
No druga stvar je da se je začela zbujat. Pa sva najprej mislila da se zmišljuje, potem sva mislila da jo res matra prebava, ampak kajvem..zdaj pa res nič več nevem.
Ko se zbudi zjutraj je bla včasih tak dobrovoljček, se je smejala pa govorila pa vse..zdej pa samo cviljenje ?!? Po eni strani je takooo "odrasla" že, ker res vse razume, pa barve loči že, pa prešteje do šest, pa govori čist tekoče, karkoli jo vprašaš, celo ko ima šrmkav nos, mi reče naj ji ga spucam s sesalcem. Po drugi strani pa je tako sitna da ne morm niti kosila v miru skuhat..
Sem se pa spomnila da je enkrat ena mamica v vrtcu razlagala, da je njena prvorojenka kar nekako čutila da ne bo več edina, še preden so šli sploh rodit. In da se je že kar prej začelo oklepanje mame, pa sitnarjenje. Tko da nevem, mogoče je to to.

Neposredna povezava do sporočila: 1460
26.7.2011 9:08:36   
mini86
manna čisto možno veš..kaj pa če ona tok pogreša družbo..kaj mislš..sj sm prav razumela da je doma ane..
js sm študerala da bi ga mela 14 dni v avgustu doma, pol gremo itak na morje..pa sm si premislna ker sem mnenja da se še tako trudim pa ukvarjam z njim, nikoli se ne bom mogla primerjat iz vrstniki..tko da bo kr šel v vrtec..

drugače pa je s tem sitnarjenjem pri nas isto..
zmeraj je bil dobre volje, se smejal, nikoli jokal če ni bilo res razloga za to..
no odkar imajo še eno skupino priključeno k njim in so tudi druge vzgojiteljice je čisto drugi..
sploh ni več on in se bojim da se bo navadil na tako obnašanje..zjutri kr neki cvil čene clo joka-še predno gremo od doma, ponoč se premetava, je nemiran ok pol se zbudi da bi pil..
sj vrjetn kej dost nimam za narest ane, sam ušeč mi pa prav nič ni

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1461
26.7.2011 9:09:57   
manna
smrketa, UAU noro dobra hišica!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1462
26.7.2011 10:11:30   
tecka
IZVIRNO SPOROČILO: manna

smrketa, UAU noro dobra hišica!

Ja, prav zares!

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1463
26.7.2011 10:18:33   
tecka
Mini, sem si kar oddahnila, da naš Srečko ni ediniuser posted image Pač ne bova še gatk kupovali, a n? No, Srečko jih je podedoval in imam opranih ene 15 kosov, ampak jih nič ne potrebujemo.
Tira - jaz mislim, da je pogosto lulanje znak, da ne znajo še zadrževati urina (tudi naš Srečko pogosto "markira") in ne prehlada. Važno je, da pove. Sicer pa moram pojamrat da me danes svinjsko zebe in da tudi jaz hodim na wc vsake pol ure.user posted image

Naš Srečko je imel tudi danes neke prebliske ponoči. Se je zbujal v joku, sem že mislila, da so ušesa. Pa sva morala iti "dol" (=v dnevno) gledat telebajske ob 2h ponoči, potem pa še prebrat knjigice in je bil zjutraj kot nov. V petek je mlaj, sicer pa je itak vsak teden ena luna in to je kar utrujajoče.
Drugače je pa kar ok, ga vzgojiteljice pohvalijo, da mu menjavanje skupin ne dela težav in upam, da bo tako tudi jeseni, ko bo premeščen v novo skupino.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1464
26.7.2011 10:25:56   
smrketa24
manna, mini - tudi Matej je siten zadnje čase. Imam pa tudi jaz občutek, da se je začel zavedat, da bo dobil družbo. Vsak dan da lupčka na trebuh in ga poboža, samo jaz imam občutek, da on misli, da mene buši buba in je potem še toliko bolj navezan name. Po cele dneve se me drži kot klop, ko grem pod tuš joka kot bi ga iz kože dajal. Če ga hoče ati peljat pred hišo, joka, da moram tudi jaz zraven, nikamor noče brez mene. V trgovino se moram kar izmuzniti, drugače je jok. Tudi v vrtcu je hudo. Sedaj je bil sicer 14 dni doma, samo je vzgojiteljica rekla, da se pa nje drži kot klop, da ne more na wc, prej je bil pa čist ok. Se je vedno lepo igral, nikoli ni sitnaril, sedaj pa tako. Ok, res je, da so tudi vzgojiteljice druge, pa novi otroci, samo vseeno.

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1465
26.7.2011 10:26:26   
smrketa24

manna, mini - tudi Matej je siten zadnje čase. Imam pa tudi jaz občutek, da se je začel zavedat, da bo dobil družbo. Vsak dan da lupčka na trebuh in ga poboža, samo jaz imam občutek, da on misli, da mene buši buba in je potem še toliko bolj navezan name. Po cele dneve se me drži kot klop, ko grem pod tuš joka kot bi ga iz kože dajal. Če ga hoče ati peljat pred hišo, joka, da moram tudi jaz zraven, nikamor noče brez mene. V trgovino se moram kar izmuzniti, drugače je jok. Tudi v vrtcu je hudo. Sedaj je bil sicer 14 dni doma, samo je vzgojiteljica rekla, da se pa nje drži kot klop, da ne more na wc, prej je bil pa čist ok. Se je vedno lepo igral, nikoli ni sitnaril, sedaj pa tako. Ok, res je, da so tudi vzgojiteljice druge, pa novi otroci, samo vseeno.

Aja, pa tudi ponoči se mi je začel zbujat. Prej je pa lepo spal.

Neposredna povezava do sporočila: 1466
26.7.2011 12:32:42   
Tira
Manna tvoja princeska 100% dojema, da se bližajo velike spremembe... zato tudi sprememba vedenja. Naš je bil isti. Mogoče se spomnete, da sem "jamrala" takrat. Noro je bilo. Nič ni bilo prav, eno samo sitnarjenje in trma... V tem času naj ima čim manj sprememb, jz je tudi od pleničk ne bi odvajala sedaj... nič. Zato sem tudi sama čakala, da se je popolnoma navadil da smo štirje. Naš je bil potem še ene tri tedne po rojstvu tamale nemogoč, potem se je pa uštimalo. Vsekakor bo ona potrebovala več pozornosti, kot pa dojenček, da se navadi. Najhujši so bili tudi obiski, ko je vsak ki je prišel... ja Marcel kje imaš pa sestrico? ali jo lahko jz sabo vzamem? pa take fore... itak, da mu je šlo vse na živce, brigala je njega sestrica takrat...
Pa prebrodiš in kmalu bo bolje... sedaj jo ima zelo rad, jo skoz lupčka, pa dudo ji prinese, pa mene opozori, da Ajda joka.... če se kam peljemo in slučajno ni tamale z nami v avtu takoj vpraša kje je...

V glavnem potrpljenje in ne obremenjuj se, ker bo minilo samo od sebe, ko bo sprejela dojenčka in vse spremembe povezane s tem. Do takrat ti bo pa verjetno "pojedla" še veliko živcev in energije user posted image

Glede lulanja... koliko pa popije? Naš je sposoben zelo zadrževati, če kje smo seveda... se ne polula v hlače. Doma pa pač zelo pogosto hodimo na wc. Glede kakanja bi ti pa svetovala, da si izbrišeš iz glave in ne misliš na to, pa bo tudi tamala šla kakat. Mene je to ful skrbelo, ker nečak, ko so ga odvadili od plenic je bil potem tako zaprt, da je vsakič ko je moral kakat jokal, ker ga je tako bolelo in potem je seveda zadrževal kakanje v nedogled. Sedaj sem si pa to preprosto zbila iz glave, bo že kakal, ko mu bo pasalo in sedaj večinoma kaka zvečer. Ga pa kar pustim na wc-ju in grem ven in potem me pokliče, ko je že. Če stojim zraven, bi on šel takoj dol in verjetno ne bi kakal user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1467
26.7.2011 12:36:33   
Tira
Drugače je pa moj recept za take težave: objem, naj čuti, da jo imaš še vedno "najrajši", da je še vedno najpomembnejša v tvojem življenju. Vsaj pri nas se vse težave rešujejo z objemom user posted image  Ko je naš tamau spoznal, da ga imam še vedno zelo rada, kljub sestrici in da je še vedno zelo pomemben, so se težave z vedenjem nehale.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1468
26.7.2011 14:18:22   
bjondi

IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Ja

user posted image   bačko koga pa imaš na tistem koncu...

Am vem kje je štepanc,pa tud vem kje je še ena hrušica...ampak tale tvoja hrušica pa ne vem kje je user posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 1469
26.7.2011 14:25:01   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Najhujši so bili tudi obiski, ko je vsak ki je prišel... ja Marcel kje imaš pa sestrico? ali jo lahko jz sabo vzamem? pa take fore...

Ne govori se raj ne spomnem pa je imela karin 10let in ne samo dve leti...v 10-ih letih ni bila nikoli bolana mislim ,da vse skupaj 3 tedne z vrtcem vred...ko smo čakali na žigca je fasala norice ,pa vnetje ušes pa angino...ko so prihajali obiski gledat dojenčka je že v naprej rekla a mu bojo spet darilo prinesli...uf mi grejo kar kocine pokonc ,ko se spomnim...samo zato,ker vem kaj je prestajala pa se noben ni zavedal,da lahko tudi 10 letni otrok reagira tako kot mali otrok...ja seveda prihod dojenčka je definitivno sprememba za vse...z marsikaterim odrekanjem in prilagajanjem...manna pošiljam ti en velik balon s potrpljenjem...

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1470
26.7.2011 14:27:18   
bjondi

Manna tvoja princeska 100% dojema, da se bližajo velike spremembe... zato tudi sprememba vedenja. Naš je bil isti. Mogoče se spomnete, da sem "jamrala" takrat. Noro je bilo. Nič ni bilo prav, eno samo sitnarjenje in trma... V tem času naj ima čim manj sprememb, jz je tudi od pleničk ne bi odvajala sedaj... nič. Zato sem tudi sama čakala, da se je popolnoma navadil da smo štirje. Naš je bil potem še ene tri tedne po rojstvu tamale nemogoč, potem se je pa uštimalo. Vsekakor bo ona potrebovala več pozornosti, kot pa dojenček, da se navadi. Najhujši so bili tudi obiski, ko je vsak ki je prišel... ja Marcel kje imaš pa sestrico? ali jo lahko jz sabo vzamem? pa take fore... itak, da mu je šlo vse na živce, brigala je njega sestrica takrat...
Pa prebrodiš in kmalu bo bolje... sedaj jo ima zelo rad, jo skoz lupčka, pa dudo ji prinese, pa mene opozori, da Ajda joka.... če se kam peljemo in slučajno ni tamale z nami v avtu takoj vpraša kje je...

V glavnem potrpljenje in ne obremenjuj se, ker bo minilo samo od sebe, ko bo sprejela dojenčka in vse spremembe povezane s tem. Do takrat ti bo pa verjetno "pojedla" še veliko živcev in energije user posted image

Glede lulanja... koliko pa popije? Naš je sposoben zelo zadrževati, če kje smo seveda... se ne polula v hlače. Doma pa pač zelo pogosto hodimo na wc. Glede kakanja bi ti pa svetovala, da si izbrišeš iz glave in ne misliš na to, pa bo tudi tamala šla kakat. Mene je to ful skrbelo, ker nečak, ko so ga odvadili od plenic je bil potem tako zaprt, da je vsakič ko je moral kakat jokal, ker ga je tako bolelo in potem je seveda zadrževal kakanje v nedogled. Sedaj sem si pa to preprosto zbila iz glave, bo že kakal, ko mu bo pasalo in sedaj večinoma kaka zvečer. Ga pa kar pustim na wc-ju in grem ven in potem me pokliče, ko je že. Če stojim zraven, bi on šel takoj dol in verjetno ne bi kakal user posted image

user posted image   a si ti to mene kje kopirala user posted image ... hvala,za prihranjeno tipkanje...

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1471
26.7.2011 14:29:14   
bjondi
današnje spanje-tudi zjutraj je bil žigec med nama...ampak se tud slučajno ne spomnim,da bi ga jaz ven vzela...prav tako mož user posted image  ne...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1472
26.7.2011 14:30:40   
bjondi

Drugače je pa moj recept za take težave: objem, naj čuti, da jo imaš še vedno "najrajši", da je še vedno najpomembnejša v tvojem življenju. Vsaj pri nas se vse težave rešujejo z objemom user posted image  Ko je naš tamau spoznal, da ga imam še vedno zelo rada, kljub sestrici in da je še vedno zelo pomemben, so se težave z vedenjem nehale.

user posted image   ...

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 1473
26.7.2011 14:31:47   
manna
No ste me potolažile. Saj ne da sem vesela da so tudi vaši taki, ampak pomirilo me je pa le malo. Kr midva z mojim sva že študirala kaj za božjo voljo je narobe.
Verjetno so res vse te spremembe krive.
Tira, Manca popije bolj malo..mogoče tam nekje 8 deci vsega skupaj čez cel dan, pa še to sem najbrž rekla preveč. Je pa res da ima komaj 10,5 kg tko da pač ne more spraviti vase nevemkolk. Tudi njeni obroki so resnično zelo zelo majhni. Zadnjič je bila tu ena kolegica s 7-mesečno punčko, ki je samo za malico pojedla več kot Manca v celem dnevu, ne pretiravam. Lulat gre pa Manca recimo 4x na dan. Pa ponavadi še enkrat pozno zvečer, ko ima že plenico, preden zaspi. To je to. Pa pokaka, če se, se zvečer. Ali pa se sploh ne.

Sej verjetno je res, da rabim samo malo potrpljenja. Ampak mi je tko "zoprno" kr že tko nimam niti ene ure na dan zase, pa še ponoči se ne naspim, pa v prihodnje tudi ne bo nič boljše. Sem mislila da bom pred rokom še malo sama doma, da se odpočijem, spucam, grem k frizerju,...itd. Pa zgleda ne bo nič. Mah, sej bo..bo že boljše. Upam.

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 1474
26.7.2011 14:32:33   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: tecka

Mini, sem si kar oddahnila, da naš Srečko ni ediniuser posted image Pač ne bova še gatk kupovali, a n? No, Srečko jih je podedoval in imam opranih ene 15 kosov, ampak jih nič ne potrebujemo.

Pa ne se obremenjevat ...definitivno bosta pa kej drugje napredovala bolj kot tisti ta suhi...

(odgovor članu tecka)
Neposredna povezava do sporočila: 1475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  57 58 [59] 60 61   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Kako disciplinirati otroke, mlajše od treh...
Postavljanje meja, spodbujanje želenega vedenja in odvračanje od nezaželenega se lahko začne že, ko je vaš otrok še doje...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?