|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
20.11.2012 8:10:24   
Anon2012
jasmini dobrodošla :)

jaz odštevam dneve do NS (še 9 in do 4h popoldan bo treba čakat), me pa zanima, kako je izgledalo pri ostalih junijkah? Držim pesti za dobre rezultate.

Meni se vračajo moči, ni več tiste hude utrujenosti. Me pa še vedno pesti prebava :( Če bo šlo tako naprej, znam še jaz kake H fasat :( Tako da tankam hektolitre tekočine, papcam zelje, kosmiče, sadje, se izogibam cukra, kruha, moke... vsega, kar po moji logiki lepi "tisto".

Moje "okoli-popkovje" je torej večje kot običajno, a nisem prepričana, da ni le posledica napihnjenosti...

En fleten dan pa eno user posted image za lepši dan :)

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 776
20.11.2012 8:12:10   
5ra8
jutro user posted image

Evo mene in poročilo z NS.

Vse OK, NS je bila dobra, rezultat dober, med 1,3-1,6mm, kar je najnižje kar je imela včeraj od vseh nosečnic. Tveganje za DS je 1:2488.

Pregledale smo lobanjo, našle možgančke, mehur, ledvice, poslušale srčka, ma dve rokici, dve nogici....popkovina je OK. Nosna kost lepo vidna.

Na začetku je lepo ležal/a, da smo vse lepo zmerili. Rokice je imel pred obrazom, kar je dobro, pomeni da je mišični tonus ok, slabše bi bilo če bi jih imel poleg telesa.

Potem ko ga je malo prerukala, je začel vleči prst user posted image , in malo kasneje mahat z rokami, kot da bi boksal user posted image . Potem se je začel z nogicam upirat v mater. steno, jih stegovat in na koncu brcat kot da bi vozil kolo user posted image prav smešen je bil user posted image .

Za spol je rekla, da je še prezgodaj da bi kaj napovedoala. Tako da sploh nisva nič vprašala ali se vidi kaj ali ne. To je sama rekla, pa sem samo potem rekla da se itak še odločam ali hočem vedet ali ne. Tako da spol na MF oz. pri porodu user posted image

Naredila mi je par lepih slikic, in odšla sva vsa vesela proti domu user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 777
20.11.2012 8:14:28   
Anon2012
čestitke za dobre rezultate in lepo doživetje :)

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 778
20.11.2012 8:28:05   
Rožica1985
Čestitke Petra! user posted image
Upam, da nas vse čaka podobno (pozitivna) izkušnja user posted image

LP

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 779
20.11.2012 9:16:42   
sonce987
super za dobre rezultate 5ra8.

jaz sem v prvi nosečnosti imela nuhalno 1,9 in tveganje 1:8500, ampak sem bila takrat stara 28 let, sedaj ko sem že trideset bo tveganje večje že zaradi same starosti...

kako je bilo pri drugih? user posted image

(odgovor članu Rožica1985)
Neposredna povezava do sporočila: 780
20.11.2012 9:27:32   
5ra8
jst sem imela pri prvem otroku NS 2,2, pa sem bila stara 29, sedaj pa imam boljši rezultat. user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 781
20.11.2012 9:37:42   
Lorencia
Čestitam za dobre rezultate...ti sigurno polepša nosečnost. Sicer tudi zelo slabi rezultati niso nobeno merilo, Moja najboljša prijateljica je pri 24 letih imela rezultat nuhalne 1 : 47 !! In je potem AC pokazala zdravega fantka, ki mu danes po 5 letih ne manjka popolnoma nič. Tako da tudi, če bo katera dobila slab rezultat, ne vrečt takoj puške v koruzo.

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 782
20.11.2012 10:25:35   
niinii
5ra8 superca za NS. Jaz tud komaj čakam in odštevam. Tud moj je že mal neučakan, da še on vidi otročka :) Pa se mi zdi, da sestrca še bolj težko čaka. Bo šla zraven, pa upam, da ne bodo kaj komplicirali.
Punce a se vam trebuščki že kaj poznajo? Meni še nič. Edino kadar sem ful napihnjena.

držite se :)

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 783
20.11.2012 10:30:42   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: niinii

5ra8 superca za NS. Jaz tud komaj čakam in odštevam. Tud moj je že mal neučakan, da še on vidi otročka :) Pa se mi zdi, da sestrca še bolj težko čaka. Bo šla zraven, pa upam, da ne bodo kaj komplicirali.
Punce a se vam trebuščki že kaj poznajo? Meni še nič. Edino kadar sem ful napihnjena.

držite se :)

u ja, men se že orenk vidi user posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 784
20.11.2012 11:37:00   
vilincek
Zio punce,

Se ze dolgo nisem oglasila. Mi smo prejsnji teden doziveli vrocinski krc in z malim sva bila do nedelje na infekcijski kliniki.Bilo je prav grozno.Vrocina mu je v 20 minutah sla iz 38 na 40,7 pa potem kljub Voltarenu spet na 39.

Se dobro da z nosecnostjo nimam tezav sicer ne vem kako bi to slo. Utrujena sem ful, saj zaenkrat tudi eno noc se nisem prespala. Vceraj smo prvo noc bili brez vrocine. Strah pa bo ostal ob vsaki vrocini.

Vidim, da se vam kar dogaja. Veliko srece za NS. Jaz jo imam pri dr. Strahovi 17.12. Bom sla samoplacnisko, potem pa na AC na napotnico ce bo rezultat pod 1:1000.Moram se dati kri, a nisem utegnila.Upam,da nisem kaj nalezla in da ne bo kakih vplivov na plod.

Tistim, ki niste imele srece z nosecnostjo zelim, da ne obupate. Upanje umre zadnje!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 785
20.11.2012 11:52:44   
baby2012
Dober dan user posted image ,
evo za mano je prvi pregled.Kar je najpomembnejše srček bijeuser posted image Je pa rekla, da je za cel teden manjši kot bi moral biti po ZM, 11,8 mm je namerila. Po ZM bi morala biti včeraj 8t4d, po velikosti pa sem menda 7t3d. Samo imam eno kolegico, ki je tudi sedaj noseča pa so ji prvo tudi za 7 dni prestavili pdp ker je bil plodek premajhen za takšno starost, nato pa na nuhalni nazaj na tistega po ZM ker je zelo zrastel. Sicer mi je vseeno kdaj bo, samo nekako čutim, da bo vseeno konec junija. Ima katera, ki je že imela nuhalno podobno izkušnjo kar se tiče določanja datuma poroda?
Pa na enem jajčniku je našla eno malo večjo cisto, za katero je rekla, da jo boma spremljale in da lahko tudi, da jo do nuhalne ne bo več, če bi pa slučajno začela krvavet pa takoj na urgenco v Ce ali Sg. Tako, da upam da bo res tako in da ne bo kakšnih zapletov. Je imela še katera ciste v nosečnosti? Moram povedati, da še do zdaj nisem imela nikoli kakšnih podobnih težav, nikoli nobenega vnetja, nobene ciste ali kaj podobnega. Sem imela težave z brisi, imela sem C potem dolgo B. Nazadnje je bil A, to je bilo lani decembra, zato mi ga tudi včeraj ni vzela, je rekla, da ga bo vzela rajši proti koncu nosečnosti. Tako, da lahko, da je ta cista res nastala zaradi nosečnosti.
Dobila sem napotnice za laboratorij, pa datum naslednjega pregleda in nuhalne in sicer 27.12.imam oboje hkrati.Z mojim že komaj čakama, dokler se boma pač morala zadovoljiti s slikico, ki sem jo dobila včerajuser posted image .

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 786
20.11.2012 12:40:07   
ajnas6

IZVIRNO SPOROČILO: Anon2012

Me pa še vedno pesti prebava :( Če bo šlo tako naprej, znam še jaz kake H fasat :( Tako da tankam hektolitre tekočine, papcam zelje, kosmiče, sadje, se izogibam cukra, kruha, moke... vsega, kar po moji logiki lepi "tisto".

Jaz zdej naredim takole, zjutraj najprej spijem 3 dl toplega Donata. Nato malo pomigam in potelovadim, predvsem počepi, da spodbudim prebavo. Potem popijem probiotike Agenki, in nato malicam sadje. Ob 10 zajtrkujem ovsene kosmiče, pirine kosmiče, sezamovo, laneno in sončnično seme (namočeno čez oč), z jabolkom, kivijem, suhimi slivami in suhimi figami (namočenimi čez noč) s kefirjem. Pred tem popijem še vodo v kateri so se namakale slive in fige. Nato grem na vsaj eno urni sprehod. In morem poznati da grem zdej normalno dvakrat na dan (kot pred nosečnostjo) in da tudi precej lažje odvajam, še vedno imam pa noge med ovajanjem na pručki.

Da pa ne odbiš H je pa tudi full pomembno, da se čim krajši čas odvajaš, da se po tem umješ z mrzlo vodo, in da se skozi mažeš, lahko z olivnim ljem ali pa z ognjičem, ki dobro celi tudi kakšne ranice okoli anusa, ki nastanejo zaradi pretiranega potiskanja.

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 787
20.11.2012 13:31:53   
sonce987
vilincek-lahko poveš kako ste reagirali in kako ste vedeli, da gre za vročinski krč?

Jaz sem imela zelo hudo obliko vročinskega krča,ko sem bila majhna in me je sedaj vedno, ko ima sin vročino strah, ker naj bi bili vročinski krči dedni oz. verjetnost vročinskega krča se poveča, če so starši jih imeli v mladosti.

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 788
20.11.2012 16:49:15   
Saša33
OJ, punce

bom čist na kratko. Ker sem pehlajena čist na orto.
Nuhalno smo dali skozi. Je bla 1.4, kar je isto kot prvo nosečnost torej super. Vse je ok. Mali je spal, nato se je za glavo držal in se ni hotel obrnit, da bi nuhalno izmerili. Cela komedija. Tamala je pela. Jst pa odlop. Sam čakam postlo.

Sem pa vesela, jupi... sam da je vse ok.

Se oglasim jutri. Pa držim pesti za dobre nuhalne

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 789
20.11.2012 19:56:59   
Anon2012
ursonok mislimo nate in jutri takle čas bomo že stiskali pesti!

ajnas6 - ti si prava zakladnica in poznavalka ustreznega prehranjevanja! hvala za tvoje nasvete - tu in na FB.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 790
20.11.2012 20:08:54   
andreja_p
ojla punce
Jaz se pa veselim naslednjega pregleda v četrtek 22.11 ko bom v 10 tednu.In že je počasi čas,da se prijavim na nuhalno.Tukaj pa rabim vašo pomoč.Ker sem iz okolice celja bi mi odgovarjal ta rajon,Ce,Ve,Če seveda pozna katera od vas kakšno fajno ginekologa-injo ki je natančna in seveda oseba ki komentira med svojim delom kaj počne.Vesela bom vašega priporočila.
Moje počutje je kar vredu,slabosti se počasi umirjajo,kar pa upam,da ne pomeni kaj slabega.Hitro se najem in hitro spet postanem lačna.Tako da skoz nekaj meljem,user posted image .Po hlačah sem opazila,da je moj trebušček zrasel in vse kar imam mi je premalo.Tako da bom mogla kar kmalu v nabavo,sam v trenirkah pa ne morem biti vse povsod.Sem pa opazila,da me po dolgem stanju na enem mest ali sedenju kmal začne boleti križ.Včasih s težavo pomijem posodo.Pri hrani je pa tako,da meso z težavo dol spravim,pred nosečnostjo je bil vsak dan na jedilniku.Zgaga se je tud umirila,mogoč zato ker redno pijem donat,ker drugače ne grem vsak dan na veliko potrebo in je po treh dneh potem kar muka kaj iz sebe spravit.verjetno se tudi ve srečjjete s tem????
A ste že povedale v službi za nosečnost???

Vam pa javim kako bo na mojem pregledu v četrtek.Imejte se lepo

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 791
20.11.2012 20:16:54   
sover
Tudi pri nas imamo jutri opoldne nuhalno. Pred večerom ne bomp rišla do PC-ja, zato se vam javim takrat.

Ursonok, srečno!

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 792
20.11.2012 20:29:10   
Natalija28
Še naše poročilo iz NS: vse je ok. Nosne kosti in na hrbtenici so se lepo videle. Tveganje je 1:2393. Veliki smo 5,6 cm. Je bil pa zelo aktiven. Non stop se je premikal. Z rokicami mahal pred glavico. Slišali srčka. Spola še nismo mogli določiti. Dobila sva slikici  in CD. Skratka, zadovoljna s pregledom in rezultatom.

Slabosti me še pa kar naprej utrujajo in ubijajo. Jaooooo. Meša se mi že od tega. 

Lepe preglede vam želim.

Pa pa

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 793
20.11.2012 20:34:09   
ursonok
Zdravo,

se oglašam že iz mrzle in temne Poljske! Uf, Krakov je zadimljen in zasmogan - tako kot vsako zimo user posted image . Je pa lepo videt stare prijatelje user posted image . Smo pa precej delavni ...

A sem vas vseeno uspela preleteti, vsem iskrene čestitke za super rezultate!! user posted image Neverjetno, zgleda sem samo jaz ta malo nesrečnež user posted image , a upamo, da se vam jutri lahko pridružim.

Pregled imam komaj ob 20.30, če še ne boste spale, mislite name, jaz pa se javim, ko pridrsam domov, kar bo verjetno pozno - locirana sem namreč pri kolegici, v vasici pod Krakovom (v smeri Zakopanega).

Bodite v cvetju!

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 794
21.11.2012 7:59:53   
minimedek
Jaz sem zelo zadovoljna s Korano Kuštrin, ZD Velenje. Se da z njo normalno pogovorit, ni mi problem kaj vprašat kot pri kakih drugih zdravnikih, lepo razloži. Med pregledom govori, pove, kaj bo naredila, te sprosti in ni groba. Pri rednih pregledih (za nenosečnice) je vedno naredila ultrazvok in pretipala prsi.

LP in dobro izbiro ti želim!

IZVIRNO SPOROČILO: andreja_p

ojla punce
Jaz se pa veselim naslednjega pregleda v četrtek 22.11 ko bom v 10 tednu.In že je počasi čas,da se prijavim na nuhalno.Tukaj pa rabim vašo pomoč.Ker sem iz okolice celja bi mi odgovarjal ta rajon,Ce,Ve,Če seveda pozna katera od vas kakšno fajno ginekologa-injo ki je natančna in seveda oseba ki komentira med svojim delom kaj počne.Vesela bom vašega priporočila.

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 795
21.11.2012 8:02:57   
Zoja83
Jutro!

Včeraj sem bila preutrujena, da bi še nuhalno komentirala. Vse odlično, stanje 1:19000 (je rekla, da imam za 20x boljši rezultat glede na svoja leta). Spol se ni videl, je rekla, da je prekmalu in v isti sapi komentirala, da med nogami nič ne vidi. Bomo videli, upam pa, da ostane trnuljčica, ker supermana že imamo user posted image
Povedala sem že, da naša G ne prestavlja PDP-ja, ampak je rekla, da je bil cikel krajši in da je nekje okviren datum 6.6., vendar prestavljali ne bova. Ostane 11.6. Itak ne bo na noben datum. Pri prvem sinu sem tudi imela 6.6. PDP user posted image rodila pa 3. Upajmo, da bo zdaj tudi prej. Se je pa plod prestavil čisto v križ (tako kot v prvi), zdej vsaj vem, da se mi bo poznalo bolj kot prvič, ker se mi že user posted image

Se beremo in vso srečo ostalim

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 796
21.11.2012 8:04:08   
Saša33
Jutro punce,

se vam oglasim preden se tamalček zbudi.Mi je uspelo imeti celo urco zj zase, jupiuser posted image user posted image . Danes je res pridno spala. Na srečo ni fasala od mene prehlada.

Samo v nedeljo je celo noč smrkala in kašljala. Mene je potem včeraj čist zvilo, zabasan nos, kašljanje, glavoboluser posted image .
Komaj sem zdržala nuhalno. Pop sem bla cel dan v postli, no sva bli obe s tamalo. Se mi je že v prvi nosečnosti pojavila astma, ki jo nisem imela ma 10 let nič z njo. Upam, da ne bo šlo tako daleč. Sedaj se mi je vse prestavilo na pljuča in grlo, samo glava je malo lažja. Glede na eno tono robcev je razumljivo. Ma bo že, samo da je z malim vse ok. Ma ko je nuhalna mimo ti je res lažje. Držim pesti za ostale, ki imate danes pregleduser posted image .

Ursonok: Bom mislila nate. Boš vidla vse bo ok. Pri meni je včeraj komaj zmeril nuhalno, me je 15 min žokal v trebuh, da bi se tamal obrnu in on nič, so jo komaj izmerili. Tako, da men res ni jasno kje je kaj videl. Je blo pa čist drugače kot prvič. Potem sem dala še kri. In kura čist pozabla reč za slikce. Smo ostali brez:(

Glede Datuma PDP: Tudi Pušenjak je rekel, da bi glede na ciklus bil pdp nekje 15.5, a ker je plod manjši ga je zamknil za 14 dni. Tako, da imam uradni datum 31. 5. vendar imam občutek da bo še kakšen dan kasneje. Tudi Lara ni hotla ven in smo jo bezali. zato ostajam pri vas...

Slabosti: Ma razen, da sem danes zaradi kašlanja bruhala, ni slabosti. Apetita tud ni. In se mi zdi, da sem včeraj oblekla hlače, ki jih že dve leti pred prvim porodom nism uspela zapet.user posted image  Tako nobeden nima občutka, da sem noseča.  No ne dvomim, da bom nadoknadila. Sem dobila prvič v petem mesecu štiri kile, ha ha.  Drugače pa raje nosim normalne cunje dokler se da, ker potem si na koncu že tako sit vseh nosečniških cunj, kje je šele pomlad.

V službi bom povedala pred novoletno večerjo. Šef bo zelo vesel:) Me je že zadnjič spraševal če se mi kaj kolca po službi. Porodniška mi preteče februarja, potem dopust.  Za slabe tri tedne bom šla v službo. To bo cela komedija.

Evo tamala se oglaša, gremo v akcijo. Nič pridne bodite in božajte bušije. Pa dobre nuhalne danes!!!!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 797
21.11.2012 8:34:45   
flowy
Čestitke vsem za uspešno nuhalno. user posted image Sicer sem malo razočarana, ker sem pričakovala da bomo izvedeli že spole otročkov, vendar ste vse tako skrivnostne….user posted image

Jaz pa že po malem norim, ker imam NS v pon in se mi tako vleeeeečeee!!!user posted image

Andreja_p-jaz imam ginekologinjo iz Ve in ima tudi licenco za NS! Če boš prebrala moje prejšnje poste boš ugotovila, da je super ženska, tako da ti jo toplo priporočam. Dr. Sonja Hozjan Levak, ima svojo spletno stran.

Ursonok-danes ob 20.30 bo vsa moja pozitivna energija usmerjena k tebi na Poljsko!! Držim pesti!!!user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 798
21.11.2012 8:36:19   
5ra8
jutro v spet meglen, zaspan dan user posted image

Ursonok - mislimo danes nate in držimo pesti!

Čestitke vsem za dobre rezultate na pregledih, le tako naprej do konca! user posted image

Meni je moja G pri prvem prestavila datum, ampak to pa zato ker je bila očitno pozna zanositev...po zadnji M bi moralaimet pdp 16.2, tako sem ga imela pa 11.3 glede na UZ. Skoraj mesec razlike. Kar nisem mogla verjet. No rodila sem pa 2 dni pred PDP user posted image tako da je kar zadela. hehehe.

Sedaj sem si po zadnji M, glede na cikel, naračunala 3.6, ona mi je pa dala 1.6 user posted image

Torej vest se širi, počasi bodo tudi ostali videli in zvedeli, ker sedaj pa je res že očitno user posted image

8.12 imamo silvestrovanje, pojma nimam kaj naj oblečem user posted image

srečno danes vsem na pregledih!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 799
21.11.2012 8:37:17   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: flowy

Čestitke vsem za uspešno nuhalno. user posted image Sicer sem malo razočarana, ker sem pričakovala da bomo izvedeli že spole otročkov, vendar ste vse tako skrivnostne….user posted image

skrivnostni so naši bebiji, ne me, ker se nočjo še razkrit user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu flowy)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Spremembe na dojkah v nosečnosti
Spremembe dojk so pogosto eden prvih znakov nosečnosti. Že v šestem do osmem tednu nosečnosti se lahko dojke opazno pove...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?