|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gremo v šolo 2011
6.9.2011 22:37:01   
Nika v službi
Ojla, tokrat iz hotelske sobe na Dunaju. Ja, se spet malce potepam...

Najprej dolgovani odgovor - pedagoška tišina: je pri nas čas med 14:00 in 15:00. ko so vodene dejavnosti, domače naloge, ponavljanje, druženje, skratka v tem času je prepovedano motiti, zato lahko otroke pobiramo bodisi prej ali pa po 15:00.

Naša madam pa je že 3. dan pouka ugotovila: "šola je beda".user posted image Po začetnem navdušenju je izjavila, da je v učilnici vroče, da imajo brez vezne igrače, da se nič ne dogaja. Všeč ji je edino telovadnica in to, da gredo 2x dnevno ven na igrišče.user posted image Hm, kaj šele bo!

Nočni pozdravček z Dunaja.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 676
   RE: Gremo v šolo 2011
7.9.2011 9:17:51   
Errai
Tudi mi semo lepo preživeli prve šolske dni. Prvi dan so otrokom pripravili predstavo (Nodija), potem so šli v svoje učilnice, starši pa na kratek sestanek. Otroci so medtem dobili tortice in sok, se naučili eno pesmico in se spoznavali. Ko smo starši prišli nazaj so nam zapeli pesmico, potem smo pa zaključili. Torbo in vse naročene potrebščine so morali prinesti v petek. Takrat so vse pregledali in naš je bil zelo ponosen, ker je imel vse prav nakupljeno. Zelo ga je namreč skrbelo, ker smo namesto 250g DAS mase, ki je nismo nikjer dobili, kupili 500g in se je sekiral, da ne bo v redu. Pa je potem ugotovil, da imajo vsi tako DAS maso.

Sicer pa naš zaenkrat še ni čisto nič navdušen nad šolo. Pravi da je bilo v vrtcu boljše, ker tukaj se bodo samo učili. No hkrati pa pove, da so včeraj naredili dve nalogi, ostalo so se pa igrali user posted image . Se mi zdi, da včasih malo "glumi", ker smo mu pred šolo govorili, kako lepo je tam in da mu bo  zagotovo všeč, zdaj pa ne more takoj priznati, da smo imeli prav.

Tudi pri nas je razred precej velik, 27 jih je, so pa lepo razdeljeni po spolu - 14 enih in 13 drugih (učiteljica ni bila čisto prepričana če je več fantov ali punc). Imeli smo tudi že roditeljski sestanek, kjer so se predstavile vse tri učiteljice, pa malo so nam povedali o programu, kaj in kako bodo delali. Že letos bodo začeli s pisanjem in branjem, ampak počasi, prilagojeno posameznikom, tako da ni nujno, da bodo že letos vsi brali. Pa računali bodo do 20. V šoli imajo med podaljšanim bivanjem kar nekaj dejavnosti, Rok zaenkrat izbira med judom in tenisom, ki sta plačljiva, imajo pa še likovne dejavnosti, pevski zbor, ritmično gimnastiko, ples, nogomet in glasbeno šolo vox.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 677
   RE: Gremo v šolo 2011
8.9.2011 10:45:28   
Star_a
Dan

Imate že vsi domale naloge ali imamo samo mi user posted image   Vsak dan naloga,zdaj ima za nalogo naučit pesmico do jutri.
Drugače pa še vedno rad hodi,doma je pa bolj malo težko naredit nalogo,tako da delamo  malo po malo( se bolje obnese).

Glede interesnih dejavnosti: šel bo na športne igre,za ostalo še ne vemo.Bomo videli

(odgovor članu Errai)
Neposredna povezava do sporočila: 678
   RE: Gremo v šolo 2011
8.9.2011 11:08:16   
špelin@
Naša prvošolka je nad šolo navdušena - sploh, kadar se je user posted image Obiskuje 3 krožke. Domačih nalog še nimajo.

Star_a, kaj pa imajo vaši za domačo nalogo?


_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 679
   RE: Gremo v šolo 2011
8.9.2011 11:22:07   
Nika v službi
Pri nas ni DN.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 680
   [Brisano sporočilo]
8.9.2011 11:27:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 681
   RE: Gremo v šolo 2011
8.9.2011 15:41:00   
*bubi*
1. naloga v petek: napisati ime na rutico
2. naloga: izmeriti višino in na narisanem metru v delovnem zvezku označiti, koliko je velik. Si je v šoli z rdečo barvico napisal DN in * zraven user posted image

Ostale dneve pa je samo pokazal, kaj so delali.

_____________________________

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 682
   RE: Gremo v šolo 2011
8.9.2011 22:05:15   
saska27
Pozdravljene user posted image

Jaz sem bolj lena za pisanje, tu in tam pa pogledam na to stran ...
Pri nas je bil prvi dan o. k., nič posebnega, ampak smo se vseeno imeli lepo in bomo imeli ta dan vedno v lepem spominu. Šola je za zdaj "zabava". Torbo nosimo domov vsak dan, a je skoraj prazna - v njej so samo mapa z obvestili za starše (v petek je bila polna letakov zavarovalnic), učbeniki ali delovni zvezki, v katerih so izpolnili kako stran, in peresnica, če je treba doma kaj dorisati.
Tudi pri nas je določeno, kdaj lahko prideš po otroka (recimo 14:10, 15:00 ...), vmes pa naj ne bi motil. In ob petkih imajo igralno urico (v vrtcu so imeli igralni dan, zdaj pa so "veliki" in bo dovolj igralna ura). Drugače pa nič posebnega. Všeč mi je, da se je začelo res na izi.

Pa še nekaj: *bubi*, tudi v "našem" razredu je 25 otrok in imeli so popolnoma enako domačo nalogo kot pri vas user posted image . A je treba tudi pri vas do ponedeljka izrezati in zlepiti kocko z narisanimi stvarmi, ki jih ima otrok rad?

Lepo bodite user posted image


(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 683
   RE: Gremo v šolo 2011
9.9.2011 10:32:35   
Rubin.
Katrin to pa imate fantov user posted image user posted image . A to v tvojem razredu ali Kajinem?

Zgleda da so res povsod razredi polni. Na naši šoli jih je bilo do zdaj nekje 20 max, letos so privič tako polni razredi po dolgem času. No v mojih časih nas je bilo 30 v razredu user posted image .

Nika hvala za pojasnilo.

Star_a pri nas še ni nič nalog, no ja, dobili so jo že prvi dan, do zdaj pa nič. Mi je pa Mala miss rekla, da jo bodo dobili za čez vikend - narest zajčka, in že komaj čaka user posted image .

Vidim, da je res od šole do šole odvisno, kako in kaj. Me pa zanima, če mogoče katera ve: ali je učni načrt za vse šole enak, le podajanje le-tega drugačno, kar se vidi v različnih DZ in učenju. Oz. naj rečem tako: ali bodo na koncu leta otroci imeli podobno znanje? Ker v mojih časih, smo imeli vsi enake DZ in učbenike, je bilo vseeno katera šola je ali mesto.

Pri nas navdušenje še vedno traja, jih res zelo nežno uvajajo, še vedno so veliko zunaj, veliko se igrajo, rešijo nalogo ali dve, DN pa zaenkrat še ni. Prva prijateljstva se že pletejo, Mala miss se je zelo dobro ujela z eno deklico, sem vesela, glede na to, da ni poznala nikogar.

Kar se tiče interesnih dejavnosti, bi jih ona obiskovala cel kup user posted image , bomo videli, v kaj bo vključena v okviru šole. Izven šole pa obiskuje plesno šolo in športno šolo - mislim da je to dovolj, ker itak nam ne uidejo še razne ustvarjalne delavnice.

So vam že kaj povedali kdaj bo roditeljski sestanek?

Kaj se tiče torbe, sem jo odnesla domov, ker je ne rabijo v šoli. Kakšen list ali zvezek, pa bomo že odnesli do avta user posted image .

Skratka pri nas veselje še kar traja - naj čimdlje, tako kot sonček zunaj. Vikend napovedujejo lep - izkoristimo ga.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 684
   RE: Gremo v šolo 2011
9.9.2011 21:09:09   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Katrin to pa imate fantov user posted image user posted image . A to v tvojem razredu ali Kajinem?


V Kajinem user posted image user posted image user posted image   Jaz imam 4 deklice in enega fantka v 1.razredu user posted image user posted image user posted image

No, mi smo pa že založili Švigazajčka in je bil JOOOK, na srečo se je našel, user posted image user posted image user posted image

Lep vikend vsem,
katrin


_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 685
   RE: Gremo v šolo 2011
10.9.2011 11:08:27   
Star_a
Roditeljski sestanek smo mi že imeli.
za DN pa imajo učenje pesmic na pamet,pobravat zelo natančno in lepo kakšno pobarvanko.Potem recimo iz pravlji-pesmic narisat to kar se omenja v njej.
skratka kar nekaj "dela" vsak dan.
Imamo še težavo,ker mali tako trdno drži barvice da ga po cca 2 minutah že začne roka bolet ,tako da  malo po malo moramo delat

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 686
   RE: Gremo v šolo 2011
10.9.2011 12:40:48   
Leela
Star_a pri nas bo hodila ena gospa (ne vem točno kaj je po fohu) gledat kako otroci držijo svinčnike in jih učila pravilno držanje. Če ima otrok težavo kot ti praviš, lahko dela z njim individualno, če starš želi. Je pa učiteljica rekla, da je fina vaja za treniranje in sprostitev prstov zlaganje nogavic (jih zrolaš v kepo, saj veš kaj mislim).

DN nimajo, razen zdaj med vikendom nekaj malega.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 687
   RE: Gremo v šolo 2011
11.9.2011 22:10:22   
arabela*
Kako pa bodo pri vas v šolah potekale te pogovorne ure? Ne vem ali sem sedela na ušesih...kolk sem ujela, naj bi se starši tam predstavljali...user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 688
   RE: Gremo v šolo 2011
12.9.2011 8:28:56   
Nika v službi
Pri nas nimamo pogovornih ur, imamo samo govorilne ure in roditeljske sestanke, ki potekajo po običajni praksi. Naslednji RS bo pri nas oktobra, govorilne ure pa so po razporedu (popoldanske vsak mesec, dopoldanske vsak teden).

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 689
   RE: Gremo v šolo 2011
21.9.2011 13:18:17   
livia
Da se malo prislinim....
mi gremo drugo leto v šolo in ker ste to dali vi letos že skozi, me zanima:
- kdaj se najbolj splača kupovat potrebščine in torbe? Junij, september? Sedaj so neke akcije torb.
- koliko so vas v povprečju stale potrebščine?
- nakup katere torbe priporočate?

Hvala.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 690
   RE: Gremo v šolo 2011
21.9.2011 13:30:18   
Nika v službi
Livia, to je precej težko svetovat, ker je stvar osebne odločitve, organizacije, financ.

Mi smo kupovali junija, ker osebno ne maram tekat okrog zadnje tedne in dneve. Za torbo in potrebščine lahko porabiš veliko, odvisno od želja. Okvirna cena vseh delovnih zvezkov in ostalih potrebščin je okoli 150€, potem pa so pač individualna odstopanja.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 691
   RE: Gremo v šolo 2011
21.9.2011 14:34:14   
tehnofil
Stroški so bli nekaj čez 100 eur (zvezki, torba in pisala/risala).
Nabavili smo v juliju, tudi nek popust s kuponom pri DZS.

Mali pravi, da mu je v šoli bolj všeč kot v vrtcu. Domačih nalog pa še ni (sploh ne vem zakaj naj bi že bile user posted image ). Devetletka je itak ravno zato, da bi bil prehod čimlažji. Je pa za matematiko plan seštevanje in odštevanje do 20, za slovenščino pa da bodo mogoče na koncu kakšno črko spoznali. V drugem razredu pa bo plan spoznati vse tri abecede. user posted image Matr imajo plane!?. No, saj že znamo seštevat in celo malo pisat in prebrat, samo bogi tisti otroci, ki ne znajo, jim mislijo vse kr ulit u glavo. Aja, DN bodo kvečemu za čez vikend, ko bodo.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 692
   RE: Gremo v šolo 2011
22.9.2011 9:08:21   
Star_a
Mi smo v  avgustu začeli kupovat za šolo.Vse skupaj brez delovnih zvezkov je bilo cca 50-60 e. Glede delovnih zvezkov: vsaka šola ima svoj spisek.nekateri dajo za delovne zvezke 40 e,drugi pa recimo 90 e. Mi skmo za delo. zvezke dali  nekaj čez 70 e.
Glede torbe nismo gledali na znamko.Mali si jo je v knjigarnii zbral( spiderman od targeta).

tehnofil zakaj bi bile že naloge. Vprašaj učiteljice user posted image   Mi smo včeraj morali eno pravljico prebrat,da jo je znal obnovit,v delovnem zvezku matematike je imel en list za naredit,pa še 2 lista je dobil za domov da izpolni in pa še 2 lista črte( vodoravne,vijugaste...)

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 693
   RE: Gremo v šolo 2011
22.9.2011 9:17:38   
Nika v službi
Res je zanimivo, kako se praksa šol (učiteljic?) glede DN razlikuje. Pri nas DN nimajo, občasno kakšna malenkost v stilu preštej zobke in napiši številko na list.user posted image

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 694
   RE: Gremo v šolo 2011
22.9.2011 9:22:23   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Res je zanimivo, kako se praksa šol (učiteljic?) glede DN razlikuje. Pri nas DN nimajo, občasno kakšna malenkost v stilu preštej zobke in napiši številko na list.user posted image


Meni se to zdi fanj. Da jim vcepijo nek občutek, da bo popldne potrebno nekaj početi user posted image . Tako, da naši imajo več ali manj vsak dan neko zadolžitev : prinesi tri krompirje, nauči se kdaj si rojen, kje stanuješ, ošili barvice.. Danes imajo športni dani in so se mogli zaščititi pred soncem in pred klopi user posted image . Take male luštne stvari. Sicer pa imamo sistem, da če na oglasni deski visi pikapolonica - je naloga. Če pikapoke ni - ni naloge. Tako, da starši lahko kaj povprašamo.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 695
   [Brisano sporočilo]
22.9.2011 13:50:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 696
   RE: Gremo v šolo 2011
22.9.2011 13:57:59   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Res je zanimivo, kako se praksa šol (učiteljic?) glede DN razlikuje. Pri nas DN nimajo, občasno kakšna malenkost v stilu preštej zobke in napiši številko na list.user posted image


Meni se to zdi fanj. Da jim vcepijo nek občutek, da bo popldne potrebno nekaj početi user posted image . Tako, da naši imajo več ali manj vsak dan neko zadolžitev : prinesi tri krompirje, nauči se kdaj si rojen, kje stanuješ, ošili barvice.. Danes imajo športni dani in so se mogli zaščititi pred soncem in pred klopi user posted image . Take male luštne stvari. Sicer pa imamo sistem, da če na oglasni deski visi pikapolonica - je naloga. Če pikapoke ni - ni naloge. Tako, da starši lahko kaj povprašamo.


No, saj to ni ravno neka DN, je res bolj malenkost, kar se mi zdi prav. Da je tole navajanje na zadolžitve lahkotno, postopno. Sistem s pikapolonicami pa je tudi simpatičen in uporaben.

Naši so imeli pa včeraj športni dan, so šli na Brdo, sprehod + spoznavanje živalskega sveta. Brez sredstva proti soncu in klopom, pa z Barnijem, čokoladnim mlekom in vodo v nahrbtniku.user posted image


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 697
   RE: Gremo v šolo 2011
22.9.2011 14:05:29   
uškinamama
No Nika, kot je že napisala Morrak -pri nas pa nič sladkarij s seboj. So jih morali prav prestrašit, ker Uš je po nahrbtniku iskal bonbone, da ja ne bi kakšen slučajno ostal noter ;). Mogoče malo preveč resno jemlje vse skupaj.user posted image

Ja naloge niso nič posebnega, pa vseeno urijo spomin (sploh, da se spomnejo kaj so imeli za nalogo) in vcepljajo nek občutek odgovornosti. Tako, da sem zadovoljna.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 698
   RE: Gremo v šolo 2011
22.9.2011 14:22:09   
špelin@
Eno vprašanje: kako je pri vas z domačimi nalogami? Pri nas zaenkrat niso imeli še nič, niti ne prinesejo domov kakšnih zvezkov za pokazat.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 699
   RE: Gremo v šolo 2011
22.9.2011 14:46:49   
Nika v službi
Špelin@, nekaj je bilo že ravnokar povedano na temo DN. Kot rečeno, pri nas jih nimajo, prinesejo pa konec tedna vse domov in potem preko vikenda skupaj pogledamo, kaj so delali ćez teden v šoli.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?