|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
3.6.2012 9:50:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu StrawberrY)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
3.6.2012 9:51:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
3.6.2012 9:52:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Masinica za testenine...
3.6.2012 10:28:56   
malaMravljica
Ok, sem vedla, da ne smem kar enga aparata vzet. Ker vse najdete, ima katera se kaksen link do ene prave masine za sladoled, taka kot pravite, da mora bit. Da vidim vsaj ceno in pol morem nastudirat kaj se sploh da v sladoled. Sej verjetn ne bom kupila, ker pol bom tudi sama ga prevec pojedla user posted image user posted image  Bi imela pa nekaj za domaco uporabo, za 1,5 l kot pravite, kaj vecjega ne bi. Sej v eni uri imet sladoled se mi ne zdi slabo. Ne bit fous, ne bom kupila no, sam firc sem tak.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Masinica za testenine...
3.6.2012 11:01:49   
mateyka
mravli, prvi trije majo kompresor http://www.arredatutto.it/en/sorbet-and-ice-cream-machines-c-221_94.html

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
3.6.2012 12:15:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Masinica za testenine...
3.6.2012 13:00:20   
mateyka
ok, za une prej ne vem če majo (verjetno ne), za tega sem pa ziher da ima hladilni sistem zraven:
http://www.moccabar.se/21-glassmaskin-simac-gc6000.html

The first Stirrer, mix the ingredients prior to cooling.
The second Stir and cooling system, which prepares the ice cream.
The third Cooling only, which keeps the ice cream at the right temperature until serving.


namreč, če hladi sladoled do serviranja, ima ziher hladilni sistem not.

no, ti mini slado/hladilniki so od 500 ojrov naprej imo..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Masinica za testenine...
3.6.2012 15:17:52   
ronja
me pa neki drugega muci: rada imam testenine iz ne-bele moke (vse variacije) ali pa vsaj obarvane (zelene, ...). a je tako testo ful tezje pripraviti? kaj pa pirine ali ajdove testenine (nimajo glutena pa ne vem, ce se dobro povezejo), polnozrnate, itd...?

metulj, to ni nobena raketna znanost, mogoče je malo bolj pacasto, če delaš špinačne - pač moraš špinačo podušit, da skup pade, pa zmiksat - in to je tapacasti del, ampak pri današnjih strojčkih je vse to obvladljivo (če nimaš mulcev zraven, v tem primeru bo vse pacasto - je razlog, da za nami nihče ne nosi cot:D)
Kar se tiče teh težjih mok pa: vse se da, je pa testo malo drugačno - dodat moraš več vode na isto količino moke in bolj je haklih - hitro je preveč pocasto ali pa pretrdo - pri navadnih testeninah imaš večji razpon proporcev, kaj je še ok - malo vode, veliko vode, vse bo ok, samo da bo prvič bolj trdo testo, drugič bolj mehko. pri polnozrnatih je to precej zožano - samo določena količina bo prava in seveda bo vsakič malo drugačna, ker boš mela vsakič malo drugačno moko. Ampak dobiš občutek, pa gre:). Seveda jih moraš pa potem večkrat delat, da ga ne zgubiš;).

Mi pa nič ne škripauser posted image . Prav poceni pa tudi ni bil

To dvoje gre pač skup, nimaš kaj. Jaz sem za ampio dala takratnih 7000 sit, so se pa dobili tudi za 3000 in sem enega takega kupila, pa je razlika v kvaliteti večja od razlike v ceni... Ampak zame je 50 E že veliko, to morate upoštevat v teh vaših izračunihuser posted image

ojrov?!?!?! a tisti, ki si to lohk privoscijo, sploh delajo sami testenine?!?!? al imajo ze svojega lastnega kuharja...

Verjetno tisti, ki si to lahko privoščijo delajo testenine za druge - kupujejo verjetno to restavracijeuser posted image ...
Sicer pa - uh, ne praši! Nad temi mašinami se midva sliniva že nekaj časa... Ampak ni v najinem trenutnem dometuuser posted image . No, sva pa rekla, da jo bova nabavila, če bojo najini tamali tako "pridni" oz. plodni kot midva in bo mel vsak po 3 otroke, sva naračunala, da nas bo na kosilu 17, če bojo vsi prišli (s svojimi boljšimi/slabšimi polovicami, seveda)... Tak da če bojo prišli 1x na mesec, bi se nam znalo že hitro splačatuser posted image

kitchenaid je pa baje zakon, ampak zaenkrat mi tudi Gorenjev sekljalnik dobro služi, za ostalo imam pa posebej mašince. Na splošno nisem tak velik ljubitelj vsega v enem (razen pri lubijuuser posted image ), ker se mi zdi riski - če tisto crkne, potem nimam nič. Če meni blender crkne, lahko še vedno sekljam, delam testenine itd...

mateyka - o, hudooooo! k sreci nimam placa za kaj takega

NO, pri meni to dejansko je problem:D. ko se pa preselimo, bojo pa krediti, pa smo spet tamuser posted image

ej, punce - zakaj svoje fetise na men izzivljate user posted image zdej sm cist depresivna, ker si ne morem kupit masince, ki bi bla drazja kot moj avto!

Ti kar zezaj! Moj 1. avto je bil ax, ko je tastu (po Ronji smo zamenjali) crknil, si je kupil drugega axa, ki je stal 200€. Moja mašinca za testnine - tista, tavelika, ki dela tudi raviole - Simac, stane pa 250€.... Tako da meni se to nikoli ni zdelo vprašanje: a mašinca za testenine al avto! Jasno, da mašinca za testenine, te jemo skozuser posted image

mateyka, če bo testeninar lahek (tisti, ki dela raviole), bo ob pritiskih poskakoval po pultu, kar ni glih fajn... Predvsem pa je problem pri izdelavi in materialu za šobe - to je tist krogec, ki so različne luknje not - potem pa različne oblike ven lezejo. Italjani so ... pač italjani... šlampasti, pa šarmantni;D - torej: super ideja, lep dizajn, izdelava pa bojl taktak - se da, samo je pa malo večji problem pri polnozrnatih testeninah, kjer so zrnca moke večja in vse skup je mal bolj haklih. Da se, moraš met pa živce;). Na ampiji je vse izi, ker itak testo prej sama zamesiš in ker je gostota testa tu čisto druga (testo za ročnega je bolj mehko, se skup drži). Jaz se pri stvareh, ki mi nekaj pomenijo, pa vem, da jih bom veliko uporabljala, držim rekla, da nisem tako bogata, da bi kupovala poceni. Pri oblekah mi je pa vseenouser posted image

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Masinica za testenine...
3.6.2012 15:37:41   
ronja
Ima katera doma aparat za sladoled delat?

Ima, pa ga ne dauser posted image . Doma imam aparat, ki sam zmrzuje (dolgoletna želja, potem sva ga šla v It. iskat, ker se ga pri nas še ni dobilo) - ena boljših investicijuser posted image , čeprav drag ko žafran za moje pojme (to je 250€), ampak pojedli smo sladoleda gotovo že vsaj 10x toliko, da se je splačalo:). Na morju in pred tem sem imela aparate, ki imajo posodo, ki jo daš v zmrzovalnik, tako da imam izkušnje z obema.

ce hkrati ne zamrzuje, ga je BV imeti.

Ma, ni glih brezveze - če imaš dovolj prostora v zmrzovalniku, da lahko imaš not ves čas tisto posodo, pa če ne delaš pogosto 2 rund sladoleda otem je ok. Takega imamo na morju (ja, kupila sem enega za na morje, vsak ima svoje veselje, sem rajši bosa na morju, pa si kupim aparat za sladoled namesto poletnih čevljevuser posted image - ta je bil poceni).

Primerjava:
- oba aparata naredita približno enak sladoled (to ni le moje mnenje, to je v vsaki knjigi o sladoledu - lahko mi verjamete na besedo, doma mam vsaj 15 knijg v sladoledu, od včeraj še eno več - hvala lubi!)
- oba naredita sladoled v približno enakem času, mogoče kompresorski majčkeno hitreje, ampak ni bistvene razlike
- električni, ki sam zmrzuje je večji in težji in mora bit na miru na pultu (ne moreš ga vozit s seboj na morje oz. če bi ga že, bi ga moral pustit potem vsaj 1 dan prav obrnjenega na pultu, pri miru - zaradi hladilne tekočine- enako kot pri zmrzovalnikih - ne smeš takoj vključit po prevozu.
- ta, ki ima posodo, ki jo zamrzneš v zmrzovalniku, pa kot rečeno, moraš prej vsaj 24 ur zmrzovat posodo, če hočeš naredit sladoled; tudi ti so seveda različnih kvalitet, se pa tu kvaliteta nanaša predvsem na kvaliteto in debelino nanosa teflona, ki je v posodi za zmrzovanje- to se splača, da je dobro - če je slab, potem se začne luščit ali pa začne posoda puščat (jap, vse to je že sprobano, v mojih rokah je izdahnilo že nekaj sladoledarjevuser posted image , samo tale elektriš se še drži - čeprav je bil pa že parkrat na servisu, pa lopatka za mešat je tudi 3... Ampak lubi pravi, da je pač namenjen za gospodinjsko uporabo - ne za take količine kot pri meni:D No, samo da dela:).

+ električnega je predvsem to, da lahko delaš sladoled 1 rundo za drugo, pri unem moraš pa čakat 1 dan, da se posoda spet zamrzne... Pri nas je to zelo pomembno, ker sem kampanijsko bitje in če že najdem čas za to, bom naredila recimo 5 vrst sladoleda, od tega bo vsaj 1 vrsta dvojna količina... Tako da je zame "nujno", da lahko zmrzujem enega za drugim. Če delate 1 vrsto sladoleda na dan, potem to ni tako važno. Ampak pri nas mora bit poleti tako recimo ene 7-8 vrst sladoleda v zmrzovalniku, pozimi vsaj 1-2 vrsti, sem imela pa tudi že okoli 20user posted image Ja, ok, mal sem usekana na sladoled;). Čist mičken.
+ električnega je tudi to, da imaš v zmrzovalniku prostor za sladoled, namesto, da ti ga zaseda tista posoda za sladoleduser posted image . Če imaš 92 litrski zmrzovalnik in 5 člansko dužino, je ta plus ogroooomen. pa seveda 20 vrst sladoledov moraš nekam dat...

- električnega je cena in prostornina - res je velik za kuhinjski aparatek,

ampak pri nas plusi prevagajo, ker pri nas sladoled mora vedno bit v zmrzovalniku, sicer se
a.) meni odrola in
b.) lubi pakira kufre, če ni stračatele - to mi je že parkrat povedaluser posted image in ker se meni odrola, če bi ostala sama s tremi drelčiči, ne mislim probavat, tako da stračatela je v zmrzovalnikuuser posted image

Sama imam tale model in je pred leti stal 250€ v It.:
http://www.allaboutyou.com/ghi/home/kitchen-appliances/ice-cream-machines/review-of-simac-ii-gelataio-gc5000-ice-cream-machine-43090

PS. eiswurfelmachine ne dela sladoleda, ampak ledene kocke, to ni isto;). Lahko je kje kaka kombinacija, ampak na unem linku je samo ledomat.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
3.6.2012 15:40:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   [Brisano sporočilo]
3.6.2012 15:48:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Masinica za testenine...
3.6.2012 15:51:07   
ronja
jap, takrat je bil toliko, celo par evrov manj, če se prav spomnim - sva hkrati letala okoli za testeninarja in az tole, pa sta bila oba približno isto, oba par evrov manj kot 250.
No, sicer je pa na unem mateykinem linku tudi zdaj "moj" simac gelataio 5000 za 263€, tak da hude razlike ni (sem sicer upala,d a bojo šle cene sčasom dol, tale je že kar nekaj let star...)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Masinica za testenine...
3.6.2012 15:56:07   
ronja
Da se lahko veselite z mano - tole knjigo sem dobila včeraj - kar tako, so šli lubi in punce v mesto, ap so mi to nazaj prinesli:):
http://www.google.com/products/catalog?q=the+perfect+scoop&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=7925679420716219159&sa=X&ei=OWzLT7WLFIzO4QSmgL03&ved=0CGIQ8wIwAg
In to so na blef zbrali knjigo, ki jo mam že vsaj 1 leto na wishlisti pri amazonu!!!

Za vse tiste, ki še ne veste, da doma morate met kako knijgo o sladoledih, pa lahko probate najprej kak recept iz njegovega bloga:
http://www.davidlebovitz.com/category/recipes/

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
3.6.2012 16:03:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Masinica za testenine...
3.6.2012 16:14:27   
ronja
Ups, sem prpopala napačen link, mini bi bilo fajn, če bi bil kombinacija z ledomatom, user posted image pa je še nisem našla.

Težko boš našla, ker sladoled mora bit toplejši kot ledene kocke...

Sladoled in kremavost - uf, to je pa cela nova tema... Odvisno je to tdui od tega, koliko zraka daš not, ampak to ni edino... Kristalizacijo preprečiš ravno z mešanjem, v tem je point vseh teh sladoledarjev! Da razbijajo kristale in da vmešajo zrak - poprečno cca 25% zraka dodajo. Komercialni sladoledi imajo lahko tudi do 150% zraka dodanega torej še 1,5x toliko kot je volumen sladoleda. pa oni dodajo še emulgatorje, stabilizatorje, itd...
Sicer pa kremavost dosežemo s sestavinami, ki sladoledu višajo zmrzlišče in sestavinami, ki delajo mreže, torej stabilizirajo sladoled. Pod prvo spada recimo sladkor in pa alkohol, pod drugo pa jajca in maščobe (smetana - ta še dodatno stabilizira zračne mehurčke, ko se sladoled zmrzuje).

Zato neke ful zdrave variante, kjer zamrzneš nesladkan sadni pire z malosmastnim jogurtom... ne bojo nikoli prav mehke in kremaste. če češ res kremast sladoled, moraš dat veliko smetane in po možnosti še jajca. Bo tak seveda bolj nasiten in močnejšega okusa - na splošnjo temo rečemo, da je boljši;), čeprav v vročem poletju včasih prav pašejo sorbeti in granite...

Za vse ki nimate sladoledarja, probajte semifredo, an kulinariki sem objavila par receptov, pa so vsi v reali poželi navdušenje:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Masinica za testenine...
3.6.2012 17:19:19   
malaMravljica
Ronja, ta model, ki ga imas ti, kaj naredi na enkrat 0.7 kg sladoleda, a to ni malo? Nimam pojma, po stevilki sodec bi rekla da ja.
Se samo informiram.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Masinica za testenine...
3.6.2012 18:12:47   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
no, ti mini slado/hladilniki so od 500 ojrov naprej imo..

menda je Ronja svojega kupila za 250 EUR user posted image


ja, nekaj let nazaj, v Italiji in ne tok fensi model. hmm, sem našla ta model, ki ga ma ronja na en švedski strani za 230€ in zdej me gloda da bi ga pa mogoče kmalu ubodli.. geeez je nalezljivo tole slinjenje nad aparatki.. user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 3.6.2012 18:13:16 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
4.6.2012 0:06:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   [Brisano sporočilo]
4.6.2012 9:12:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Masinica za testenine...
4.6.2012 9:31:05   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ej, pupe, kaj pa takile za 60-100€, a to je prepoceni, da bi blo kvalitetno?
tole npr.:
http://www.amazon.de/Unold-68801-Nudelmeister-Teigmaschine-Nudelteig/dp/B005R1DLFS/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1338649247&sr=8-9
al pa:
http://www.amazon.de/ITALIENISCHE-NUDELMASCHINE-PASTAAID-MULTISET-VORS%C3%84TZEN/dp/B002BF0ZZW/ref=sr_1_23?ie=UTF8&qid=1338650167&sr=8-23


Tegale s spodnjega linka imam jaz. Ne vem če je firma ravno ista, je un pečat spredaj že čisto zguljen od dolgoletnega čiščenja - v glavnem podedovan je od moje omice in je star najmanj 30let. user posted image In deeeelllujeeee!!!! Ok, je na roko - sam je pa fajn user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Masinica za testenine...
4.6.2012 13:52:29   
malaMravljica
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
ja, nekaj let nazaj, v Italiji in ne tok fensi model. hmm, sem našla ta model, ki ga ma ronja na en švedski strani za 230€ in zdej me gloda da bi ga pa mogoče kmalu ubodli.. geeez je nalezljivo tole slinjenje nad aparatki.. user posted image


ej, si tok prijazna, da bi povedala na kateri strani, user posted image user posted image user posted image  no to sam ce je stran prevedena v anglescino ali nemscino, drugace pa ce pogledas ce posljejo tudi v tujino in za kolko.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Masinica za testenine...
4.6.2012 18:56:24   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
ej, si tok prijazna, da bi povedala na kateri strani, user posted image user posted image user posted image  no to sam ce je stran prevedena v anglescino ali nemscino, drugace pa ce pogledas ce posljejo tudi v tujino in za kolko.


ej, če grem pod jezike, majo tud slovensko in tam je 250€, evo linka:
http://www.pixmania.si/si/uk/search/gelataio-ick-5000

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Recept tedna: Šparglji v rižoti iz kuskusa
Šparlji veljajo za nizkokalorično zelenjavo, ki je odlična popestritev družinskega jedilnika, saj z njimi lahko pripravi...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?