|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Gremo v šolo 2011
22.9.2011 15:39:21   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Res je zanimivo, kako se praksa šol (učiteljic?) glede DN razlikuje. Pri nas DN nimajo, občasno kakšna malenkost v stilu preštej zobke in napiši številko na list.user posted image


Meni se to zdi fanj. Da jim vcepijo nek občutek, da bo popldne potrebno nekaj početi user posted image . Tako, da naši imajo več ali manj vsak dan neko zadolžitev : prinesi tri krompirje, nauči se kdaj si rojen, kje stanuješ, ošili barvice.. Danes imajo športni dani in so se mogli zaščititi pred soncem in pred klopi user posted image . Take male luštne stvari. Sicer pa imamo sistem, da če na oglasni deski visi pikapolonica - je naloga. Če pikapoke ni - ni naloge. Tako, da starši lahko kaj povprašamo.


No, saj to ni ravno neka DN, je res bolj malenkost, kar se mi zdi prav. Da je tole navajanje na zadolžitve lahkotno, postopno. Sistem s pikapolonicami pa je tudi simpatičen in uporaben.

Naši so imeli pa včeraj športni dan, so šli na Brdo, sprehod + spoznavanje živalskega sveta. Brez sredstva proti soncu in klopom, pa z Barnijem, čokoladnim mlekom in vodo v nahrbtniku.user posted image


Aha, sem našla tole. Pri nas ni nič. Nič za prinest, nič za povedat. Nič. Tudi nimam pojma, kaj delajo v zvezke, ker nič ne nosijo ob petkih domov. Sicer mi naša deklica pove, kaj so počeli, ampak bi vseeno rada kaj videla user posted image
Se pa spomnim pri svoji starejši hčerki, da so morali vsak dan doma pripraviti peresnico za naslednji dan (ošiliti barvice ipd.), poleg tega so morali vsakič čez vikend nabrati npr. drevesne liste, posebne kamne, spremljati vreme čez vikend,...


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 701
   RE: Gremo v šolo 2011
22.9.2011 16:18:07   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Star_a
...Mi smo včeraj morali eno pravljico prebrat,da jo je znal obnovit,v delovnem zvezku matematike je imel en list za naredit,pa še 2 lista je dobil za domov da izpolni in pa še 2 lista črte( vodoravne,vijugaste...)

Mi pa še vedno nič. user posted image user posted image

A če bodo imeli DN šele čez mesec ali dva, bodo kaj manj znali? Se manj navadili na obveznost? Ali pa bo obveznost prišla zraven nevsiljivo in ne kot breme.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 702
   RE: Gremo v šolo 2011
22.9.2011 22:12:39   
bumerang
Špelin@, zakaj pa potem stvari ne neseš domov in si jih pogledaš?

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. In ja, bodo manj znali in se ne bodo navadili na obveznosti. Se še ni zgodilo, da bi se kdo navadil nanje sam po sebi.
Sem velik nasprotnik nedajanja domačih nalog in tega, da se za šolo doma ne dela ničesar.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 703
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 9:05:49   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Špelin@, nekaj je bilo že ravnokar povedano na temo DN. Kot rečeno, pri nas jih nimajo, prinesejo pa konec tedna vse domov in potem preko vikenda skupaj pogledamo, kaj so delali ćez teden v šoli.


Čist enako user posted image .


Se pa vsak dan nekaj novega naučijo, kar mi z največjim veseljem pove.
Pri nas navdušenje še kar traja. Sem pa zelo vesela, da lahko popoldneve na polno izkoriščamo, ker zaenkrat še ni obveznosti, in smo cele dneve zunaj, ali na plesu in plavanju. Sicer pa že sama doma rada pokaže kaj so delali, risali spodaj, zgoraj, levo in desno, ravne črte, vijuge, pesmice. Sem prav presenečena da jih vse zna. Mogoče sem jo pa podcenjevala user posted image . DN nalog bodo imeli še pa još, juhuhu let, tako da sem kar vesela, da jih sedaj še ne bombandirajo z njimi. V eni drugi šoli je bil pressing zelo močan in spomladi otroci sploh niso hoteli več v šolo user posted image . Meni je bolj važno, da otrok rad hodi v šolo in se je veseli, kar je dobra podlaga za nadalje, kot pa da v prvem razredu do polletja vzamejo že vse črke in zna seštevat in odštevat, v šolo pa gre z muko in odporom. Če pa kdo misli, da v šoli delajo premalo, pa lahko dela doma sam z otrokom.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 704
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 9:07:17   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Špelin@, zakaj pa potem stvari ne neseš domov in si jih pogledaš?

Imaš prav. Bom danes učiteljico vprašala, če smem.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 705
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 9:11:50   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Če pa kdo misli, da v šoli delajo premalo, pa lahko dela doma sam z otrokom.

En komentar na tole: ne pričakujem, da bodo imeli domačo nalogo v smislu nalog iz učbenika, delovnega zvezka ipd. Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 706
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 9:15:31   
Rubin.
Aha, no pri nas šilijo v šoli, skrbeti morajo za rutico, umivajo si zobe. Ne vem meni so to take samoumevne stvari, kot je ena napisala, da si morajo pripravit za šd. Mala miss se vsako jutro sama pripravi za šolo. To se mi ne zdijo glih naloge, bolj skrb za samega sebe.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 707
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 9:24:25   
Rubin.
Imam pa eno vprašanje, za tiste, ki imate takšno izkušnjo.

Pri nas imajo eno uro na teden angleščino. To spada med "pouk". Imajo pa dodatno možnost enkrat tedensko obiskovati nemščino, to je po želji. Sedaj pa me zanima, kako to izgleda v praksi, da se 6-letnik "uči" dva jezika. Gre to brez težav, ali mešajo jezike med sabo, ali ima to sploh smisel ... user posted image .

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 708
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 9:25:26   
Leela
Se strinjam, da kakšna manjša zadolžitev popoldne ne škodi. Pri nas nimajo nič za DN. Nesmiselno se mi zdi preveč DN (saj že v šoli veliko naredijo+PB) ali dn ko mora vse starš narediti, ker otrok za to še ni dovolj spreten. Recimo branje še preden prvo črko vzamejo (razen bralna značka) ali pisanje besed. Manjše zadolžitve pa samo zaradi tega da se naučijo odgovornosti. Recimo meni je fino, da se sam spomni da mora kaj vzeti, da sam vzame rutico itd.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 709
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 9:52:21   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Aha, no pri nas šilijo v šoli, skrbeti morajo za rutico, umivajo si zobe. Ne vem meni so to take samoumevne stvari, kot je ena napisala, da si morajo pripravit za šd. Mala miss se vsako jutro sama pripravi za šolo. To se mi ne zdijo glih naloge, bolj skrb za samega sebe.


Se povsem strinjam. To je tudi zame normalna skrb za šolo. Pa če kaj naročijo, da prinese (so npr. morali prinesti zobno ščetko, pa prešteti zobke, ipd.), za vse te stvari je takoj sama povedala, čeprav je bilo zapisano tudi v beležki in na listu pred razredom.

Ne vidim smisla v pretiravanju z DN.

Rubin, odvisno od otroka in njegovega interesa za jezike ter od tega, koliko dejavnosti že ima sicer. Naša hodi k verouku, oktobra začne (nadaljuje) s plavanjem v Atlantisu, poleg tega pa si je v okviru rednega šolskega časa izbrala še pevski zbor. Meni osebno je to povsem dovolj, pa tudi sama ne želi še kam.

Sama sem nemcist/anglist, pa svojega otroka ne mislim dati v angleške/nemške urice. Tega ne želi in njeno željo spoštujem. Jo pa navajam na tuje besede vsakodnevno, skozi igro, pa ko vpraša, kako se kaj reče... nenazadnje veliko potujemo po tujini, mene sliši govorit po angleško/nemško in jezike nekako sprejema kot logične. Tudi v vrtcu so imeli angleške urice. Da pa bi zdaj prav hodila v tečaj in to za oba jezika, pa se mi ne zdi smiselno. Razen seveda, če bi otrok izrazil veliko željo po obiskovanju teh uric.

Meni je bolj všeč, da ima še nekaj otroštva in igre. Jo gresta moja dva starša raje prej iskat in se potem s prijateljčki podi po igrišču. Za šolo, obveznosti, DN, tečaje... bo še veliko veliko časa in priložnosti, otroštvo pa se nikdar več ne vrne.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 710
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 10:03:07   
Rubin.
Nika se strinjam, zato sem pa tudi v dvomih ali naj obiskuje nemščino ali ne. Angleščino imajo itak v okviru pouka, se mi zdi čist dovolj. Nemščina pa bi bila po kosilu. Jaz sem tudi bolj za fizične aktivnosti, kot pa preveč sedenja. Sem ful vesela, da gredo že med poukom ven, pa potem v PB so tudi zunaj na igralih. Se mi zdi, da sedaj v zgodnjih letih bolj osvajajo besedni zaklad pri tujem jeziku, to pa lahko "vadiva" tudi kar mimogrede. Tnx Nika.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 711
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 11:26:26   
uškinamama
En komentar na tole: ne pričakujem, da bodo imeli domačo nalogo v smislu nalog iz učbenika, delovnega zvezka ipd. Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol.


user posted image   si zadela bistvo. In ja , tudi naši otroci se igrajo user posted image , čeprav skrbijo (da ne napišem inmajo domačo nalogo) zase

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 712
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 12:27:05   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

En komentar na tole: ne pričakujem, da bodo imeli domačo nalogo v smislu nalog iz učbenika, delovnega zvezka ipd. Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol.


user posted image   si zadela bistvo. In ja , tudi naši otroci se igrajo user posted image , čeprav skrbijo (da ne napišem inmajo domačo nalogo) zase


Itak jim v šoli naročijo to in ono in si zapomnijo, da morajo prinesti ali narediti. Samo to niso glih neke DN,   to je bolj navajanje na to, da znajo poskrbet za sebe user posted image . Sam takšno izi varianto so se šli že v vrtcu.

IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

Mi smo včeraj morali eno pravljico prebrat,da jo je znal obnovit,v delovnem zvezku matematike je imel en list za naredit,pa še 2 lista je dobil za domov da izpolni in pa še 2 lista črte( vodoravne,vijugaste...)


Za me so to naloge in sem vesela, da jih (še) nimajo.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 713
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 12:29:17   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

IZVIRNO SPOROČILO: Star_a

Mi smo včeraj morali eno pravljico prebrat,da jo je znal obnovit,v delovnem zvezku matematike je imel en list za naredit,pa še 2 lista je dobil za domov da izpolni in pa še 2 lista črte( vodoravne,vijugaste...)


Za me so to naloge in sem vesela, da jih (še) nimajo.


Podpis, Rubin.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 714
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 12:40:56   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

En komentar na tole: ne pričakujem, da bodo imeli domačo nalogo v smislu nalog iz učbenika, delovnega zvezka ipd. Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol.


user posted image   si zadela bistvo. In ja , tudi naši otroci se igrajo user posted image , čeprav skrbijo (da ne napišem inmajo domačo nalogo) zase


Itak jim v šoli naročijo to in ono in si zapomnijo, da morajo prinesti ali narediti. Samo to niso glih neke DN,   to je bolj navajanje na to, da znajo poskrbet za sebe user posted image . Sam takšno izi varianto so se šli že v vrtcu.





No pa dajmo dlakocepit.
Če si umije zobe - skbi zase, itak. To mu ne naročajo v šoli in ni domača naloga.
Če mu učiteljica reče : Za domačo nalogo prinesite tri krompirje. In kaj je to , če ne domača naloga? Sicer za nas malenkostna, za nekatere brezvezna, ampak domača naloga pa vendarle je. A ne?  Zdaj , če to zate "glih niso neke domače naloge" pač niso. V šolskem sistemu se za delo doma uporablja izraz "domača naloga",  saj je vseeno kako ji ti  rečeš. Kako boš pa .vprašala otroka : Ali imaš domačo nalogo ? ali  "Ali si danes poskrbela zase? user posted image
Ja in tako izi varianto so se šli že v vrtcu, zdaj jo pač nadaljujejo v šoli. Ne vem zakaj bi zdaj morali imeti pa luknjo vmes? Lepo počasi , nežno naprej
user posted image .

< Sporočilo je popravil uškinamama -- 23.9.2011 12:42:03 >


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 715
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 12:48:34   
Nika v službi
Uškinamama, brez hude krvi.user posted image

Zame to, da prinese 3 krompirje v šolo, ni ravno domača naloga. Je pač nekaj, kar si mora zapomnit, tako kot si mora zapomnit, da ima ta in ta dan neko dejavnost. Zame osebno je DN izključno nekaj, kar mora delat doma, ob prisotnosti ali pomoči staršev in je zato potreben nek čas, vložek energije. Za to, da vzame 3 krompirje s seboj ali da s seboj vzame naslednji dan zobno ščetko, zame ni DN.

To pač mečem v isti ali zelo podoben koš kot dejstvo, da imajo npr. jutri športni dan in da morajo s seboj prinest malico in pijačo, pa se primerno obuti itd.


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 716
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 12:56:36   
uškinamama
Nika, user posted image  nič hude krvi.

Izraz domača naloga si nisem izmislila jaz. Uporablja ga učiteljica , ko predaja zadolžitev otrokom in otrok, ko pove kaj mora narediti (vzeti, se naučiti) do naslednjega dne. Uporabljajo ga tudi vse mamice, ki jih poznam in , ki imajo otroke v šoli.  Učiteljice enako (če je kakšna učiteljica tu naj me popravi) Tudi na tem forumu, če pogledaš nazaj,  sprašujejo "ali imajo vaši otroci domačo nalogo".

Zdaj, ne vem kako in kaj. Se lahko zmenimo, da namesto "domača naloga" tukaj na tej temi uporabljamo izraz , nevem "roza sladkorna pena".

< Sporočilo je popravil uškinamama -- 23.9.2011 12:57:21 >


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 717
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 12:58:39   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Če pa kdo misli, da v šoli delajo premalo, pa lahko dela doma sam z otrokom.

En komentar na tole: ne pričakujem, da bodo imeli domačo nalogo v smislu nalog iz učbenika, delovnega zvezka ipd. Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol.




Špelina, mogoče pa jih ima, pa jih pozabi. Je pa res, da glede na to, da torbe sploh ne nosijo domov, nimaš nobenega pregleda. Ti bom dala en primer: naši so morali čez vikend narest miško - lutko. Pol jih jo je prineslo v ponedeljek, pol pa jo je nosilo še ves teden. V četrtek smo imeli RS, in ker ta nesrečna miška ni bila nikjer zapisana, ampak samo ustno podana, so nekateri starši izrazili željo, da bi se vse njihove naloge/zadolžitve pisale v beležko, tako, da bi tudi starši vedeli kako in kaj. Pa je učiteljica dejala, da se morajo naučiti si zapomniti stvari in da ve, da si jih vsi ne bodo takoj, tolerirajo - da lahko prinesejo kasneje, s tem da jih vsak dan opomnijo. Menim pa da ta toleranca ne bo celo leto, ampak nekaj časa. Tako kot v službi, ko jo nastopiš ti je vse novo, 100 reči in 100 skrbi, ko pa zadeva postane rutina, pa je to to.

Uškinamama: glavno je da ste vi zadovoljni, ostalo ni važno. Se mi ne da z vsako besedo ukvarjat. Jaz pač različno tretiram zadolžitve oz. naloge. Jaz npr. rečem takole: Mala miss mora pospravljiati vse za seboj od igrač do oblek in posode, jaz temu rečem zadolžitev, ne naloga. Lahko pa kdo drug drugače. Konec koncev je vseeno, glavno da je zadeva narejena user posted image . In red in skrb za sebe in za svoje stvari se začne doma in če je otrok tega navajen bo tako delal tudi v šoli, ga posebej na to ni potrebno navajat - imo.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 23.9.2011 13:04:09 >

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 718
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 13:01:08   
uškinamama
Zame osebno je DN izključno nekaj, kar mora delat doma, ob prisotnosti ali pomoči staršev in je zato potreben nek čas, vložek energije.


No, vidim , da je stvar percepcije. Zame je domača naloga vsaka malenkostna zadolžitev, ki jo ima otrok v zvezi z šolo in bo pripomogla k temu, da bo kasneje opravljal domače naloge sam, brez stalne prisotnosti in pomoči staršev. user posted image  Skratka , te "sladkorne penice " jemljem kot majhne korake na poti  k samostojnosti.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 719
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 13:07:33   
Nika v službi
Glavno, da se vsi razumemo.user posted image

p.s. Sladkorne pene pa že od nekdaj nisem marala....user posted image


_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 720
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 13:16:46   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Uškinamama, brez hude krvi.user posted image

Zame to, da prinese 3 krompirje v šolo, ni ravno domača naloga. Je pač nekaj, kar si mora zapomnit, tako kot si mora zapomnit, da ima ta in ta dan neko dejavnost. Zame osebno je DN izključno nekaj, kar mora delat doma, ob prisotnosti ali pomoči staršev in je zato potreben nek čas, vložek energije. Za to, da vzame 3 krompirje s seboj ali da s seboj vzame naslednji dan zobno ščetko, zame ni DN.

To pač mečem v isti ali zelo podoben koš kot dejstvo, da imajo npr. jutri športni dan in da morajo s seboj prinest malico in pijačo, pa se primerno obuti itd.



Jaz tudi tako razmišljam. Če morajo prinesti zobno ščetko, ni isto kot če mora doma nekaj sami narest, kot npr. lutko. Čeprav koliko sem videla na RS so večina lutk naredili starši. Očitno tudi DN nalogo starši različno jemljejo, eni mislijo da je njim namenjena user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 23.9.2011 13:18:21 >

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 721
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 13:51:37   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Če pa kdo misli, da v šoli delajo premalo, pa lahko dela doma sam z otrokom.

En komentar na tole: ne pričakujem, da bodo imeli domačo nalogo v smislu nalog iz učbenika, delovnega zvezka ipd. Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol.




Špelina, mogoče pa jih ima, pa jih pozabi. Je pa res, da glede na to, da torbe sploh ne nosijo domov, nimaš nobenega pregleda. Ti bom dala en primer: naši so morali čez vikend narest miško - lutko. Pol jih jo je prineslo v ponedeljek, pol pa jo je nosilo še ves teden. V četrtek smo imeli RS, in ker ta nesrečna miška ni bila nikjer zapisana, ampak samo ustno podana, so nekateri starši izrazili željo, da bi se vse njihove naloge/zadolžitve pisale v beležko, tako, da bi tudi starši vedeli kako in kaj. Pa je učiteljica dejala, da se morajo naučiti si zapomniti stvari in da ve, da si jih vsi ne bodo takoj, tolerirajo - da lahko prinesejo kasneje, s tem da jih vsak dan opomnijo. Menim pa da ta toleranca ne bo celo leto, ampak nekaj časa. Tako kot v službi, ko jo nastopiš ti je vse novo, 100 reči in 100 skrbi, ko pa zadeva postane rutina, pa je to to.

Uškinamama: glavno je da ste vi zadovoljni, ostalo ni važno. Se mi ne da z vsako besedo ukvarjat. Jaz pač različno tretiram zadolžitve oz. naloge. Jaz npr. rečem takole: Mala miss mora pospravljiati vse za seboj od igrač do oblek in posode, jaz temu rečem zadolžitev, ne naloga. Lahko pa kdo drug drugače. Konec koncev je vseeno, glavno da je zadeva narejena user posted image . In red in skrb za sebe in za svoje stvari se začne doma in če je otrok tega navajen bo tako delal tudi v šoli, ga posebej na to ni potrebno navajat - imo.

Odgovor na odebeljeno: ni res.

Sem danes povprašala in mi je bilo rečeno, da se bomo te stvari pomenili v pon. na roditeljskem, do takrat so brez nalog.


(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 722
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 13:52:11   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Zame osebno je DN izključno nekaj, kar mora delat doma, ob prisotnosti ali pomoči staršev in je zato potreben nek čas, vložek energije.


No, vidim , da je stvar percepcije. Zame je domača naloga vsaka malenkostna zadolžitev, ki jo ima otrok v zvezi z šolo in bo pripomogla k temu, da bo kasneje opravljal domače naloge sam, brez stalne prisotnosti in pomoči staršev. user posted image  Skratka , te "sladkorne penice " jemljem kot majhne korake na poti  k samostojnosti.

Podpis user posted image


(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 723
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 14:23:29   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Če pa kdo misli, da v šoli delajo premalo, pa lahko dela doma sam z otrokom.

En komentar na tole: ne pričakujem, da bodo imeli domačo nalogo v smislu nalog iz učbenika, delovnega zvezka ipd. Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol.




Špelina, mogoče pa jih ima, pa jih pozabi. Je pa res, da glede na to, da torbe sploh ne nosijo domov, nimaš nobenega pregleda. Ti bom dala en primer: naši so morali čez vikend narest miško - lutko. Pol jih jo je prineslo v ponedeljek, pol pa jo je nosilo še ves teden. V četrtek smo imeli RS, in ker ta nesrečna miška ni bila nikjer zapisana, ampak samo ustno podana, so nekateri starši izrazili željo, da bi se vse njihove naloge/zadolžitve pisale v beležko, tako, da bi tudi starši vedeli kako in kaj. Pa je učiteljica dejala, da se morajo naučiti si zapomniti stvari in da ve, da si jih vsi ne bodo takoj, tolerirajo - da lahko prinesejo kasneje, s tem da jih vsak dan opomnijo. Menim pa da ta toleranca ne bo celo leto, ampak nekaj časa. Tako kot v službi, ko jo nastopiš ti je vse novo, 100 reči in 100 skrbi, ko pa zadeva postane rutina, pa je to to.

Uškinamama: glavno je da ste vi zadovoljni, ostalo ni važno. Se mi ne da z vsako besedo ukvarjat. Jaz pač različno tretiram zadolžitve oz. naloge. Jaz npr. rečem takole: Mala miss mora pospravljiati vse za seboj od igrač do oblek in posode, jaz temu rečem zadolžitev, ne naloga. Lahko pa kdo drug drugače. Konec koncev je vseeno, glavno da je zadeva narejena user posted image . In red in skrb za sebe in za svoje stvari se začne doma in če je otrok tega navajen bo tako delal tudi v šoli, ga posebej na to ni potrebno navajat - imo.

Odgovor na odebeljeno: ni res.

Sem danes povprašala in mi je bilo rečeno, da se bomo te stvari pomenili v pon. na roditeljskem, do takrat so brez nalog.




A tako. A zobne ščetke ali pa rutice tudi niso rabili v šolo prinest?
Če je tako, potem pa bo najbolje, da v ponedeljek učiteljici zaupaš svoja pričakovanja in zamisli:

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol


sem sigurna, da je ona najboljši naslov za to user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 23.9.2011 14:34:04 >

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 724
   RE: Gremo v šolo 2011
23.9.2011 14:39:25   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.
Če pa kdo misli, da v šoli delajo premalo, pa lahko dela doma sam z otrokom.

En komentar na tole: ne pričakujem, da bodo imeli domačo nalogo v smislu nalog iz učbenika, delovnega zvezka ipd. Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol.




Špelina, mogoče pa jih ima, pa jih pozabi. Je pa res, da glede na to, da torbe sploh ne nosijo domov, nimaš nobenega pregleda. Ti bom dala en primer: naši so morali čez vikend narest miško - lutko. Pol jih jo je prineslo v ponedeljek, pol pa jo je nosilo še ves teden. V četrtek smo imeli RS, in ker ta nesrečna miška ni bila nikjer zapisana, ampak samo ustno podana, so nekateri starši izrazili željo, da bi se vse njihove naloge/zadolžitve pisale v beležko, tako, da bi tudi starši vedeli kako in kaj. Pa je učiteljica dejala, da se morajo naučiti si zapomniti stvari in da ve, da si jih vsi ne bodo takoj, tolerirajo - da lahko prinesejo kasneje, s tem da jih vsak dan opomnijo. Menim pa da ta toleranca ne bo celo leto, ampak nekaj časa. Tako kot v službi, ko jo nastopiš ti je vse novo, 100 reči in 100 skrbi, ko pa zadeva postane rutina, pa je to to.

Uškinamama: glavno je da ste vi zadovoljni, ostalo ni važno. Se mi ne da z vsako besedo ukvarjat. Jaz pač različno tretiram zadolžitve oz. naloge. Jaz npr. rečem takole: Mala miss mora pospravljiati vse za seboj od igrač do oblek in posode, jaz temu rečem zadolžitev, ne naloga. Lahko pa kdo drug drugače. Konec koncev je vseeno, glavno da je zadeva narejena user posted image . In red in skrb za sebe in za svoje stvari se začne doma in če je otrok tega navajen bo tako delal tudi v šoli, ga posebej na to ni potrebno navajat - imo.

Odgovor na odebeljeno: ni res.

Sem danes povprašala in mi je bilo rečeno, da se bomo te stvari pomenili v pon. na roditeljskem, do takrat so brez nalog.




A tako. A zobne ščetke ali pa rutice tudi niso rabili v šolo prinest?
Če je tako, potem pa bo najbolje, da v ponedeljek učiteljici zaupaš svoja pričakovanja in zamisli:

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Pričakujem pa, da bodo imeli nekakšno zadolžitev, o kateri bodo potem poročali v šoli ali kakšno drobno navodilo, da doma kaj storijo ali o čem razmislijo, mogoče prinesejo kakšen predmet, ošilijo barvice,... Se mi zdi, da je to najbolj "tekoč" in - če smem tako reči - najnežnejši način, da se navadijo na vsakodnevne šolske obveznostim, brez da bi jih to obremenjevalo oz. jih tlačilo dol


sem sigurna, da je ona najboljši naslov za to user posted image .

Odgovor na rdeče odebeljeno: v naši šoli ne uporabljajo zobnih ščetk, rutice so dobili v šoli in nas (starše) je policist na uvodnem sestanku avgusta (sestanek je potekal brez otrok) opozoril, da jih morajo redno nositi na poti v in iz šole.
 
Ostalega ne bom kometirala, ker očitno na tej temi različna mnenja in izkušnje ter izmenjava le-teh s strani dotičnih niso zaželjeni.
 
user posted image ? Ne. user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?