|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ojoj...kako...
6.4.2013 15:56:39   
Lukka
Jaz pa vseeno mislim, da je pretirana liberalizacija spolnosti lahko škodljiva. Resno mislim tako. Predvsem pa liberalizacija do otrok in z otroci nasploh...
Napredovanje v smislu genetike, napredovanje v smislu tehnologije, napredovanje v vsem ali pa že skoraj vsem mejno dojemljivem. Pa vseeno človek proti Naravi ne more NIČ. Glejte npr. polemiko okrog psov. O vzgoji psa je že pameten vsak vaški posebnež, vsaka mamca že ve, da pes ne sme jesti krompirja in ne vem česa vse, vsi vemo, da pes rabi tudi kakšen vitaminček dobit, da se s psom moramo sprehajati... Skratka vse vemo. Ko sem bil jaz majhen se spomnim, da so bili psički več ali manj zanemarjeni cucki privezani na težke ketne ob hlevih. Govorim za vaška okolja no... Danes pa pač psi živijo dejansko življenje "človeka", celo "grofa". Pa vendarle se vsak izmed dobrih lastnikov zaveda nečesa - psu je treba postavit JASNE meje. Psa NIKOLI počlovečit. V svojem bistvu mora ostati pes, ker sicer se dobesedno izgubi in lahko brez težav popade samega lastnika.
Evo, vem da krepavate zdaj od smeha in tudi vem, da mi boste rekli "kva pa ma to zdaj z otokom in seksom". IMA, IMA... PA ŠE KAKO IMA.
Vsak človek ima skozi življenja različna obdobja. Prvo obdobje je VARNO OTROŠTVO, drugo obdobje je priprava na življenje, tretje obdobje je pač življenje. Nekje do petindvajsetega leta so vsa tri obdobja že preživeta. Tudi dejansko življenje. Pri tridesetih letih je pač življenje kakršnega si si pač ustvaril, samo "ufuravanje" dalje.
Varno otroštvo pa je obdobje, kjer mora otrok razviti druge sposobnosti, ne gre pa za sesznanite z nekimi posrednimi normami, ki jih bo (ali pač ne) koristil naprej v življenju. Otrok mora ostati otrok, dokler mu to pripada. Za moje pojme je to zagotovo do takrat, dokler mu to dopušča telo, ki se vsekakor (če je le vse prav) razvija skupaj z mentalno zrelostjo.
Otrok za moje pojme potrebuje v svojem zgodnjem otroštvu predvsem izkazovanje ljubezni, ki se jo mora naučit, da bo lahko sploh funkcioniral v življenju. Ljubezni do vsega, do soljudi, predvsem pa do narave. Kot drugo se rabi naučit osnov funkcioniranja. Odvajanje, oblačenje, hranjenje, poslušanje. Kot najvažnejše pa je, da se nauči sposobnosti domišljije in odhoda v domišljijski svet. Ta svet, pa je za nas zaprt! Lahko mu pomagamo in ga usmerjamo, toda kako bi on rešil žabico, da bi prišel ven pravi Princ, pa je otrokovo delo,ne naše. To, da se on ukvarja s tem, da je Princ začaran v žabico, potem mu pa vi s spačenim obrazom pridete mimo, ker vas je ujel med seksom, je pa ROPANJE. Ropanje otrokovega domišljijskega sveta. Pusti otroku kar je otroškega in ga drži v okviru otroškega, tudi psu daješ pasje in ga držiš v okviru pasjega. To je moje mišljenje.
Konec koncev, če pa že res pride do tega, da po pomoti vidi film, kjer nekdo nekomu daje lulčka v usta, pa to spet ni nekaj kar bi lahko pri otroku potrebovalo razpravo. Tri leta staremu mirno lahko rečeš - da sicer ne veš o čem govori, ampak da najbrž gre za kakšno pravljico za odrasle in basta. Lulček pa lulika sta pač za lulat in to je za otroka pri treh letih več kot dovolj. Ljubi bog no, saj smo mi tudi že videli žabo, pa nismo tam stali, kdaj bo princ ven skočil. Tako pa tudi otrok pri treh letih ne bo hotel da bo lulčka lizal tako kot v pravljici. Preveč pozornosti se mu v tistem trenutku ne sme dati, pa je čisto vredu.
Ah, to je tako, kot sosedova mala (stara je šest let) pa nosi obleke samih priznanih "firm", njena mamica pa celo okrog govori, da mala gleda dejansko revije visoke mode, kar se ji zdi tudi prav, da se bo znala primerno oblačit ko bo mlada dama stara dvajset let. Meni je pa to mimo.
Otroštvo je obdobje iz katerega izvirajo težave celo življenje. Pretepeni, mučeni, zlorabljeni otroci slike podzavestno skranijo in ob hudih trenutkih le-te pridejo na plano. Včasih še sami ne vedo od kje, takrat so na vrsti dolge vrste psihologov, terapevtov, joka, celo alkohola in drog.
Otroštvo je za moje pojme potrebno čuvati, otroku dati zgolj kar je otroškega, ne pa mešat njihov in naš svet. Ni primerno in je škodljivo - ne za nas, za otroka.
Če ste pa nekateri tako liberalni, da mora otrok biti pač po "vaši" podobi enakopraven, potem pa ga peljite v službo, ravnilo v arhitekt pisarni bo pa že lahko držal! Pa kofe mu dejte zjutraj, da ne bo prikrajšan in imel občutka da je drugačen od vas... Oprostite, vendar meje so zato, da koristijo, če jih pa vzamete ko omejitev, potem jih podrite. Ampak brez mej je samo nebo... In ko je meja nebo, je od genija do norca nevidena niansa.
Upam in želim si, da nisem koga užalil, ker to ni bil moj namen. Kljub temu, da nekateri mojo istospolno družino, jemljete kot liberalno, vseeno povem da so meje tradicionalnega nekaj lepega in koristnega.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Ojoj...kako...
6.4.2013 16:33:26   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


Ce te je pa tako groza izjemno traumaticne izkusnje vtisnjenega spolnega akta, v kolikor bi te otrok zalotil - ne seksaj dokler se otroci ne porocijo. IMO ne glede na starsost otroka je zalotiti starse pri seksu - tezko predstavljiva, traumaticna izkusnja.





Ravno o tem govorim.......v bistvu me ni nič bolj groza kot tebe zgolj zato, ker sem javno izpostavila dilemo o kateri zdaj razpravljava in kakršno ima večina staršev, pa zaradi tabujev o spolnosti tega javno ne izpostavlja.......

In ker je za otroka to traumatična izkušnja, težko predstavljiva.....razlaga pač ni grozno simpl za otroka....zame je, za otroka pa ne......vendar če me nočeš razumeti o čem govorim, pač nočeš......

Hvala pa vseeno na predlagani literaturi.......user posted image

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Ojoj...kako...
6.4.2013 19:19:51   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin


Ce te je pa tako groza izjemno traumaticne izkusnje vtisnjenega spolnega akta, v kolikor bi te otrok zalotil - ne seksaj dokler se otroci ne porocijo. IMO ne glede na starsost otroka je zalotiti starse pri seksu - tezko predstavljiva, traumaticna izkusnja.





Ravno o tem govorim.......v bistvu me ni nič bolj groza kot tebe zgolj zato, ker sem javno izpostavila dilemo o kateri zdaj razpravljava in kakršno ima večina staršev, pa zaradi tabujev o spolnosti tega javno ne izpostavlja.......


Mene ni groza, jasno mi pa je, da si otrok svoje starse tezko predstavlja kot spolna bitja, ne glede , da je vsakemu normaklno in jasno, da ce ne bi bilo spolnosti tudi njega ne bi bilo. Ce se pa zgodi, bo pac moral preziveti to izkusnjo, tudi z najino (starsevsko) pomocjo.
Vprasanja o spolnosti dozivljam in sprejemam popolnoma normalno. Enako obravnavam pogovor o etiki, prijateljstvu, religiji, spolnosti... nudim informacije , ki jih otrok zeli po najboljsih moceh. In seveda vcasih tudi povem, da mu ne znam enostavno razloziti ali da necesa ne vem in da lahko skupaj preveriva ali se lahko sama pozanimam pa mu povem.

In ker je za otroka to traumatična izkušnja, težko predstavljiva.....razlaga pač ni grozno simpl za otroka....zame je, za otroka pa ne......vendar če me nočeš razumeti o čem govorim, pač nočeš......


Ti govoris zgolj o temu, ce te "zaloti". Jaz govorim o tem, da je spolna vzgoja proces v katerem je izgrajeno zaupanje izjemna nagrada tudi v primeru, ce te otrok "zaloti".
Izhajamo sicer iz razlicne tocke. Tudi ce otrok vidi prometno nesreco, je za njega to traumaticna izkusnja. Razlaga zakaj pride do prometne nesrece je enostavna, ne glede na to, da je traumaticna. Tudi smrt je enostavna - ljudje umirajo zaradi starsoti, bolezni. nesrec, ker se srce ustavi, ker so pljuca prevec utrujena, ker vojacki v telesu vec ne morejo braniti telo, ker se semaforcki za usmerjanje misli okvarijo in nekateri potem mislijo, da jih nekdo preganja pa nehote bezec koncajo pod avtomobilom itn... In ne glede na to, da je za otroka smrt traumaticna izkusnja je razlaga enostavna - hudo bolani tudi umirajo; stari ljudje umirajo... in ce sledis otrokovemu razmisljanju naprej in odgovarjas na njegova vprasanja je zadeva povsem enostavna. Ne gre za to, da mu ti drzis poduk in te poslusa, gre za to, da ti poslusas kaj otrok sprasuje, da prepoznavas kaj ga zanima in v koliksni meri in mu to odgovoris. Pomagas mu, da sam najde mero koliko hoce in koliko rabi vedeti v danem trenutku. Ce pa hoces komplicirati, mu lahko tezke / traumaticne zadeve se bolj zakompliciras. Za otroka nic na tem svetu morda ni enostavno, na tebi je, da mu pokazes, da je lahko tudi enostavno. Zato mu razlagas, da bo sposoben soociti se s taksnimi in drugacnimi izkusnjami. Da bo vedel, da spolnost ni nekaj kar se mora ker tvoj fant /punca to od tebe pricakuje, ampak nekaj za kar je treba biti pripravljen; da se pred spolnimi boleznimi lahko zasciti tudi z razumskim ravnanjem, da je potrebno partnerja izbirati.....

Hvala pa vseeno na predlagani literaturi.......user posted image


Ni bila namenjana tebi inicialno, ampak... prav pride vedno:)

_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 16:05:03   
ronja
samo v javnosti je pač potrebno izpasti zelo liberalen, ker seks pa danes res ni tabu tema in se zato, ker seks ni tabu tema, dajo simpl in brez kompliciranja razložiti 4 ali 5 letnemu otroku poze iz spolnega akta...

Lili, pretiravaš;). Nihče ni govoril, da bi razlagal poze, niti tega otrok ne pričakuje, ker se večina otrok ne sprašuje, v kakih vseh pozicijah se to da delat. Pač kar vidi, je seks, kakorkoli pač. In ni fora v liberalnosti, ampak praktičnosti: če imaš veliko hišo, kjer mora otrok odpret 3ja vrata in imaš spalnico zaklenjeno, je eno, če imaš malo stanovanje, kjer ti pol otrok spi pol časa na tleh in znajo zelo hitro prit tistih par korakov, pa se vrata nimajo ključavnic,... ja, potem imaš pač malo večjo verjetnost, da te dobijo;).

če dete uleti not, ga itak opaziš in nehaš seksat, a ne? Torej otrok ne bo "izpostavljen" spolnemu odnosu, ampak bo videl eno sliko, potem bosta pa starša verjetno nehala s tem in otroku lepo prijazno razložila, da je to, kar se dogaja, nekaj naravnega in da se imata pri tem fajn in ga pomirila, če bi se slučajno mali res ustrašil.
Je pa, vsaj po moje, mnogo bolje, da se prepustiš svoji iznajdljivosti in se prilagodiš dani situaciji pač tako, da paziš, da te otrok ne dobi pri spolnem aktu.....kot pač paziš, da ne popije detergenta za pranje posode ali da ko je triletni otrok v vodi pač paziš, da si ob njem, da preprečiš, da se utopi...

Kot si sama večkrat napisala, se seks včasih samo zgodi, brez nekih strašnih priprav in razmišljanj prej;). Poleg tega nekateri ne jemljemo tega, da bi nas dete zalotilo kot enakovrednega življenjski ogroženosti, kar so našteti primeri zgoraj.

Mislim, da če bi bilo to tako zelo tramatično za otroke, potem človeška vrsta ne bi obstala in predvsem ne bi obstajalo kup kultur, kjer otroci in odrasli spijo v enem prostoru. Zelo močno dvomim, da se tisti otroci pa nikoli ne zbudijo ponoči. Samo ne jemljejo tega kot neko strašno hudo reč in verjetno starši mirno razložijo otroku, da je vse ok in to je to.

In da te otrok vprša kaj je to seks kar med kosilom... Ok, lahko te vpraša. Najbrž me bo moja mala tudi vprašala. Ampak moj odgovor bo sila preprost - NEKAJ KAR NI ZATE!
Ja, evo, točno to ji bom rekel. Zakaj bi se trudil in malemu mulčku razlagal podrobnosti spolnih aktov, ko pa mulc niti ne ve zakaj to uporabit.

Lukka, eno je, da otroku razlagaš neke podrobnsoti, ki ga gotovo ne zanimajo, drugo pa da na njegovo vprašanje odgovoriš samo z "nekaj kar ni zate". vmes obstaja še eno malo morje razlag;)

Meni se ne zdi nič narobe, če otroku poveš po pravici - kar se tiče spolnosti in kar se tiče kredita. Ne greš mu tega razlagat sam od sebe, če pa vpraša, pa razložiš - po otroško. Zadnjič me je tavelika med vožnjo v avtu iz lepega vprašala, kako to v bistvu zgleda, da pride lulček v luliko - potem mi je še razložla, sej veš, kot piše v knijgici (evo, lili, zate, spet Lukec:D), ko naredita otročka. Sem ji povedala, da je lulika v bistvu luknjica, lulček pa kot palčka in da gre tako kot ključ in ključavnica in da morata bit mama in oče dovlj skup, da to gre. In to ji je bilo čisto dovolj in bila je popolnoma zadovoljna z odgovorom, ni potrebovala nobenih razlag o tem, v kakšnih vseh pozah se to da;).

jaz moje starše nisem nikoli vidla v akciji in sem jim hvaležna za to

Jaz pa sem ju in sem jima hvaležna, da nista zganjala cirkusa okoli tegauser posted image . NIkoli mi to ni bila trauma in res ne razumem, zakaj bi mi morala bit.

Tudi moja lumpa ga spoznava, ampak kako pa naj ona ve, da imam jaz pimpla, če ga pa še ni vidla.

Pri nas se ne skrivamo en pred drugim, otroci naju vidijo tudi ko se oblačiva, poleg tega imata punci bratca in vidita "pimpla" tudi pri njem;). Pa še na nudistično plažo hodimo, tak da jim je kristalno jasno, da majo fantki lulčke, punčke pa lulike.

Lukka, saj ne preganajmo moških, no:). Babe mamo dolge jezike, ampak večinoma nič hudega nočemo:). Poglej, z Lili se vsako 2. temo kaj spičiva, pa se mava čisto radi:). Sicer je pa forum lahko čisto koristen. Jaz sem recimo zelo leva za šoping in sem tu dobila kup fajn nasvetov, kaj vse rabiš za dojenčico, pa kje se da kaj ugodno kupit (najbolj sem hvaležna za previjalko, sva jo dobila res poceni in dela super še danes, po 3 otrocih in vsakodnevni uporabi že 6 let!). kar se tiče bolezni pa - recimo tam, kjer se punce poznamo med sabo, pa veš, da je nekdo pediatrinja v reali... ja, lahko malo bolj verjameš, ko kaj vprašaš:). Sama sem dvema januarčicama zelo hvaležna za njuno strokovno znanje in prijazno pomoč:).


IMO otrok mora dobiti relevantne, tocne in iskrene informacije o spolnosti ze preden zacne o tem debatirati v soli s prijatelji. Ko postanejo prijatelji osnovni in prvi vir informacij o spolnosti, so starsi passe. IMO najslabsa je, da se otrok o spolnosti uci na "ulici".

podpis. Poznam tudi par mam, ki so se odločile, da se bodo začele z otrokom pogovarjat, ko bo otrok star 10-12 let. Verjetno ni treba razlagat, da so jih otroci tako ali drugače nekam poslali in niso izvedela ama čisto nič od njih... Ne moreš ene teme ignorirat celo otrokovo življenje, potem se ti bo pa v tem zaupal. Japajade! Sama sem bila zelo pozna s puberteto, pri 12ih sem se še s punčkami igrala, pozno sem imela fanta itd... Ampak mi je bilo ok, da sem vedela to, kar me je zanimalo, iz čiste radovednosti. Da mi ni bilo treba tega poizkušat, da bi izvedela:). Se spomnim, ko sem enkrat mamo vprašala, kako je pri seksu - če je luštno, nekaj v tem smislu. In je rekla, da ja, seveda, da je zelo luštno, da je najboljši občutek. IN sem jo vprašala, če še boljše, kot čokolada:D. Začela se je ful režat in rekla, da ja, boljš kot čokolada. Sem rekla, da to pa težko verjamem:D. No, je mela prav, mami:D.

Lukka, lej, tvoja mala sicer ne bo imela te izkušnje, verjetno, ampak recimo pri nas smo pričakovali še enega otroka, punci pa sta bili stari 3 in 4 leta. In ker nista neumni, jima je bilo kristalno jasno, da nekak otrok mora nastat. In ju je strašno zanimalo, kako. Lahko bi ji lagala in delala iz tega tabu ali pa povem po pravici. Se mi zdi boljše slednje. otroci so radovedna bitja:). In s tem ni nič narobe. Narobe bi bilo, če bi hotel karkoli seksualnega počet z otrokom, kazat slike itd... Ne pa če prijazno, otroško odgovoriš na vprašanje:).

Kar se tiče pa mojega jadranja med temile RR babnicami...sploh ne vem, kaj me še drži pokonci v temle kurniku

Face it: you enjoy every minute of it:D.

Vendar učenje spolnosti otroka lahko poteka brez demonstracije spolnega akta...

Prav gotovo, lili, celo zaželeno je tako:). Govorili smo o možnosti, da ti dete vkoraka, ko tega ne veš;).

če pa otrok zaloti očeta z glavo med maminimi nogami ob glasnem sopenju in stokanju, s spačenim obrazom pa bi ti isti ljudje samo zamahnili z roko in otroku razložili "eh, to je pač to"...

Ne, itak da ne zamahneš z roko, ampak mu razložiš! Predvsem mu je treba dat vedet, da čeprav mogoče zgleda drugače, ti ni hudega in ti je luštno - zato je pa po moje fajn, da otroka ne pošlješ takoj ven, pa da nisi preveč nervozen, ker potem si lahko misli, da se res kaj hudega dogaja (ker zvoki so včasih res čudni, tudi odrasli dostikrat ne vemo, kaj delajo sosedi, ko slišimo kaj čudnega...)

lili, ves čas vlečeš opis ven - pa zakaj bi morala otroku opisovat spolni odnos? Saj te ne bo vprašala, v kakih pozah se to dela... Ko jo bojo poze zanimale, bo verjetno že kakšno preizkusila;). A misliš, da bi otroka res pokvarila, če bi rekla, da vama je luštno, če se lupčkata tudi med nogami? ne vem, zakaj bi bilo to otrokku tako traumatično...

Jaz ne vem, kakšne mate vi otroke, ampak najini se ponoči tudi zbujajo. Če bi hotela seksat samo takrat, ko bi bila ziher, da naju ne morejo zalotit, potem bi bila prva edinka.user posted image

Lukka, debato okoli lupčkov smo meli tudi mi, sem že v prejšnjem postu razlagala.

Nikakor je ne bom tako zabil, bom ji pa trdo povedal, da je to pač stvar odraslih in nikakor nje, ker ne bi razumela zakaj gre.

Lukka, en dobrohoten nasvet: glede na to, da praviš, da mala že zdaj kar ornk uveljavlja svojo voljo... ne ji nikoli rečt, da nekaj ne, zato, ker ne bo razumela. Ker jo boš užalil in bo to delala ravno iz inata, da ti pokaže, da ona pa to šekakodobro lahko razume! otrok ne smemo podcenjevati.

O tem sploh ni govora. Govorili smo o nehotenem dogodku - ko otrok vidi nekaj, kar si ne zelimo, da vidi. Takrat si dovoiliti panicno reakcijo in demonstracijo strahu, krivde, sramu ipd se za otroka nekaj kar ni dobrodoslo ker daje mocno custveno konotacijo dogodku. otrok sprejema kot normalne stvar, ki jih mi sprejemamo kot normalne.

Podpis! če se že zgodi, je fajn, da sta starša karseda sproščena, da otrok vidi, da sta res uživala, da se nasmejeta in mu povesta, da sta se mela fino, je pa to intimna reč, kjer sta rada sama. Ne da bi kdorkoli od nas želel, da ti mali priracajo, kdo pri zdravi pameti bi si to želel? Tudi če bi ti dol viselo za otroka, je potem to konec seksa:D.

Kar se tiče razlag o njeni biološki mami pa se tudi strinjam s Frodico. Recimo da bi mi kakega od mojih otrok zamenjali v p. - če bi to kdaj izvedeli, bi si verjetno vsi 3je želeli spoznat svoje biološke starše, pa čeprav se trudiva, da bi bila dobra starša. Ampak normalno, da bi jih zanimalo! In ne bi rekla,d a so to "kr eni, saj jih niti poznamo ne", pa čeprav bi bilo to dejansko res. Vendar je tu zadaj ena senca, tabu oz. strah, da bi ta človek otroku kaj pomenil... Češ, ona ni važna. Za vaju ne, ni pa nujno, da bo isto mislila hči v vseh svojih obdobjih... Večina otrok, ki ne živijo z enim od bioloških staršev, si ga želi spoznat, to še jaz vem, pa nimam pojma o teh rečeh...

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 16:38:56   
ronja
akaj bi nekoga obremenjevali prej, če to ni potrebno?!

To, da otroku, ki je star manj kot 10 let, odgovoriš pošteno na njegovo vprašanje, ni OBREMENJEVANJE otroka;). To je fer odnos. Ne bi bilo fer, da ji začneš razlagat, kaj vse ti delaš svojemu dragemu in kaj on tebi, pa kako se potem počutita, pa ji kazat slike itd itd... To bi bila zloraba. Iskren odgovor na nivoju otroka pa ne.
In za otroka je dobit odgovor potrebno. Če ga ne boš dal ti, se bo pozanimala pri prijateljčkih... Ki so slišali in si po svoje interpretirali bogvekako bedarijo;).

Kar se pogovorov o odraščanju tiče bo dobila doziranih natanko toliko kot je prav.

hehe, se vidi, da ima tvoja mala komaj 2 leti:). Sama imam samo malo starejše otroke, ap ne bi nikoli upala tako suvereno trdit, da jim bom lahko podajala odgovore v ravno pravih dozah;).

Pismo no, jaz sem tudi kot otrok peške jedel, pa se je matka vstrašla da se mi bodo zabile v želodcu, pa sem spraševal - mami žakaj ne šmem pešk?! Pa mi tudi ni nardila drame pa začela govorit, da so neprebavljive pa vem kakšne diagnoze vse. Enostavno je rekla- zato ker iz peške zraste drevo in če boš pojedel peško ti bo iz trebuha drevo zrastel. Evo, pa sem dal mir.

kot si rekel: 100 je načinov vzgoje in tebi je tak všeč, meni pa recimo ni in če bi bila jaz tvoj otrok, bi mel celega hudiča z mano:D. Ker sem vse hotela vedet in če mi je kdo dal nelogičen odgovor, sem težila, da je joj (se nisem preveč spremenila, še zdaj težim, če česa ne razumem (tudi če je drugim logično), vprašaj punce tu;).
Tu ni nobene spolne konotacije, ker tega še ne čutijo, ampak otroke to zanima lih toliko kot to, od kje pride kakec in zakaj ponoči sanjajo. Želijo razumeti delovanje stvari.

Bingo! in zato tudi mislim, da je boljše, da je mi ne dajemo. Če nas že zaloti, potem se posvetimo otroku, da odpravimo morebitne dvome, če bi bil otrok prestrašen, da mu zagotovimo,d a je vse ok.
Glej, očitno si res pomislila, da sem tak kramp, da bi otroku rekel, da to ni za njega.

With all due respect: mislim, da je na to pomislila zato, ker si to točno tako zelo kategorično napisal, ob kar smo se tudi spotaknile od Miške naprej;). Sama sicer mislim, da bi v reali reagiral boljše, ker pač vedno tako mislim (se pa tudi dostikrat zmotim;).
Seveda mi lahko pride, tudi tvoja lahko pride, če smo že na tem.

To pa dvomim, mislim, da ima Frodica zaenkrat sina:). Tudi iz te teme - hčerke verjetno ne bi učila kukat lulčka med kopanjem;).

Lukka, občutek imam, da misliš, da z razlago oz. odgovori na vprašanja otroku prebujamo željo po spolnosti in da bojo zato hitreje to izkusili. Raziskave pa kažejo ravno nasprotno... Moji so bili liberalni, pa mespolnost ni mikala dokler nisem bila že res zrela tudi drugače. Če bi mi jo branili na tak način, bi mi bila gotovo bolj mikavna - iz čiste radovednosti. Tako pa mi ni bilo treba vsegaprobat, da bi izvedela tisti mali košček, ki me je zanimal.

.pač večina ljudi se nima vedno pod kontrolo........smo impulzivni, strastni, čustveni in naše reakcije so temu primerne.....

Kako pa strastni, impulzivni, ... ljudje VEDNO zaklenejo vrata in so tiho kot miške?user posted image

Lili, ja, otrok se uči z vtisi. Ampak vtis je tudi to, kako starša reagirata potem, ko otrok vkoraka v sobo. Če bo otrok videl nasmejana starša, bo verjetno verjel, da je vse ok. Če ga bosta poslala ven, oba z občutkom krivde ali jezna, itd... ja, potem bo imel pa precej drugačen vtist. Ne gre za bedede, ki jih rečeš (v mejah - noben ne bo verjetno pri tem ravno vulgaren, ne?), gre za to, kakšen vtis jim damo - smo se meli fajn ali ne...

Pripravis pa se, da bi si povecal moznosti za ustrezno reakcijo.

Tako je. Zato športniki in vojaki trenirajo. Še vedno lahko na tekmi naredijo napako, je pa manj možnosti. Če recimo veš, da vrata nimajo ključavnice, pač malo prej premisliš, kaj bi, če bi;).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 18:13:49   
mateyka
ronja, welcome back user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 19:01:16   
ronja
Dej ti mene zezat! A ni že dost, da je mali bolan, tata na službenom putu, babica na morju, da ne morem delat v službi, kjer za to nisem več plačanauser posted image . Do zdaj nisem porajtala, kok se tole vse skup dobro sliši:D. NIč čudnega, da se mi to, da bi naju dete zalotilo, ne zdi glih največja težavauser posted image . Kidding, ampak s humorjem gre lažjeuser posted image .

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 19:04:16   
*miska.mcc*
omg,  Ronja!

sem hotla uni stavek, ko si me omenila izluščit in citirat, pa sem se za čas posla totalno zgubla.

user posted image


aja, WB tudi od mene! user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 19:19:42   
ronja
Kot rečeno: se opravičujem, navadno služba požre en del mojih misli, danes pa nisem mogla it v službo in se poznauser posted image . Bo boljše;). Nekoč bom znala na kratko povedat (če verjameš:D).
Ampak že v Oš so bile moje kratke obnove vedno dolge. Se spomnim, ko smo meli knjigo Lukec in njegov škorec. Pa sem v kratki obnovi seveda morala napisat, da je mel ptič pege po trebuhu... Pa da to ne spada v kratko obnovo. Ja, samo, tovaršica, če ne bi mel pegic, to ne bi bil škorec, ampak ena druga vrsta ptiča! To je pomembno, saj je že v naslovu!user posted image

< Sporočilo je popravil ronja -- 8.4.2013 19:21:25 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 20:10:37   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ampak že v Oš so bile moje kratke obnove vedno dolge. Se spomnim, ko smo meli knjigo Lukec in njegov škorec.


obnova je bla daljša od knjige user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 20:20:15   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Ampak že v Oš so bile moje kratke obnove vedno dolge. Se spomnim, ko smo meli knjigo Lukec in njegov škorec.


obnova je bla daljša od knjige user posted image

Dobra! Bi rada vidla njeno obnovo, kratko obnovo user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 20:34:10   
liliana
Ronja......

lili, ves čas vlečeš opis ven - pa zakaj bi morala otroku opisovat spolni odnos? Saj te ne bo vprašala, v kakih pozah se to dela...


Videl bo spolni odnos in videl bo pozo.....ker vseeno ni nujno, da te z vrati kopalnice v rit udari......mi imamo vseeno večjo hišo in lahko neopazno vkoraka ter gleda.....ker kljub dilemi, ki se mi je porodila ob vprašanju avtorice te teme, se ne zaklepamo pri nas.....tudi ko imamo spolni odnos ne.....v bistvu niti ključev nimamo.......user posted image

Če nas že zaloti, potem se posvetimo otroku, da odpravimo morebitne dvome, če bi bil otrok prestrašen, da mu zagotovimo,d a je vse ok.


No, tu sem bila jaz v dilemi, kako pregnati dvome........user posted image

Kako pa strastni, impulzivni, ... ljudje VEDNO zaklenejo vrata in so tiho kot miške?user posted image


Sama se imaš za strastno žensko......a je tvoje spolno življenje pred otroki in sedaj, ko imaš tri enako.....?

Kot rečeno: se opravičujem, navadno služba požre en del mojih misli, danes pa nisem mogla it v službo in se poznauser posted image . Bo boljše;). Nekoč bom znala na kratko povedat (če verjameš:D).


Ko te bo dete ujelo pri spolnem odnosu.....boš kratka in jedrnata........user posted image



(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 20:44:31   
Lukka
Strastni... Impulzvni... Ma jaz sem res za lunouser posted image

Jaz pa sem bolj tiho... Ne upam, si predstavljat kakšnih globokih tonov ali vreščečih orgazmov. Pa da bi moja polža me slišala. Ponoči se vse sliši... Oh, da bi imela vse te zvoke v glavi...

No, skratka. Se pač malo pazimo, zato nič manj ne seksamo, ampak glasovi, škripanje, glasne spolne igrice... Tega pač pri nas ni (več)...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Ojoj...kako...
8.4.2013 22:32:53   
ronja
Sama se imaš za strastno žensko......a je tvoje spolno življenje pred otroki in sedaj, ko imaš tri enako.....?

Nope, nikoli nisem tega trdila tudi vedno po pravici povem, da imava zdaj na razpolago samo pozne večere, ker so sicer otroci budni in mi ni jasno, kako nekaterim znese vse to medtem ko tamali gledajo risanke - nama bi ziher vsaj 1 not uletil in tega si čist nič ne želim, zato pa ne seksava podnevi. Jasno, da ne moreš čisto nebrzdano seksat, če imaš otroke v sosednji sobi, tudi če spijo. Vseeno pa recimo najina postelja ornk škripa, ker pač ni neka hudo kvalitetna roba in ker tamali po njej skačejo (ja, jim dovoliva, ful uživajo:).

Vendar se pa ne zaklepava, nikoli, med drugim ker tudi pri nas niti nimamo ključev, mislim, da se notranja vrata sploh nikoli niso dala zaklenit (nimajo ključavnice). Rekla sem, da se lahko zgodi - ker ste bili nekateri precej pametni, da je boljše bit previden, da se to nikoli ne zgodi. Ampak se lahko vseeno zgodi, da dete vkoraka sredi noči v sobo. Zato se mi je zdelo trapasto to, da bi morali na to pazit tako kot na to, da se nam otrok ne utopi in da je treba met spečega otroka pod nadzorom. Noben ga nima, ker sredi noči tudi mi spimo (včasih;). Zato mislim, da se lahko zgodi in je boljše prej premislit, kako boš reagiral, pa maš boljše šanse, da vse skup ne bo tako zelo traumatično za otroka (še vedno mislim, da glede na to, da kup otrok spi v isti sobi s starši, to očitno ne more bit taka huda reč, sicer bi morali vsi ti bit zelo bogi...)

mi imamo vseeno večjo hišo in lahko neopazno vkoraka ter gleda...

A misliš, da ne bi mala nič rekla? Ali da je ne bi slišala? No, tu imam pa srečo, da slišim pa dobro in da navadno slišiva, kadar se začne kateri premetavat in prisluškujeva, kaj bo zdaj iz tega... Si pa ne predstavljam, da bi mali tiho opazovali in nič zinili (mislim moji tamali;). Upam, da se mi to nikoli ne zgodi...

hehe, ja, mogoče bi bila pa to rešitev - da bi postala kratka in jedrnata;) Med seksom navadno res ne dolgovezim:D. Ampak glede na to, da je tamala ŠE BOLJ gostobesedna (jap, to je možno, vprašaj lubija:D)... ni panike, tudi eč bi ji na dolgo razlagala:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Ojoj...kako...
9.4.2013 8:34:46   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Rekla sem, da se lahko zgodi - ker ste bili nekateri precej pametni, da je boljše bit previden, da se to nikoli ne zgodi. Ampak se lahko vseeno zgodi, da dete vkoraka sredi noči v sobo.


Seveda se lahkouser posted image ...zato se zdaj o tem pogovarjamo.....in nekateri nismo bili pametni v tej smeri, da se to ne more zgoditi, ampak smo bili pametni, da smo zgolj rekli, da delamo vse, da se to ne zgodi....zavedamo se pa, da se to lahko zgodi........

Zato se mi je zdelo trapasto to, da bi morali na to pazit tako kot na to, da se nam otrok ne utopi in da je treba met spečega otroka pod nadzorom.


Ne, spečega otroka imeti pod nadzorom.....sebe moraš imeti bolj pod nadzorom.......user posted image  v bistvu pa se imaš pod nadzorom, glede  na to, da te v 6 letih otrok še ni zalotil pri seksu.......user posted image

(še vedno mislim, da glede na to, da kup otrok spi v isti sobi s starši, to očitno ne more bit taka huda reč, sicer bi morali vsi ti bit zelo bogi...)


niso vsi to sprejeli tako kot ti.....jaz staršev nisem videla pri spolnem odnosu, niti sem jih kdaj imela željo videti.......kar sem pa govorila s tistimi, ki so jih in ki so spali v isti sobi z njimi, ter konstantno poslušali ječanje, jim ni bilo ravno všeč in so se neugodno počutili ob tem (pa čeprav so vedeli, da otrok ne nosi štoroklja in za spolni odnos)......o travmatičnih izkušnjah iz otroštva, še posebno, če nam travme povzročijo starši, pa itak ljudje nočemo govoriti in si jih ne priznavamo, ampak zgolj zamahnemo z roko "saj pa to ni nič takega"......

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

A misliš, da ne bi mala nič rekla? Ali da je ne bi slišala?


Ne vem Ronja.....čeprav poznam svojega otroka, vseeno ne vem, kako bi odreagiral v neki imaginarni, specifični ali novi situaciji......tudi zase vnaprej vedno ne vem, kako bi v neki novi situaciji odreagirala........




(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Ojoj...kako...
9.4.2013 10:30:52   
ronja
Štekam naš nesporazum: jaz sem razumela zadevo kot da: otrok vkoraka v sobo, vidi starša v pač neki pozi (vstavi po želji), starša nehata in mu povesta, da je vse ok in otrok je ok, ker ve, da je vse v redu in sta se mela lepo. Tako sem jaz vkorakala v sobo staršev in zato nimam nobenih traum (pa ni, da ne bi imela nobene iz otroštva, niti nimam navade, da bi zamahnila z roko (to je bolj tvoj stil - tebi je vse ok, jaz delam iz muhe slona, saj veš;), samo točno to mi pa res ni bilo nič hudega:).

Nekateri ste razumeli kot da otrok pride not in tam nekaj časa gleda vse skup (kar pa zna verjetno res bit traumatično) in je ves zaprepaden, zato niti nič ne reče, zato ga starša ne opazita... To je seveda nekaj drugega. O tem res še nisem premišljevala, ker to, da se vrata odprejo ipak opaziva (odprtih vrat pa res ne puščava - ravno s tem razlogom - da se manj sliši in da veš, če kdo not uleti;).

Nisem rekla, da ostali nič ne pazimo, samo da niti pod razno ne paziva enako fejst kot to, da se otroci ne bi utopili (tvoja prispodoba) in da midva spečih otrok nimava pod nadzorom (kot recimo pri Lukku), smo pač različni. Za mojo taveliko sem ziher, da bi jo zaklenjena vrata bolj prestrašila in bi potem mislila, da se res kaj hudega dogaja - ker zaklepanje povezuje s tem, da se zavaruješ pred nečim - torej: da nam ne ukradejo avta, stvari iz stanovanja, da ne more kdo kar not prit, ga zaklenemo.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Ojoj...kako...
9.4.2013 14:21:51   
Dilove*
Zelo poučno in zanimivo branje. Še posebej če prebereš vseuser posted image
Ja moram rečt,da pri nas še ni "straha",da bi rabili karkoli razlagat saj je najina punčka stara le 3mesece pa še mal. Mogoče pa kdaj kaj od tega prav pride.

Ja no kaj pa vem...očitno idealne rešitve ni?!
Ronja je zelo lepo povedala kako otroku to razložit na lep način , razumem pa, da je npr Lukka strah, da nebi z preveč informacijami otroku rušili njegovo otroštvo,otroško sanjarjenje,domišlijo. Ampak po mojem mnenju je treba vsaj zaradi te otroške domišljije otroku nekaj stvari vsaj okvirno razložit, čene otrokova domišljija lahko zaide v napačno smer.

Takole bom rekla.. jaz ko sem bila še majhna punčara pa smo še u bol mestnem okolju živeli(blok) ,kjer je tega definitivo več kot bolj na vasi :D je blo tudi raznih svinjarij vse povsod naokoli.. na drevesih si tako lahko naletel tudi na kakšen napihan kondom. Če otroku rečeš samo: to ni zate,tega nesmeš tikat! in mu ne razložiš zakaj in kaj je to! ( spet pogovor o spolnosti)..mimogrede lahko prideš to tega, da si otroška domišljija lahko razlaga kondom za en zanimiv balon! in potem ni lepo vse skupaj. se je že dogajalo . meni osebno ne ,ker so mi povedali!ampak kaj pa če mi nebi?
Včasih pač : to ni zate. NI dovolj..je treba tudi razložit zakaj,pa čemu to služi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Ojoj...kako...
9.4.2013 21:01:01   
Poka


http://www.youtube.com/watch?v=Y9csg-A3q8Q

Kaj se zgodi, ko vaju zaloti.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu Dilove*)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Ojoj...kako...
9.4.2013 21:23:09   
Poka
Tiste, ki mislite, da je spolnost tabu, bom napisala eno renično zgodbico... Moja zelo dobra prijateljica in sošolka iz srednje šole je iz zelo verne družine. Ni smela sploh imet fanta, doma je mogla bit ob 20.00, ma če je sploh lahko šla od doma. Pa boljše, da njen oče ni videl kakega od njenih tipov, ker itak lahko seksaš šele po poroki. Ima še tri sestre in brate, se pravi 4 otroci v familiji. Zamenjala je kar precej fantov, za vzdržnost do poroke ne vem, ne vem sploh a je zdaj poročena ali ne. Je pa imela zelo mrinega brata, tak nič posebnega, na videz zelo vzgojen in ubogljiv fant - itak, fotr diktator... Ko ej prišel na faks je bil kaznovan, ker je nelegalno presnemaval dvdje - s pornografsko vsebino in jih preprodajal... user posted image To je bilo v časih, ko se je s tem še dalo zaslužit, ker si zgleda ni znal vsak sam user posted image

BTW tud mi smo se nagi sprehajali po hiši, jaz se še zdaj, so what? Moja mama se je pred mano in očim tudi, on se itak ne more zjutraj kar tako oblečt, ker je invalid. Nimam zato travm... En sovaščan me je zgleda tud videl, kos em šla ob prižgani luči mim okna in sem pozabila, pa se ne obremenjujem s tem. Je povedal svakinji in kaj naj zdej... upa sam, da ga ni kap in a je užival user posted image

Je pa bil travmatičen oblutek, ko smo kot otroc v 4. razredu šli na morju gledat, kako dva seksata... Ene 18 let stara fant in punca ins o nas zalotili starši in smo bili kregani. Počutila sem se grozno, kot da smo res videli neka res grdega... V resnici splonost ni grda, če je med dvema, ki se imata rada. In pač to otroku razložiš na njemu primeren način.

_____________________________

<a href="http://lilyslim.com/"><img src="http://sddf.lilyslim.com/0M3Cp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="LilySlim Diet days tickers" /></a>

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Ojoj...kako...
9.4.2013 21:40:00   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Poka
..ker itak lahko seksaš šele po poroki.



joooj, sem prvo prebrala, da lahko seksaš šele po porodu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Ojoj...kako...
13.4.2013 22:45:57   
takotako
Ena je pogovor o spolnosti, drugo je pa razlaganje kaj se dogaja vmes.
Jaz sem odkrita z tamlim kar me vpraša. niti ne skrivam zdaj pa ne vem kaj. Ampak ko me bo kej več spraševal kaj midva delava- če me bo-mu bom verjetno odg. da midva delava stvari, ker se imava rada in ko bo on spoznal tako osebo, in bil dovolj star potem bo tudi on to lahko delu. Da ljubezen med mamico in očitom je drugačna, kot je ljubezen med drugimi....

Če me vmes dobi, ja najbrž bi bil odg. da to midva delava ker sva odrasla, da z njim dokler je otrok ne sme noben tako delat, niti on trenutno še z nikomur. Da mora nekoga imeti na tak način rad da potem se bo že naučil in spozaval te stvari.

Včasih je mali neki okrog vrat skakal pa me gledal čez špranjo, sem mu razložila da imam zasebnost in da če ga kaj zanima lahkov knjigi pogledava ker smo si vsi isti-fantje imajo isto in punce isto. In da če mu kdo ne pusti gledat mora ti upoštevat.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Ojoj...kako...
16.4.2013 11:19:06   
Bakfark
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Jaz pa vseeno mislim, da je pretirana liberalizacija spolnosti lahko škodljiva. Resno mislim tako.


Preden bi sploh nadaljeval v tem tonu bi te bilo potrebno prekinit in vprašat, kje v tej zgodbi o "nepretirani liberalizaciji", vidiš sebe, svojega otroka, svojo družino. Obvarovati otroka pred pretirano liberalizacijo spolnosti, bi morda za nekoga lahko pomenilo odvzeti vama otroka in ga umestiti v neko, pretirano liberalne, recimo homoseksualne spolnosti "osvobojeno" družbeno okolje.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 16.4.2013 11:20:20 >

(odgovor članu Lukka)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Ojoj...kako...
16.4.2013 21:17:55   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Jaz pa vseeno mislim, da je pretirana liberalizacija spolnosti lahko škodljiva. Resno mislim tako.


Preden bi sploh nadaljeval v tem tonu bi te bilo potrebno prekinit in vprašat, kje v tej zgodbi o "nepretirani liberalizaciji", vidiš sebe, svojega otroka, svojo družino. Obvarovati otroka pred pretirano liberalizacijo spolnosti, bi morda za nekoga lahko pomenilo odvzeti vama otroka in ga umestiti v neko, pretirano liberalne, recimo homoseksualne spolnosti "osvobojeno" družbeno okolje.


Potem bi nehal pametovati in premislil o lastnem mestu v realnem zivljenju. Na trenutke imam občutek, da je insistiranje na pravljičnem otroštvu posledica lastnega zavračanja, da bi se iz te pravljice stopilo v svet in soočilo z realnostjo...
Upam, da se motim.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 123
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?