chocolatecake
|
Punce hvala za pozitivne in razumevajoče misli. Mi res veliko pomeni, ko me vsaj kdo razume. Večina mojih kolegic je mamic, ali pa o tem sploh še ne razmišljajo. Perla nekaj sem že pisala o tem, pa nisem sigurna na katerem forumu. Poizkušava dobre 3 mesece, od aprila,po tistem, ko se je prvič v letu dni pojavil malo daljši ciklus in sva že mislila, da bo plus, ki se je izkazal za lažnega. Prej sva bila dobro leto in pol brez zaščite samo z bolj ali manj zanesljivimi naravnimi metodami kontracepcije, ki sva jih občasno kar pošteno kršila. Moja ginekologinja mi je rekla, da kljub PCOS ne potrebujem nobene posebne obravnave, naj samo jemljem folno kislino, da po njenih izkušnjah večina punc s PCOS normalno zanosi in donosi. Pred tem sem večkrat poizkusila terapijo z kontracepcijskimi, ki naj bi uredile cikluse, a jih žal ne prenašam. Vedno kadar sem šla k njej zaradi odsotnosti menstruacije, tudi po 5 mesecev, je komentirala samo, da je to pač PCOS. Enkrat mi je dala tud tablete za sprožitev menstruacije, ki niso delovale, oziroma sem jo dobila kasneje kot je pisalo v navodilu. Lani po novem letu, se pravi v začetku 2013 sem postopoma spremenila življenjski slog v bolj zdravega in shujšala cca 7-10 kg. Teža še vedno malo niha, 2+,2-. A jo od takrat naprej vzdržujem in izboljšujem z zdravo prehrano in oblikujem postavo s športom. ITM je padel na 23, kar je baje super. Vmes sem hodila tudi na akupunkture v Dobrno in mislim, da je vse skupaj pomagalo, da sem nazadnje imela redne cikluse od lanskega junija dalje na cca 32 do max 39 dni. Izostala mi je samo avgusta, ko je bil res stresen mesec. Vse ostalo je bilo bp do aprila, ko sem na čakala 48 dni. Potem maja je bilo spet normalno. Zdaj pa je že 50.ti dan in še vedno nič. Še nikoli prej nisem imela tako redne in sem res vrjela, da se je vse končno uredilo. Ne moti me toliko, da po treh mesecih še nisem , bolj me skrbi, da sem imela v tem času samo eno ovulacijo in ker se ciklusi spet vlečejo v nedogled. Zdaj nemorem niti predvideti ne M, ne O, ne nič. Danes sem sem imela malo bolj odkrit pogovor z mojo mami, ki mi je povedala, da je na vsakega od otrok čakala po cca 3-4 leta. Ampak takrat se baje še ni delalo tako zgodaj panike . No ima dva otroka s 5 letno razliko. Brat je bil otrok s posebnimi potrebami, posledica rizične nosečnosti in poroda v 34-tem tednu. To najbrž ni ravno brilijanten podatek. Z neplodnostjo sta imeli težave še dve ožji sorodnici, ena je po dolgih letih dočakala sina edinčka, druga je še brez otrok.
|