|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  206 207 [208] 209 210   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bodoče nosečke
19.1.2015 16:17:23   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
A torej gre? Sem brala po internetu in vsi pisejo, da mores imeti skupen naslov ali pa vsaj otroke.

tematika je bila na RR obdelana že nekajkrat, npr. tule:

http://www.ringaraja.net/forum/Vzdr%C5%BEevani_%C4%8Dlani_-_partner_brez_slu%C5%BEbe/m_5865939/tm.htm

http://www.ringaraja.net/forum/m_5869669/mpage_1/key_/tm.htm#5869669 (tu je tudi pojasnilo ministrstva)

Prijava na ZRSZ ni pogoj za uveljavljanje VDČ.

Kako je pa z zavarovanjem?

Za zavarovanje, kolikor mi je znano, moraš vsaj dve leti imeti skupno prebivališče; mislim, da zadostuje tudi začasno, ali imeti skupnega otroka. (http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodkiPrebivalci.euprava?zdid=1228&sid=1088)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5176
19.1.2015 16:20:06   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam
ja, ampak vzdrževati me je pa še vedno moral user posted image . Super ne.

tak je ... user posted image

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 5177
19.1.2015 16:41:16   
Anonimen
Hvala ti Petea! Aja, ne vem zakaj so potem meni rekli, da moram biti prijavljena na zavodu da se me lahko uveljavlja kot VDC. user posted image

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 5178
19.1.2015 17:36:18   
petea

Hvala ti Petea! Aja, ne vem zakaj so potem meni rekli, da moram biti prijavljena na zavodu da se me lahko uveljavlja kot VDC. user posted image

Kje so ti to rekli?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5179
19.1.2015 17:50:33   
MauMow
Jaz tudi prvič čujem da bi moral biti na ZRSZ prijavljen. Ti iz lastnih izkušenj povem da jaz nisem, delam pa tudi ne. In mož me ima prijavljeno kot vzdrževanega člana - brez problema.

< Sporočilo je popravil MauMow -- 19.1.2015 17:51:00 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5180
19.1.2015 19:31:40   
petea
ne vem zakaj so potem meni rekli, da moram biti prijavljena na zavodu da se me lahko uveljavlja kot VDC. user posted image

Ker uradnik lahko (brez sankcij) marsikaj reče, četudi je dejansko stanje lahko čisto drugačno.

Če bi držala takšna dikcija, potem se kot VDČ ne bi mogli uveljavljati npr. partnerji študentje, gospodinje, starš, ki je zapustil trg delovne sile zaradi starševstva ... Pa noben od teh niti ne more biti prijavljen na ZRSZ, vseeno pa je lahko VDČ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5181
19.1.2015 21:20:40   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Kje so ti to rekli?

Ko se je mama sla pozanimat ali se obstaja moznost, da me lahko uveljavi pod VDC, so ji rekli da me lahko, ampak da se je potrebno prijavit na zavod.

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 5182
19.1.2015 21:29:41   
petea

Kje so ti to rekli?

Ko se je mama sla pozanimat ali se obstaja moznost, da me lahko uveljavi pod VDC, so ji rekli da me lahko, ampak da se je potrebno prijavit na zavod.

To je drugo. Starš te lahko uveljavlja kot VDČ samo pod določenimi pogoji: v vajinem primeru je veljalo:
Oznaka A4 – Otrok, starejši od 18 let, ki se ne izobražuje in je za delo sposoben, če je prijavljen pri službi za zaposlovanje in živi s starši oziroma posvojitelji v skupnem gospodinjstvu, kadar nima lastnih sredstev za preživljanje oziroma so ta manjša od višine posebne olajšave.

Pri uveljavljanju s strani partnerja pa velja tole:
Oznaka C – Zakonec, ki ni zaposlen in ne opravlja dejavnosti, če nima lastnih sredstev za preživljanje oziroma so ta manjša od 2.287,48 eurov, in razvezani zakonec zavezanca, če mu je s sodbo oziroma dogovorom, sklenjenim po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, priznana pravica do preživnine, ki jo plačuje zavezanec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5183
19.1.2015 21:45:26   
Anonimen
Sem tudi sama sedaj brala zakon o dohodnini, tako da ja, je razlika. Hvala za pomoc.

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 5184
20.1.2015 8:55:33   
chocolatecake
Uf zdaj ste se pa enkrat razpisale o nečem, kar jaz nimam pojma, tako, da nebom mogla komentirat:D.
pikapoka hvala, da držiš pesti, jutri popoldne imava razlago izvidov. Zdaj sem pa živčna za znoret user posted image , Že danes nisem skoraj nič spala, nevem kako bom jutri, potem se pa skoncetriraj za faks in službo, če moreš user posted image .
MD glej, da boš poročala, kako napreduješ. Če bi bila jaz šef, bi te 100% zaposlila user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5185
20.1.2015 9:14:06   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: chocolatecake
Uf zdaj ste se pa enkrat razpisale o nečem, kar jaz nimam pojma, tako, da nebom mogla komentirat:D.

chocolatecake, upam, da se boš tudi ti kmalu ukvarjala s takšnimi raznoraznimi vlogami za uveljavljanje pravic za otroke user posted image
srečno jutri!

(odgovor članu chocolatecake)
Neposredna povezava do sporočila: 5186
20.1.2015 9:33:11   
mamica deklicam

MD glej, da boš poročala, kako napreduješ. Če bi bila jaz šef, bi te 100% zaposlila user posted image .

trenutno mi je uspelo izpiliti življenjepis. Sem ugotovila, da nisem napisala čisto vseh malenkosti, ki sem jih v službah delala user posted image . Sedaj je izboljšan. naslednja stopnja pa vloga, jo imam že nekako na polovici.

Se bo potrebno pri teh dveh stvareh tako potruditi, da bom prišla v naslednji krog. Ja, je konkurenca kar huda. Če drugega ne, bi rada vsaj zaradi tega prišla naprej, da vidim kakšni so tisti testi. Polovica kandidatov jih je že delala in lahko vejo, kaj pričakovati. No, jaz nimam pojma, si lahko samo mislim

In ko boš rabila vlagati razne vloge, boš videla, da moraš imeti včasih že kar kakšen doktoratuser posted image , pa še ne veš, če delaš prav

Neposredna povezava do sporočila: 5187
20.1.2015 11:38:08   
Melanie1
Dober dan! user posted image

chocolatecake, upam, da se boš tudi ti kmalu ukvarjala s takšnimi raznoraznimi vlogami za uveljavljanje pravic za otroke user posted image
srečno jutri!

chocolatecake - če ti je kaj v tolažbo, tudi jaz nimam kaj pametnega za napisati, pa jih imam že 3, pa še enega nestrpno pričakujemo. Midva sva si z možem to razdelila tako, da on uveljavlja otroke kot vzdrževane člane, jaz pa otroški dodatek. Ampak hec je v tem, da jaz že nekaj let nisem upravičena do otroških dodatkov. user posted image  No, saj se ne pritožujem... user posted image  Nisem pa računala za naprej, kako bo, ko bodo štirje.

Kako je z uveljavljanjem partnerja, pa se res ne spomnim več. Sem bila tudi jaz pred leti vzdrževan član nekaj časa, ampak midva sva itak bila poročena.

MD- ti čisto nič ne zavidam. Prošnje, življenjepisi...bljak, bljak, bljak, ko se spomnim tistega obdobja. Ampak je ena potem končno zagrabila. Ni bilo hitro, je bilo pa vredno. Imaš ogromno prednost že s tem, ker si blizu. Zdaj pa še samo pokaži svojo kompetentnost. user posted image

< Sporočilo je popravil Melanie1 -- 20.1.2015 11:42:03 >

Neposredna povezava do sporočila: 5188
20.1.2015 11:41:07   
Melanie1

pikapoka hvala, da držiš pesti, jutri popoldne imava razlago izvidov. Zdaj sem pa živčna za znoret user posted image , Že danes nisem skoraj nič spala, nevem kako bom jutri, potem se pa skoncetriraj za faks in službo, če moreš user posted image .

Joj, tudi jaz držim pesti in vama želim vrhunske rezultate. A je to spermiogram, o katerem si pisala? Poročaj. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5189
20.1.2015 11:46:34   
Melanie1
IZVIRNO SPOROČILO: flay

melanie1 super slikice devaš gor...una, s tortico, mnjami :)
Ampak zgleda, da sem res noseča, sem se prav sama sebi smejala, ko sem zjutraj videla tvojo sliko s kavico in tortico je malo manjkalo, da se mi ni "dvignilo"...
Skozi mi je rahlo slabo, zjutraj težko vidim kaj sladkega, zdaj pa bi sliko pojedla... user posted image
lp

Nosečniške nevšečnosti pač. user posted image  Telo se privaja na novo stanje. Ej, ampak slike pa ne jesti. user posted image

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 5190
20.1.2015 12:08:00   
Melanie1
Evo, ravnokar prebrala na svojem mailu...

OLAJŠAVA ZA VZDRŽEVANE DRUŽINSKE ČLANE

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5191
20.1.2015 13:52:19   
SU
MD držim pesti!! Uff... mate pa celo proceduro... Drži se! Poglej kolk kg boš izgubila, če boš pred vsakim razgovorom/testiranjem... šla tolikokrat na wc... user posted image Mal heca... Tut men bi prišle take reči prav... no, vsaj kar se izgubljanja kg tiče... user posted image
Držim pesti!! user posted image
chocolatecake tudi za vaju stiskam pestke!! user posted image Še mal pa bo jasno kako in kaj naprej... Srčno upam, da se je slika popravila... pa bo takoj več možnosti, kajne?!

No, moj je pa danes celo klical, da bi se zmenil za napotnico za spermiogram... Veeeliik napredek!! Sem bla tkooo vesela, da je zbral voljo in pogum... user posted image
Zdaj pa samo upam, da bo čimprej šel "oddat" in potem izvidi.
Punce, a na "branje izvidov" greste zraven al grejo moški sami??

Neposredna povezava do sporočila: 5192
20.1.2015 13:58:22   
biba85
V MB(neplodnostna ambulanta) lahko gresta oba na branje izvidov.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 5193
20.1.2015 14:00:32   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: SU

MD držim pesti!! Uff... mate pa celo proceduro... Drži se! Poglej kolk kg boš izgubila, če boš pred vsakim razgovorom/testiranjem... šla tolikokrat na wc... user posted image Mal heca... Tut men bi prišle take reči prav... no, vsaj kar se izgubljanja kg tiče... user posted image
Držim pesti!! user posted image

ja, imam še toliko rezerve v kg, da bi lahko imela na teden 2 - 3 razgovore, in to kar nekaj mesecev user posted image user posted image . Samo jaz mislim, da to na dolgi rok ne bi šlo. Bi se že preveč navadila, da hodim na razgovore in me živčki ne bi več matrali.

To rundo se je poznalo, ker bi tako delo rada opravljala, dokaj blizu doma je, firma dobro stoji in se bo še razvijala. Največji vpliv na moje živce je bilo, ker že dolgo nisem bila na nobenem razgovoru in to mislim več kot eno leto.user posted image

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 5194
20.1.2015 14:31:13   
chocolatecake
Hvala Melanie1 za lepe želje in ja to je ta spermiogram, jutri popoldne bom že dokončno vedela pri čem sva. Hvala tudi tebi petea jaz bi se najrajši že drugo leto s tem ukvarjalauser posted image .
Hvala tud tebi SU, jaz sem šla prvič zraven na razlago izvidov in tudi jutri v drugo bom šla. Je rekel dr. da je prav, da sem prišla, ker se naju bo od zdaj naprej vedno obravnavalo oba skupaj in vse kar se bo zgodilo se tiče obeh. Malo me je tudi povprašal še o mojih težavah in zakaj naju je moja ginekologinja poslala na pregled in še to dopisal na izvid.
Dobro je bilo, da sem šla zraven tudi zato, ker je bil moj user posted image tako v šoku ob slabih novicah, da itak ni razumel in slišal večjega dela povedanega. Kaj šele, da bi se spomnil kaj koristnega vprašat, tako, da sem potem jst zraven težila z vprašanji, pa še jst sem se en kup vprašanj spomnila šele, ko sva bila že doma.
Sej če so dobre novice, potem itak ni panike, samo povedo ti, da je vse OK. Če so slabe novice, je pa skoraj dobro, da sta oba, že zaradi moralne podpore, če ne drugega.

Neposredna povezava do sporočila: 5195
20.1.2015 14:35:06   
MauMow
chocolatecake držimo pesti da je izvid veliko boljši!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 5196
20.1.2015 19:10:08   
flay
chocolatecake navijam za dobre plavalčke! user posted image

(odgovor članu MauMow)
Neposredna povezava do sporočila: 5197
20.1.2015 19:20:28   
Tammyv
Chocolatecake drzim pesti za dobre rezultateuser posted image

(odgovor članu flay)
Neposredna povezava do sporočila: 5198
21.1.2015 7:23:19   
mamica deklicam
chocolatecake, tudi jaz držim pesti za čimboljše rezultate

Pa da se še malo pohvalim user posted image , včeraj popoldne sem dobila obvestilo, da imam jutri (v četrtek) razgovor user posted image user posted image . Eno stopničko sem že premagala, sedaj gremo pa naprej

(odgovor članu Tammyv)
Neposredna povezava do sporočila: 5199
21.1.2015 7:44:19   
chocolatecake
Hvala punce, mislim, da še nikoli ni toliko ljudi držalo pesti zame oz za naju user posted image user posted image .
MD Bravo! user posted image
Sem ti rekla, da maš dobre šanse user posted image .
Ne spadaš v "osovraženo" generacijo Y,čeprav si že nekaj časa doma imaš vseeno že kar nekaj delovnih in predvsem življenjskih izkušenj in imaš 2, že malo večja otroka, če prav razumem, si tudi blizu doma , to so vsi razlogi zaradi katerih jaz nisem dobila službe, kljub temu, da sem imela po razgovorih kar dober občutek.
Premlada, brez izkušenj, predaleč doma, brez otrok (- sigurno bo šla v kratkem na 2-3 porodniški, potem bo pa ves čas na bolniški, ker bodo otroci bolni), no pa pri meni je bilo še ene dvakrat preveč izobražena.

Neposredna povezava do sporočila: 5200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  206 207 [208] 209 210   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  206 207 [208] 209 210   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Znaki, ki kažejo, da imate preveč "moš...
Ko gre za žensko neplodnost, je večkrat težava v preveč kot premalo testosterona. V članku preverite, kateri so znaki, d...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?